Ronault. 09.08.13 22:27
« Re: A zase ty HH....
Zdravím po dlouhé době motoristické šílence... Dlouho jsem tu nebyl, doba byla a ještě bude zlá... ale o tom není zde místo diskutovat.
Přišel jsem jak jinak, tak pro radu.
Nedávno se zde řešily gumy. Potřeboval bych vědět, který rozměr gum, čili šíře a profil je nejprodávanější na průměr 17"? Jde o to, že váhám jestli na auto dát na léto 16" kola nebo 17" a hledám nejlevnější nejprodávanější velikost.
Pro 16" kola hraje fakt, že mám nyní 2 nové gumy, které měly přijít na Lagunu a tak bych je využil.
Pro 17" kola hraje to, že přecejen na autě vypadají lépe a v e-shopu jisté značky je právě akce na 17" originál za cenu menší než 16".
Na autě jsou aktuálně 15" kola, ale bez ztráty komfortu by mělo zvládnout 17."
No asi je z toho co píšu jasné, že je Laguna v ohrožení... ano, je, v podstatě jsem velmi silně rozhodnut, že se spolu rozloučíme, uvidím až zítra, kdy si ji vyzvednu v servise, jestli tam ještě nějaké city mezi náma jsou nebo ne...
a ten nástupce? No... ve finále po dlouhém hledání moc kousků nezůstalo... psát to tady raději na petrolheadské stránky zatím nebudu, musel bych se stydět >:D -
Leg 09.08.13 12:52
« Re: A zase ty HH....
Mne ten test príde v zásade celkom uveriteľný, hlavne v kontexte so zväčša superlatívnymi testami golfu gti, ktorý zasa ani v performance prevedení hádam nebude o toľko lepší. Aj keď v posledných kapitolách " nürburgring" a "cestovanie" sa mi toho nadšenia zdalo predsalen príliš. Ale to na autora možno liezla po toľkých km za volantom klasická choroba vodičov Octavií: syndróm najlepšieho auta na svete. >:D
Do rozoberania antiho posledných dvoch viet a ich súvislosti by som sa moc nepúšťal, ešte by sme sa dozvedeli, čo radšej vedieť nechceme. >:-[] -
Thomasino 09.08.13 08:24
« Re: A zase ty HH....
Také mi to přijde přehnané, ale stejně tak tam píše o pár chybách (např. to XDS ho plně chápu, občas mě v GTI taky pěkně točilo a proto další auto chci s poctivým samosvorem, pokud by to byla předokolka - ale jde samozřejmě spíše o naladění). Ze zajímavosti se s novou Koktou RS ale pojedu projet, ať si mohu udělat vlastní úsudek.
P.S.: Anti99 - jak souvisí zábava s Volvem s tím, jestli ti manželka dá? ;-) -
anti99 09.08.13 03:32
« Re: A zase ty HH....
dnes vecer na ceste domov som isiel za dvojicou co si to kazdych par mil rozdavala v zrychleni az kym neprisli na semafor kde jeden uz odbocoval. stara mazda mx5 a minula generacia GTI. mx5 mala upravu a vzdy nechala GTI za sebou. treba spomenut ze mx5 mala ochranne ramy a urcite mala aj inu prevodovku... Plesaty pubertak v mx5 este nieco na semafore povedal tomu v gti a potom koniec. Celkom zabava to sledovat :yes:
panove dnes som nasiel inzerat na volvo s60 R za 10 000$ s 88000milami, ak este bude na predaj tak sa pojdem v sobotu zabavit. Volvo je moja srdcovka, hlavne starsie modely. A ak banka da a manzelka tiez, tak budem mat zabavu mozno aj ja
>:-[] -
Leg 09.08.13 01:59
« Re: A zase ty HH....
Thom: pekný a vyčerpávajúci testík, zaujímavo graduje. Autor začína zvláštnym ujistením o vlastnej objektivite a čitateľa "na mou duši na psí uši" ubezpečuje o tom, že Škodovka mu za jeho názor nič neplatí. Pokračuje sa triezvo ladenými statickými dojmami a odvtedy už chvála postupne graduje graduje až vyvrcholí zistením, že na severnej slučke môže človek jazdiť kolo za kolom a nič ho nepredbehne a vzápätí sa dá bez problému na jeden záťah uraziť niekoľko tisíc km bez náznaku únavy. Samozrejme keď to autor zabil v úplnom závere konštatovaním, že BMW 130i pre RS nepredstavuje žiadny problém, nebolo inej cesty než s opovržlivým výrazom na tvári zavrieť okno prehliadača. >:D
Ale vážne, takúto chválu som jednak čakal (s ohľadom na ohlasy na nové gti) a druhak nečakal (s ohľadom na doterajšie ladenie octavií rs) :yes:
P.S. Nie som žiadny češtinár, ale slovo Octavie v nominatíve mi dosť rve oči (prípadne uši). Ešte že sa autor vyvaroval obligátneho dlhého a, lebo to by som ten test hádam ani nedočítal. :-) -
Thomasino 08.08.13 23:18
« Re: A zase ty HH....
A co říkáte na Koktu RS III v manuálu a jako liftback? Pro táty od rodin by to možná taky podle všeho nemuselo být marné přibližovadlo, ikdyž své mouchy to má... Podle tohoto testu o dost lepší než předchozí RS. Ale názor si udělám až ji projedu, stejně jako nové GTI VII Perf. (asi už brzo)
woody-alien 08.08.13 21:02
« Re: A zase ty HH....
Jsem jen na skok doma, pro vaše potěšení jsem instaloval tématickou "titulku" a s nadhledem majitele dálničního a okreskového dominátora >:D přehlížím uštěpačné poznámky na značku Ford. Jen tak na okraj - dealer mi volal, že bych možná kvůli STéčkům nemusel do Prahy a v dohledné době by mohly být k vyzkoušení přímo u nás, a se špatně skrývanou hrdostí se chlubil, že prý Ford navyšuje kvůli velkému zájmu výrobu jak FieSTy, tak Focusu ST. Na mě takové zprávy žádný dojem nedělají, ale nebudu mu brát radost, že. >:-[]
A už jsem zase pryč..... -
Thomasino 07.08.13 14:26
« Re: A zase ty HH....
Když je tu tak mrtvo, tak sem dávám odkaz na test Focusu ST a nového sedmičkového GTI. Kdo umí dobře anglicky, může si zapnout anglické titulky a třeba se něco dozví. My co tak dobře neumíme, můžeme tak leda doufat, že nějaký dobrák nám pak napíše závěr testu sem :-)
šmoula nešika 05.08.13 17:29
« Re: Strom
pot: Jestli se nepletu, tak stromová diskuse nás navždy opouští někde u 500. 600. příspěvku. A tady jich je, jak už kolegové říkali, sedm a tři čtvrtě tisíce. Šílené kvantum, když si představíš, že ty opravdu mega diskuse mají do sedmi set. Tedy ono je to logické. O oktávky není v chronologii o čem kecat, tady jo...
P.S. Asi bych tolik neměl číst Clarksona; nějak se mi totiž v souvislosti s novým tématem vybavil Prius, kterak se bezmocně snaží shodit benzinovou konkurenci ze skály. :-| -
woody-alien 05.08.13 07:28
« Do Českého Ráje cesta příjemná je
....dudlaj, dudlaj, da. >:D
Nj, tak vyrážím na pár dní odpočinku - bez internetu, bez mailu, bohužel s mobilem. Zatím se tu mějte, nezlobte a kdyby náhodou někdo v tom mezičase koupil jakýkoliv hot-hatch, klidně mě může vyrušit SMSkou. ;-) -
woody-alien 04.08.13 21:48
« Re: Strom
Zdravím, tady už je moc příspěvků na to, aby ti to seřadilo do stromu. Pokud máš opravdu zájem, rádi tě tu uvítáme a v krátkosti se ti pokusím přiblížit zdejší "organizaci". Je to tu trochu komplikovaný, protože mezi soutěží hodně kecáme o autech a tak se nám tu příspěvky míchaj. Já se do toho pokouším vnést trochu řád v době přihlašování, hlasování a vyhlašování výsledků, aby se i náhodný příchozí aspoň trochu orientoval.
PRINCIP:
První tři v pořadí z minulého kola vyberou nové téma. Já ho dávám jednak příspěvkem do diskuse, ale i na začátek recenze a hlavně jako NOVINKU. Téma by mělo být určeno a vyhlášeno do 1.dne aktuálního měsíce. Někdy se ale trochu zpozdíme.
Po vyhlášení tématu je zhruba 15 dnů času, přihlašování fotek probíhá od 15. do 25.dne měsíce. A to vložením příspěvku do diskuse s odkazem na fotku. V průběhu vkládání zveřejňuji seznam přihlášených, tento neustále aktualizuji až do ukončení vkládání. Vkládání je opětně inzerováno v diskusi, v NOVINKÁCH atd.
Následuje hlasování od 25.do 28.dne v měsíci, zase vložením příspěvku do diskuse, kde napíšeš 1.místo pan X, 2.místo pan Y, 3.místo pan Z, případně komentář k fotkám, a je to. Hlasování opět inzerováno stejným způsobem.
Bezprostředně po skončení hlasování výsledky sčítám a vyhlašuji, zase v diskusi, ale i v NOVINKÁCH a na začátku recenze.
Toť vše, mezitím probíhají vášnivé diskuse a pletou se do příspěvků, ale s tím v tomhle formátu asi nic neuděláme...takže pokud tě to neodradilo, budeme se těšit na tvůj příspěvek. ;-)

P.S.: Snad to nebude ten Pašík po primářovi?? :-O