Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 13.08.13 21:52
« Re: Píseň pro Lagunu
Bud: Já mám prostě v povaze z ničeho (a z nikoho) nedělat modlu, nic nebrat příliš vážně, takže se mi ty "kotlíkářské" seance, všechny ty vzhůru letící vlajky a stánky na levnou krásu, z doby mého vandrování trochu přejedly. Moje švagrová má Nedvědy a Brontosaury stále ráda i v pokročilejším věku, ovšem my jsme si (když už) pod širákem raději pobrukovali ..."cesta je prach a štěrk a udusaná hlína, a šedé šmouhy kreslí do vlasů, a z hvězdných drah má šperk co kamením se spíná a pírka touhy z křídel Pegasů". ;-) -
white label 13.08.13 21:43
Taneček Česko-Korejského přátelství:
Auto jako ty hledám už spoustu let,
takový trošku "český" mý já,
dej mi kliku, pojď z Nošovic sjezdit Náš svět,
když tak obrovskou záruku máš...
Fakt mi nevadí, že nejen ksicht šikmý máš,
ani já nejsem žádný ideál,
hlavně, že "atmosféru" uvnitř nosíš a ukrýváš,
tvá cena je pouto, co vede nás dál...
-
Bud 13.08.13 21:32
Jako bych tu melodii znovu slyšel :-) Jako kluk jsem to moc neposlouchal, pak jsme s manželkou poznali jednu svobodnou, příliš nemocnou na to aby se vdávala a ta to zbožňovala. Takže nejsem toho přesycen a můžu to poslouchat vždy, když to zazní. Dokonce jsme si před pár lety koupili dvd :-) ...Kde ty na to chodíš, možná to Ronaultovi nebude dlouho tak líto, když pozná lepší ;-) -
woody-alien 13.08.13 20:40
« Píseň pro Lagunu
Kolik aut můžeš mít rád tak opravdu z lásky ?
dvě nebo tři - to už ne, i jedno je dost
je skoro půlnoc a centrálu tón mi noc připomíná,
půjdu tě mejt a inzerát dám, co bude dál ?
Chtěl jsem to ráno, kdy naposled řídil jsem s tebou,
ti říct, že už tě brzo prodám
pro jednu pitomou káru, co vodspoda táhne
podved jsem všechno, o čem v servisech sníš.
Teď je mi to líto..... ;-) >:D -
Thomasino 13.08.13 16:14
« Re: Návrat z dovolené a trocha počtů
Přesně tak. Ta modrofialová střecha to hodně změnila, auto vypadá rázem jinak. A až ho budu prodávat (nebo posuneme k rodičům), tak tam ta modrofialová střecha zůstane, jen tu linku nechám předělat na středně šedou, nebo jinou barvu. Většinou se to lidem líbí :-) Původně jsme přemýšleli o autech jako DS3, Mini nebo Brouk - aby auto mělo podobné barevné úletové ladění z výroby, ale tohle byla výrazně levnější varianta a svůj účel rozhodně splnila ;-) -
white label 13.08.13 15:08
Th - bl.
Ke tvému: "Nedejbože ještě nějaké běžné barvy na běžném autě", mě jako příklad napadá třeba stříbrná i30. >:D ;-)
P.S. Vím, vím, ty odvážné modro-fialovo oranžové polepy (ve stylu rozinkové DELI) to zachránily. >:-[] -
Thomasino 13.08.13 14:32
woody - naprosto souhlas! :yes: Oktávek jezdí tolik, stejně jako Fábií, že je to fakt hrůza :-O Ikdyž teda docela dost začíná jezdit i těch i30 a Golfů 8-s 8-s
Taky nějak moc nemám rád, když mám stejné auto jako mraky dalších lidí :'-( Nedejbože ještě nějaké běžné barvy na běžném autě :-( :-(
Vůbec jsou výrbci s těmi barvami málo odvážní, ikdyž někde se již začíná blýskat na lepší časy ;-) -
woody-alien 13.08.13 11:20
Ron: No to se ti nedivím. Do Octy 1.6 TDI a ještě skoro bez výbavy by mě asi museli hodně nutit. Třeba je to jen můj pocit, ale na Octavii - jinak dobrém autě - mi prostě téměř nepřekonatelně vadí ta šílená četnost. Nemusím se odlišovat za každou cenu, ale prostě bych se hodně snažil najít něco jiného. Obzvlášť když ceny nových Octavií nejsou bůhvíco a v nabídce jiných výrobců se dá najít ledacos zajímavého. -
Ronault. 13.08.13 10:38
Bud: Ano, není to u Škofinu špatné, ale v podstatě je to všude dost podobné, to co dostaneš jako slevu u financování, to přeplatíš, čím méně půjčíš, tím méně přeplatíš, čím kratší doba, tím méně. Já konkrétně nepřeplatím ani korunu, protože mám nastavenou docela velkou akontaci a krátkou dobu splácení. Další leda přes SZ ;-) -
woody-alien 13.08.13 10:25
Thomasino: I u tak řekněme "užitkového" auta jako je Grand Vitara konstatovali testeři v Auto Bildu po ujetí 100.000 km, že interiér nese naprosto minimální známky opotřebení a že kdyby to auto někdo stočil o 70.000 km, tak se to nepozná. Samozřejmě, jsou i jiné znaky, ale představ si, kdyby k následnému prodeji někdo takhle rovnou přistupoval. Ví že bude mít auto něco přes rok a že ho stočí na minimum kilometrů. Hodí na sedačky nějaký potahy, na volant nějakej návlek atd. a protože ani nepůjde na první servis, jsou kilometry vysloveně v luftu.
Kdybych já teď svoje Mondeo pořádně vypulíroval, můžu 2 letý auto téměř bez uzardění vydávat za nový, který stálo někde ve skladu. A když jsem nedávno jenom zkoušel, za kolik bych prodal 3-letou dodávku, všichni jenom zírali v jakým je dokonalým vizuálním stavu, a to včetně ložného prostoru. Bez bouchanců, škrábanců, podlaha i boky chráněné. Že má už cosi odjeto a že odvezla stovky tun materiálu a zboží na ní vůbec nepoznáš.
Takže ano, jediná jistota je nové - ale Ron má pravdu, že auto prodávané dealerem, u kterého bylo koupeno a servisováno už je zajímavá nabídka. -
Bud 13.08.13 10:16
Rone: I když ti už tu Octávii prodali, jaké tam bylo to financování. Nechal jsi si to už aji spočítat, nebo jsi to ještě nestihl? Myslím jaká byla akontace a jaké splátky. Četl jsem, že financování nového auta v naší zemi je nejvýhodnější právě na Škody (přes Škofin) a na Volkswageny. Při splácení do 4 roků se přeplácí pouze 20tis. u obou. Zbytek přeplatku jde totiž na havarijní poj. a pov.ruč.. U ostatních automobilek to bylo myslím kolem 50 a 60 tis. navíc. Nevím právě jestli se to týká i těch ročních vozů.. -
Ronault. 13.08.13 09:49
Thomasino: Nedělej blonďáka... samozřejmě, nic není ideální na i mírně ojetém autě, ale je rozdíl kupovat auto u autorizovaného prodejce, který ti prodává auto, které bylo u něj servisováno, resp. bylo u něj koupeno, má jasnou historii a v tomto případě další více jak 3 roky záruky oproti tomu, když koupíš roční auto za podezřelou cenu z bazaru nebo od nějakého neautorizovaného servisáka, viz ten Megane... mrkni na to prostředí, kde je to foceno. To je servis... proč bylo auto s 2900 km v servisu? Napadá mě jedině bouračka... a dělá se to tak často, že v bazarech končí bouraná roční auta, která jsou opravená. Taky jsme měli takovou nabídku před 3 lety, když jsme kupovali Peugeota. -
Ronault. 12.08.13 23:09
Thomasino: Nebuď naivka, nepoznáš nic. Naše Laguna vypadala na 80t km a měla 180t km... a to je Renault z přelomu tisíciletí. V pátek jsem jel Octavii II s 206t km, v interiéru ani vrznutí po D1 do Vyškova, kůže jako nová, nic, tipoval bych do 80t km, možná i méně, i volant jako nový... a ty chcešě věštit něco mezi 2900 a 30 000 km...