Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.09.13  21:06

« Re: Až se zima zeptá...

w-a
    Ani jedno z toho, jsou to elektrony od německého Rondellu (tvarově není úplně přesně totožný s Detroitem,, ale vypadá skoro stejně), který už ale tento model aktuálně nenabízí, nejdřív jej přestal nabízet v té mojí dvoubarevné kombinaci a dnes už není v nabídce ani v celostříbrné, už mají zase jiné novější (i když tento model se dělal velmi dlouho) modely, většinou už v šířce 8". Ty moje byly v šířce 7", takže pro pneu 205/50/17" ještě docela v pohodě, ale na širší disk už bych je nedal. Origo kola pro zimáky na GTI (včetně 7g.) jsou v šířce 6". Pro G7GTI se na německém trhu aktuálně nabízí v designu "Dijon" (desetipaprsek), viz konfigurátor:
    "Dijon" Winterräder (zusätzlich) 4 Leichtmetallräder 6 J x 17 Winterreifen 205/50 R 17 H - 1.285,00 €" [odkaz]
    A pokud bys nebral Performance s většími kotouči, lze tam dokonce objednat (taky z výroby) i zimní sadu 16"tek na plecháčích:
    "Winterräder (zusätzlich), 4 Stahlräder 6 J x 16, Winterreifen 205/55 R 16 H, Radvollblenden beigelegt - 625,00 € "

Kdybych tedy chtěl dnes takto vypadající dvoubarevná kola na zimu, ve stejném rozměru (7x17"), musel bych koupit origo kola (Detroit) na aktuální Polo GTI, což by určitě nebyla levná záležitost.

Je fakt, že ta zimní Pirellka (190) je v sérii III hodnocena podstatně lépe, než v sérii II.
    Ještě se v tom rozměru na sviště nabízí i ta GoodYear UG8, která má dost slušné hodnocení, i když proti Pirellce má lepší hodnocení hlavně na mokru a v opotřebení a mírně ve hluku, na suchu jsou na tom shodně a na sněhu/ledu je zase naopak lepší Pirellka.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.09.13  18:55

iudex: Ty SC 3 by měly údajně být o dost lepší než předchozí. Ovšem podstata tkví v tom, že CWC TS850 jakožto můj favorit se v tomhle rozměru nenabízej a nabízený TS810 nejsou žádná sláva. Takže uvidíme jak se budou chovat. ;-)

wl: :yes: A rovnou mám na tebe dotaz. Kupoval sis na GTI hliníky na zimu přímo od VW nebo je to nějaká replika ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.09.13  17:42

Leg a spol.
    (Na mém kompu už mi ten odkaz jede taky.)
    V zimě má i na mokru má lepší trakci užší pneu, která je navíc méně náchylná na "akvapaling". Pokud netrávíte zimu jen ve městech jako je Praha/Brno/Blava apod. pak je užší rozměr (ne náhodou doporučený výrobcem) v zimě poměrně jasnou výhodou.
    Mimochodem pokud byste si GTI objednávali v Německu a zaškrtli i příplatkovou sadu zimních kol (přímo z výroby), dostanete také šířku 205mm, která na suchu! v zimě přenese výkon v pohodě a na sněhu/ledu/břečce/vodě lépe, než širší letní rozměr. Výraznější rozdíl na úplném suchu, není ani tolik v trakci (přenesení výkonu motoru), jak v brzdné dráze a v trakci v ostré, rychle projeté zatáčce, kde vám nechybí pouze 4 cm styčné plochy, ale rovnou 8 cm. Ale v zimě člověk moc často nejezdí takovým stylem, jako v létě.
    Na allroadu (a to je čtyřkolka) mám dokonce o 30 mm užší (17") pneu (také doporučeno výrobcem a jsou to kola přímo z výroby, které mají i výrazně užší ráfek k vůli lepšímu otevření a samočištění lamel), než v létě. Navíc ty doporučné rozměry zohledňují případné bezproblémové! použití řetězů, které jsou třeba na mnoha místech v Alpách povinné pro všechny vozy.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 18.09.13  15:59

Leg: >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.09.13  14:39

woody: však som písal, že výkon u Focusa nie je problém, teda že by ho bolo toľko, aby mu nestačili 195ky (tam mám skôr pocit, že 205ky sú naňho už príliš) >:D
    Len tak námatkovo na azpneu: Goodyear UG 8: 205/50R17 stoja 157 eur, 225/45R17 stoja 154 eur, alebo Zaplať viac, dostaneš menej! >:-[]
    Inak spomínal si kúpu Pirelli Snowcontrol 3; ja mám na Focuse Snowcontrol 2 a teda moc nadšený nie som; prešmykujú i tam, kde Continentaly na Mondeu pekne idú. Ale snáď 3. generácia je zase trochu ďalej.
  • « 10 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.09.13  14:11

woody: >:D jasne, mám síce garáž ale lopatku budem voziť v aute. >:D Ale chápem kam tým mieriš, ten obal vyzerá fajnovo, tuším je aj vystužený. Len myslím, že v mojom aute by trčal ešte viac, asi by som musel použiť nejakú červenú šatku. Alebo ma napadá, nemá nebožka červené vlasy? To by stačilo dať ten koberec naopak. >:D >:-[] :-!
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.09.13  13:45

iudex: Focuse bych sem netahal, jeho výkon přenesou bez problémů na silnici i pneumatiky ze stavebního kolečka. >:D Nad GTI s 230k už budeš holt muset trochu přemýšlet...

Leg: Pokud nemíváš velké problémy jinde než těch 15 m od garáže, tak bych asi právě kvůli větší pravděpodobnosti jízdy po mokrém nebo jen částečně zasněženém povrchu nechal ty 225 a do kufru hodil lopatu. Kdybys potřeboval obal proti znečištění interiéru, dám ti zdarma jeden zánovní, jen jednou použitej koberec.[odkaz] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.09.13  13:22

wl, iudex: so snehom je to tak, predminulú zimu, teda prvú s jednotkou som na snehu šiel raz, minulú zimu som to prestal počítať ešte v decembri a v polke apríla som mal vypestovanú alergiu na bielu. Ono by to nebol v našich končinách žiadny zásadný problém, tu ak aj napadne sneh, tak je o pár hodín rozjazdený, kameňom úrazu je príjazdová cesta ku garáži, ktorá meria asi 15 metrov a je mierne dole kopcom. Nie moc, ale zrovna tak, aby sa jednotka nedokázala po ujazdenom snehu vyškriabať. Zas na druhej strane, rozdiel v trakcii na mokrom povrchu medzi 245 letnými a 225 zimnými pneu je dosť veľký, otázka je, čo by spravili tie 205-ky a ako dlho by nakoniec vydržali. Nakoniec by sa to celé mohlo ešte predražiť a to si ja radšej trochu zahádžem s lopatou. >:D :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.09.13  12:54

Leg: presne toto riešim (resp. budem riešiť) aj ja: dať štandardné 225/45R17, alebo užšie 205/50R17? Cenovo sú na tom porovnateľne (dokonca 205ky o chlp drahšie), priemer diskov zostáva a vizuálne rozdiel moc nie je (teda až na trochu vtiahnutejšie kolesá v blatníkoch). Na Focuse mám zimné užšie ako letné a má to výhodu v tom, že sa auto menej zas.rie, výkon tam nie je problém. Avšak GTI so 169 kW, notabene Tvoj tátoš so 195 kW na 205kách, aby sme sa nešmýkali aj po asfalte (v snehu naopak je užšia pneu výhoda).
    Ad foto: aká núdzovka, plnohodnotná fotka, evidentne si naplno využil vinársky región, v ktorom bývaš. Ja zrejme nedám nič, nič nemám a terajšie počasie (ráno len 4°C) moc s letom spoločné nemá.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 18.09.13  11:43

« Re: Prihlasujem seba

leg: Šak jsi postoval fotku předku a né zadku :D. Se zadokolkou jsem neměl bohužel pořádně ještě tu čest. Jen jednou předváděcí jízda s 116i s automatem.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.09.13  11:38

wl: Mně to funguje bez problémů...tedy mluvím o těch odkazech. >:-[] I ten původní, i ten opakovaný.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.09.13  11:17

Leg
    Zase mi ten odkaz nejede, zkusím to ještě na druhém compu.
    Pokud občas v zimě jezdíš i na šněhu/ledu/břečce (nebo dokonce výjimečně použiješ i řetězy), šel bych klidně spíš do těch 205tek všude.
    Na 530d v Mpaketu máme na léto vpředu 235/45/17 a vzadu 255/40/17, ale na zimu na 16"kách už všude stejná šířka 225mm.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.09.13  10:43

Noch einmal: [odkaz]

poterienko: si frajer, keď máš Quattro. :yes: Skús to so zadokolkou a tým nemyslím traktor >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.09.13  10:40

Keď už sa bavíme o pneu, ja sa pridávam k tým, čo budú túto sezónu kupovať nové pneu a riešim dilemu ohľadne rozmeru pneu. Doteraz som mal CWC TSUNA (čítaj: Teraz Si Už Nepamätám Aké) na 225/45 R17. BMW odporúča vpredu 205/50 a vzadu 225/45, čo mi príde vcelku v pohode, nerád by som sa ale vzdal možnosti prehadzovať pneu medzi nápravami. Kvôli lepšej trakcii (ktorá je v mojich podmienkach občas problém) na snehu by som možno volil 205/50, len neviem, či to zasa na mokrú podchladenú cestu a 195 kW nebude moc úzke. Techničák hovorí jasne, 205/50 na všetkých kolesách alebo alternatívne 225/45 na PREDNEJ náprave. 8-s

Čo myslíte, mám zostať pri 225 alebo skúsiť 205?

PS pre Ronaulta: tu je zaujímavé video o ochranných fóliách [odkaz] . Chlapík sa tvári, že tomu celkom rozumie, čoho dôkazom je aj zmieňovaná cena za tento job okolo $1500.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 18.09.13  10:35

Leg: Teda tomu říkáš offroadový look? :D.

[odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.09.13  10:30

Leg
    Ta soutěžní se mi ne a ne otevřít, ale bokovku máš pěknou! ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.09.13  10:20

« Prihlasujem seba

[odkaz]

Vinohrad, nastávajúce vinobranie, to je to, ako vnímam babie leto ja. Je to taká z núdze cnosť s mnohými technickými (prepaly, kompozícia) i formálnymi (neumyté auto, "nebabioletové" počasie) nedostatkami. Som ale rád, že sa mi podarila aspoň toto, už to vyzeralo, že ďalšej mojej účasti zabráni buď nepriazeň počasia alebo iná okolnosť. Keď som ale dnes ráno uvidel modrú oblohu, neváhal som a chytil príležitosť za pačesy. >:D Potom som zistil, aké ťažké je nájsť trochu fotogenický neoplotený vinohrad, kam by sa dalo dostať s nie práve offroadovým podvozkom a pneu s profilovým číslom 35. No, nakoniec sa podarilo, aj keď medzičasom sa na obzore objavili mračná.

A ako suvenír som si odviezol offroadový look, viď moja bokovka: [odkaz]

A to som nemal to srdce fotiť koberček, ktorý kvôli viacnásobnému presúvaniu auta získal podobnú patinu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.09.13  21:50

Bud: Ohledně gum nám opravdu nic radit nemusíš, tuhle osvětu už máme dávno za sebou. >:D

Ale co se týká pneumatik, rád si poslechnu názory ostatních. ;-) Chtěl jsem dát na názor wl a vzít CWC TS850 v rozměru 185/60 R15. Bohužel to nejde zapsat do techničáku (nebo by to byla hrozná anabáze) a kdyby došlo k nějaké nehodě, mohla by se po mě pojišťovna vozit. A v rozměru 175/65 R15 jsou jen CWC TS810. Takže jsem nakonec vzal Pirelli Snowcontrol 3. No, uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 17.09.13  01:09

Rone: Tak ty už jsi asi rozhodnutý ;-) Tak co víc k tomu. Jen se při výběru podívej, které z nich dopadly posledně dost mizerně, oproti předešlým dobrým výsledkům, abys nevybral zrovna je. A co se rozměrů týká, opravdu teď nemohu posloužit, okna máme sice vyměněné, máme vymalováno, ale ne úplně, tedy i uklizeno neúplně a zítra mi přijdou montovat žaluzie a síta do tří balkónových dveří a ventilaček a hned někde po nich by měl přijít kolega malíř poopravit, či dokončit své dílo >:D Vám přeci není nutno nic radit ohledně gum, spíš jen připomínat, to co všichni více čí méně známe, ale bohužel již taky zapomínáme..... >:D 8-s CHA, CHA.
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 17.09.13  00:58

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…