Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 19.04.13 21:42
« Re: Nové téma - Duben 2013
Focus ST čo som skúšal bol vo farbe tangerine scream: [odkaz]
Je to rozhodne nápadná a pútavá farba, okrem Gallarda som podobnú na inom aute nevidel. Možno to bolo mierne zamračenou oblohou, avšak moc ma neoslovila, nevnímal som tam tie tri vrstvy, ktoré by mali vyvolať dojem hĺbky, čo sa pri minulom STčku vo farbe electric orange darilo. Každopádne pre extrovertov je to ideálna farba, na parkovisku v bežnej šedi úplne svieti a priťahuje pohľady. -
Thomasino 19.04.13 21:12
Focus ST jedině v té modré !! Tak jsem ho chtěl před 4 lety i já :-)
WL - cestou od tebe jsem odbočil "na sever" až v Hustopeči nad Bečvou přes Vysokou a Dub, je tam nový asfalt (mimo Vysokou), podle mě lepší svezení než posledně přes Palačov, tam to bylo hodně děravé ;-) Jinak jsem si dal bezva obídek vedle v GrillBaru, měli na meníčko uzené s zelím a bramborovými plackami :-)
Jinak zmrka byla "tradičně" vyjímečná :yes: :yes:
Jo a prozradí mi někdo, jaká je reálná výše slevy u toho eSTéčka ?? Ceníková cena je hodně nadsazená :-O -
white label 19.04.13 17:59
iudex
Tu žlutou bych taky zvažoval jen v případě hb a samozřejmě s podmínkou, že by se mi naživo líbila. Světlá/výrazná barva by verzi kombi opticky ještě zvětšila. Zřejmě bych volil mezi tou černou a modrou metalítou a vyhl bych se tak i uni barvám.
Věřím, že jízdně tě ST spíš nadchlo (na rozdíl od mých čistě STatických dojmů z BVV).
Daří se mu nejen v některých anglických srovnávačkách, ale letos zabodovalo i v německém AMuS, kde si celkově poradilo hned se třemi silnými (třídveřovými) konkurenty:
1. FF III ST (hb)
2. MRS "coupé"
3. Scirocco R
4. Astra OPC
A pak, že v Německu může vyhrát jen (ryze) německé auto... ;-)
Jsem velmi zvědavý jak si povede proti (o 20 PS slabšímu) G7 GTI (performance).
A o třídu níž by mě zase zajímal duel CRS vs P208 GTi. -
woody-alien 19.04.13 17:57
iudex: A zrovna jsem chtěl napsat, že se mi ta Tangerine Scream na tom druhým (outdoor) odkazu docela líbí. A nakonec by to byl obyčejnej "yellow-cab". ;-) Ta modrá vypadá dobře a pro kombi by se určitě hodila. Bílou jsem viděl na ST kombi sice jen na fotkách, ale byly to fotky dealera (prodej předváděčky) - čili žádná studiová nančančanost, a vůbec se mi to nelíbilo. Těším se na ty tvoje dojmy. -
white label 19.04.13 17:56
iudex
Věřím, že jízdně tě ST nadchlo (na rozdíl od mých čistě STatických dojmů z BVV).
Daří se mu nejen v některých anglických srovnávačkách (kde se to dá částečně očekávat), ale letos zabodovalo v německém AMuS, kde si celkově poradilo hned se třemi třídveřovými konkurenty:
1. FF III ST (hb)
2. MRS "coupé"
3. Scirocco R
4. Astra OPC
A pak, že v německém tisku může vyhrát jen (ryze) německé auto... ;-) -
-
Leg 19.04.13 12:18
iudex: ja by som šiel do tej "mandarinkovej", nejak mi to k tomu autu sedí (ako hovoríš začatá tradícia jedovatých farieb na ostrých Focusoch) a navyše je ešte o kus zaujímavejšia (a kúsok menej nápadná) ako electric orange na minulej generácii. Alebo ber tú tmavomodrú, môžme potom spraviť spoločnú fotku tmavomodrých hothatchov, ktoré ani hothatchmi nie sú (jeden preto, lebo je v skutočnosti kombi a druhý je len najvyššou motorizáciou). Červená sa mi na autách moc nepáči, na bielej ako správne pravil wl je ST combi moc mohutné. Čiernu by som zvážil z dôvodu zamaskovania divokých tvarov, čo som ale videl čiernu perleť na bežnom Focuse, prišlo mi jej "zrno" strašne výrazné. Na jednu stranu je tam na prvý pohľad istý wow efekt, pri bližšom skúmaní to ale pôsobí ako metalíza na autíčku na kolotočoch na vinobraní. ;-\ Ale bola to US verzia Focusu, kde sú podobné metalízy vcelku populárne, v Európe sa hádam nič podobné neponúka. -
iudex 19.04.13 11:42
wl: tangerine scream (mandarinkový výkrik >:D ) je označenie práve tej žlto-oranžovej metalízy, ktorú vidíš hore na fotke Focusa na titulke fotosúťaže [odkaz] [odkaz]
Je to pokračovanie tradície, ktorú začal minulý FF ST so svojou oranžovou metlou zvanou Electric Orange a ide o extra drahú príplatkovú trojvrstvovú farbu. Na mňa je už moc divoká. Inak tá modrá vyzerá dobre, rozhodne nejde o žiadnu pastelovú modrú z Fabie, ale má blízko k Alpine blau na Mkových BMW. [odkaz] -
-
white label 18.04.13 18:21
iudex
Co to je ta "Tangerine Scream", to je nějaká další (sedmá) barva pro STéčko, nebo jen jiný název pro tu žlutou metalízu (ke které je taky interiér se žlutou)?
Ta červená se na kombíku nelíbí, na hb by mi dávala větší smysl, pěkně by maskovala ty "rozteklé" zadní lampy. Ta metalická modrá je taková "Ford-sport" klasika a dává docela jasně najevo: "...já nejsem úplně obyčejný Focus kombi." Akorát ten odstín modré na tvém odkazu vypadá docela hrozně (jako unilak na naleštěné poštovní Fabii), ale v reálu to bude určitě podstatně lepší, něco jako tady:
[odkaz]
A kola (podle mě) vypadají lépe v té temně šedé, než ve stříbrné...
Mně by se ta černošedá metla právě na kombíku líbila, teda pokud v reálu vypadá jako na tom videu a není to jen nějaký "filmový trik". -
Ronault. 18.04.13 15:51
woody, white label: :yes: :yes: :yes: Takových názorů více a prosím psát i redaktorům, hlavně těm, kteří neumí najít ovládání čehokoliv v autě, kterým nejezdí a zaměňují to za ergonomii, tímto zdravím Lukáše.
S dovolením si ten příměr labele pučím ;-) :yes: -
white label 18.04.13 14:58
iudex
To je náhoda, zrovna jsem řešil možnost vyzkoušet FFIII ST tady ve ValMezu (mají tam teď bílý kombík) a říkali, že to nebude problém, ale před chvíli mi volali, že na auto už je k dnešku složená záloha (je prodané), takže už se s ním nesmí jezdit..., ale prý budou mít brzo nějaké další STéčko a ozvou se mi, až přijde.
A kdybys náhodou bral FF ST v kombíku, bral bys tu černou "metlu" (viz prezentační video), nebo spíš něco "barevného"? Ta bílá mi totiž k té verzi kombi nějak moc nesedí.