Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 29.04.13 16:28
« Re: Fotosoutěž Duben 2013 - Výsledky
iudex: ;-) Myslím, že Navtech kdysi psal, že jednou za měsíc by ze zbytků na zadních sedačkách složil několik celých tatranek. >:D Myslím, že se tu nenajde nikdo,kdo by rád nespočinul zrakem na svém komplet vyčistěném a nablýskaném autě. Je to hned jiný pocit. Problém je právě a jedině v marnosti toho počínání, resp. v tom, jak často kdo chce takhle "ubíjet" čas. Svobodní a bezdětní mladíci ve svém kupátku to taky jednou pochopí.... -
Leg 29.04.13 16:26
Tak pol dňa mu nemusíš venovať zakaždým, konieckoncov ak čistíš auto v primeranom intervale (trebárz raz za dva týždne), máš hotovo do dvoch hodín. Zrovnatak povysávať chrumky a rožky hneď po jazde je záležitosť piatich minút. (nehovoriac o tom, že podobné veci sa dajú konzumovať aj "externe", ale to je téma, pri ktorej sa ako nerodič púšťam do mnou neprebádaných vôd :-) )
...
Aj keď je pravda, že ak to človek vynásobí dvoma, už to nie je taká sranda... :-) -
iudex 29.04.13 15:53
Legacy: je fajn, keď sadnem do čistého auta, na druhej strane nie som otrokom svojho auta (je to len Ford >:-[] ) a pol dňa obetovať jednému autu príliš často nemienim. Plus potom nastane situácia, že na druhý deň zaprší, resp. veziem deti s ich rožkami, chrumkami a iným trúsivým materiálom a potom si ako woody búcham hlavu nad márnosťou práce. >:-[] Manželka napr. zahlásila, že Mondeo sa bude umývať, až keď deti vyrastú, inak je to zabitý čas čistením. >:D -
woody-alien 29.04.13 14:17
iudex: Jako z katalogu... ;-) :yes: Já jsem tedy auta nemyl a dobře jsem udělal. Včera absolvoval delší jízdu nejprve Swift (déšť) a následně přes 300 km i Mondeo (mokro po dešti - to je ještě horší). Takže jsem si užil cestu bez sebevražedných myšlenek při vzpomínce na čas promarněný pulírováním aut. >:-[] -
iudex 29.04.13 13:58
Inak pekné víkendové počasie som využil (kto nie?) na umytie môjho véhiklu. Po dlhej dobe (rokoch) som mu doprial poldňovú kompletnú očistu zvonka i zvnútra vrátane leštenia karosérie či ošetrenia komplet plastov (najbližšie takúto kompletku dostane pred predajom a možno ani to nie). Súčasne som skonštatoval, že najväčšia výhoda mojej farby (nie je na nej vôbec vidieť špina) je zároveň jej prekliatím: nie je moc vidieť, keď je auto tip-top naleštené: [odkaz] -
Bud 29.04.13 12:59
« Re: Hlasování Duben 2013
w-a: To je nádhera... Jó, užít si svobodný,studentský život, na tak krásných místech. A to ještě v době, kdy na mladé nečekalo tolik nebezpečí, jako dnes. Ty vzpomínky zůstanou.. A co jsi to vlastně vystudoval? Pokud to ovšem není tajné >:D . Ale předpokládám, že tehdy žádné soukromé školy, nebo i veřejné typu, Plzeň, Čadca a Bratislava nebyly běžným smrtelníkům k mání. Takže se určitě není za co stydět :-! Spíš naopak. -
white label 29.04.13 12:01
w-a
Nejvyšší cena (okolo 30 tis. euro) těm dvěma posledním určitě taky slušně "pomohla" k celkovému výsledku. Naopak první Fiesta ST je nejlevnější (20 tis.euro) ze všech testovnaných. Cupra/CRS/GTi stojí (v Německu) prakticky stejně a jsou o cca 3-4 tis. euro nad ST. Nismo (26.400,-) je tak třetí nejdražší v testu.
Pošlu ti dneska na mail podrobný výsledný dvojlist. -
HugoBoss93 29.04.13 11:18
ak hľadáte vynikajúcu zmrzlinu tak odporúčam Nováky pri Prievidzi, chodí tam bezmála celý okres, ľudia tam idú na zmrzlinu aj 20-30 km jedným smerom, každý jeden krát keď idem okolo tam sú rady ľudí a biznis im ide tak dobre, že otvárajú v apríli a zatvárajú v novembri...ak by ste tam niekto išli tak mi napíšte a môžme sa stretnúť, bývam neďaleko :-) -
Leg 29.04.13 10:15
woody, ja by som v tom žiadnu náhodu nevidel, proste vaše etalóny nemajú konkurenciu a logicky teda nemohli na nejaké lepšie umiestnenie pomýšlať.
Ale gratulujem medailistom (5 medailí - kto iný to má? >:D ) i ostatným zúčastneným, dúfam že nabudúce sa pridám aj ja. :-)
iudex: pátranie po dokonalej točenej zmrzline na Slovensku: to mi pripomína hladanie Yetiho (nie škodovku), akurát, že o ňom človek aspoň niečo počul. Ale ak nájdeš daj vedieť. Dúfam, že to nebude niekde v Trebišove pri Jednote. -
woody-alien 29.04.13 09:40
wl: Tak podružnosti (fotosoutěž >:D ) máme za sebou, můžeme se vrátit k "bychování". >:-[] Zmiňovals tady test malých HH, kde vyhrála Fiesta ST před Cuprou a "až" třetí bylo CRS, následně 208GTi a JCW někde na chvostu. Můžeš mi stručně shrnout, co o tomhle možná i překvapivém výsledku rozhodlo ? Resp. jak velkou roli sehrála v konečném pořadí cena, u JCW jasně vysoká a vlastně i třeba u CRS vs. Fiesta ST. -
Fotosoutěž Moje auto.cz 29.04.13 09:22
« Výsledky fotosoutěže - Duben 2013
Takže ještě jednou opakuji výsledky za měsíc Duben 2013.
1.-2. eliot, white label - 15 bodů
3.-4. matii, gero - 10 bodů
5. Mates81 - 9 bodů
6. HugoBoss93 - 7bodů
7. Kubass - 6 bodů
8. woody-alien - 3 body
9. anti99 - 2 body
10. iudex - 1 bod
Vítězové se laskavě dohodnou na novém tématu, fotky v titulce Fotosoutěže na počest úspěšných budou zveřejňovány v abecedním pořadí. ;-)

Půlden na očistu auta stačí věnovat vozu tak 2x ročně (víc určitě ne a i 1x by v některých případech mohlo stačit), ale chce to častější kratší očistu (jako prevence proti dalšímu půldnu strávenému na autě) exteriéru v délce do jedné hodiny, ideálně za "čerstva" (což je ale třeba při mrazivých zimních dnech problém), místo TV, nebo NETu a občas alespoň vysát interiér, což je otázka spíš několika minut. Tím chci říct, že problém bývá spíš v motivaci k tomuto druhu práce, než celková časová náročnost na očistu vozu. Je přirozené, že člověku se většinou prostě nechce a tvrzení, že na to nemá čas je vždycky po ruce, což neplatí jen u mytí vozu, sám bych o tom mohl napsat knihu... :*) >:D
Např. teď v zimě jsem poněkud zanedbával zimní disky allroadu a musel jsem na jaře vzít přípravek na odstranění usazených nečistot od brzd, který jinak vůbec nepotřebuji, stejně jako auto šampon používám relativně hodně málo.