Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  13:21

« A zase ty HotHatche..

No on opravdu není jen eletronický, vyjímečně jsi měl "zase" pravdu >:-[] >:-[]
    Podle všeho funguje výtečně a hodně to GTI pomohlo :yes: Jsem zvědavý na pořádný srovnávací test s Megánem R.S. 265 Cup
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.13  13:14

« Re: 1000 km na nádrž

Thomasino
    Tak co, ještě si myslíš, že klasický "samosvor" funguje celkově líp, než aktivní diferák. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  13:11

Takových je nás více :-) Já zatím vybírám, čtu testy, testuji případně osobně a čekám >:-[] >:-[] Podle všeho je GTI ve verzi Performance na tom hoodně dobře, takže nadále zůstává na špici HotHatchů spolu s Megánem RS Cup. Stejně tak zajímavě vypadá BMW M135i a jsem zvědavý na dvojkové kupé M235i, ale to je už oboje dost drahé :-( Ale nejvíce doufám v příchod výkonnější verze GT86 / BRZ STI ;-)

Každopádně ve světě běžný HotHatchů použitelných na každý den v ceně kolem 700-800 tisíc je tradiční dvojka GTI / ST taky asi celkem jasná. Nemáš to jednoduché, já také vybíral před 3,5 lety z této dvojice :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.05.13  12:52

Thomasino: 8-s To jsou pro mě Tantalova muka, stát ve vodě a nemoci se napít, nad hlavou ovoce, co nelze utrhnout. ;-) Nebo snad podobný problém řešil už před dávnými věky Francois Villon ve své Baladě na téma vévody Órleánského, kterou započal takto: Ač u pramene jsem, já žízní hynu, horký jak oheň, zuby drkotám, dlím v cizotě, kde mám svou domovinu, ač blízko krbu, zimnici přec mám...hmm, ale tam asi nešlo o auto. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  11:39

A tady ještě test v Autocaru, ale to jste asi viděli na videu:

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.13  11:18

Vrátím se k nedávné debatě na téma HotHatch a nový Focus GTI a Golf VII GTI. Tady máte pro zajímavost srovnání, kdo umíte anglicky:

[odkaz]

a zajímavý link:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 09.05.13  00:43

w-a: To víš, asi si říkají, že když je Hyundai české auto, že je aji i20 česká :-) Ale nechci všechny házet do jednoho pytle.
    Jinak tam testovali právě základní motorizace, spíš podle výkonu motoru, tak to tam dělají skoro pořád, takže asi kolem 70,80 koní, už si nevzpomínám, ale vyšlo to právě na motory o objemu kolem 1,2 1,3 1,4. Právě zmiňovaná Fiesta byla myslím o obsahu 1,25? Nemám to teď u sebe, tak nechci kecat. Jinak je s podivem, že Polo skončilo někde dole společně s Puntem, ale to kvůli ceně a výbavě, zřejmě. Bralo se tam v úvahu více aspektů. Jinak SM si už přečtu pouze někdy, když už nemám co, ale to není tak často. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.05.13  19:00

Bud: Nj, test SM musím brát s rezervou. A na druhou stranu, když tady STéčko nejmenovaný a řekl bych kontroverzní redaktor ;-) vychválí do nebes, tak začínám být ostražitej. >:D

Výsledek Swifta ve srovnávačce malých aut je dost závislý na testovaných motorizacích. Dneska frčí turbobenzíny a tam Suzuki nemá nic. No vlastně má v běžný specifikaci jenom jeden atmosférickej benzín a jeden nafťák. To může být ten motor jak chce povedenej, v konkurenci TSI, Ecoboostů atd. prostě nemá šanci. Kdyby ten test byl o základních atmosférách, to už by byla jiná. Jízdně pak i přes výrazné zlepšení Swift trošku zaostává v komfortu jízdy a odhlučnění, naopak řízením, řazením, stabilitou, agilitou a jistotou v zatáčkách - může směle konkurovat nejlepším, lépe řečeno je porážet. Takže záleží na prioritách kupce, dneska ale Swift navíc nabízí za hodně slušné peníze kupu výbavy, takže když pak vidím na silnicích jednoho nového Swifta a mraky ídvacítek, hlava mi to nebere. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 08.05.13  16:49

w-a: Co se týče běžné Fiesty, tedy ne ST, tak v minulém vydání A7 píšou, že pokud si chce člověk jízdu maximálně užít, není lepší volba než Fiesta. A navíc nejsou její schopnosti vykoupeny utrpením na nerovnostech. Ale jak to bude s ST? Testovali tam 13 nejprodávanějších malých aut. Bohužel Swift, mezi nimi nebyl. Právě mně zajímalo, jak by zamíchal s výsledky. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.05.13  15:51

iudex: Jj, já naopak Mondeo většinou využívám sám, takže si trochu zablbnout můžu dovolit. No a na svojí stranu jsem dostal i děti, které občasné "položení" v zatáčce berou jako zábavu, s čímž se smířila i "nebožka" s výhradou, že bude předem upozorněna. ;-)

Btw: Testík ve SM označil podvozek FieSTy za velmi tvrdý a na denní používání nevhodný. Prý jen na hladký asfalt a víkendové projížďky. Jinak ovšem samé superlativy. Má zvědavost stoupá... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.05.13  15:44

wl: To máš pravdu, ale když už byly ty zrcadlovky a G15 k dispozici, tak proč to nezkusit...Naopak 7700 k mání nebyla, ale staticky jsem si jí zkusil v obchodě. I přes ve své kategorii větší rozměry mi mnohem víc na držení vyhovoval FZ200. Nejsem žádný lamželezo ale pazoury mám prostě nějaký velký či co. >:-[] Takže řečeno sportovní a politickou terminologií : Dopadlo to, jak to dopadlo. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.05.13  14:15

w-a
    Podle tvých požadavků (viz text tvé reakce) ses možná nakonec mohl rozhodovat jen mezi LUMIXem FZ200 a COOLPIXem P7700.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.05.13  14:00

woody: tak ja si Mondeo nepletiem s HH ani náhodou, okrem komfortného nastavenia podvozka (vrátane iba 16" kolies) je to hlavne z dôvodu, že s Mondeom chodievam zásadne iba s rodinou a to vylučuje akúkoľvek inú ako plynulú jazdu (i preto tá spotreba). Naopak s Focusom jazdím len sám a tam ten hotheč tak ako Ty občas hľadám (akejkoľvek stope po HH ale bráni zúfalo slabý motor, tak je to iba o podvozku, ktorý znesie veľa a o občasnom vytočení motora nad 6000 ot.).
    Ad foťáky: dôležité je, čo Ti sadne a tá FZ200 je dosť populárna a výborne hodnotená (na pomery ultrazoomov). Ja síce ultra dlhé ohniská za moc dôležité nepovažujem (v 90% mám nasadený objektív 17-50mm, čo je v prepočte 26-75mm), ale nejaké využitie majú. U mňa je to okrem klasického fotenia zvierat: [odkaz] či vzdialených objektov: [odkaz] najmä náhrada portrétneho objektívu, keď dlhé ohniská umožňujú pekne rozmazať pozadie (a nahrádzajú tak slabú svetelnosť môjho teleobjektívu): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.05.13  10:16

iudex: Tak ta tvoje spotřeba by slušela i mojí naftě. Já se pod sedm litrů dostanu málokdy, spíš se pohybuju kolem 7.5, někdy i více. Záleží na tom, jak často si Mondeo pletu s vysněným HH. >:D Někdy tam ten náznak, takové drobné připomenutí je a já ho hledám. Tudíž se 1000 km na nádrž ani nepřibližuju... ;-) Naopak u Swifta funguju při občasných jízdách jako "dorovnávač" ostudné spotřeby >:-[] , kterou alespoň dle PC dosahují uživatelky a která někdy začíná i číslicí 4. Stejně ale končíme tak kolem 6 litrů na 100.

K foťákům. Nehodlal jsem se obhajovat, ale opravdu to tak vyznělo. Nějaké dojmy jen ve stručnosti - nečekej žádný odborný pojednání. ;-) Předně, zrcadlovku jsem nechtěl z důvodu manipulace s objektivy, ale dal jsem jim šanci. EOS i D5100 měly základní seťák 18-55 a pokud bych zvažoval možnost použít jen tyto a žádné jiné nedokupovat, jistě by to taky šlo, ale moc spokojenej bych nebyl. Nicméně Canon i Nikon jsou si hodně podobní, práce s nimi je snadná, rychlá - výsledné fotky po obrazové stránce výborné, konkrétně u D5100 nevidím v tomto ohledu rozdíl vůči D7000. Tak či tak, tahat s sebou další (minimálně jeden) objektiv by mi asi vadilo. Ještě by to šlo vyřešit nákupem těla a objektivu zvlášť nebo setem s jiným objektivem (18-105 např.), ale tam už to cenově šplhá a šplhá. A radě profesionálů - než se otravovat s výměnou objektivů, je lepší nosit několik foťáků - jsem se opravdu zasmál.

G15 fotí výborně, objektiv má vynikající světelnost a výbornou kresbu. V tomto ohledu FZ200 jistě předčí. Ale má to háček. Zoom 5x je sice ve třídě profikompaktů spíše nadprůměr, ale protože jsem chtěl hodně univerzální foťák - uvítal bych o něco větší. Dále mi vadily spíše drobné rozměry, mám raději větší kus "masa" v ruce. A absence polohovatelného displeje, G15 má sice hledáček (stejně jako FZ200), ale ten je mi ve větších podhledech nebo nadhledech na nic. A zrovna tak,když po svém zvyku v některých situacích držím foťák na napnutém řemínku z důvodu větší stability.

Takže nakonec mi nejvíc vyhověl právě Lumix. Velikostně tak akorát, ještě se dá nosit v minibrašničce za opaskem, tudíž stále po ruce, rozsah zoomu je až nadbytečný, ale to mi nemusí vadit, je velmi rychlý a velice univerzální. Jak pro běžné focení, tak pro sekvenční snímání atd., zkrátka nepřišel jsem na nic co by mi momentálně chybělo. Dá se použít i pro FullHD video včetně zpomalených sekvencí. Objektiv je v rámci ultrazoomů velmi dobrý. Některé nedostatky vyplývající z podstaty, tedy slabší obrazová kvalita oproti zrcadlovkám i třeba G15, někdy slabší kresba apod. nehrají v případě mých "výstupů" zas takovou roli. A navíc,pokud bych náhodou dospěl k názoru, že moje schopnosti už snesou postoupit výše (o čemž upřímně pochybuji ;-) ), na zrcadlovku, především tedy Nikony, mám v podobě mé sestry velmi výhodného dodavatele, takže by to ani tak moc nebolelo.
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 08.05.13  03:39

pridavam sa k analyze :-! spotreby a konstatujem dnesnu spotrebu so spustenou klimou cca 400milx1,6 na 18 galonov x 3,6 /?/, ale taketo screenshoky mi robil stary diesel doma
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 07.05.13  22:22

To já jsem minule nabral do plna 62 litrů, najezdil jsem asi 3000km a potom jsem si vyzvedl auto z depozitu... Zlaté MHD....

Běžně 900 km, minulý měsíc se mi nějak nechtělo šlapat na plyn, denní ježdění tempomat 57 obec 100-110 mimo obec asi 1130 km, tento měsíc jsou asi jiné erupce na slunci teď jsem tankoval s nájezdem 750 km :-/
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 07.05.13  22:20

Tak, tak, manželka mi přišla právě z práce domů, tak jdu zanalyzovat situaci ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.05.13  22:14

Jj, ještě před vlastní "análizací" akcí doporučuji důkladně analyzovat aktuální situaci... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 07.05.13  22:08

a navíc už měla svého analyzátora dřív, než jsem dospěl a dozvěděl se o ní :-) To ještě učila na Gymplu, tam právě studenti chodili tak jak jsi popsal a slintali. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 07.05.13  22:04

No jo, to bys nebyl ani ty >:D Hned bys anal(y)zoval...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…