Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.13  19:37

« Re: Focus ST - moje dojmy

Th
    Ten přední diferencial s omezenou svorností (lidově poněkud zavádějícím způsobem nazývaný "samosvor") mechanický je (viz i VW při popisu výbavy u verze performance), jen je navíc aktivní, což není nevýhoda. Naopak může fungovat podstatně "předvídatelněji" a účelněji ve spolupráci s jinými elektronickými systémy vozu. Navíc přímá konkurence (meinstreamové HH s FWD) nic takového zatím nenabízí. A u prémie jsou aktivní zadní diferenciály jen u vrcholných verzí, nebo za ne zrovna malý příplatek.
    Jinak je to s tebou tradičně těžké. Ty bys chtěl hh který umí plavně plout přes brněnské kočičí hlavy, ale přitom aby byl tvrdý aspoň jak cupový podvozek MRS a mohls ho prohánět po vaší "nekonečné dálnici" (rozuměj brněnský autobahn-ring). 8-s >:-[]

A co říkáš na tu chválu nového variabilní poměru (hřebenového) řízení, které je údajně velmi přirozené, přesné a plné citu? Nebo na tvrzení, že je auto dokonce agilnější a komunikativnější Golf II GTI 16V?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.04.13  18:36

WL - ještě k těm barvám. V té Carbon šedé vypadá dobře, ale na umývaní to bude náročnější a pokud nebude čisté, bude působit jako obyčejné šedé auto, kterých je kolm spousta :-O :-(
    Osobně bych neměl problém s barevnou kombinací modré auto a červená linka nebo GTI v lehce tmavší červené příplatkové metalíze:

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.04.13  18:22

Nepíší tam, jestli je podvozek u Performance laděn tvrději než u verze bez Performance, tedy "obyčejného" GTI ?? (Nepíší, už jsem to přelouskal a nechal si přeložit :-) A čistě mechanický jako u Me RS asi ten samosvor není).
    Kdyby ten samosvor byl opravdu mechanický a fungoval by tak dobře jako u Megána RS Cup, pak bych o něm uvažoval vážněji. Sice mu chybí trochu výkonu na Me RS Cup, na druhou stranu je GTI zase o něco málo lehčí (odhad kolem 50kg) a ke všemu nebude problém snad u tohoto motoru nechat výkon lehce zvednout na rozumných 250-270 koní (běžných 10-15 procent, aniž by se riskovaly problémy). Naštěstí už má nyní GTI dobrý krouťák, který mi občas v Alpách na výjezdech z utažených "dvojkových" zatáček chyběl a Mojito se Sciroccem R na tom byl lépe. Takže by pak Performance nemusel být o mnoho pomalejší než Me RS Cup. A ty sedačky v GTI jsou prostě přesně na moji postavu, po těch se mi stýská nejvíce !! >:-[] .
    A ten podvozek GTI by se dal kdyžtak přitvrdit, když se vezme bez DCC a nechá se dát od KW či Eibachu nebo H-R ;-) Pak by to mohlo fungovat i na okruhu. Tam se GTI VI trochu trápilo, měl jsem pocit že i na nejtvrdší nastavení DCC na Sport se naklání jako dodávka >:-[] >:-[]

P.S: Uvidíme taky na podzim koncept SCIROCCO a na jaře 2014 jeho finální podobu, ale verze R zase až s dalším malým zpožděním, asi podzim 2014 :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.13  17:41

Th
    Zrovna jsem ten článek "študoval" (mladý mě na něj upozornil) a chtěl jsem tu na něj dát odkaz.
    V podstatě jde o sbírku superlativů, pokud by to byla pravda, pak by to byl celkově nejlepší HH s FWD a výkonem okolo 250 PS. Podvozek G7 GTI performance údajně ladil chlápek, který ladil 911ku (997) GT3RS! A jak jsem ti říkal už u mě, jedná se o mechanický samosvor (přesněji dif. se sníženou svorností), navíc řízený elektronicky, takže vlastně aktivní diferenciál podobný těm, který používá prémie na zadní nápravě (ať už u AWD, nebo RWD). S MT jsme to s předstihem několikrát řešili v diskusích.
    Některé fotky jsou povedené a vystihují i ten odstín šedé. Na některých jde ten odstín do takového zelenomodrého/petrolejového nádechu, což v reálu až tak není.

P.S. Takže, viz závěr článku: "Golf GTI je zpátky, a jak."
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.04.13  15:59

Tady máte fotky a test GTI VII Performance v Carbon Steel ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 22.04.13  15:21

Thom: Ta vínová je opravdu pěkná. Ovšem nechápu proč by člověk, který chce utratit své peníze, si nemohl říct, chci tohhle a tohle. :-) To by mně mohl hrom střelit, když chceš dát někomu vydělat a on ti diktuje podmínky! Jestli tu barvu dávají i na jiná auta, proč by to nešlo i na tohle. A nejde jen o tuhle barvu. Pokud by člověk kupoval auto za pár kaček, ale když už má dát skoro meloun, nebo někdy i víc? Tak ať je takové, jaké chci já, nebo né? ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.13  15:21

Chtělo by to vidět naživo, ale podle fotek bych řekl, že ta modrá na ST má o něco lépe trefený odstín. Navíc má u sportovních Fordů tradici.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.13  15:17

Ale tá samotná modrá je pekná, problém je, že tá červená linka sa s ňou bije; ostatne bije sa s akoukoľvek inou ako neutrálnou farbou (čiernou, bielou, šedou).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.13  15:14

Th
    Tak zrovna vínově! červená metla (oblíbená třeba u Pegueotu) mi v nabídce na GGTI nechybí, tam by ta červená linka vypadala snad ještě hůř, než u modré:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.13  13:45

No vychádza mi to naozaj asi len na tú modrú, naviac tu vyzerá pekne: [odkaz] [odkaz] A aj medzera pod kapotou tak nebije do očí. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.13  13:31

iudex
    Od začátku píšu, že bych se u FoST v kombíku rozhodoval mezi černou a tou modrou, rozhodl by dojem naživo. Doufám, že na té druhé fotce z odkazu je ta kapota opravdu pootevřená, nebo to už by byl fakt extrém jaksviňa. 8-s >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.04.13  13:28

Včera jsem viděl obyčejný 5D nový Focus ve vínové metle, ta barva se mi líbila a zanikají na tom ty hrozné světla. Ale nevím jestli se dělá i na ST. Taková barva by se mi líbila i na GTI (ikdyž by tam ta červená linka trochu zanikala, ale to až tak nevadí), ale souhlas že nabídka barev je u GTI opět mizerná a jak psal WL, v podstatě se dá vybírat jen z bílé a šedé :-O
    Každopádně já bych to měl u Fo ST jasné, tradiční "závodní" modrá ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.04.13  12:47

Legacy: Jj, otřesný fotky a ten pohled z pravého boku - chvilku jsem si čistil brýle, jestli je to otevřená kapota nebo nový fordovský wow-efekt. >:D

iudex - ta mandarinka na kombi tedy fakt nesedí.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.04.13  12:36

wl: alebo thomasinovsky spodok po spodnú hranu svetiel sivý a vrch červený. Mňam.

iudex: tá tmavomodrá bude asi najlepšia. Tipujem, že to je rovnaký alebo veľmi podobný odtieň ako na predchádzajúcom ST/RS. Mimochodom, ten modrý Focus je nafotený otrasne (pri použití blesku asi farby moc hodnoverné nebudú) a na tretej fotke má dokonca fakt otvorenú kapotu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.13  12:22

Každopádne kombíku asi moc výstredné farby nesedia, tu je napr. ST kombi v tangerine scream a nevyzerá to dobre: [odkaz]
    Tá červená nevyzerá zle, ako obyč pastelová farba je ale predpoklad, že v inom ako nablýskanom stave bude pôsobiť obyčajne: [odkaz] [odkaz]
    Skrátka aj keď ani z nej nie som unesený, stále mi najlepšie vychádza tá modrá: [odkaz] (inak tam je celkom zaujímavá cena).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.13  11:35

w-a
    Jj běžný Focus III vypadá (zejména zepředu) v bílé/světlé barvě mnohem hůř, než ve tmavé (viz ty šílené trojúhelníky v předním nárazníku). Zezadu zase dokáže maskovat ty rozteklá světla červený lak, Takže ideální barva pro Focus !II je předek tmavě šedý a zadek červený. >:-[]

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.04.13  11:13

wl: No a naproti tomu jsem před chvílí viděl FoFo III kombi v podobné tmavší šedé metalíze a o kousek dál hatch v bílé. Radikální rozdíl ve vnímání předku ve prospěch té tmavé, která upozadila očirvoucí trojúhelníkové patvary na nárazníku, celek sjednotila a Fofík vypadal docela dobře. Samozřejmě, tatáž barva by zase u hatche "vypíchla" ty "mořské plody" vzadu, ale protože šlo o kombi, tak to byla dobrá volba. Jo, někdy je výběr barvy velká alchymie. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.13  11:04

Legacy, iudex
    Je to tak, ta červená linka vypadá u "barevných" barev kýčovitě. Slušně trefená červená perleť by se dala, ale červená metalíza už by na GTI mohla vypadat trochu kýčovitě.
    Tady u nás bylo jedno G5 GTI Pirelli Edition (5dv. s dsg) ve žluté perleti (a ta stála tehdy ranec), a když jsem se vedle toho postavil se svým obyčejně bílým třídvířkem, tak bylo docela jasné, že to za tu žlutou to byly vyhozené prachy. A nejen podle mě, klidně bych si vsadil i na anketu "hlasu lidu".
    Zkuste si třeba představit G GTI v té electric orange z FFII ST. Podle mě ta carbon steel grey apod. právě chybí v nabídce pro Focus III ST ve verzi kombi!
    Za mě tedy z metalických barev na G7 GTI buď ta carbon steel, nebo bílá perleť.
    U G6 GTI v carbon steel nemám naživo (ani prvotní) dojem, že jde o nějaký odstín z rodinného Pasattu/Mondea apod., Jde o specifický odstín šedé (až šedočerné), který ji odlišuje od běžných šedých metalíz. Navíc (jak už bylo zmíněno) jde o odstín exklusivně pro Golf GTI/GTD.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.04.13  09:57

i
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.04.13  09:49

iudex: neboj, white label ti vysvetlí, prečo je nenápadná farba na GTI lepšia ako nejaká žiarivá modrá. Pomôcka - červený pruh. ;-)

BTW ja som si "svoje" GTI-čko nakonfiguroval za púhych cca 35000 €
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…