Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 08.05.13 10:16
« Re: 1000 km na nádrž
iudex: Tak ta tvoje spotřeba by slušela i mojí naftě. Já se pod sedm litrů dostanu málokdy, spíš se pohybuju kolem 7.5, někdy i více. Záleží na tom, jak často si Mondeo pletu s vysněným HH. >:D Někdy tam ten náznak, takové drobné připomenutí je a já ho hledám. Tudíž se 1000 km na nádrž ani nepřibližuju... ;-) Naopak u Swifta funguju při občasných jízdách jako "dorovnávač" ostudné spotřeby >:-[] , kterou alespoň dle PC dosahují uživatelky a která někdy začíná i číslicí 4. Stejně ale končíme tak kolem 6 litrů na 100.
K foťákům. Nehodlal jsem se obhajovat, ale opravdu to tak vyznělo. Nějaké dojmy jen ve stručnosti - nečekej žádný odborný pojednání. ;-) Předně, zrcadlovku jsem nechtěl z důvodu manipulace s objektivy, ale dal jsem jim šanci. EOS i D5100 měly základní seťák 18-55 a pokud bych zvažoval možnost použít jen tyto a žádné jiné nedokupovat, jistě by to taky šlo, ale moc spokojenej bych nebyl. Nicméně Canon i Nikon jsou si hodně podobní, práce s nimi je snadná, rychlá - výsledné fotky po obrazové stránce výborné, konkrétně u D5100 nevidím v tomto ohledu rozdíl vůči D7000. Tak či tak, tahat s sebou další (minimálně jeden) objektiv by mi asi vadilo. Ještě by to šlo vyřešit nákupem těla a objektivu zvlášť nebo setem s jiným objektivem (18-105 např.), ale tam už to cenově šplhá a šplhá. A radě profesionálů - než se otravovat s výměnou objektivů, je lepší nosit několik foťáků - jsem se opravdu zasmál.
G15 fotí výborně, objektiv má vynikající světelnost a výbornou kresbu. V tomto ohledu FZ200 jistě předčí. Ale má to háček. Zoom 5x je sice ve třídě profikompaktů spíše nadprůměr, ale protože jsem chtěl hodně univerzální foťák - uvítal bych o něco větší. Dále mi vadily spíše drobné rozměry, mám raději větší kus "masa" v ruce. A absence polohovatelného displeje, G15 má sice hledáček (stejně jako FZ200), ale ten je mi ve větších podhledech nebo nadhledech na nic. A zrovna tak,když po svém zvyku v některých situacích držím foťák na napnutém řemínku z důvodu větší stability.
Takže nakonec mi nejvíc vyhověl právě Lumix. Velikostně tak akorát, ještě se dá nosit v minibrašničce za opaskem, tudíž stále po ruce, rozsah zoomu je až nadbytečný, ale to mi nemusí vadit, je velmi rychlý a velice univerzální. Jak pro běžné focení, tak pro sekvenční snímání atd., zkrátka nepřišel jsem na nic co by mi momentálně chybělo. Dá se použít i pro FullHD video včetně zpomalených sekvencí. Objektiv je v rámci ultrazoomů velmi dobrý. Některé nedostatky vyplývající z podstaty, tedy slabší obrazová kvalita oproti zrcadlovkám i třeba G15, někdy slabší kresba apod. nehrají v případě mých "výstupů" zas takovou roli. A navíc,pokud bych náhodou dospěl k názoru, že moje schopnosti už snesou postoupit výše (o čemž upřímně pochybuji ;-) ), na zrcadlovku, především tedy Nikony, mám v podobě mé sestry velmi výhodného dodavatele, takže by to ani tak moc nebolelo. -
Vampix(Diesel Power) 07.05.13 22:22
To já jsem minule nabral do plna 62 litrů, najezdil jsem asi 3000km a potom jsem si vyzvedl auto z depozitu... Zlaté MHD....
Běžně 900 km, minulý měsíc se mi nějak nechtělo šlapat na plyn, denní ježdění tempomat 57 obec 100-110 mimo obec asi 1130 km, tento měsíc jsou asi jiné erupce na slunci teď jsem tankoval s nájezdem 750 km :-/ -
Bud 07.05.13 21:47
Ronault: Tak dvojnásobné vítězství tě minulo, nemůžež mít všechno! >:D Vídeň, chlebíčky, buchtu a ještě největší spotřebu za nejnižší cenu... ;-)
wl: To víš, starostce za zadkem nechodím, čí spíš nejezdím i když ho měla vždy moc hezký :-) Teď si jen vyber který.. (Zvlášť když je její manžel plastický chirurg.)
Legacy: značka vskutku zvláštní: Acht A Acht..... -
kubass11111 07.05.13 21:05
Nečetl sem to všechno, ale já stou mojí nepěknou mrchou C5 II najedu na 60L nádrž 1000Km jak nic, onehdá sem otočil 700Km při max povolených rychlostech na dálnicích a tak při spotřebě 5.4 na 100Km, což je na auto se dvoulitrem HDi 100Kw celkem dobry, páč je celkem velky a těžky, ale je to dýzl, se nepočítá :-).
Když jsem měl ještě Mercedesa tak sem na 90L nádrž najel i 800Km, ale to byl můj osobák při cestě do Tater, jinak to bylo tak 550 >:D -
Leg 07.05.13 13:40
Bud: znenie moješ SPZ (po slovensky EČV) je mi vcelku ukradnuté a pravdupovediac, ani si vlastne číslo svojho auta nepamätám. Minule som ale videl v Prahe strieborný MB E minulej generácie so značkou 8A8 8888. To už ma celkom zaujalo. Inak u nás vraj čísla najnovšie prideluje počítač (tipujem za niekoľko miliónov eur) a vraj už nikto nemá možnosť ovplyvniť, aké číslo dostane (ha-ha), teda ak si nepriplatí za custom značky, tuším 166 e/kus.
Dylan: a načo ti je ten Prius, ak si na ňom ešte nenajazdil ani 1200 km? ;-) -
Ronault. 07.05.13 00:11
Sakra, tak jsem si řekl, že jedním tahem díky Laguně vyhraju dvě soutěže najednou, čili spotřeba a náklady na kilometr a zase prd... alespoň, že na rozdíl od tebe jedu do Vídně >:-[] >:D >:D :-! No to jsem zvědav, co tam budou za chlebíčky, jestli budou lepší než v naší kantýně >:D -
Ronault. 06.05.13 22:23
Tak pěkné Iudexi, pěkné... Mě teď ukazoval P207 dojezd (50l nádrž) 1260 km, což jsem tam ještě neviděl, ale těch 1000 km se dá zvládnou celkem v pohodě. Ve čtyřech lidech jezdím s P207 (pravda menší, ale lehká není a nízká taky ne) tak kolem 4,9-5,1 l/100 km a to včetně dálnic.

Ad foťáky: dôležité je, čo Ti sadne a tá FZ200 je dosť populárna a výborne hodnotená (na pomery ultrazoomov). Ja síce ultra dlhé ohniská za moc dôležité nepovažujem (v 90% mám nasadený objektív 17-50mm, čo je v prepočte 26-75mm), ale nejaké využitie majú. U mňa je to okrem klasického fotenia zvierat: [odkaz] či vzdialených objektov: [odkaz] najmä náhrada portrétneho objektívu, keď dlhé ohniská umožňujú pekne rozmazať pozadie (a nahrádzajú tak slabú svetelnosť môjho teleobjektívu): [odkaz]