Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 20.08.13 11:17
« Re: A zase ty HotHatche
iudex: To je fakt, R-ko mohli trochu "vyladit", opravdu nevypadá ani o chlup ostřeji než GTI. Nu což, aspoň budou majitelé GTI moci klidně spát... ;-)
PS: Dostal jsem pozvánku na představení Swifta po "modernizaci" a SSS s 5 dveřmi. Tedy musím říct, že ten druhej pár dveří naživo neubral SSS vůbec nic ze sportovního nádechu. V bílé perleti vypadá skvěle..... :yes: Byla i možnost se projet, ale raději jsem si domluvil na příští týden zapůjčení na celý den. Příští týden proto, že do té doby je předváděčka na každý den už pro někoho rezervovaná. -
iudex 20.08.13 10:12
Ad Golf R: tak to bola rýchlosť, pred týždňom sa o Rku ani nevedelo a dnes je vonku. Btw. čo na to Honda a jej nekonečný príbeh C TR? >:-[]
@Thomasino: a Rko by mohlo splniť Tvoje volanie po tvrdšom setupe Golfu, mínus 5 mm oproti GTI a DCC má nový režim Race (špéci pre brnenský okruh). ;-)
Inak pri jeho stylingu sa dizajnéri VW mohli viac odviazať: nevyzerá nijak ostrejší, ako GTI a zatiaľ čo pri GTI tá "understatement" logiku a tradíciu má, u Rka by som čakal trochu Racingový styling. -
Thomasino 19.08.13 22:07
Kdyby se u G6 GTI poloha Sport přesunula na Normal a přitvrdil by se Sport na výrazně tvrdší, pak by to bylo vše OK :-) Poloha Sport byla na lepší okresky dobrá (v Alpách jsem ji hodně využíval), ale na okruh to bylo málo >:-[] A Normal se choval tak nějak divně, ani ryba, ani rak :-O Na brněnském okruhu je to samozřejmě těžké, to chápu, tam je na té dálnici každé auto typu HotHatch jako dodávka s malým výkonem, ale třeba ten Megane RS 265 Cup, zvláště v rukách Honzy Červenky (což jsem měl tu čest), se choval velmi pěkně :yes: -
white label 19.08.13 21:57
Poloha sport byla taky tvrdá dostatečně (na některé okresky až moc) a na okruh se G6 GTI stejně nehodí, zvlášť na ten "nový" brněnský/"dálniční". Bych si tam s ním připadal jako ryba na suchu.
Nepochopil jsi tu druhou větu, nebo tu třetí? -
Thomasino 19.08.13 21:12
Ten mezistupeň být musel, někdy třeba vysvětlím. Oboje má nějaké mouchy (GT86/Me RS Cup), takže uvidíme za nějaký ten týden po osobním pořádném testu. Pak budu vědět více, jestli upřednostnit spíše zábavu z řízení v GT86 (ale nižší rychlost i na okruhu), nebo Megane RS 265 Cup (rychlejší na okruhu i okreskách, ale o něco málo méně zábavy - ikdyž zase o kousek íce než s GTI, stále je to větší rošťák).
Ono, upravit nové GTI VII Perf. by asi bylo lehce úchylné, ale takových úchyláků je hodně >:-[] >:-[]
P.S.: Mám teď novou trasu do práce s lepší silnicí, ale stále je možnost jezdit přitvrzené auto na 17" s vyšším profilem a na okresky + okruh obout 18-tky. Ale taky se dělají pořádné štelovací podvozky s větším rozsahem nastavení, než má GTI ve 3 modech z továrny. Na malé změny režimů adaptivních tlumičů jsem si "stěžoval" od začátku, jestli se pamatuješ ;-) Proto nyní ušetřených 25 tisíc za adaptivní tlumiče raději investuji do stavitelného podvozku od KW, např. -
woody-alien 19.08.13 21:09
Thomasino: Odpovím ti za sebe. JEDNOZNAČNĚ každej prostě hledáme jiný auto. Není vůbec nic divného pobavit se s tvrdým CRS a chválit ho za jízdní schopnosti, když ho mám "půjčený" na 20 minut a pak si zase dřepnu do svý "uspávací" káry. Já bych taky Clio RS minulé generace jako denní auto nechtěl, zrovna tak jako podle tebe výrazně méně hardcoreový MRS. Jeho naladění se totiž stále neslučuje s tím, co od takového auta vyžaduju. Nechci být štvancem svého auta v tom smyslu, že musím stále jet "pilu" a okruhové kroužení mě moc nezajímá. Naopak chci přesně to, co se v testech píše o GTI a Focusu ST. Auto, které má schopnosti "vtáhnout tě do hry" a pobavit a zároveň ti bez problémů poslouží pro přepravu z bodu A do bodu B. Jestli jsem kvůli tomu menším petrolheadem nebo jím nejsem vůbec, je mi u zadele. Já totiž o sobě moc dobře vím, že mám řízení a auta rád a nějaký nálepky k tomu nepotřebuju. ;-) -
šmoula nešika 19.08.13 20:41
Do nastavení podvozků kecat nebudu, to je věda i na mne. :-) Ale ono je to všechno se vším. Tvrdý podvozek ti zhorší trakci na nerovném, vlnitém nebo kluzkém povrchu. Tedy podobně jako se širokým pneu. S tím prvním se na Severní smyčce pravděpodobně nesetkáš. To ostatní snad nebude v případě golfu tolik vadit jako u ferrari řítící se třístovkou po rovince. Na druhou stranu je třeba říct, že tužší odpružení nebude tak zaklekávat, což má příznivý dopad na brzdění. Na okruhu to bude OK, ale v lednu, v břečce... -
white label 19.08.13 20:38
Th
G7GTI (naštěstí) nijak výrazně nepřitvrdilo, myslím především ve srovnání s předchozími dvěma generacemi, viz testy u iudexovy postřehy. Naopak na tom bude s možným komfortem (s DCC) zase o poznání lépe. Do teritoria MRS CUP se nepříbližilo tvrdostí/ulimativností ani celkovým charakterem. Má "pouze" významně lepší trakci (díky aktivnímu difu) a větší/odolnější brzdy a nižší hmotnost (běžná verze má ještě o 30 kg méně, než perf.).
Podobně přitvrzovat zrovna nové, charakterově relativně kultivované, GTI pro použití i na okruhu mi přijde poněkud "dětinsky úchylné".
Není to tak dávno, co sis tady "stěžoval", že ti přijde G6GTI (zejména příi jízdě po Brně) ještě moc tvrdé, a to i na 17"kách s DCC v poloze comfort. A najednou chceš přitvrzovat i neadaptivní podvozek na 18"? Znovu mám tedy pocit, že hlavní problém je v tom, že přesně nevíš co vlastně chceš, a nebo stále (marně) hledáš "vše v jednom". Mimochodem, co ta GT86, k vůli které si vyměnil GTI za i30? To pořád ani nevíš, jestli chceš RWD s atmosférou, nebo FWD s turbem? Pokud nakonec půjdeš do MRS CUP (podle toho, co píšeš to tak nejspíš vypadá), pak jsi mohl rovnou vyměnit GTI za MRS CUP, a nemusel ses trápit (a ztrácet další prachy) s i30.
0 -
Thomasino 19.08.13 20:05
Kdyby jsi s GTI jezdil občas po okruhu, tak by jsi věděl že není ;-) Je stále hodně měkké a v zatáčkách se naklání jako dodávka >:-[] Vím, jak hned WL namítne, není to auto určené pro okruh, což je pravda, ale mě to na tom okruhu prostě baví a čas od času tam auto chci vzít, pilovat čistou stopu, brzdné body apod. Co jsem měl možnost posoudit z místa spolujezdce, tak Megáne RS Cup se tam chová o poznání lépe (je celkově tužší s nižším těžištěm).
Nebo-li využít nově objevené (vyvinuté) schopnosti GTI Perf. a posunout jeho charakter ještě o trochu dále. Takových lidí je spousta, nepřijde mi to zase až tak divné >:-[] A chci auto, se kterým bude zábava jak v Alpách, tak bude zábavné a schopné i na Ringu. Prostě nehledám dálniční raketu ;-)
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
-
šmoula nešika 19.08.13 19:57
Thomasino: Není trochu zbytečné přitvrzovat sportovní podvozek? Tužší sada ti už nejspíš trakci nezlepší. A s kratšími pružinami možná trochu přikrčíš ten vysoký zadek (osobně se mi golf zezadu líbil jen u 1., 3. a trochu 4. generace, u lepších verzí 6. a 7. to alespoň trochu zachraňují LEDky), snížíš odpor vzduchu a celkově auto zhezčíš, ale na prvním českém výmolu si vylámáš zuby z huby.