Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 18.08.13 23:10
« Re: A zase ty HotHatche :-)
iudex: Dnes se na to vyspím a ráno řeknu definitivní rozsudek, jestli 1,5 dCi nebo 1,6 dCi, ale asi budu volit silnějšího brášku, trochu turboefektu přežiju výměnou za kultivovaný chod a trochu větší výkon. A mělo by to být nové, ne roční. Roční jsem prvně zvažoval u Oktávky, ale ta by byla v podstatě základní výbavě rok stará jako nový Megane 1,6 dCi v Dynamique, což nedává moc smysl.
No a nabídka místního prodejce Renaultu je úderná, v podstatě za cenu menší než 1,2 TCe nabízí 1,5 dCi 81 kW a za cenu 1,2 TCe v Dynamique mi nabízí 1,6 dCi.
No ještě negratuluj, až zítra budu rezervovat a objednávat a pak budu chvilku čekat :-) -
Ronault. 18.08.13 22:59
Thomasino: Dobrý joke >:D 320 Nm vz 130 Nm, to je oprovdu srovnatelné :-) Jel jsem oboje, jak 1,6 od Hyundai (dokonce i lepší 1,6 GDI) i 1,6 dCi v Meganu a 1,6 dCi je jiná liga, konkurenčně výkonný motor ani do i30 nedávají ;-) Mrkni na auto.sme.sk na srovnávačku dieselů a pochopíš.
Jel jsem ještě v rámci posledního rozhodování v sobotu krátký Megane 1,6 81 kW, který už byl zajetý - 90t km, což je konkurent pro tvé Hyundai, tyhle motory jsou dneska spíše brzdou provozu :-)
Když chceš mluvit o jednašestce, která konkuruje mé chystané, tak 1,6 THP nebo Ecoboost, to už je jiná liga než to ořezávatko na tužky, co máš v i30. Vím, že teď naběhne řada vysvětlujících vět proč jsi volil i30 atd., my to víme, tak se s tím sžij a nesnaž se nám vsugerovat, že to je super uber auto.... Taky jsem do dnešního rána jezdil pomalý a slabým autem, ale nedělal jsem z něj nikdy raketu, která konkuruje v táhlém dlouhém 2,0 TDI, to bych se za takový názor musel stydět :-) ;-) -
iudex 18.08.13 21:08
« Re: tema srpen
Rovnako ako woody: cvaknuté mám (z dnešného výletu), ale originalita nula bodov, takže to dávam ako nesúťažnú (ak sa ale nepodarí do deadlinu zrealizovať nápad, ktorý mám v hlave a má i nejakú pointu, tak ju pretransformujem na súťažnú): [odkaz]
Ron: tak to veľká gratulácia, stál si na okraji priepasti zvanej mierne jazdená Oktávka f TéDéÍčku a skoro si do nej spadol, ale našťastie si to zvrátil. >:-[] >:D :yes: -
woody-alien 18.08.13 20:52
iudex: Pod recenzí na Ronova Fanouše se dnes objevilo:
"Tak a jsem bez auta... právě si ji odvezl nový majitel... no, něco mále přes 60t km spolu, 2,5 roku... a těch pěkný a i nepěknějších vzpomínek... fůůůha...
No co, jdeme dál... a tentokrát do NOVÉHO vozu Pokud vše klapne, tak už tento nejpozději příští týden budu opět motorizován."
Woody - private investigator, k Vašim službám. ;-) -
Thomasino 18.08.13 18:59
Ale tak aspoň trochu to pojede, když to má 130 koní (96kW), 320 Nm a z nuly na sto za 10,1 sec ;-)
Provozní hmotnost 1395 kg je taková normální.. Jaká barva a výbava?
Ale dívám se, že se dělali i silnější diesel ;-)
[odkaz]
P.S. To na tom budeš s tou rychlostí ale stejně "průměrně" (mizerně) jako ta moje i30 1.6i se skromnými 120 koníky, nižší váhou a zrychlením za 10,5 sec ;-) -
Ronault. 18.08.13 18:38
Thomasino: Jo, u nás ano, v Německu je ještě dvoulitr. Tohle má ale 320 Nm, což je stejně jako 2,0 TDI a jízdně se to i tak chová... jel jsem to tak před rokem a byl jsem překvapený, co to umí. Mrkni na testy, třeba na auto.sme.sk
No uvidíte, pravděpodobně během příštího týdne by mělo auto už být, do té doby to nějak přežiju i pěšky, když to mám 50 m do práce :-) -
iudex 18.08.13 14:51
« Re: A zase ty HotHatche
Thom: možno je čítanie priveľkého množstva testov, kde spievajú chválospevy na GTI nakoniec kontraproduktívne: Potom pôjdeš nabudený s prehnanými očakávaniami na testovačku a možno nakoniec trochu sklamane zistíš, že to auto je len o niečo lepšie, ako Tvoje staré GTI. Aspoň ja som išiel na predvádzačku s podobnými očakávaniami a nakoniec sa žiadne očakávané K.O. smerom k ST nekonalo (teda až na K.O. v interiéri).
Sám sa budem pred definitívnym rozhodnutím musieť ešte raz na obe autá pozrieť.