Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  21:11

« Re: Guten Tag mit Individualität

Tak podobné situace znám/pamatuji si z pozice muže v zamlženém voze... :*) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 11.10.13  20:58

wl.: Tak to mi připomíná překvapení, které jsem měl na vrcholku Kozince. Vezmu si to lesíkem a vidím pod mladými stromky bílou Octávii. :-O Říkám si: "co tam dělá, že by kradená?" Jdu blíž a začíná mi být nějak podezřelé, že jsou moc zamlžená okna. V tom se do okna podíval nějaký nahý chlapík. Tak jsem mu kývnul na pozdrav, on se usmál, kývnul taky a znovu zalezl. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  18:23

Ron
    Hlavně, když třeba přes ni vidí hajného s flintou jak nahlíží kdo mu škodí v revíru... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  18:21

Th
    Tak v manuálu, 3dv.+ metla by ses tam vlezl. Ale ten Sport+ u DCC není ani u eRka, je tam jen Sport/Normal/Komfort, je tam "volba profilu jízdy" (jako u GTI za 2800,- Kč), ale jestli tam bude nějaká možnost Sport+ nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 11.10.13  16:54

WL: To jde vidět, že nevozíš v autě holky, těm se i ta neotevíratelná střecha moc líbí >:-[] :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.10.13  16:54

Do eRka ne, tam bych ji "přežil". Ikdyž klidně i manuál. Tak to domluv...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  16:31

Ta modrá metla sem jmenuje "Lapiz".
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  16:30

Co? Ty a dsg? To musí být nějaký omyl, ne...? :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.10.13  16:28

Tak mi zjisti, kolik se dá ukecat sleva na eRko, třeba do něj půjdu. Prý má mít režim Sport+ který je patřičně tvrdý pro okruh :-| Když se vlezeme s tou medrou metlou do a DSG do 850 s DPH, jdu do něj :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  16:12

Starat se o něj přímo nestarám, ale hlídám ho pravidelně, naposledy jsem v něm dělal revizi, když v něm přibyl Golf R.
    Mimochodem limestone na eRko mít lze, carbon steel nikoli.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.10.13  16:10

ááá tak už je mi to jasné, ty jsi ten co se stará o německý konfigurátor !! Odtud tvá přesvědčení a zarputilost ohledně VW >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  15:44

Th
    Obecně ano (viz slovenský/český konfig. VW) , ovšem na německém konfigurátoru VW jsem dlouhá léta jako doma a po této stránce funguje výjimečně velmi spolehlivě, ve srovnání s tím slovenským je to asi jako Velorex a Rolls..., logicky je to dáno i velikostí trhu a prodejními čísly VW na Slovenku/u nás a v D. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.10.13  15:34

Pánové, vzhledem k tomu, že dlouhé roky pracuji s různými "konfigurátory" včetně velkých výrobců, kde by člověk řekl že to mají fakt vychytaný (sám jsem se o některé národní i staral a chystal jejich provázanosti a způsoby fungování), tak vám mohu sdělit jen jedno. Nevěřte konfigurátorům úplně všechno! ;-) Je třeba si to ověřit, konfigurátory jsou často chybové a leckdy se člověk diví až mu to přijde z výroby >:-[] Starají se o to zase jen lidi a dle toho to občas vypadá, každý chybuje. U některých velkých výrobců se o to dokonce starají levné pracovní síly třeba v Indii, Africe apod, aby ušetřili kde se dá >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  15:04

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  14:56

iudex
    To nejsou pouze moje doměmky, klidně ti podepíšu i s razítkem, že ta červená linka je u GTI i na statické verzi bixů. Jediná pochybnost je v tom, jak u nich svítí denní světlo.
    V tom slovenském konfigurátoru je podobných "minel" víc.
    I ten prodejce mi potvrdil, že obě verze bixenonů vypadaji stejně, takže bez zapnutých světel stejně nepoznáš o jakou verzi se jedná. Klidně můžou být na kterékoli fotce na kterou se zrovna díváš, a žes zatím neviděl na fotce zrovna ty statické se pouze domníváš.
    Dej si německý konfig. na stránku kde je rozcestník ke všem Golfům a přejeď kurzorem po všech verzích a sleduj změny na předních světlech. Pak si otevři GTI, uvidíš jeho obrázek v německém základu, tedy se statickou verzí s červ linkou, pak zaškrtni verzi dynamickou a vzhled světla/linka se nezmění. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.10.13  14:24

wl: riešili sme to, pamätám, ale stále bez pochýb nevyriešili; sú to len Tvoje domnienky (síce vcelku logické) založené na predpoklade, že slovenský konfigurátor je chybný a naopak viere v správnosť nemeckého. Zatiaľ som ale nevidel jedinú reálnu fotku statických bixenónov a teda stále zostáva otvorená ako otázka, či aj v nich je linka červená (alebo strieborná), ako aj otázka, čím svietia denné svetlá (keďže to nie sú LEDky). Ale radšej by som bol, keby si mal pravdu Ty a červená linka bola aj v statických xenónoch. Sám som zvedavý, čo povie "Tvoj" predajca.
    @woody: to by si sa divil, predajcovia neovládajú aj oveľa triviálnejšie veci, ako sú nuansy medzi statickými a natáčacím ibixenónmi; jeden predajca Peugeotu ma presviedčal, že motor 1,6THP je biturbo, až kým som mu nevysvetlil, že Twin-scroll turbo neznamená dve turbá, ale jedno dvojkomorové turbo. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  13:09

w-a
    To já taky, střešní okna obecně nemusím, už k vůli zbytečné díře ve střeše, obvykle sníženému stropu a vyšší hmotnosti na nejméně vhodném místě (zvyšuje těžiště).
    Na druhou stranu musím přiznat, že v G7 GTD, který jsem nedávno jel, střešní/panoramatické okno bylo a bylo vyřešené/provedené parádně. Jednak bylo podstatně větší, než bývá u střešáků zvykem (to je ale obecný trend), ale hlavně vyjíždělo nad střechu automobilu, takže vůbec nesnižovalo strop. Navíc to GTD bylo bílé, takže mu ta černá skleněná střecha slušela. Tím ale neříkám, že bych si ho vzal.
    [odkaz]

P.S. Výsměchem jsou pro mě panoramatické střechy ala kaškaj, kde je střecha pouze něco jako skleník, který se nedá ani pootevřít. 8-s :no:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  12:55

w-a
    Tak jsem to nevydržel a zavolal našemu známému šéfovi prodeje v NH Caru a trochu ho taky nachytal na švestkách. Potvrdil mi, že obě verze bixenonu vypadaji stejně, ale taky neví jistě/přesně jak u toho statického svítí denní svícení, domnívá se, že by mohl být rozdíl pouze v tom, že to denní světlo nemá tu ultrabílou barvu, typickou pro LED denní světla, ale jistý si není a samotného by ho to zajímalo.
    Takže v půlce příštího týdne jim přijde Golf s pouze statickými bixenony, tak si to denní svícení vyzkouší naživo a dá mi vědět! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.10.13  12:38

wl: Já už bych zase nechtěl ani zadarmo střešní okno, jak psal Leg o tom výhodném paketu. Tak zrovna střešní okno by mě od toho dokonale odradilo.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.10.13  12:32

iudex
    Už jsme to tu jednou řešili, ale zřejmě pomalu chytáš mojitův syndrom...
    S těma linkama to máš domotané podobně jako grafika slovenského VW konfigurátoru (viz tvůj odkaz nereálné kresby ze slovenského konfigurátoru). V tomto ohledu se spoléhej pouze! na konfigurátor německý, kde si VW podobné přešlapy nemůže dovolit.
    [odkaz]
    Prodejce ti odpověděl správně, každé! bixenony na G7 mají protaženou linku v krycím skle, běžné verze Golfu, verze GTD a R mají linku nenápadně stříbrnou (s některých úhlů působí až transparetně viz tvůj odkaz detailu GTD), která se díky podobnému podkladu "paraboly" světlometu ztrácí podstatně více (viz i tvůj odkaz na GTD), než ta červená u GTI.
    Takže právě GTD má tu linku unifikovanou s běžnými verzemi a Golfem R, který má v základu rovnou dynamické bixenony. Naopak červená barva linky u GTI je u G7 ojedinělá.
    Takže znovu se vracím k tomu, že jediná nezodpovězená otázka je pro mě v tom, jak je řešeno denní svícení u statických xenonů.

Ohledně paketů, ano i u nás má "tradici" paket 5dveří + aut. klima, ale to jsou obě věci, které chce opravdu drtivá většina zákazníků, což si zrovna u toho bezklíčového přístupu rozhodně nemyslím, třeba já bych ho nechtěl ani zadarmo. Je veřejným tajemstvím, že bezklíčový přístup je ideální doplněk pro potenciální zloděje automobilu jím vybaveného.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…