Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 10.05.13 15:55
« Re: A zase ty HotHatche..
Thomasino: Slušné auto je v podstatě každé nové ;-) Ale já už jsem na to konečně přišel proč ten krok z GTI na i30 a pak na Toyobaru! Přecejen kdyby jsi šel z GTI na Toyobaru s aktuálním motorem, tak by se ti mohlo zdát, že výkonově to není až takový skok. Když mezitím budeš dva roky jezdit s i30, tak ti Toyobaru příjde jako Ferrari ;-) Že je to tak? >:-[] :-! Máš to přecejen dobře vymyšlené :yes: :yes: :yes: :-! -
-
white label 10.05.13 15:19
A mám tady pře sebou další (tentokrát tištěný) srovnávací test v aktuálním německém AMuSu:
1. GTI Perf. (5dv. carbon grey) 536 bodů (celkové skóre z teoreticky max. 650 možných bodů)
2. MB A 250 (5dv. stříbrné) 490 bodů
3. BMW 125i (5dv. modré) 483 bodů
4. Fo ST (hb, červený) 467 bodů
Samozřejmě mě zajímá hlavně srovnání GTI s ST. Čekal jsem, že GTI perf. stáhne handicap 20 PS na ST hlavně nižší hmotností a v disciplíně 0-x s pevným startem i díky aktivnímu difu.
GTI je ale (přes vzpomínaný výkonový handicap) dokonce ve všech dynamických parametrech o kousek (někdy zřetelný, jndy jen nepatrný) lepší, než ST, tedy jak 0-100/0-200km/h, tak v elasticitě, v max. rychlosti, tak i v brzdách (100-0/190-0).
A spotřeba při testu? Focus nejhorší ze všech (čtyř) s průměrem 10,7 l a GTI naopak nejlepší ze všech s 9,0 l.
-
iudex 10.05.13 15:14
woody: bývať v Čechách, mám jasno, ST nestojí za ten príplatok oproti (ako sa zdá lepšiemu) GTI. U nás je to presne naopak, kde budem musieť zvažovať, či to GTI stojí za nemalý príplatok oproti STčku (by oko 5000 eur).
Brandon: presne aj ja som zvedavý, čo spraví Seat. Ale ako avizovali aj tu na ACZ, Cupra bude mať podstatne vyšší výkon ako GTI (tuším nad 200 kW), takže nemožno čakať nejak extra dobrú cenu oproti GTI. Ak by bol Leon vo verzii 162/169 kW, je to iné. -
woody-alien 10.05.13 14:28
iudex: V podstatě je to jak psal na adresu GTI 7 wl: Čekal jsem chválu, ale že bude až taková.... ;-) Situace v ČR je momentálně taková, že když vezmeš GTI Performance s tím e-difem a klidně si připlatíš (nijak horentní sumu) za adaptivní podvozek, jseš stále hluboko a hluboko pod cenou FoST. Konkrétně tvoje situace je jistě jiná, jednak díky fleet nákupu u Oválu, druhak kvůli cenám GTI na Slovensku (tady stojí opravdu za námahu ještě promyslet nákup v ČR), ale u nás bych řekl, že pro mě není co řešit. Blbý na tom je jenom to, že TEĎ nekupuju NIC. Takže se obloukem vracím k Tantalovi. :-( >:D -
iudex 10.05.13 13:42
Fú, tak som prečítal tú porovnávačku v autocar-e a veru nečakal som, že to bude také presvedčivé víťazstvo Golfu. Pravda, uvedené platí pre verziu Performance s adaptívnymi tlmičmi (slabšia základná verzia GTI bez e-difu bude iná), ale i tak sa to ráta. V podstate to, v čom je ST lepší je len motor samotný (pocitovo silnejší, pružnejší a bezprostrednejšie reagujúci) a istota podvozka pri dravejšej jazde. Inak tie pocity z Focusu boli opísané výborne, fakticky čím viac sa na auto tlačí, tým lepšie je a dáva zabudnúť na to, čo si človek všíma a čo vadí pri normálnej jazde. Problém je, že Golf robí pri dravej jazde všetko rovnako dobre, ako ST, naviac však ponúka väčší komfort, kultivovanosť a dojem kvality pri bežnej jazde.
No budem to mať veru sakra ťažké vyberanie v zime. :-) >:-[]