Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 26.10.22 19:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Thom: Vůči GTI-P bych FoST za pokles nepovažoval, vůči BMW (tomu konkrétnímu s šestiválcem) ano. Ale jak jsem Iudexe poznal, on nepatří mezi ty, kdo by si potřebovali na něco hrát. Ostatně jako naštěstí všichni ostatní tady, které znám. Sám jsem zvědav, kterým směrem povede jeho cesta. Jen poněkud pesimisticky nesdílím ten názor, že až se konečně možná uklidní dodavatelsko-odběratelský řetězec, bude dost čipů a já nevím čeho všeho, tak se vše vrátí do starých dobrých kolejí. Podle mě už se to nestane.....a zejména ne u řidičsky zajímavých aut.
PS: Po téměř roce mi dnes přišla zpráva, že mému VOZU >:-[] byl přidělen VIN, tudíž ho už na lince splácali a míří do ČR. Tak teď hlavně, aby někdo nezačal bombardovat vlaky. >:D -
pradeda777 26.10.22 18:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Právě sem se vrátil od doktora z vakcinace a po cestě sem viděl zaparkované nějaké hezké auto. Bylo to ID.4 Opravdu hezké, velmi moderní střih....skoro jako z Hvězdných válek. Kapku větší...cca 4.7m...do města pro mě možná až moc. Ale jinak moc pěkné. Dočetl jsem se že váží skoro 2.2 tuny. Je to tedy pořádný cvalík.... >:D
-
-
pradeda777 26.10.22 15:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Už je to tady.....Australia’s first hydrogen car comes to market, complete with charging stations in just 5 minutes. The car travels 900 kilometers with the tank full and purifies the air as it moves forward. For the first time, hydrogen fuel cell technology is being applied serialized in a commercial car and, above all, it allows for such important autonomy, with very reduced charging times. This is Hyundai Nexo, a small-cylinder car that beats all car manufacturers in the world and sets a sustainability record, with a charge of 6.27 kilograms of hydrogen that purifies 449,100 liters of air during e The journey (as much as the consumption of breathing of 33 people for a whole day) and it only emits water down your exhaust pipe. This car produces no CO2 or other polluting emissions; just think that an equivalent vehicle, with a traditional combustion engine, emits about 126 kg of CO2 at the same distance. The hydrogen engine thus enters the automobile market and intends to join the electric one among the sustainable mobility solutions the world is adopting. Hyundai thus becomes the first automaker in the world to produce a hydrogen fuel cell vehicle for the market. The car is equipped with a hydrogen fuel cell system that, to generate electricity, passes the gas through a membrane structure where it meets the air taken from the external environment, a process that feeds an electric motor. The excess electricity generated, including energy stored during braking, is stored in a lithium-ion battery. Reposting the next takes 5 min. The first country to put the car on sale was Australia, where the first gas stations were also built. A true vision of a sustainable future. -
iudex 26.10.22 13:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Tom: ako píšeš, ísť do Focusu ST by som považoval za pokles (plus konkrétne Focus ma dosť odradil prechodom na celodotykový intriér; to už aj VW oznámil, že sa čiastočne vráti k fyzickým tlačidlám). Ak znovu hotheč, tak len úplnú špičku ako je práve CtR, eventuálne iný 300k+ hotheč. Ale keďže už aj Golf R stojí cez 50t eur a furt je to len mainstream so štvorvalcom, tak by som išiel rovno do M240i.
Pri tom bavoráku som vychádzal z poslednej debaty s predajcom, kde mi na 240i/340i vedel dať 8%.
Ale ako som písal, teraz to nie je ani aktuálne, ani rozumné, práve som čítal analýzu, že ešte v 2023 budú výrobné obmedzenia (chýbajúce čipy, káblové zväzky...) a naplno by sa mala výroba rozbehnúť až v 2024 (kedy práve plánujem výmenu).
Dedo: mne rozhodne nejde o nejaký pocit výnimočnosti, necítim sa v BMW niečím viac ako v napr. v Honde, na to som už dosť starý, plus ako sám píšeš, prémie sú dnes plné cesty, notabene u nás v Trnave, kde je pomaly viac Mercedesov ako Škodoviek. 340i mám najmä kvôli šesťvalcu, ak by Mazda vyrobila 6ku s tým 3,0R6, čo bude v CX-60, bez váhania a bez predsudkov prejdem do Mazdy. A napokon nemám problém sa vrátiť k mainstreamovému hatchbacku, len to musí byť fakt špičkové auto, výkonovo blízke 340ke.
P.S. ďakujem Migovi za mínusky, už si ma našiel aj tu. -
pradeda777 26.10.22 13:23
Ok. Já měl za to, že u iudexů nějaký Ford před časem figuroval.... 8-s
A bacha. Bavoráků už líce všude mraky. I u nás. Už to není nějaká zvláštnost. Ano, většinou to jsou ojetiny, ale vrtuli na kastly mají a těžko říct jestli je majitelé koupili nové nebo byly přivezeny z Německa.....v každém případě punc výjimečnosti je už pryč.... :-! A to samé platí i o Audině i MB.... :-!
Jinak, já bych se za Focus ST nestyděl. Pokud funguje tak dobře jak o něm píší, tak je to cajk. :-! -
Thomasino 26.10.22 12:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
No nevím, ale těžko bude chtít IUDEX "klesnout" na úroveň Fordu, z BMW a před tím VW...
Ta M240i xDrive se mi jeví pro něj jako dobrá volba. Ale na slevu 10% asi zapomeň, prý nyní tak 5-8% u velkých zákazníků. Ale možná máte jinak nastaveno na Slovensku.. -
Thomasino 25.10.22 16:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
To je jen potřeba se naučit toho nebát a v bezpečném prostředí poznat limity auta >:-[] Na druhou stranu, když se ti občas nesvírá pozadí u rychlého průjezdu nebo šlápnutí na plyn, kdy přemýšlíš jestli to ty zadní gumy ještě ustojí, tak je to houby zábava a málo adrenalinu !! ;-) >:D
Mimochodem v neděli jsem jel z Hradce a nechal jsem vzadu ty zimní co mám na driftování, vpředu ty letní PS 4s, tak jsem musel trochu opatrněji a sledoval jsem na displeji jaký je tlak a teplota v pneu. Ono na zimních na mokru to ESP neuhlídá, jak jsem si již vyzkoušel právě v Hradci. -
iudex 25.10.22 14:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Tom: ako auto po Tebe by som v pohode kúpil, je jednak krásne a určite v top stave, len je to mimo môj badžet (cca. 68t), plus trošku obava z RWD, takže ak by som sa odhodlal ísť do kupé, tak radšej nové M240i xDrive (59t cenník, s malou zľavou to odhadujem na 54t).
[odkaz] -
iudex 25.10.22 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Ako tak čítam o type R, tak to bude fakt problém kúpiť. Do Ameriky už doviezli prvé kusy: [odkaz] ale špecifikáciu určil výrobca; teda nielen kupujúci, ale ani díleri si nemohli auto nakonfigurovať. Takže to bude v štýle ber alebo nechaj tak. To fakt nevyzerá dobre pre Európu, o to menej malé Slovensko. Takže nielenže nebude predvádzačka, ale ešte ani auto podľa vlastného výberu. :-/
Ale ako povedal woody, keď nechcú predávať, nech nechajú tak, auto nie je vajce Fabergé, aby som skočil po jedinom, čo je na trhu a ešte oňho licitoval.
-
Thomasino 24.10.22 18:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Na GTI jsem měl zimní Hankook W330 a jsou super. Oproti předchozím W320 co jsem rok před tim koupil na M2, jsou o poznání lepší. Nakonec jsem loni na předek M2 taky koupil novější W330 a bylo to znát. Ty původní W320 mám nyní na drifty (vzadu, přední nechávám letní PS 4s). Na Tigouše jsem koupil Bridgestone, tuším LM005, podle testů v TOP3, zvláště s preferencí sucha a mokra. [odkaz] -
pradeda777 24.10.22 16:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
iu....tož ano, asi to budou ty Goodyear nebo Hankook. Ale ani ty Bridgestone nebo Falken nevylučuju. Já osobně mám velmi dobré zkušenosti s Bridgestone, ale to byly jen letní pneu. Ty Falken jsou sympatické tím, že jsou v testu nejtišší a při jízdě na elektriku bych to asi ocenil..... ;-) >:D >:-[] -
pradeda777 24.10.22 16:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
tms.....driftování Ti jde.... :yes: Žluté Porsche v jednom momentě....very nice....
Se zimákama je to jak se slivovicú....čím starší....tím lepší.... ;-) >:D >:-[] Pokud nejsou na bocích žádné prasklinky a vzorek dostatečně hluboký, tak jsou pořád cajk....já bych se jich nebál....speciálně pokud jezdíte jen klíďopíďo po městě.... :-! Jo, a taky prodávají přípravek na "oživení" gumy. Ten jsem již použil na 1er.

Mě se to líbí....až na ty divná křidélka na blatnících...jo a jen k vůli těm středovým výfukům, bych si to koupil....ty jsou BOMBA.