Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 16.05.13 13:01
« HH
No hej, vy Forďáci ešte máte nejakú radosť pred sebou, kdežto my majitelia hothatchov sme doslova nad priepasťou a nič dobré nás už nečaká - teda okrem svetla na konci tunela v podobe vysnívaného kupé (s alternatívou toho istého auta čo máme dnes, len o generáciu mladšom) kdesi v budúcnosti.
Dá sa povedať, že autá delíme do troch kategórií:
1) tie, čo vyzerajú dobre vo verzii holobyt aj v top verzii , typicky Golf
2) autá, ktorých dizajn v základe moc nefunguje, ale keď zvolí vhodná farba, vhodná verzia a zaškrtnú sa tie správné príplatky (ktoré sú spravidla zhodou okolností tie najvyššie), tak naopak to celé dáva zmysel. Áno, myslím napríklad na BMW e87.
3) no a nakoniec je skupina reprezentovaná trebárz Focusom III, ktorý v základe pôsobí tragicky a po zvolení verzie ST v správnej karosérii a farbe vyzerá už o trochu menej tragicky (ale stále tragicky) -
iudex 16.05.13 12:29
« Re: HH
Legacy: >:D :yes: Ale výber farby je pre škaredé autá typu 1er či Focus veľmi dôležitý, lebo správnym "ošatením" a stylingom môžeš čo-to zachrániť (a tiež správnym uhlom fotenia - možno si si všimol, že Mondeo nefotím nikdy zo zadu). To máš ako pri ženách: tá s figúrou modelky si na seba môže hodiť čokoľvek, ale plnoštíhla už musí dosť rozmýšľať, čo na seba, aby vyzerala trochu k svetu. ;-) A netvár sa, že o ničom nevieš, nemať Tvoje auto krásnu metlu a veľké disky, tak spod tej plachty nevykukne ani len svetlometom. >:-[]
Bud: no kúpa ojazdeného auta je vždy lotéria, ako písal legacy, všetci jazdili len v lete do Lidlu, hothatche zásadne len 50kou. Ale viem o jednom veľmi dobre udržiavanom garážovanom a málo jazdenom Focuse kombi po prvom majiteľovi, ktorý bude na predaj koncom roka. >:D (to mi pripomína, že som tento rok nevyčistil K&N filter).
woody: tak postupnosť Ford-hotheč-Hyundai i30 je dosť desivá, snáď to nie je nákazlivé. 8-s >:-[] -
woody-alien 16.05.13 06:54
Legacy: Pravda, ale jeden drobný rozdíl tam je. Ty můžeš svého Quasimoda nechat z pod plachty koukat aspoň částečně, Thomasinovi v takovém případě hrozí obvinění z veřejného pohoršení. ;-) >:-[] Jen doufám, že se nepleteš a tahle "kariéra" se netýká pouze bývalých majitelů Fordů. Ford - HH - i30, až mě lehce zamrazilo. 8-s >:D -
Bud 16.05.13 00:07
Legacy: >:D Dík za ujištění, že je fajn kára :-) to uklidňuje. :-) No kdyby se něco takového později našlo, jak píšeš o těch důchodcích...Vlastně i tohoto Focuse jsem koupil od 62 leté paní. Škoda jen, že si teď pořídila 3008. Ta má od HH hodně daleko, ale zase by se s tím dobře vozili vnuci. Má to v plné palbě a moc toho nenajezdí :-) -
Leg 15.05.13 23:56
Bud: ojazdené hothatche majú výhodu, že sa s nimi väčšinou jednalo v rukavičkách, kupujú si ich zväčša dôchodci, čo s nimi chodia v stredu do lekárne a v nedeľu do kostola a zvyšok týždňa sú pod plachtou v garáži, nikto ich nelágruje na okruhu, vytáčajú sa maximálne do 2500 ot. a brzdia len ľahkým pošteklením pedála. Proste čo kus, to bazárnikov sen. >:D
Inak tvoj Focus je fajn kára na vozenie, s ozajstným hothatchom si aj tak najviac zábavy užiješ pri výbere farby, čoho dôkazom je predchádzajúca pomerne babská diskusia. >:D >:-[] -
Bud 15.05.13 23:55
w-a: kdyby aspoň stejné a stejných kvalit, ale ono ani to ne. Vypadá to, jako by měli všichni ceny schválně nadsazeny, aby bylo z čeho smlouvat, jako ve starých kulturách, nebo jsou opravdu tak naivní a myslí si, že to někdo koupí. A možná to fakt někdy někdo koupí.... :-O -
Bud 15.05.13 23:41
« HH
Hlapi vy jste mně s těmi řečmi o HH úplně zbláznili! >:D Najednou jsem si začal vybavovat chvíle, když jsem se úplně naložený s celou rodinou rozjížděl do kopečka, jak jsem si uvědomil, že by bylo dobré něco silnějšího, najednou si myslím, že mi moje dobré spolehlivé auto už moc radosti nedává, že už jsem pro něho udělal snad vše a už není co bych ještě a už druhý den hledám vhodnější a silnější auto :'-( :-O Paradox je v tom, že jsem zatím na netu nenašel ani nic lepšího, ve stejné kategorii a za stejné prachy, za jaké bych prodal to svoje. Buď to jsou samé rozpadající se šunky, nebo malé slabé autíčka. Je mi jasné, že bych musel řádně připlatit, o tom žádná, ale chci jen podotknout, že koupit dobré ojeté auto, není jen tak. Je to velký rozdíl, koupit od někoho o kom víš, jak se o auto staral, nebo od překupníků a hlavně podvodníků. To je hnus, co se nabízí. Nakonec můžu být rád, za to co mám :-) .Ale přece, někdy ta výměna možná přijde..
Jinak s tím hokejem, to je fakt hokej >:D

Tak mi právě přišla na mysl Hnda Civic 1,8 od roku 2006. Ta má aspoň 140 koní, což je o 40 víc, než mám teď. A taky mi hodně, vlastně skoro nejvíc záleží na dobrém sezení, nesmím sedět moc nízko a když se se sedákem zvednu, tak často narážím hlavou o strop. :-( No a v tom Civicu jsem to zkoušel, myslím, že by se to dalo, ale po přesednutí do svého Focuse, jsem musel usoudit, že je sezení vyšší, ale chtělo by to vyzkoušet na delší trasu, co by to dělalo. Teď mně ještě jako poslední záchrana napadá vyskoušet Golfa, ač jsem se vždy bál velké ceny a drahého servisu. Kolegyně mně s tím před léty vozila do školy a sedělo se mi tam super. :-! Těch 150 koníků by mi aji stačilo. Co by bylo navíc, byl by bonus.
Napadá někoho ještě něco? O čem by se dalo do budoucna uvažovat?
Benzín okolo 150 koní, 8l/100km., lépe atmosféra, než turbo. Měly Golfy něco takového?