Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.13  23:42

« Re: HH novinky

Jo a "lejble", jak ses tuhle rozplýval nad těmi hodnotami u GTI VII Perf. v testu AMS a srovnáním s Fo ST, 125i a A250 - kdy GTI mělo nejlepší čas s hodnotou 14.6 a Fo ST 15.6 se-kundy, tak Megánu RS 250 Cup v Autocaru naměřili v lednu 2010 13.7 ;-) :yes:
    A to bych mooooc rád viděl čas aktuální lehce posílené verze RS 265 Cup :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.13  23:36

...to víš, nestačím se stále divit, co jsem si to koupil a v čem to jezdím !! >:D >:D

Dneska jsem zase viděl svého bývalého mazlíka a jisté "stesky" tam byly ;-) Ale o to více pak budu nadšený z příštího auta !! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.08.13  23:29

Wl: Jj, jednotkové RS má podľa mňa jeden s najkrajšie spracovaných hothatchov, čo sa týka exteriéru. Interiér bol naopak dosť rozporuplný, mierne povedané, a technika dosť hardcorová (aj oproti RS II) so všetkými kladmi i zápormi.

Čo sa týka Golfa tak musím s postupným rozširovaním sedmičky na našich cestách vyhlásiť, že šestka u mňa asi vedie ako taký zlatý stred medzi baculatou 5kou a až príliš asketickou 7-čkou. Jasne, tých pár rokov je vidieť, hlavne na optike svetiel a iných detailoch pôsobí mk7 o dosť modernejšie, ale celkový dojem hlavne 3dv verzie je u mňa stále v prospech mk6. To isté sa dá povedať aj o GTI verzii, kde sa mi jednotlivé detaily resp. ich prevedenie (kolesá, riešenie červenej linky a predného nárazníku, výfuku, "striešky" nad zadným oknom, zbytočná plaketa na blatníkoch atď) páčia viac na šestke a asi najviac na päťke. Interiér je ale jednoznačne na strane novej generácie.

Woody - neboj, ja sa do diskusie o farbách i pohodlí rád zapojím. A aby si to nebral ako prázdne reči poviem, že Focus ST hb by som určite v striebornej, bielej, červenej zavrhol, čiernu a žltú by som zobral do užšieho výberu s výhradami a nakoniec by som vybral tú tmavomodrú. :-) GTI-čko je jasné, CSG, tam by som nad iným asi dlho nepremýšlal. A čo sa týka pohodlia, tam sme už myslím došli s konsenzu, že každý musí hlavne prísť ku konsenzu so svojou vlastnou chrbticou a hlavne filozofiou, čo od auta očakáva. Mne natriasanie vrámci možností 130i (ktoré je o dosť intenzívnejšie ako focus na 16" z mojej skúsenosti a ten je zasa porovnateľne tvdý ako gti7 z iudexovej skúsenosti) nevadí, naopak spolu s tuhšou spojkou a riadením robí moje auto "a bit more special". Takisto musím povedať, že napríklad vo Forde Mondeo či inom cestovnom voze by som podobné správanie rozhodne netoleroval, u hothatchu ale podobné maniere som nielen schopný tolerovať, ale sú aj určitým zvráteným spôsobom vítané.Nemusíte mi vysvetlovať, že nikto normálny by to tak nechcel, na to mi stačí sledovať reakcie mojich spolujazdcov. A samozrejme sa nebavíme o nejakom poskakovaní ale o poctivom kopírovaní povrchu s tým, že kolesá nestrácajú kontakt s vozovkou. Ale v podstate stále opakujem to isté, pripadám si ako thomasino ktorý vysvetluje, prečo kúpil i30. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  23:24

Ale kulové..., tohle už je jenom "hotringhatch".
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.13  23:00

Ten by taky šel :-) Původně jsem hledal Focus RS II v modré, ale nenašel na SV na prodej..

Ale jinak ten NEJ HotHatch je samozřejmě tento:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  22:32

Kdepak, ten opravdu správný (mimo jiné) vypadá mnohem méně pozérsky:
    [odkaz]
    :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.13  22:28

IUDEX - tady máš ten správný HotHatch od Forda ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  22:09

Mě se ten zadek líbí, hlavně menší plocha seříznutých zadních světel navazujících přesně na přechod zadního blatníku (po vzoru G4/G5).
    Zepředu už je to mnohem vyrovnanější souboj, u G6 mi hrozně vadí ty "perličky" (denní LED), ale ty naštěstí ještě na G6GTI nemáme. U G7 trošku vadí ta nafouklá kapota vpředu (k vůli odchraně chodců), ale stejný problém má třeba i nový allroad a spousta dalších nových aut.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  22:00

Jaké předsudky, dyť má dva Fordy v garáži a tom ubohém interiéru STéčka sám dobře ví... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.13  21:59

Vedle sebe to vypadá jako výrazná změna, ale když vidím sedmičkového Golfa v provozu mezi ostatními auty, stále působí bohužel celkem vysoký :'-( :'-(
    Ale Fabia II je na tom ještě hůře, uznávám :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  21:57

Jinak z té dvoufotky (G6/G7GTI) je krásně vidět, jak se zlepšil celkový design zadní partie GTIčka, tam je vidět nejvíc změna k lepšímu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.13  21:57

A myslíš, že po tomto půjde v pondělí IUDEX na testovačku Focusu ST bez předsudků ?? >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  21:47

Jo, ta by bodla, tapeta alespoň imitující interiér GTIčka... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  21:44

Není to zas tak hrozné, hlavně pro toho, komu není za těžko umýt si trochu častěji auto. :*) >:-[]
    CSG je praktičností někde mezi klasickou černou metlou a tou limestone. Podle mě je CSG hodně dobrý kompromis mezi vzhledem/stylem a praktičností.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.13  21:41

A dělají i nějakou folii, kterou překryješ celý ten levný bakelitový interiér ?? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 21.08.13  21:40

Ale vzhledem k tomu, že se mi nelíbí zbytek auta, tak je to jedno. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 21.08.13  21:38

Tak ST asi ve zlaté, ani ta černá, jak měl ten focus, co s ním Hammond skákal z plošiny při natáčení filmu, není zlá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  21:38

Už jsem na Fo III viděl folii v barvě karoserie, která tu "přeteklou" část lampy překryje.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.13  21:36

To vím, že ta šedá je United, dyť víš že jsem o ní už tehdy přemýšlel :-)

Mě se ta Limestone relativně líbí. Cargon Steel je hezčí, když je úplně čistá , wo tom žádná, ale je na ní kde co vidět. Ale to víš jistě sám.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.13  21:32

Th
    V šedé limestone je jen ta sedmička, ta šestka vedle je ještě v united grey.
    Moc světlé odstíny šedé, sice praktické, ale příliš nudné, nemá to koule, taková šedá myš.
    Ale ten limestone je o poznání povedenější odstín, než united, i když je spíš malinko světlejší, tak je hlavně "kovovější", což je dobře.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…