Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
anti99 30.06.13 04:05
« koniec zakona v praxi
minuly tyzden sa skoncila pozitivna diskriminacia cernochov v Us a preslo sa na ochranovanie homosexualov / sprosto povedane /. Dnes som na dialnici videl dvoch belochov stojac pri aute pozerajuc na cierneho policajta ako im menil pichnutu gumu >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] pomahat a chranit ! Nie je to bezne, aby to policajt robil; ale uz davno som sa tak nezasmial ako dnes.
posledne dva dni som stravil cestovanim po dialniciach a doslo mi ze 2,5 l je na M6 malo, po pravde citil som sa ako by som mal najpomalsie auto na ceste/ isiel som 82 kde je povolenych 70 /mil za h / ,ale furt sa na mna niekto lepil, ci uz som bol uplne napravo alebo uplne nalavo alebo niekde uprostred ;-\ :*) >:-[] , najlepsie bolo ked som bocnym pohladom sledoval kto tam vacsinou sedi v tych suv a truckoch - vysusene babky a dedkovia >:-[] , bud sa museli na mna tak pritlacit aby ma zbadali alebo ja nevim. Tusim amerikanizujem ak kostatujem ze potrebujem pre lepsi pocit v6 alebo v8; v4 so spustennou klimou je strastne lenive. SUV typu chevrolet suburban aj tie stare iba zabublali a uz boli predo mnou, ani som nestihol zrychlit aj ked som polozil pedal na podlahu :-!
inak mazda ma sklamala, ze nebude MPS v novej generacii. -
Leg 29.06.13 20:19
« Re: HH na pokračovanie
...a ako bomba hlavná správa na homepage je fotka Octavie Combi RS, o ktorej vóóóbec nikto doteraz netušil, ako bude vyzerať. Škoda, že som onehdá v Alpách cvakol zamaskované auto takej podradnej značky, ako je Mase, ak by to bol produkt škodovky, mohol som mať článok na hlavnej s titulkom "první na webu" alebo "exkluzivně víme jak bude vypadat Škoda XYZ. >:D A svietil by tam aspoň týždeň. :-! [odkaz] -
iudex 29.06.13 12:58
Prvá porovnávačka GTI 7 a ST, čo som našiel (plus A-Klasse a 1er): www.youtube.com/watch?v=s7Qxhbi0cUU
Žiaľ typický AutoBild, akcentujú pre HH nie úplne najdôležitejšie kritériá (spotrebu a pod.), So zohľadnením ceny vyhralo ST, absolútne - neprekvapivo -GTI.
A ešte niečo pre Thomasina a woodyho: porovnávačka GT86 a Fiesty ST na okruhu: www.youtube.com/watch?v=qKJ0eNHu5vk
SPOILER: woody vyhral. ;-) -
Thomasino 29.06.13 10:35
A už jsi v GT86 (nebo BRZ) konečně jel?
A četl jsi test v nedávném EVU jak jeli s BRZ v březnu do Ženevy a oklikou lehce přes Alpy zpátky? Prý naprosto použitelné na dlouhé cestování, ke všemu zábavné a pro dva naprosto dostatečné.
Stejný názor byl teď v Auto7 (ikdyž tento časák beru s rezervou a kupuji jen vyjímečně), kdy s GT86 absolvovali přes 3000 km a jeli s ní Mille Miglia.
Je samozřejmě jasné, že GTI bude praktičtější na každodenní ježdění, wo tom žádná. Ale zdaleka nebude tak zábavné ;-) Je to pak už jen o tom, kdo je co ochoten "zkousnout" a kdo má jaké preference :-!
GT86 je v základu naladěna na běžné okresky a běžné cestování, já bych si dovedl představit tvrdší naladění podvozku a menší náklony, je to stavěné pro postupné ladění a upravování. Samozřejmě uvnitř GTI bude méně hluku, což je na dlouhé cestování příjemnější, to byla zrovna jedna z věcí kterou jsem na GTI obdivoval a obdivuji. V tom je nepřekonatelné i proti ostatním HotHatchům.
Jo a kdo chce vidět GGTI7 v rozných barvách, ať si prý zajede do Holabrunu, kousek za hranicemi od Znojma, mají tam vystavené 4 GGTI7 v červené, černé, bílé a CS šedé :-)
Viz.další příspěvek. Asi si udělám výlet. -
šmoula nešika 29.06.13 10:07
milí diskutéři: S er-esem to vidím podobně. Ani ryby, ani rak - prostě spíše výkonnější varianta než sportovní verze. Výkonově hot-hatch ani náhodou, tuhostí kastle taky ne. Tady jde především o praktičnost a dostupnost. A v tom je octa třída. Jen prostě jízdně ani vzhledově nechytne tolik za srdce.
wl: Kdybys ještě našel něco vtipného, tak mi pošli !, nebo odkaz na smoulanesika007@seznam.cz. Letos chci navázat na Vánoční blog >:D 2012. -
white label 28.06.13 22:22
w-a (Th)
Psal jsem "zjednodušeně řečeno". "Nekonkurence schopné" je příliš silný výraz. Je to můj názor a ano, podle mě (nejsem už nejmladší a ani nejmenší, mám rodinu atd...) je to opravdu spíš víkendovka (nejen) na blbnutí, než běžné "přepravovadlo" s bonusem sportovní jízdy, což je samozřejmě částečně dáno i karoserií coupé, reálně použitelné max. pro dva pasažéry. Na úzkých a méně přilnavých pneu je to relativně dostupná driftmašina, která driftuje takřka "na požádání". Na kolech šířky okolo 225 mm, to bude určitě jiné, už vzhledem k relativnímu výkonovému "handicapu" (pochopitelně hlavně "dole"). Auto je sice také homologováno do běžného silničního provozu, takže pochopitelně dojede třeba až "do Prahy", ale jet "tam" s ním asi "touží" málokdo, naopak s G7GTI a jeho prakticky "prémiovým" (navíc i prostorným) interiérem a systémem DCC v režimu comfort, bych se klidně těšil i na cestu "do Prahy. TB bych si tedy nevybral na každodenní ježdění, které bych si měl denně tzv. "zasloužit". Prostě pro mě jako víkendovka ANO, ale jako plnohodnotná alternativa k univerzálnímu hh typu GGTI (včetně 3dv.) NE. To co jsem klidně ochoten odpustit zábavně "rozpustilé" víkendovce, nevidím důvod odpouštět autu na každý den. -
Thomasino 28.06.13 21:37
S tím autem se dá normálně běžně jezdit každý den, teda pokud se do něj nasoukáš (problém WL), nebo máš v pořádku kolena a záda kvůli nízkému posedu (trochu můj problém). Ale jinak to auto perfektně sedí v zatáčkách díky nízkému těžišti, skvělému vyvážení a FANTASTICKÝM pocitům z řízení, řazení atd. Fakt se tím běžte svézt, kdo máte apsoň trochu rádi auta. A na to že tomu chybí nějaké koně nebo větší krouťák ve středním pásmu si skoro ani nevzpomenete :-) Jezdit s turbomotorama umí každej, ale u atmosféry si to musíš zasloužit, sázet přesněji meziplyny atd. Prostě jiné zážitky, ne jen z rychlosti...
Vůbec se s tím nemusí jezdit bokem, má to hodně rádo i čistou stopu. Že to hned driftuje je blbost. -
woody-alien 28.06.13 21:22
wl: A ty myslíš, že na jakoukoliv jinou prioritu než jízdu bokem jsou GT86/BRZ nevhodné/nekonkurenceschopné ? Já jsem s nimi nejel, tak to těžko můžu posoudit. Otázka zní, jestli (když si odmyslíš určitá omezení daná karosérií - výstup/nástup atp.) mohou sloužit jako "běžné" přepravovadlo s bonusem sportovní jízdy, když v tobě "chytnou saze",nebo jsou to opravdu spíš "víkendovky" na blbnutí. -
white label 28.06.13 20:55
Včera mě v diskusi pod prvními dojmy z Ma3 pobavil příspěvek primitivně důležitého nicku (slovenského původu) "M6-MZR", který se křečovitě a důležitě snažil přeložit slovenskou verzi známého přísloví do češtiny, cituji:
"...poviem ti to metaforicky:
"Komu není zhora dáno, u masáře nekoupí"". >:D
Když pominu fakt, že v české verzi se nehovoří o řezníkovi, ale o "apatyce" (Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí), tak překlad "mäsiara" jako "masáře" (místo řezníka) považuji za megaúlet. >:-[]
Možná by se dal "masář" brát jako novotvar, tedy něco jako samec od masařky. >:D -
white label 28.06.13 20:54
w-a, iudex
Já to mám s TojóBARu trochu jinak. Buď (zdravím BUDa) a Nebo (zdravím NEBE po slovensky).
Zjednodušeně řečeno, pokud je prioritou jízda bokem (na úzkých pneu ala Prius)) za přijatelnou pořizovací cenu, beru TB (nemyslím TuBeru/TuBerkulózu). Pokud je ovšem základní priorita jiná, podívám se jinam. -
woody-alien 28.06.13 17:01
iudex: Ano, někdy se i rozdílné filozofie překvapivě protnou v bodě, který kupci vyhovuje a vybírá tak mezi dvěma (a více) docela rozdílnými auty. U mě by to bylo asi taky tak - pokud bych vybíral auto jen pro sebe, klidně by se v užším výběru mohla sejít auta jako 3-dv. GTI, Scirocco nebo RCZ se Subotou. ;-) -
Leg 28.06.13 16:59
Máte pravdu, Octavií RS je jak hnoja, povedal by som, že až toľko, že prestalo byť módou dávať si značky RS na Favority a dokonca si ľudia ani nedávajú krídla a nárazníky z eresiek na normálne Octavie, ako to bolo zvykom u jednotky. Zaujímalo by ma, aký je pomer TSI:TDI, osobne tipujem tak na 20:80 a to asi ešte benzínu fandím. Každopádne škoda, že Škoda RS štylizuje ako nejaké ostré náčinie - pritom poloha rýchleho diaľničného dostavníka by jej sedela oveľa lepšie.
... a určite by som bral Combi, už len kvôli tomu krídlu na liftbacku v štýle devädesiatych rokov. Som myslel, že aspoň pri tretej generácii si uvedomia, že podobné veci boli out už v čase prvej generácie. 8-s
iudex: Grossglockner i Stelvio, zážitky super, na Hochalpenstrasse takmer prázdne cesty a úúžasné zvezenie, na Stelviu zasa plno cyklistov, motorkárov a karavanov, takže človek často šiel za karavanom rýchlosťou upoteného cyklistu (doslova), v zatáčkach čakal, kým sa karavan nadvakrát vytočí a ešte popritom púšťal rýchlych motorkárov. Ale celé to má super atmosféru a aj tak by sa tam mal každý autofanúšik raz vyštverať. :-)

Tentokrát byl zajímavý především proces tvorby, protože byl provázen řadou nezdarů. Ať už se jednalo o nápis ze svíček vetkutých do polystyrenové desky - svíčky stihly roztavit polystyren dřív než jsem vůbec stihl něco vyfotit a místo toho jsem musel hasit >:D - nebo o reminiscenci na dětské "hrátky" s kanagomem - ten pro změnu vzplál tak prudce, že byl nápis nečitelný [odkaz] :-O >:-[] , ovšem zanechal na cihle znatelný podpis. [odkaz] ;-)