Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 10.05.13 15:19
« Re: A zase ty HotHatche..
A mám tady pře sebou další (tentokrát tištěný) srovnávací test v aktuálním německém AMuSu:
1. GTI Perf. (5dv. carbon grey) 536 bodů (celkové skóre z teoreticky max. 650 možných bodů)
2. MB A 250 (5dv. stříbrné) 490 bodů
3. BMW 125i (5dv. modré) 483 bodů
4. Fo ST (hb, červený) 467 bodů
Samozřejmě mě zajímá hlavně srovnání GTI s ST. Čekal jsem, že GTI perf. stáhne handicap 20 PS na ST hlavně nižší hmotností a v disciplíně 0-x s pevným startem i díky aktivnímu difu.
GTI je ale (přes vzpomínaný výkonový handicap) dokonce ve všech dynamických parametrech o kousek (někdy zřetelný, jndy jen nepatrný) lepší, než ST, tedy jak 0-100/0-200km/h, tak v elasticitě, v max. rychlosti, tak i v brzdách (100-0/190-0).
A spotřeba při testu? Focus nejhorší ze všech (čtyř) s průměrem 10,7 l a GTI naopak nejlepší ze všech s 9,0 l.
-
iudex 10.05.13 15:14
woody: bývať v Čechách, mám jasno, ST nestojí za ten príplatok oproti (ako sa zdá lepšiemu) GTI. U nás je to presne naopak, kde budem musieť zvažovať, či to GTI stojí za nemalý príplatok oproti STčku (by oko 5000 eur).
Brandon: presne aj ja som zvedavý, čo spraví Seat. Ale ako avizovali aj tu na ACZ, Cupra bude mať podstatne vyšší výkon ako GTI (tuším nad 200 kW), takže nemožno čakať nejak extra dobrú cenu oproti GTI. Ak by bol Leon vo verzii 162/169 kW, je to iné. -
woody-alien 10.05.13 14:28
iudex: V podstatě je to jak psal na adresu GTI 7 wl: Čekal jsem chválu, ale že bude až taková.... ;-) Situace v ČR je momentálně taková, že když vezmeš GTI Performance s tím e-difem a klidně si připlatíš (nijak horentní sumu) za adaptivní podvozek, jseš stále hluboko a hluboko pod cenou FoST. Konkrétně tvoje situace je jistě jiná, jednak díky fleet nákupu u Oválu, druhak kvůli cenám GTI na Slovensku (tady stojí opravdu za námahu ještě promyslet nákup v ČR), ale u nás bych řekl, že pro mě není co řešit. Blbý na tom je jenom to, že TEĎ nekupuju NIC. Takže se obloukem vracím k Tantalovi. :-( >:D -
iudex 10.05.13 13:42
Fú, tak som prečítal tú porovnávačku v autocar-e a veru nečakal som, že to bude také presvedčivé víťazstvo Golfu. Pravda, uvedené platí pre verziu Performance s adaptívnymi tlmičmi (slabšia základná verzia GTI bez e-difu bude iná), ale i tak sa to ráta. V podstate to, v čom je ST lepší je len motor samotný (pocitovo silnejší, pružnejší a bezprostrednejšie reagujúci) a istota podvozka pri dravejšej jazde. Inak tie pocity z Focusu boli opísané výborne, fakticky čím viac sa na auto tlačí, tým lepšie je a dáva zabudnúť na to, čo si človek všíma a čo vadí pri normálnej jazde. Problém je, že Golf robí pri dravej jazde všetko rovnako dobre, ako ST, naviac však ponúka väčší komfort, kultivovanosť a dojem kvality pri bežnej jazde.
No budem to mať veru sakra ťažké vyberanie v zime. :-) >:-[] -
Thomasino 10.05.13 13:11
« Re: 1000 km na nádrž
Takových je nás více :-) Já zatím vybírám, čtu testy, testuji případně osobně a čekám >:-[] >:-[] Podle všeho je GTI ve verzi Performance na tom hoodně dobře, takže nadále zůstává na špici HotHatchů spolu s Megánem RS Cup. Stejně tak zajímavě vypadá BMW M135i a jsem zvědavý na dvojkové kupé M235i, ale to je už oboje dost drahé :-( Ale nejvíce doufám v příchod výkonnější verze GT86 / BRZ STI ;-)
Každopádně ve světě běžný HotHatchů použitelných na každý den v ceně kolem 700-800 tisíc je tradiční dvojka GTI / ST taky asi celkem jasná. Nemáš to jednoduché, já také vybíral před 3,5 lety z této dvojice :-! -
woody-alien 10.05.13 12:52
Thomasino: 8-s To jsou pro mě Tantalova muka, stát ve vodě a nemoci se napít, nad hlavou ovoce, co nelze utrhnout. ;-) Nebo snad podobný problém řešil už před dávnými věky Francois Villon ve své Baladě na téma vévody Órleánského, kterou započal takto: Ač u pramene jsem, já žízní hynu, horký jak oheň, zuby drkotám, dlím v cizotě, kde mám svou domovinu, ač blízko krbu, zimnici přec mám...hmm, ale tam asi nešlo o auto. >:-[] -
Bud 09.05.13 00:43
w-a: To víš, asi si říkají, že když je Hyundai české auto, že je aji i20 česká :-) Ale nechci všechny házet do jednoho pytle.
Jinak tam testovali právě základní motorizace, spíš podle výkonu motoru, tak to tam dělají skoro pořád, takže asi kolem 70,80 koní, už si nevzpomínám, ale vyšlo to právě na motory o objemu kolem 1,2 1,3 1,4. Právě zmiňovaná Fiesta byla myslím o obsahu 1,25? Nemám to teď u sebe, tak nechci kecat. Jinak je s podivem, že Polo skončilo někde dole společně s Puntem, ale to kvůli ceně a výbavě, zřejmě. Bralo se tam v úvahu více aspektů. Jinak SM si už přečtu pouze někdy, když už nemám co, ale to není tak často. :-) -
woody-alien 08.05.13 19:00
Bud: Nj, test SM musím brát s rezervou. A na druhou stranu, když tady STéčko nejmenovaný a řekl bych kontroverzní redaktor ;-) vychválí do nebes, tak začínám být ostražitej. >:D
Výsledek Swifta ve srovnávačce malých aut je dost závislý na testovaných motorizacích. Dneska frčí turbobenzíny a tam Suzuki nemá nic. No vlastně má v běžný specifikaci jenom jeden atmosférickej benzín a jeden nafťák. To může být ten motor jak chce povedenej, v konkurenci TSI, Ecoboostů atd. prostě nemá šanci. Kdyby ten test byl o základních atmosférách, to už by byla jiná. Jízdně pak i přes výrazné zlepšení Swift trošku zaostává v komfortu jízdy a odhlučnění, naopak řízením, řazením, stabilitou, agilitou a jistotou v zatáčkách - může směle konkurovat nejlepším, lépe řečeno je porážet. Takže záleží na prioritách kupce, dneska ale Swift navíc nabízí za hodně slušné peníze kupu výbavy, takže když pak vidím na silnicích jednoho nového Swifta a mraky ídvacítek, hlava mi to nebere. ;-\ -
Bud 08.05.13 16:49
w-a: Co se týče běžné Fiesty, tedy ne ST, tak v minulém vydání A7 píšou, že pokud si chce člověk jízdu maximálně užít, není lepší volba než Fiesta. A navíc nejsou její schopnosti vykoupeny utrpením na nerovnostech. Ale jak to bude s ST? Testovali tam 13 nejprodávanějších malých aut. Bohužel Swift, mezi nimi nebyl. Právě mně zajímalo, jak by zamíchal s výsledky. :-) -
woody-alien 08.05.13 15:51
iudex: Jj, já naopak Mondeo většinou využívám sám, takže si trochu zablbnout můžu dovolit. No a na svojí stranu jsem dostal i děti, které občasné "položení" v zatáčce berou jako zábavu, s čímž se smířila i "nebožka" s výhradou, že bude předem upozorněna. ;-)
Btw: Testík ve SM označil podvozek FieSTy za velmi tvrdý a na denní používání nevhodný. Prý jen na hladký asfalt a víkendové projížďky. Jinak ovšem samé superlativy. Má zvědavost stoupá... :-) -
woody-alien 08.05.13 15:44
wl: To máš pravdu, ale když už byly ty zrcadlovky a G15 k dispozici, tak proč to nezkusit...Naopak 7700 k mání nebyla, ale staticky jsem si jí zkusil v obchodě. I přes ve své kategorii větší rozměry mi mnohem víc na držení vyhovoval FZ200. Nejsem žádný lamželezo ale pazoury mám prostě nějaký velký či co. >:-[] Takže řečeno sportovní a politickou terminologií : Dopadlo to, jak to dopadlo. >:D

[odkaz]