Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 04.07.13 18:56
« Re: Trochu o spotrebe
wl: No dobrá, tak tedy odhlédněme od marketingu a podívejme se na to, jak zmíněná hesla po pár měsících vnímají nešťastní majitelé těchto skvostů. ;-)
AUDI - Planänderung durch technik
ŠKODA - Simply never
SEAT - Auto nemoción
VW - Dáš auto ? >:-[] -
iudex 04.07.13 13:31
« HH na pokračovanie
Tak som dostal už nejaké cenové ponuky na GTI a najlepšia je s 8% zľavou (z 28.696 na 26400), takže ten môj stanovený strop 26t ani nie je nereálny (nie je to síce 14% ako pri ST, ale popravde ani tých 8 som pri novinke nečakal). GTI ale zatiaľ na Slovensku nie je k dispozícii, až koncom augusta (v priebehu augusta bude putovať po motoristických redakciách), tak potom sa pôjdem zviesť.
-
woody-alien 04.07.13 11:13
« Re: Trochu o spotrebe
iudex : Hezký...to moje Mondeo na zázraky nevěří, pečlivě dodržuje pitný režim a k normované spotřebě (6.5) si přidává alespoň litrový "doušek" navíc. ;-) Zkrátka, francouzský bonviván, ne jako ten tvůj germánskej asketa. >:D
Ta spotřeba u HH bude zajímavá, hlavně tedy u turbomotorů. SSS má uváděnou taky průměrku 6.4 litru. Jenže ta atmosférická 1.6 při zahřívání (klidné jízdě) padala hluboko pod šest litrů a při "dovádění" na okreskách se ani nedotkla 9 litrů. Bylo to něco kolem 8 a půl, a to jsem jí opravdu honil. Což je paráda. Dvoulitrový turbomotory s výkonem přes 200 koní budou mít ten rozptyl určitě o hodně větší. Ale aby bylo jasno, spotřeba je u takového auta méně důležitý údaj - spíš je příjemné, že dokáže jezdit za málo, když zrovna nemáš chutˇ šlapat mu na krk. Takže je to na tobě. -
iudex 04.07.13 10:26
« Trochu o spotrebe
Môjmu Mondeu sa podaril zázrak: dosiahlo normovanú priemernú spotrebu, keď posledná nádrž bola v priemere 6,8l na sto, teda totožná s údajom v techničáku. :-)
Inak v tejto súvislosti je vtipný (a málo uveriteľný) údaj, že GTI s motorom 2,0 a 220k má písanú priemerku 6,4 na sto, keď Mondeo s motorom 1,6 a výkonom 160k udáva 6,8l. Každopádne bez ohľadu na cifru je jasné, že s hothečom sa mi normovaná spotreba nepodarí nikdy. >:-[] -
woody-alien 03.07.13 20:54
« Re: Soutěž
Legacy: Kontumační vítězství ? To by ti hrdost nedovolila... >:-[] Přes léto možná bude slabší účast, ale aspoň bych to zkusil. Nakonec horší než v červnu to snad ani být nemůže. ;-) Tak dohodněme nějaké téma, raději univerzálnější, ať se trochu pohneme. Červen navrhuju vypustit z důvodu nepřízně osudu. -
Leg 03.07.13 20:22
Ale to najdôležitejšie, páni správci (aj keď plurál pôsobí vzhľadom na matheasovu "účasť" trochu nemiestne - teraz mi zrovna napadlo prirovnanie Matheasovho návratu k uvedeniu nového veľkého sedanu Alfa-Romeo: už stokrát ho ohlásili a ... furt nič :-! )...
...
ale to som odbočil, takže k veci páni správci: čo so súťažou? nová téma? stará téma? letné prázdniny? Kontumačné víťazstvo užívatela Legacy? >:D -
Leg 03.07.13 20:07
iudex: a dá sa tu nielen likovať, ale aj dislikovať. A viete čo to znamená? To znamená, že sme zasa o krok pred nimi! :-!
woody: na nárazník zatiaľ dlabem, nechce sa mi naťahovať sa so servisom, aby mi to potom niekto zasa robil, aktuálny sa neohrial ani rok. Dám si to ako projekt na zimu. :-) -
woody-alien 02.07.13 21:06
Legacy: Nj, prostě se v tvém případě protly tvoje potřeby (dvě děti by ti ukázaly co je tuhost karosérie a kolik prostoru je potřeba >:D ) a tvoje touhy v jediném autě. Je to skoro zázrak ale stane se. Taky jsi ale rovnou začal modlou mnoha plakátových kovbojů. BMW, benzínovej třílitr, šestiválec a RWD - to by rozbušilo srdce nejednoho začínajícího jezdce. ;-) To se to pak hraje na skromného chalana. >:-[]
Když už jsi nakousl to druhé auto do zimní břečky a třeba i do velkoměstské džungle, jak to vypadá s tím poškozením, o kterém jsi psal. Ještě to necháváš nebo už máš opraveno ? -
Leg 02.07.13 20:48
woody, mojito: no vidíte, a mne zrovna vystačí to moje jediné auto. Jasne, deti nemám a manželku mám viac ako tolerantnú, takže tuhosť auta a stiesnený priestor nie sú zásadnou prekážkou. Takisto v zime nepotrebujem často šplhať na zasnežené kopce a teda RWD ma zásadne nelimituje a ak hej, v kufri mám reťaze. A zrovnatak na cesty naprieč Európou nepoužívam auto, takže ani tie náklady a nepohodlie ma nijako nelimitujú. Na podnikanie auto nepoužívam, nepotrebujem sa reprezentovať prémiovým sedanom a v kompaktnom hatchbacku sa necítim menejcenne, okruhy sú pre mňa "vyšší dívčí", ktoré som ešte neokúsil a na amatérsku rallye mi chýba absencia pudu sebazáchovy. V podstate jediná príležitosť, kedy by som ocenil druhé auto sú hnusné čľapkavé zimy, kedy mi je môjho miláčika ľúto ťahať do toho bordelu vonku. :-) -
Thomasino 02.07.13 17:29
Počkejte si na příští číslo SPEEDu a na test Clia RS Cup, Fiesty ST a Pažouta 208 GTi na Ringu. Něktěří možná budou i překvapeni ;-) Pro mě osobně mají testy ve Speedu mnohem větší vypovídající hodnotu než na ACZ a podle mých zkušeností s danými auty (nemyslím teď tyto 3 pidi-hothatche) se s těmi testy lépe ztotožním.
To třeba dříve neplatilo vždy o testech v AutoCaru, kde Miro Mihálik mi přišel občas lehce mimo >:-[]

Ale u té firmy je to jen slogan, kdežto u VW to platí, viz zmiňovaná spotřeba... >:-[]