white label 22.09.13 18:48
« Přihlášení 09/13 - white label
Tak jsme dnes slavili už 95! let naší babičky (matka mého otce), čehož jsem se rozhodl využít i pro aktuální téma fotosoutěže. Na fotce jsou i dvě poměrně jasné indicie, které znalým napoví, kterým známým, mimochodem velmi vydařeným, reklamním videem bylo tohle soutěžní foto (do značné míry) inspirováno:
P.S. Kdo na to nepřišel sám, nebo vzpomínané video neviděl, tak tady je k němu odkaz:
eliot 22.09.13 17:53
gero,woody:
Jako hlavní omezení(možná jediné,zato dost značné) budou v mém případě ty silniční pneumatiky(ještě z výroby) ,sice zdaleka nejezdím jen po silnici ,ale mimo silnice mi zatím vcelku postačovaly,tak jsem si je nechal. [odkaz]
Jinak by to byla zcela určitě na poměry SUV paráda , je to tak ,jak píše gero ..stabilizace je zcela vypínatelná , má to el. náhražku samosvoru, ano a balony >:D ,ale pochybuji ,zda-li by upuštění pneumatik pomohlo trakci zrovna u mých pneu .. Chci sice zkusit něco náročnějšího než jsem doposud (mimo sníh) zkoušel ,ale zase to přímo pokoušet jak v případě 406ky radši ne, ještě by se mi pak otevřela okna a byl bych celý od bahna >:-[] (PS nedivím se ,proč pro jistotu nejsou tvrdší offroady tak přecpané elektronikou) -
gero 22.09.13 11:36
« Re: Btw
wl: Ta fotka je trochu zkeslená , kola byla prakticky stejně vysoko a jak píše eliot ,stejně to na tom bahnu nepomohlo.
eliot: Může to být tak ,že s obyčejnými kombíky/sedany to prostě umíš a máš je v malíku , ale třeba s offroadem bys paradoxně uvízl. Něco jako ,když je někdo opravdu výborný řidič autobusu,ale v malém autě je nešikovný...Ale na druhou stranu ,když se ti podařilo v terénu vymáčknou z kombi maximum (samozřejmě rozhodlo tak trochu i štěstí) ,tak to jsem teprv zvědav na ty výkony v SUV! >:-[] -
eliot 22.09.13 11:22
« Re: Btw
white label : Je to asi tak,jak píšeš , jenže ona ta kola mohla být klidně ve stejné výšce,ale na tom bahnu to stejně nemusí příliš pomoct. ani v mírném kopci a ještě tomu "napomáhá" otevřený dif..
poterienko: To je dost možné. Zkrátka vyzkouším a uvidím , v nejhorším se budu muset nechat vytáhnout. -
white label 22.09.13 00:41
eliot
Hezky ses nám tu na noc rozepsal. >:-[] ;-)
Ta SX4 měla právě přesně ten problém jak píšeš, tedy, že se tráva rozjížděla na bahno, viz galerie:
To PP kolo co prokluzovalo bylo zřejmě navíc níž (více ze svahu), než LP kolo, takže to díky pouze otevřenému difu a pouze 2WD stačilo k tak nečekaně velkému problému.

Ale ti asi obvykle v GTIčkách nejezdí. >:-[]