Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.04.13  16:33

« Re: Fotosoutěž Duben 2013 - Výsledky

iudex
    Půlden na očistu auta stačí věnovat vozu tak 2x ročně (víc určitě ne a i 1x by v některých případech mohlo stačit), ale chce to častější kratší očistu (jako prevence proti dalšímu půldnu strávenému na autě) exteriéru v délce do jedné hodiny, ideálně za "čerstva" (což je ale třeba při mrazivých zimních dnech problém), místo TV, nebo NETu a občas alespoň vysát interiér, což je otázka spíš několika minut. Tím chci říct, že problém bývá spíš v motivaci k tomuto druhu práce, než celková časová náročnost na očistu vozu. Je přirozené, že člověku se většinou prostě nechce a tvrzení, že na to nemá čas je vždycky po ruce, což neplatí jen u mytí vozu, sám bych o tom mohl napsat knihu... :*) >:D
    Např. teď v zimě jsem poněkud zanedbával zimní disky allroadu a musel jsem na jaře vzít přípravek na odstranění usazených nečistot od brzd, který jinak vůbec nepotřebuji, stejně jako auto šampon používám relativně hodně málo.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.04.13  16:28

iudex: ;-) Myslím, že Navtech kdysi psal, že jednou za měsíc by ze zbytků na zadních sedačkách složil několik celých tatranek. >:D Myslím, že se tu nenajde nikdo,kdo by rád nespočinul zrakem na svém komplet vyčistěném a nablýskaném autě. Je to hned jiný pocit. Problém je právě a jedině v marnosti toho počínání, resp. v tom, jak často kdo chce takhle "ubíjet" čas. Svobodní a bezdětní mladíci ve svém kupátku to taky jednou pochopí....
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.04.13  16:26

Tak pol dňa mu nemusíš venovať zakaždým, konieckoncov ak čistíš auto v primeranom intervale (trebárz raz za dva týždne), máš hotovo do dvoch hodín. Zrovnatak povysávať chrumky a rožky hneď po jazde je záležitosť piatich minút. (nehovoriac o tom, že podobné veci sa dajú konzumovať aj "externe", ale to je téma, pri ktorej sa ako nerodič púšťam do mnou neprebádaných vôd :-) )
    ...
    Aj keď je pravda, že ak to človek vynásobí dvoma, už to nie je taká sranda... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.04.13  16:11

M81
    Máš to tam!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.04.13  15:53

Legacy: je fajn, keď sadnem do čistého auta, na druhej strane nie som otrokom svojho auta (je to len Ford >:-[] ) a pol dňa obetovať jednému autu príliš často nemienim. Plus potom nastane situácia, že na druhý deň zaprší, resp. veziem deti s ich rožkami, chrumkami a iným trúsivým materiálom a potom si ako woody búcham hlavu nad márnosťou práce. >:-[] Manželka napr. zahlásila, že Mondeo sa bude umývať, až keď deti vyrastú, inak je to zabitý čas čistením. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.04.13  15:42

iudex: a nie je ti ľúto, že ho v takom stave nemáš častejšie? Veď mať v garáži čisté auto, to je skoro ako mať nové auto! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.04.13  15:29

iudex
    Taky jsem o víkendu pucoval auta. V sobotu allroad, v něděli GTI. 8-s ;-)
    Na těch mých barvách jde vidět jak čistota, tak (bohužel) špína.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.04.13  14:17

iudex: Jako z katalogu... ;-) :yes: Já jsem tedy auta nemyl a dobře jsem udělal. Včera absolvoval delší jízdu nejprve Swift (déšť) a následně přes 300 km i Mondeo (mokro po dešti - to je ještě horší). Takže jsem si užil cestu bez sebevražedných myšlenek při vzpomínce na čas promarněný pulírováním aut. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Mates81

Mates81 29.04.13  14:05

wl: SZ, díky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.04.13  13:58

Inak pekné víkendové počasie som využil (kto nie?) na umytie môjho véhiklu. Po dlhej dobe (rokoch) som mu doprial poldňovú kompletnú očistu zvonka i zvnútra vrátane leštenia karosérie či ošetrenia komplet plastov (najbližšie takúto kompletku dostane pred predajom a možno ani to nie). Súčasne som skonštatoval, že najväčšia výhoda mojej farby (nie je na nej vôbec vidieť špina) je zároveň jej prekliatím: nie je moc vidieť, keď je auto tip-top naleštené: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.04.13  13:17

w-a
    Už to tam máš v příloze v PDFku.

Pokud má někdo další zájem, pošlete mi svou emailovou adresu do SZ.
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 29.04.13  12:59

« Re: Hlasování Duben 2013

w-a: To je nádhera... Jó, užít si svobodný,studentský život, na tak krásných místech. A to ještě v době, kdy na mladé nečekalo tolik nebezpečí, jako dnes. Ty vzpomínky zůstanou.. A co jsi to vlastně vystudoval? Pokud to ovšem není tajné >:D . Ale předpokládám, že tehdy žádné soukromé školy, nebo i veřejné typu, Plzeň, Čadca a Bratislava nebyly běžným smrtelníkům k mání. Takže se určitě není za co stydět :-! Spíš naopak.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.04.13  12:25

Jj, díky... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.04.13  12:07

iudex - Díky, neztrácej čas hledáním dobré točené až někde u Košic apod. a přijeď rovnou k nám, kde to máš navíc blíž. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.04.13  12:01

w-a
    Nejvyšší cena (okolo 30 tis. euro) těm dvěma posledním určitě taky slušně "pomohla" k celkovému výsledku. Naopak první Fiesta ST je nejlevnější (20 tis.euro) ze všech testovnaných. Cupra/CRS/GTi stojí (v Německu) prakticky stejně a jsou o cca 3-4 tis. euro nad ST. Nismo (26.400,-) je tak třetí nejdražší v testu.
    Pošlu ti dneska na mail podrobný výsledný dvojlist.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.04.13  11:51

HB93
    A to je točená zmrzlina?
  • « 00 Reagovat !

foto HugoBoss93

HugoBoss93 29.04.13  11:18

ak hľadáte vynikajúcu zmrzlinu tak odporúčam Nováky pri Prievidzi, chodí tam bezmála celý okres, ľudia tam idú na zmrzlinu aj 20-30 km jedným smerom, každý jeden krát keď idem okolo tam sú rady ľudí a biznis im ide tak dobre, že otvárajú v apríli a zatvárajú v novembri...ak by ste tam niekto išli tak mi napíšte a môžme sa stretnúť, bývam neďaleko :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.04.13  10:15

woody, ja by som v tom žiadnu náhodu nevidel, proste vaše etalóny nemajú konkurenciu a logicky teda nemohli na nejaké lepšie umiestnenie pomýšlať.

Ale gratulujem medailistom (5 medailí - kto iný to má? >:D ) i ostatným zúčastneným, dúfam že nabudúce sa pridám aj ja. :-)

iudex: pátranie po dokonalej točenej zmrzline na Slovensku: to mi pripomína hladanie Yetiho (nie škodovku), akurát, že o ňom človek aspoň niečo počul. Ale ak nájdeš daj vedieť. Dúfam, že to nebude niekde v Trebišove pri Jednote.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.04.13  09:40

wl: Tak podružnosti (fotosoutěž >:D ) máme za sebou, můžeme se vrátit k "bychování". >:-[] Zmiňovals tady test malých HH, kde vyhrála Fiesta ST před Cuprou a "až" třetí bylo CRS, následně 208GTi a JCW někde na chvostu. Můžeš mi stručně shrnout, co o tomhle možná i překvapivém výsledku rozhodlo ? Resp. jak velkou roli sehrála v konečném pořadí cena, u JCW jasně vysoká a vlastně i třeba u CRS vs. Fiesta ST.
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 29.04.13  09:22

« Výsledky fotosoutěže - Duben 2013

Takže ještě jednou opakuji výsledky za měsíc Duben 2013.

1.-2. eliot, white label - 15 bodů
    3.-4. matii, gero - 10 bodů
    5. Mates81 - 9 bodů
    6. HugoBoss93 - 7bodů
    7. Kubass - 6 bodů
    8. woody-alien - 3 body
    9. anti99 - 2 body
    10. iudex - 1 bod

Vítězové se laskavě dohodnou na novém tématu, fotky v titulce Fotosoutěže na počest úspěšných budou zveřejňovány v abecedním pořadí. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…