Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 21.05.13 13:34
« Ďalšie špicové Porsche video
Spomenul som si na nedávne ďalšie špicové video o ďalšom špicovom Porsche, Tentoraz interview redaktora EVO o 991 GT3. Ak ste náhodou nevideli, mrknite sem [odkaz] . Počúvať nemeckého inžiniera rozprávať o autách je podobný zážitok ako počuť rozprávať francúzkeho vinára o víne. :-)
BTW tá kára vyzerá bohovsky, len neviem, akú farbu by som zvolil... bielu ani červenú nemusím, čierna ten dizajn pohltí, tak by som volil buď tú GT-striebornú alebo tmavosivú achatgrau. -
woody-alien 21.05.13 10:22
« Re: GTI a prckové
wl: Ale jo, aktuální generace Pola je vzhledově velmi povedená, už jsem to tady psal, že až do "zhranatění" mě volkswageny moc nebraly. Jenom ten zadek, resp. zadní lampy mi tam neseděj. Zbytečně opticky Polo zvyšují a dělají z něj zezadu takovou kostku. Toť můj názor. Podle mého je tohle řešení (opticky do šířky) [odkaz] mnohem lepší. Já jsem taky taková "latentní konzerva". >:D Mám rád i různá jiná řešení, dá se to dobře udělat i s vertikálně orientovanými nebo čtvercovými světly, u toho Pola mi to prostě neladí. -
white label 20.05.13 23:44
Jo, tak Golf nemá náskok jen nad Polem a nejen v tom, už delší dobu tvrdím, že největší "konkurence" Pola je Golf. To že VW dlouhodobě prodá o třídu většího Golfa víc, než menšího Pola, je na evropské poměry anomálie.
Mě ten zadek současného Pola nevadí, ale srovnávám ho jen v rámci pěti generací (včetně faceliftů) Pola, kdy mi přijde mnohem povedenější, než u předchozí IV. g. [odkaz] [odkaz]
a v něčem mi přípomíná spíš vzpomínanou III. g.
Jinak třeba k Fiestě ST napsáno: "Skvělá zábava za rozumnou cenu. Tohle není žádné šidítko, ale sakra rychlý hb, který vás nepřijde draho. Hravost STéčka nemá konkurenci."
Nebo k P208GTi: "Nové 208 GTi letí jako splašené. A nezapomíná při tom na styl, pohodlí a originalitu. Ale ty přístroje... Kultivovaná rychlost - 208 GTi zaujme i ženy."
Např. s těmihle texty vcelku problém nemám. -
woody-alien 20.05.13 23:22
wl: Jj, máš přesný citace, já to lovím jenom z hlavy. ;-) Mně je jinak úplně jedno, kdo vyhrál - možná bych v kategorii HH přivíral trošku víc oči nad těmi "spotřebními" parametry (cena, spotřeba) a lehce nadržoval těm jízdním, ale na tom nezáleží. Hlavně když mám solidně popsaný chování těch aut při jízdě. Což tady tak docela splněno nebylo.
PS: No žádná přehlídka krásy to tedy vážně není... >:D , Polo vypadá tak nějak nejseriózněji, ale na ten zadek si snad nezvyknu nikdy. V tomhle má Golf náskok několik světelných let. ;-) -
Leg 20.05.13 23:18
« Re: Rožnovské úřady
Wl: Asi máš pravdu, tie kolesá nebudú tak hrozné. Moje ypsilonky nie sú tiež žiadna balada a ich čistenie trvá zhruba toľko ako zbytok karosérie (teda minimálne je to taký istý opruz), ale po prezutí zo zimných sedemnástok [odkaz] je to pre mňa hotové vyslobodenie, minimálne sa dá s kefou pohodlne dosiahnuť do všetkych zákutí.
A že je pre teba glancovanie auta koníčkom ti celkom závidím, u mňa je koníčkom len čisté auto a jeho čistenie je len práca nutná na dosiahnutie výsledku. :-) -
white label 20.05.13 23:04
w-a >:-[]
No, to bude něco obdobného, jako tady, já mám taky obvykle s těch vzpomínaných Lukášových testů dojem, že je psali minimálně tři, ale ani jeden v tom neseděl, natož aby to řídil... >:D
Konkrétně k tomu popisu k fotkám Pola, v prvé řadě tam chváli "skvělou kvalitu zpracování" exteriéru i interiéru, a to: "jinak nudný celek, osvěžují decentní detaily", je také myšleno, jak na interiér, tak na exteriér (viz ty dvě fotky Pola GTI).
Vyhrálo asi hlavně proto, že má nejen nejmenší a cenu (přitom dvojspojku v základu) a spotřebu v testu, ale i přes nejnižší výkon motoru v testu, druhé nejlepší měřené dynamické parametry, výraznější uživatelskou přívětivost a již zmíněnou skvělou kvalitu zpracování.
Sám nevím, koho bych dal na první místo, jak píšeš, záleží na konkrétních osobních prioritách. Podle fotek mě taky nejvíc oslovuje Polo GTI, ale v tomto ohledu jsem prostě spíš taková tradiční "nudná konzerva". >:-[]
Současná generace Pola je teprve druhá (ze všech), která mi přijde designově povedená, tou první byl III. generace, zejména po faceliftu (typ 6N2).
[odkaz]
[odkaz]
-
woody-alien 20.05.13 22:38
wl: Připadá mi celkem zvláštní, že třeba i vítězné Polo GTI je jedním dechem chváleno za přehledný a logický interiér a zároveň popisek k fotce tamtéž obsahoval formulaci "jinak nudný vnitřek ozvláštňují detaily"(nebo tak nějak). Jako by to psali dva lidi. V tom kanclu je asi veselo. Ty hele, Vojto, dělám teď na malých HH, výsledek už mám, skočím si teď na svačinku, dodělej mi tam nějaký dojmy z interiéru, jo. Ale já v tom neseděl. To nevadí, to znáš ne, Polo je nudný, Fiesta je herní konzole, 208 má úplně blbě budíky, Clio je laciný a Corsa stará. Tak mi to tam foukni, dík. >:D -
white label 20.05.13 22:16
w-a
Souhlas, od AutoTipu nemůžeš (v tomto ohledu) čekat dokonalost, uvědom si, že jeho redaktoři sedí v jednom "kanclu" s redaktory SM (tradiční motoristické SadoMaso) i a.cz (kteří zase "spadají" pod BLESK), včetně místního "nadpisového perliče" Lukáše ... >:-[] -
white label 20.05.13 20:12
Legacy
Detroity na GTI se samozřejmě čistí snadněji, ale není to tak hrozné, jak to na první pohled vypadá, navíc se ty turbínové lopatky dají případně jednoduše demontovat i jednotlivě měnit (1 ks/cca 600Kč s DPH).
[odkaz]
Tvoje "Ypsilonky" taky nejsou zrovna vzorem praktičnosti, měl jsem taky podobný tvar a praktičtější, než tyhle "Aera", to dvakrát nebylo. 8-s Ale nás (masochisty), co máme péči o svá auta jako koníčka, to přece nemůže rozházet, naopak... ;-) >:-[] -
Leg 20.05.13 19:28
Vidím, že sa tu naťahujú majitelia veľkých oblúd a Felície Combi (ktorej pekné kolesá by sa mi mimochodom nechcelo čistiť). Rád by som ale trošku tému preniesol na poriadne autá, medzi ktoré okrem BMW 130i nepochybne patrí aj novinka od Porsche, model 918. Vcelku ma zaujalo video z prezentácie ešte nie úplne dokončeného auta od známeho britského žurnalistu Chrisa Harrisa [odkaz] . Tomu hovorím hračka roka, samozrejme na otázku, aký to má všetko zmysel nikto jasne neodpovedal. Tak či tak výborné video, výborné auto a výborná práca nemeckých technikov. :yes:
P.S. Aj tak si myslím, že celá tá hybridná šaškáreň je tam len nato, aby si človek na kratších jazdách do tesca pre rožky nezasv*nil celý zadok vďaka tým prakticky umiestneným výfukom. Takto si spaľovací motor ani neťukne a auto ostáva krásne čisté, ideálny hypercar do mesta. :-) -
white label 20.05.13 17:24
iudex
Nemá smysl jakkoli se pozastavovat nad vkusem potenciálního majitele Focusu III, každopádně oceňuji nezměrnou odvahu ke kritice designu Audi, když se totiž podívám na tu černou "roletu v tlamě" pod "horní" maskou Mondea, tak tam toho "vráskavce" (myslím "vráskavec" od slova "vráska", nikoli pouze plejtváka) vidím mnohem zřetelněji! >:D >:-[]
A prečo neparkujem na námestí? Nemusím platit parkovné, ale hlavně, maloměsto a závist..., to sice zatím nemůžeš pochopit, ale počkej, až si konečně koupíš třeba svůj první Golf GTI. >:D ;-)

A keď už sa bavíme o tých autách mimo naše možnosti, v poslednom období začal parkovať kúsok odo mňa Aston Martin DBS Volante; to je pre mňa dizajnové nebo, esencia športovej elegancie (pri ktorom 911 vyzerá ako robotník v montérkach vedľa gentlemana v smokingu). [odkaz]
[odkaz]