pradeda777 13.10.22 12:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1er RFS
Dany, video s FST ... :yes: Btw, FST bylo na mém Schindlerově listě. Toto nové je po FL myslím ještě zajímavější. Na "rohlíkový express" by se hodilo líp než M140i, to je fakt. No, a má taky lepší "kukuč".... ;-) Btw...vypadá taky o moc líp než RS3 a o ušetřeném cca 1 mil Kč raději pomlčet... ;-) -
iudex 13.10.22 10:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1er RFS
Dany: ako už dlhšie hovorím, aktuálne je úplne najhoršie obdobie na kúpu nového auta; dôvody sú zrejmé (nedostatok čipov, obmedzenia výroby, dlhé čakačky a z toho vyplývajúca veľká prevaha dopytu nad ponukou, preto sú tie ceny také, aké sú). Ja ale tak trochu vidím svetlo na konci tunela. Spotrebiteľský optimizmus radikálne klesá, najviac sa to prejavuje v realitách, kde sa predaje brutálne spomalili až zastavili, ale rozširuje sa to aj do iných sfér hospodárstva. Rastúce ceny energií vystrašili spotrebiteľov, ktorí začali šetriť a citeľne obmedzujú spotrebu, proste ak riešim základné potreby ako je bývanie a potraviny, odložím alebo úplne zamietnem myšlienku na nové auto. A to sa bude musieť prejaviť, jednak vo väčšej dostupnosti áut; keď sa uspokojí súčasná vlna koronových objednávok (zdravíme woodyho), bude tu zrazu dostatok vyrobených áut a tie bude treba predať, takže pri obmedzenom dopyte budú musieť byť stimuly vo forme zliav. Takže som presvedčený, že tak o rok budeme tam, kde sme boli voľakedy, t.j. áut bude dostatok a budú aj zľavy. Je jasné, že hotheč pod 30 už nebude, ale verím, že autá budú v normálnom čase a budú aj dvojciferné zľavy.
Koniec amatérskeho ekonomického okienka. >:D -
Dany 13.10.22 09:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1er RFS
woody, že by ma nejak extra ukľudnilo, že blbé škatule stoja milión 8-s
ST v kombíku u nás začína na 39t, tisícka farba, 4,5 sada ST... otázne ako to mal nakonfigurované Muldix. Vyzerá, že má adaptívny podvozok a gumy by odkazovali na sadu ST, tá je však s manuálnym od KW. Musím si to ešte raz pozrieť.
Určite by ma stále sr.al ten dotykový hnus. Keby aspoň fungoval jak má.
Kde soudruzi z Pirelli urobili chybu? Skúsenosti so zmesami majú, pozdĺžne drážky sú slušné, chýbajú priečne. Z videa nevyzerá, že by tam bolo nejak vody, skôr iba mokrý asfalt. -
woody-alien 12.10.22 13:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1er RFS
iudex: Úplná shoda, takhle nějak bych si představoval konečný výsledek kutila, co si doma po nocích hraje s laminovací soupravou, aby se blejsknul se svojí letitou konfekční "bramborou" před chlapama v hasičárně. >:D Je to příšerný. -
woody-alien 12.10.22 13:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1er RFS
Dany: FoST hatch aktuálně u nás stojí milión a dva tisíce. A jak celkem trefně nedávno napsal Emel při rekapitulaci testů na auto.cz, je to momentálně jedno z mála aut, který na to,co nabízí, není drahý. Milión dneska stojí kdejaká trochu vybavená blbá škatule typu Caddy.
Jinak jsem v ceníku našel, že normálně by měl být FoST obutý na Michelin Pilot Sport 4S 235/35 R19, do příplatkové sady ST pak dávaj Pirelli P-Zero Corsa "pro optimální přilnavost". Tak nevím. ;-) -
iudex 12.10.22 08:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1er RFS
Deda: možno práve preto, že ľudia to počasie využívajú a jazdia. Ja som bol v sobotu s webpajom v Západných Tatrách, Dany brázdil v nedeľu západné Slovensko na mašine, speedfred včera jazdil na okruhu v Brne so svojou plackou (aj s webpajom)... ;-)
Inak čo hovoríte na novú M2? [odkaz]
Za mňa je to dosť zlé, priveľmi hranaté, trošku moc hmoty a zbytočných hrán na nárazníkoch, zbytočné prvky a línie, proste trochu štýl type R minulej generácie. Aj ke´d je pravda, že červená Toronto pomáha, v uniknutých fotkách v Zandvoort blue to bolo ešte horšie: [odkaz]
Tu je dizajnové porovnanie s M2C. Novinka jasne prehráva: [odkaz]
Na druhej strane technické údaje sú parádne, 338 kW/460k je ešte viac, ako mala minulá M2CS, a to ide iba o základnú M2 (Competition príde budúci rok). A manuál zostáva. :yes:
EDIT: manuál je štandard v Amerike, v EU bude automat a manuál za príplatok 500 eur (!) :-(
A hmotnosť je od 1700 kg, o 150 viac, ako minulá M2.
A napokon cena: v Nemecku 72800 eur.

Pirelli píše, že ich obúvajú na Ferrari, Porsche, Lambo... no poteš.