white label 20.05.13 20:12
Legacy
Detroity na GTI se samozřejmě čistí snadněji, ale není to tak hrozné, jak to na první pohled vypadá, navíc se ty turbínové lopatky dají případně jednoduše demontovat i jednotlivě měnit (1 ks/cca 600Kč s DPH).
Tvoje "Ypsilonky" taky nejsou zrovna vzorem praktičnosti, měl jsem taky podobný tvar a praktičtější, než tyhle "Aera", to dvakrát nebylo. 8-s Ale nás (masochisty), co máme péči o svá auta jako koníčka, to přece nemůže rozházet, naopak... ;-) >:-[] -
Leg 20.05.13 19:28
« Re: Rožnovské úřady
Vidím, že sa tu naťahujú majitelia veľkých oblúd a Felície Combi (ktorej pekné kolesá by sa mi mimochodom nechcelo čistiť). Rád by som ale trošku tému preniesol na poriadne autá, medzi ktoré okrem BMW 130i nepochybne patrí aj novinka od Porsche, model 918. Vcelku ma zaujalo video z prezentácie ešte nie úplne dokončeného auta od známeho britského žurnalistu Chrisa Harrisa [odkaz] . Tomu hovorím hračka roka, samozrejme na otázku, aký to má všetko zmysel nikto jasne neodpovedal. Tak či tak výborné video, výborné auto a výborná práca nemeckých technikov. :yes:
P.S. Aj tak si myslím, že celá tá hybridná šaškáreň je tam len nato, aby si človek na kratších jazdách do tesca pre rožky nezasv*nil celý zadok vďaka tým prakticky umiestneným výfukom. Takto si spaľovací motor ani neťukne a auto ostáva krásne čisté, ideálny hypercar do mesta. :-) -
white label 20.05.13 17:24
iudex
Nemá smysl jakkoli se pozastavovat nad vkusem potenciálního majitele Focusu III, každopádně oceňuji nezměrnou odvahu ke kritice designu Audi, když se totiž podívám na tu černou "roletu v tlamě" pod "horní" maskou Mondea, tak tam toho "vráskavce" (myslím "vráskavec" od slova "vráska", nikoli pouze plejtváka) vidím mnohem zřetelněji! >:D >:-[]
A prečo neparkujem na námestí? Nemusím platit parkovné, ale hlavně, maloměsto a závist..., to sice zatím nemůžeš pochopit, ale počkej, až si konečně koupíš třeba svůj první Golf GTI. >:D ;-) -
white label 20.05.13 15:55
w-a
Zrovna dnes jsem tu viděl parkovat nějakého naivku s Mondeem. Měšťáci mu dali botičku a on se bránil s tím, že neparkoval na nevhodném místě. Tak mu rychle vysvětlili, že parkovat zrovna s títmo vozem hned vedle mateřské školky není vůbec dobrý nápad. Chudáci děcka z toho vůbec nemohly usnout... >:D
Ale paní starostku vaše snímky zaujaly/inspirovaly, podle ní by se jako spestření ke skansenu, nové rozhledně, golfovému hřišti, zimnímu stadionu atd., nějaké to obludarium šiklo, jen jestli by to nebyla příliš extrémní forma. >:-[] -
woody-alien 20.05.13 13:44
« Re: Rožnovské úřady
wl: Neprovokuj... >:-[] Pamatuješ, jak Áda zdůvodňuje, že RWD je naprostý omyl lidstva ? Že prej koně povoz taky táhnou a netlačej. >:D Zapomíná na jednu drobnost - že kůň s povozem je dobré přirovnání pro auto s přívěsem. A stejně tak jako koně zabírají hlavně zadními nohami, je i pro tažení přívěsu lepší auto s RWD. To už bych ale po něm chtěl moc. Nicméně k věci - to že maj momentálně Fordy zakázaný vjezd na vaše náměstíčko, ještě neznamená, že jsou to špatný auta. Třeba jsou jen u vás divný lidi. :-| >:D -
white label 20.05.13 12:46
« Re: Rožnovské úřady
Dneska vyšel další "minitest" G7 GTI Perform. (červen 5dv. na Austinech) v češtině, tentokrát v AutoTipu. Celková známka 1-
+ Agilní chování
Vyvážený podvozek
Zvuk a výkony motoru
- Vyšší cena silnější verze
Umírněný design
Tvar volantu
AUTOHITu se volant G7GTI naopak hodně líbil.
V testu AutoTipu výrazněji chválí DCC druhé generace:
"Výrazné zlepšení se událo v oblasti komfortu. GTI je silný a výkonný hh, ale zároveň umí být neskutečně kultivovaný. V komfortním režimu podvozku DCC jen plavně klouže po silnici a nerovnosti umí efektivně vyrovnávat, aniž by se nepříjemně pohupoval. Investice do adaptivního podvozku se tedy vyplatí. Stejně tak stojí za to, vybrat si silnější verzi GTI."
V aktuálním čísle AutoTipu je také větší srovnávačka pěti malých hh: PoloGTI, P208GTi, FiestaST, ClioRS, CorsaOPC.
Opět sice vyhrál nejlevnější účastník v testu, ale vzhledem k faktu, že se jednalo o ceny české, není tentokrát celkovým vítězem FiestaST, ale (v nedávném testu AMuSu druhé) POLO GTI, a další skončili v pořadí ve kterém jsem je uvedl.
woody-alien 20.05.13 08:20
« Re: Rožnovské úřady
Ron: Nj, doktore, byla to rychloakce, ale nemysli, že jsem na tebe nevzpomněl. Měl jsem v plánu předvést ti prezentaci na téma "Ojetý Pašík se k vycházející mediální hvězdě nehodí". Ty potřebuješ alespoň (třeba i skoro rozpadlýho) Jaguára. >:D
Tvého zásahu na ambulanci nebylo potřeba, těch cca 9 hodin jízdy jen dokázalo, že Mondeo je opravdu cestovní "kočár". ;-) -
woody-alien 19.05.13 15:53
« Re: Rožnovské úřady
wl: To se nemusíš obávat, Mondeo se teď z takový štreky bude alespoň měsíc vzpamatovávat. Doktor (serv.technik) říkal: Udržovat v klidu a studený obklady na turbo... >:D
Btw: Víš, jak zní latinský přepis města Ingolstadt ? Auripolis - to je hezké ale už bych to rovnou přejmenoval na Audipolis. ;-) -
white label 19.05.13 13:08
w-a >:-[]
Pokud na obálce stálo "Obecní úřad v Rožnově p.R.", pak buď v klidu, protože to byl fejk, v Rožnově p.R. je úřad "Městský". ;-)
Všechnocesťák (konkrétně z Neckarsulmu) to "unese", ale beru to hlavně na sebe, podcenil jsem Fordy a nedomyslel, že můžou dojet do stanoveného do cíle (Rožnov p. R.) po vlastní ose. Nakonec se to vyřešilo pouze zákazem podobně motorizovaných (mých) návštěv na období jednoho měsíce. >:D

Souhlas, od AutoTipu nemůžeš (v tomto ohledu) čekat dokonalost, uvědom si, že jeho redaktoři sedí v jednom "kanclu" s redaktory SM (tradiční motoristické SadoMaso) i a.cz (kteří zase "spadají" pod BLESK), včetně místního "nadpisového perliče" Lukáše ... >:-[]