Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.05.13  14:00

« Re: 1000 km na nádrž

woody: tak ja si Mondeo nepletiem s HH ani náhodou, okrem komfortného nastavenia podvozka (vrátane iba 16" kolies) je to hlavne z dôvodu, že s Mondeom chodievam zásadne iba s rodinou a to vylučuje akúkoľvek inú ako plynulú jazdu (i preto tá spotreba). Naopak s Focusom jazdím len sám a tam ten hotheč tak ako Ty občas hľadám (akejkoľvek stope po HH ale bráni zúfalo slabý motor, tak je to iba o podvozku, ktorý znesie veľa a o občasnom vytočení motora nad 6000 ot.).
    Ad foťáky: dôležité je, čo Ti sadne a tá FZ200 je dosť populárna a výborne hodnotená (na pomery ultrazoomov). Ja síce ultra dlhé ohniská za moc dôležité nepovažujem (v 90% mám nasadený objektív 17-50mm, čo je v prepočte 26-75mm), ale nejaké využitie majú. U mňa je to okrem klasického fotenia zvierat: [odkaz] či vzdialených objektov: [odkaz] najmä náhrada portrétneho objektívu, keď dlhé ohniská umožňujú pekne rozmazať pozadie (a nahrádzajú tak slabú svetelnosť môjho teleobjektívu): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.05.13  10:16

iudex: Tak ta tvoje spotřeba by slušela i mojí naftě. Já se pod sedm litrů dostanu málokdy, spíš se pohybuju kolem 7.5, někdy i více. Záleží na tom, jak často si Mondeo pletu s vysněným HH. >:D Někdy tam ten náznak, takové drobné připomenutí je a já ho hledám. Tudíž se 1000 km na nádrž ani nepřibližuju... ;-) Naopak u Swifta funguju při občasných jízdách jako "dorovnávač" ostudné spotřeby >:-[] , kterou alespoň dle PC dosahují uživatelky a která někdy začíná i číslicí 4. Stejně ale končíme tak kolem 6 litrů na 100.

K foťákům. Nehodlal jsem se obhajovat, ale opravdu to tak vyznělo. Nějaké dojmy jen ve stručnosti - nečekej žádný odborný pojednání. ;-) Předně, zrcadlovku jsem nechtěl z důvodu manipulace s objektivy, ale dal jsem jim šanci. EOS i D5100 měly základní seťák 18-55 a pokud bych zvažoval možnost použít jen tyto a žádné jiné nedokupovat, jistě by to taky šlo, ale moc spokojenej bych nebyl. Nicméně Canon i Nikon jsou si hodně podobní, práce s nimi je snadná, rychlá - výsledné fotky po obrazové stránce výborné, konkrétně u D5100 nevidím v tomto ohledu rozdíl vůči D7000. Tak či tak, tahat s sebou další (minimálně jeden) objektiv by mi asi vadilo. Ještě by to šlo vyřešit nákupem těla a objektivu zvlášť nebo setem s jiným objektivem (18-105 např.), ale tam už to cenově šplhá a šplhá. A radě profesionálů - než se otravovat s výměnou objektivů, je lepší nosit několik foťáků - jsem se opravdu zasmál.

G15 fotí výborně, objektiv má vynikající světelnost a výbornou kresbu. V tomto ohledu FZ200 jistě předčí. Ale má to háček. Zoom 5x je sice ve třídě profikompaktů spíše nadprůměr, ale protože jsem chtěl hodně univerzální foťák - uvítal bych o něco větší. Dále mi vadily spíše drobné rozměry, mám raději větší kus "masa" v ruce. A absence polohovatelného displeje, G15 má sice hledáček (stejně jako FZ200), ale ten je mi ve větších podhledech nebo nadhledech na nic. A zrovna tak,když po svém zvyku v některých situacích držím foťák na napnutém řemínku z důvodu větší stability.

Takže nakonec mi nejvíc vyhověl právě Lumix. Velikostně tak akorát, ještě se dá nosit v minibrašničce za opaskem, tudíž stále po ruce, rozsah zoomu je až nadbytečný, ale to mi nemusí vadit, je velmi rychlý a velice univerzální. Jak pro běžné focení, tak pro sekvenční snímání atd., zkrátka nepřišel jsem na nic co by mi momentálně chybělo. Dá se použít i pro FullHD video včetně zpomalených sekvencí. Objektiv je v rámci ultrazoomů velmi dobrý. Některé nedostatky vyplývající z podstaty, tedy slabší obrazová kvalita oproti zrcadlovkám i třeba G15, někdy slabší kresba apod. nehrají v případě mých "výstupů" zas takovou roli. A navíc,pokud bych náhodou dospěl k názoru, že moje schopnosti už snesou postoupit výše (o čemž upřímně pochybuji ;-) ), na zrcadlovku, především tedy Nikony, mám v podobě mé sestry velmi výhodného dodavatele, takže by to ani tak moc nebolelo.
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 08.05.13  03:39

pridavam sa k analyze :-! spotreby a konstatujem dnesnu spotrebu so spustenou klimou cca 400milx1,6 na 18 galonov x 3,6 /?/, ale taketo screenshoky mi robil stary diesel doma
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 07.05.13  22:22

To já jsem minule nabral do plna 62 litrů, najezdil jsem asi 3000km a potom jsem si vyzvedl auto z depozitu... Zlaté MHD....

Běžně 900 km, minulý měsíc se mi nějak nechtělo šlapat na plyn, denní ježdění tempomat 57 obec 100-110 mimo obec asi 1130 km, tento měsíc jsou asi jiné erupce na slunci teď jsem tankoval s nájezdem 750 km :-/
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 07.05.13  22:20

Tak, tak, manželka mi přišla právě z práce domů, tak jdu zanalyzovat situaci ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.05.13  22:14

Jj, ještě před vlastní "análizací" akcí doporučuji důkladně analyzovat aktuální situaci... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 07.05.13  22:08

a navíc už měla svého analyzátora dřív, než jsem dospěl a dozvěděl se o ní :-) To ještě učila na Gymplu, tam právě studenti chodili tak jak jsi popsal a slintali. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 07.05.13  22:04

No jo, to bys nebyl ani ty >:D Hned bys anal(y)zoval...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.05.13  21:56

Bud
    Chodit pěkným ženským, jen tak zbůhdarma, za jejich pěkným zadkem je ztráta času, chce to naopak zbytečně neztrácet čas a rovnou "análizovat"... :-O >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 07.05.13  21:47

Ronault: Tak dvojnásobné vítězství tě minulo, nemůžež mít všechno! >:D Vídeň, chlebíčky, buchtu a ještě největší spotřebu za nejnižší cenu... ;-)
    wl: To víš, starostce za zadkem nechodím, čí spíš nejezdím i když ho měla vždy moc hezký :-) Teď si jen vyber který.. (Zvlášť když je její manžel plastický chirurg.)
    Legacy: značka vskutku zvláštní: Acht A Acht.....
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 07.05.13  21:05

Nečetl sem to všechno, ale já stou mojí nepěknou mrchou C5 II najedu na 60L nádrž 1000Km jak nic, onehdá sem otočil 700Km při max povolených rychlostech na dálnicích a tak při spotřebě 5.4 na 100Km, což je na auto se dvoulitrem HDi 100Kw celkem dobry, páč je celkem velky a těžky, ale je to dýzl, se nepočítá :-).

Když jsem měl ještě Mercedesa tak sem na 90L nádrž najel i 800Km, ale to byl můj osobák při cestě do Tater, jinak to bylo tak 550 >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.05.13  13:40

Bud: znenie moješ SPZ (po slovensky EČV) je mi vcelku ukradnuté a pravdupovediac, ani si vlastne číslo svojho auta nepamätám. Minule som ale videl v Prahe strieborný MB E minulej generácie so značkou 8A8 8888. To už ma celkom zaujalo. Inak u nás vraj čísla najnovšie prideluje počítač (tipujem za niekoľko miliónov eur) a vraj už nikto nemá možnosť ovplyvniť, aké číslo dostane (ha-ha), teda ak si nepriplatí za custom značky, tuším 166 e/kus.

Dylan: a načo ti je ten Prius, ak si na ňom ešte nenajazdil ani 1200 km? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 07.05.13  12:09

Jako spokojený majitel Priusu se ptám, co je to to tankovat? ;-)

Na 45 litrů i 1200 kilometrů... A se 100% spolehlivostí... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.05.13  00:23

Nejedeš, letíš, ne? Jak už jsme psal tam v diskusi, do Vídně to máš bllíž, než do Ruzyně... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.05.13  00:11

Sakra, tak jsem si řekl, že jedním tahem díky Laguně vyhraju dvě soutěže najednou, čili spotřeba a náklady na kilometr a zase prd... alespoň, že na rozdíl od tebe jedu do Vídně >:-[] >:D >:D :-! No to jsem zvědav, co tam budou za chlebíčky, jestli budou lepší než v naší kantýně >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.13  23:22

Bud
    Už přesně nevím, musel bych to dohledat v diskusi někdy začátkem března.
    Pokud má ta vaše schopná statrostka taky A6 allroad (II.g.), tak to musí být quattro a na vzduchu, jinak se totiž ani nedělal.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.13  23:17

Ron
    Já běžně spotřebu prakticky neřeším, takže jezdím v průměru tak za cca 10 litrů (s oběma) nafty/benzínu. Takže "vyhrávám" já i bez plynu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.05.13  22:46

Bud: S Lagunou jezdím za 9,1 l/100 km, takže vyhrávám já >:D Pravda LPG >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 06.05.13  22:36

Ronault: To jsou spotřeby, to se vám to předhánání :-) Já jezdím za sedm, to je zřejmě nejvíc! Takže vítězství :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.05.13  22:23

Tak pěkné Iudexi, pěkné... Mě teď ukazoval P207 dojezd (50l nádrž) 1260 km, což jsem tam ještě neviděl, ale těch 1000 km se dá zvládnou celkem v pohodě. Ve čtyřech lidech jezdím s P207 (pravda menší, ale lehká není a nízká taky ne) tak kolem 4,9-5,1 l/100 km a to včetně dálnic.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…