foto Thomasino

Thomasino 12.10.13  22:07

« Re: Guten Tag mit Individualität

Wjatí, tak jsem si jen tak pro zajímavost konfiguroval toho Golfa R na českým konfigurátoru a když jsem to bral střízlivě, tak jsem skončil na 998 tisíc. Třídvířko v manuálu v modré, DCC, malá navigace, zimní paket, parkovací čidla +zpětná kamera a myslím že to bylo vše. Pokud bych počítal zase slevu 10%, tak by to asi prošlo. Jen si nejsem jistý, jestli je to o tolik lepší auto než GTI s Performance, nebo Megane RS 8-s
    Jsou už někde nějaké testy na eRko? Jak to s ním vypadá? Jak moc umí využívat ten zadek? Co ty si o něm myslíš? Někde jsem četl že je tvrdší než GTI a že má mít nějaký režit RACE nebo SPORT+ a tudíž by pak třeba na okruhu nebo na Ringu mohl fungoval lépe. Ale jde hodně o to, jak moc si umí na výjezdech ze zatáček pomáhat tím zadkem :-!

woody-alien 12.10.13  15:03

« Re: zdravim panove a panicky

Leg: Je pravda, že LED denní patvary už má dneska kde kdo, ale tu úvahu o xenonech můžeš vzít hned z několika stran. Například - tím, že je denní svícení u těch dražších bixenonů na vnější straně světlometu, se auto opticky rozšiřuje oproti těm zbývajícím variantám. Takže ve dne si budeš užívat auta širokého jako krááááááva >:D a v noci ti zase dobře poslouží to natáčecí přisvěcování.

Jasně, jsou to jen takové nuance a něco to taky stojí, ale u auta za ne úplně krátký peníze už by si to měl člověk promyslet. Až budu vybírat Dacii Logan, jak se na to po návratu z Ameriky chystá anti >:-[] , tak budu mít na doplňky zase trochu jiný náhled. ;-)

iudex: customer service......hmmm, obecně ke službám u nás můžu říct asi toto. Před týdnem mi přestalo fungovat jedno ze dvou čerpadel u topení, takže to pořádně netopilo. Oslovil jsem tedy místní firmu, ať ho seženou a vyměněj. Po čtyřech dnech nečinnosti a výmluv, že to čerpadlo se už nedělá (to je pravda - už nesplňuje jakousi směrnici EU o energetických nárocích) a že už se nedá sehnat (to je naprostá lež), a že by tudíž museli předělávat systém, jsem ve čtvrtek sednul k internetu, do 15 minut jsem ho sehnal a telefonicky (pro jistotu) objednal, v pátek přišlo přepravní společností a před chvílí jsem si ho tam osobně namontoval. Což o to, já si většinu věcí na baráku můžu udělat sám, klidně si nahodím omítku, pokryju střechu nebo položím dlažbu, ale já doprčic potřebuju dělat něco jiného. Od toho tu jsou nájemní žoldáci a knechti >:D , tedy specializované firmy, živnostníci atd. - jenže , tady to prostě nefunguje.

anti99 12.10.13  15:00

« Re: zdravim panove a panicky

vdaka za radu s d600; som sa cudoval preco pri kupe zvyraznuju servis cistenie senzora v hodnote 80$ v cene fotaku :*)
    dovezem asi cely kontajner, ale bez auta >:D manzelka mi tvrdi ze su tu uzasne matrace, ake doma nemame >:D >:-[] >:-[] >:-[] /potrebujeme nove lebo do tych slovenskych sa vela neschova/

iudex 12.10.13  14:30

« Re: zdravim panove a panicky

Anti: je to blbé, ale 10-tisícové auto sa doviesť neoplatí, lebo na rôznych clách a poplatkoch zaplatíš pomaly polovicu jeho hodnoty. Preto to má význam iba pri drahších autách, kde tých niekoľko tisíc eur až tak nepocítiš a stále získaš. Nechceš si napríklad doviezť Mustanga alebo Corvette? ;-)
    Ad utopený foťák: tak takýto customer service si uži, kým si v Amerike, u nás by Ťa pekne poslali kade ľahšie. >:-[] A k verziám foťákov: tam je v zásade jedno, pre aký trh to je, fotí to rovnako a rozdiely sú možno len detaily typu nabíjačka či ponuka jazykov.
    D600vke sa oblúkom vyhnúť, mala problémy so špinením senzora (cez zle riešenú uzávierku vnikali na senzor mastnota a prach - viď "D600 oil issue" na webe), ostatne tento týždeň to nepriamo Nikon priznal tým, že uviedol nástupcu D610, ktorý má v podstate len novú uzávierku.
    Inak pre topičov ako si Ty Nikon nedávno predstavil AW1 - bezzrkadlovku s vymeniteľnými objektívmi vodotesnú do 15 metrov: [odkaz] ;-)

anti99 12.10.13  13:55

« Re: zdravim panove a panicky

Leg: nechcel, preprava nestoji vela /750$ najnizsia ponuka z HOUSTNU do NL/, ale registracia na SK + dan, poistka a .... 4000Euri /bez 10% cla/ a servis na Slovensku. Stale dobra cena, ale auto je v EU nepredajne >:D , smutne je iba to ze za zbytok ceny rocnej m6 si v EU kupim Daciu Logan >:-[] a este mi ostane na metaLIZU >:-[] >:-[] >:-[]

p.s. utopil som fotak nikon d5100, nastastie bez problemov vratil v obchode a dcera utopila p310; takze viem ze je moja >:D
    otazka na profikov: Aky je rozdiel fotakov ked je uvedeny USmodel a "factorysale" z japonska? je to iba o zaruke? mate niekto skusenosti s nikonom D600?

Leg 12.10.13  11:40

« Re: zdravim panove a panicky

woody: nie, som čistý slovenský junák. Napriek tomu milujem anglický humor, najmä v pôvodnom znení. S jeho aplikáciou je ale trošku problém, pretože je najlepšie ho servírovať s kamennou tvárou, resp. bez smajlíkov. To ale človek často v lepšom prípade ostane nepochopený a v horšom niekoho urazí.

Thomasino: vidím, že rozpätie pre nástupcu i30 je nečakane široké: od jetej Z4, cez puristickú 86, atletický Megane RS až po eRkovú golfovú strelu. Tak to som zvedavý, v čom nakoniec skončíš. Nedávno som BTW videl podobnú kovovosivú Z4 coupé a musím konštatovať, že je to jednoznačne vrchol Banglovského dizajnu, jeho esencia, tam to proste na 100 percent funguje - hlavne v tejto farbe. Navyše coupé je pekná raritka.

K Neverending story III - ja neviem, dnes už má rôzne pásky, krúžky, účka, kosoštvorce a iné patvary z denných svetiel hociaký korejec, kľudne by som sa uspokojil s tými obyč žiarovkami. Inak čo som si všimol na Slovensku jazdí so xenónami pomerne veľa Golfov, ale ako im svietia denné svetlá som si doteraz nevšimol.
    Na iudexovej fotke je možno vidieť ako bude prebiehať evolúcia červenej linky v GTI mk8 - tá pôjde od masky chladiča cez svetlá a rozhranie blatník/nárazník až k prednému kolesu.

iudex 12.10.13  10:18

« Re: Bixenónový galimatiáš

A ešte vizualizácia mojich včerajších zistení (v poradí: halogény-statické bixenóny-natáčacie bixenóny s LED):
    (pozn. tie stredné by podľa wl mali mať aj červenú linku v svetlách, to sa mi už nechcelo dokresľovať).
    Môj záver z toho: ak svietia len denné svetlá, vizuálne statické bixenóny nijak nevíťazia nad obyč. halogénmi, naopak LEDky v drahších bixenónoch robia oveľa viac parády; ak svietia stretávačky, naopak niet rozdielu voči drahším bixenónom.
    Thom: tak to je snáď ešte škaredšie než Legacyho jednotka >:-[] to radšej zostaň pri pôvodnej voľbe GT86. ;-)

foto Thomasino

Thomasino 12.10.13  10:17

woody !! >:D >:D >:D :yes: :yes:
    Dnes se jedu mimochodem konečně projet Banglovou Z4 3.0 si coupe. Takže pak se uvidí, kterým směrem. Ještě příští týden 370Z a mám o čem přemýšlet ;-)

woody-alien 12.10.13  10:10

« Re: zdravim panove a panicky

Leg: Poustnik si takhle taky svojí Mazdu5 přitáhl z Emeriky, když tam končil. Možná, že pod svojí recenzí i řeší náklady na tu přepravu, to už si nepamatuju.

PS: Není někdo z tvých rodičů anglického původu ? Protože ta tvoje závěrečná poznámka vykazuje vysoký stupeň suchého humoru. >:D >:D :yes:

Leg 12.10.13  10:10

« Re: Bixenónový galimatiáš

woody: tak tak, ja by som asi oželel trochu výbavy (zobral by som obyčajné xenóny, obyčajnú metalízu, nebral by som zatmavené okná, sklopné zrkadlá, dcc, všetky tie asistenty a keyless access) a hneď by ten cenový rozdiel bol menší + ako hovoríš nové je nové.

Leg 12.10.13  10:02

« Re: zdravim panove a panicky

Anti: a nechcel by si ju naložiť do kontajnera a doviezť si ju domov ty? Predsalen za také peniaze sa rozlúčiť s ročnou M6 je trochu škoda. Na druhej strane je otázka, koľko by stálo úsilia a peňazí túto prepravu a legalizáciu podstúpiť a či by sa to vôbec pri takomto rel. lacnom aute oplatilo. Ako bonus by si mal auto, ktoré tu len tak hocikto nemá, čo by si ocenil najmä pri určitých servisných úkonoch. >:D

woody-alien 12.10.13  06:56

« Re: Bixenónový galimatiáš

iudex: :yes: :yes: Už za tu nezdolnou snahu by sis měl ty xenony rozhodně dopřát. ;-)

Pro sebe bych to shrnul asi takto. Xenony v každém případě. Ta červená linka je fajn, nepůsobí nepatřičně, ba právě naopak. Ovšem ani ten rozdíl v denním svícení + samozřejmě velkou výhodu dynamické přisvěcování nepovažuju za nepodstatný a pokud nebude rozpočet napnutej jak teenager před prvním pohlavním stykem >:D , tak bych je vzal. To "účko" se mi totiž moc líbí, je to pěknej a přitom celkem decentní efekt.

Btw: Dostal jsem nabídku na tu předváděčku se slevou 117.000, z původních ceníkových 846.000 to tedy dělá 729.000. Kromě věcí viditelných (Austiny, lepší bixy, bílá perleť, zatmavený skla, sklopná zrcátka, 5-dvířko, Performance) je tam ještě DCC, Lane assist, park-pilot, pre-crash, zimní paket (vyhřívání atd.), Keyless access a prodloužená záruka. Najeto tam bude cca 5.000 km. Docela se mi z toho zatmělo před očima a cca 5 minut jsem byl ve stavu blouznění a už jsem se viděl za volantem. >:D

No a pak se dostal ke slovu rozum. :-( Ta akce ještě vůbec není připravená, nejen po finanční stránce, takže budu muset ještě čekat. Navíc ta sleva je sice super, ale jsou tam věci, který bych si já neobjednal, jiná barva, no a samozřejmě to přece jen není NOVÉ auto.

anti99 12.10.13  05:08

« zdravim panove a panicky

cas v Us sa mi pomaly krati a tak som klikal na ebay ze zakolko predam mazdu. Veru, som netusil ze po roku za skoro 50% ceny novej :-( mazda ma tusim zly rate v US /oficialne mi ponukaju 11500$ za mazdu6 2012, at,... 70000km, top stav bez skrabancov, garazovana, snehova panna / nechce ju niekto? moze si prist po nu do TX, cena je 11500$ / 9000 euri / >:D >:-[] problem je ze je americka, teda dlhsia, ine narazniky ako v EU a tipujem ze aj trochu iny engine ako v EU no teda 2,5l benzin

>:-[]

...., ale nasiel som skvely inzerat na ebay, kvoli ktoremu sa tesim do europy

treba si to cele prezriet az dole, :yes: :yes: :yes: ja sa asi prestahujem do bulharska

white label 12.10.13  00:25

iudex
    Tak jsem to proletěl a vypadá to, že to tak bude. Statická verze má obyčejnou žárovku (může to být halogen, nebo možná i úplná klasika, jako mám na denních světlech na allroadu) na vnitřní straně světla a v tom nevyužitém vnějším Učku bude asi klasická "parkovačka", kdežto u dynamické verze je vnější Učko pro denní LED a vitřní parabola pro obrysovky.

P.S. Taky se ovšem potvrdilo, že tu linku mají obě verze bixenonů, tedy jak statické tak dynamické.

iudex 11.10.13  23:54

« Bixenónový galimatiáš

Tak som pátral, či aj inde riešili rozdiely medzi statickými a dynamickými bixenónmi a áno: Nemci na mnohých fórach; ale tak ako tu, aj tam nikto poriadne nevedel. Čo som horko-ťažko mojou zabudnutou nemčinou pochopil, tak pri natáčacích bixenónoch svieti ako denné svetlo to U vo forme LED, ako stretávacie i diaľkové vonkajší svetlomet - xenón vo vnútri toho U. Vnútorný svetlomet je fakticky prázdny, tam nie je nič, len malá žiarovčička ako parkovacie svetlo. Pri základných xenónoch stretávačky/diaľkové fungujú rovnako, ale ako denné funguje ten vnútorný svetlomet a je to halogén.
    Snáď som to dobre pochopil; kto vie lepšie po nemecky, nech si tých 6 strán diskusie prebehne a overí:

white label 11.10.13  23:23

w-a
    Jj, Thomasino je "výkonný tvrďák" a podle toho si (k sobě) vybírá i auto, jen nevím jestli s tou aktuální i30 trošku nepřestřelil. >:D >:-[]

edit - všimni se těch našich dvou posledních časů, zajímavá shoda čísel, to by bylo něco pro numerology.

Letos před dovolenou (26.8. 15:27) jsem šel do Spořitelny a vytáhl si čekací lístek s číslem 666, tak jsem si řekl, že si to ďábelské číslo, které mě provází od narození, schovám do peněženky. Pár týdnů po dovolené (4.10. 15:43) jsem tam šel znovu, a když jsem zase mačkal tlačítko, bleskla mi hlavou vzpomínka na tři šestky z minula..., zmáčknu tlačítko a vyjel mi lístek s číslem 666! :-O Spadla mi brada..., jaká je asi pravděpodobnost, že se tohle stane a zrovna mně? Za chvíli jdu k přepážce pokladny, kde seděla moje známá a ta mi říká, tři šestky - víš co to číslo znamená? Samozřejmě, že vím, jenže já jsem měl to samé číslo i minule a vytahuji stejný lístek se starším datem z peněženky..., teď pro změnu spadla brada jí, a když jsem jí upozornil na své datum narození, které měla před sebou v mojí občance, tak dokonce i trochu zbledla... >:D

woody-alien 11.10.13  22:33

« Re: Guten Tag mit Individualität

wl: Tak tohle upozornění jsem nezaregistroval a málem jsem si tím pádem zkazil život. >:-[] Ovšem, přivedlo mě to k celkem zajímavé myšlence, jestli tomu Thomasinovi vůbec jde o nějaký okruhy. Že najednou rezignoval na jediný správný pohon RWD, je mu jedno jestli tam bude manuál nebo pitomej automat, Němec nebo Korejec, všechno šumák, hlavně aby to bylo co nejtvrdší. :-O >:D

white label 11.10.13  21:59

w-a
    Ano, ve 1203ojce doporučoval BESIP pouze orální sex..., tam se nedporučuje pouštět se do nějakých větších akcí... >:-[]

woody-alien 11.10.13  21:51

« Re: Guten Tag mit Individualität

Bud: Těsno, ale útulno. ;-) Bohužel, pokud zrovna nevlastníš auto s přitvrzeným podvozkem SuperSport++++++++++++, tak jsou ty pohyby auta pro oko nezúčastněného diváka natolik zřejmé, že už si ani nemusí ověřovat, zda jsou zamlžená skla. >:D Třeba taková Š1203/TAZ 1500 se svým pérováním torzními tyčemi dokázala při takových aktivitách téměř poodskákat. >:-[]

foto Bud

Bud 11.10.13  21:18

« Re: Guten Tag mit Individualität

Tam musí být ale těsno.. :-)