Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 22.10.13  15:21

« Re: Hlásim seba do súťaže

Určitě tvoje výhrady beru. Jsou patřičně a logicky opodstatněné. :yes:
    Ale přesto mi tolik barev k té budově nesedí. V ČB sice vypadá fotka podstatně fádněji, ale pocitově mě sedí víc. Možná jsou to i detaily, které bych na fotce vůbec nechtěl (např. slunečník Coca-Cola) a v ČB nejsou tolik vidět.
    A co ty? Už máš odfoceno? Zajímá mě, které budově udělíš tu čest a bude sekundovat tvému bílému GTI. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.13  15:04

No nekecej, fakt tam bude? >:D

Za mě (čistě subjektivně), je ta původní barevná verze mnohem lepší/zajímavější. Konverze na BW je u digitálu velmi ošidná záležitost, u ČB fotky (až na velmi drahé spešl digitály) není nad klasický čb kinofilm. Určitý historický nádech ta fotka logicky dostane i tak, ale za příliš velkou cenu ztráty určité dynamiky a hloubky. Navíc v tomto případě přicházíš o barevně zajímavou oblohu a podzimní atraktivní barevnost vůbec.
    Ale je to jen můj subjektivní pohled. Klidně se párkrát podívej na obě verze znovu a uvidíš/neuvidíš sám.

P.S. Škoda toho slunečníku (u obou verzí), už ho taky mohl Smoki schovat. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 22.10.13  14:38

WL
    Díky. No chtěl jsem, aby z fotky dýchla trocha "historie". U té barevné [odkaz] tomu tak IMHO není.

edit: Jinak, nevím jak často se procházíš, ale když se dáš od náměstí směrem k parku, tak podobnou uvidíš >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.13  14:26

T93
    Pěkné..., co mi ta budova jenom připomíná, jako bych ji už někdy/někde viděl... >:-[] ;-)

P.S. Co tě přimělo k té konverzi na BW, neměl bys odkaz i na původní barevnou verzi?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 22.10.13  14:17

Tak, aby v tom Leg pro dnešek nebyl sám, přihlašuji svoji fotku i já. ;-) Tento měsíc jsem nehonil lelky a šel fotit hned po uvedení témy. Vyplatilo se to, jinak bych určitě ještě teď přemýšlel co budu vůbec fotit...

Na focení jsem neměl moc času, protože místo je celkem frekventované a okamžiků, kdy zrovna nikdo neprocházel, nebylo mnoho. A taky by se tam jezdit nemělo (pohledy kolemjdoucích mluvily za vše). >:D Nicméně jsem "nacvakal" sérii z různých úhlů, ze které jsem potom vybral jednu (soutěžní). Z přímého pohledu podle mě nejlépe vynikla budova (Společenský dům - bývalé klimatické lázně). Sice porušuje pravidlo zlatého řezu, ale aspoň fotka působí symetricky (snad). :-! Ostatně, hodnocení je na vás!

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.13  13:55

Leg
    Fotky jsou to vážně pěkné všechny. Subjektivně mi na těch prvních dvou tématicky vadí, že tam je budovy jen malý zlomek (z celku budovy) , takže nemůže vyniknout kontrast ani případný vztah budovy a auta. Ten třetí pokus je v tomto ohledu podstatně lepší, takže si nakonec nevybral špatně. Jen (vzhledem k tomu že jde o statický snímek) ty světelné podmínky třetího záběru si říkaly o použití vícenásobné expozice, která dnes bývá i jako předvolený režim kompaktů. "Černé fleky" na voze, vzhledem k celkovým světelným/slunečním podmínkám, působí trochu nepřirozeně. Ale přesto to má atmosféru (včetně her světel a stínů) a hloubku, navíc já mám tmavší snímky raději, než příliš světlé, takže si klidně tohle na bedně dokážu představit, ovšem to už bude záležet hlavně na tom, s čím přijde (doufám, že tentokrát početná) konkurence. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 22.10.13  13:25

Já se chystám dnes na to, co jsme plánoval a málem nevyšlo. Jsem na to zvědavý, ale snad to bude originální :).
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.10.13  11:50

« Hlásim seba do súťaže

Vidím že najväčší borci klasicky do poslednej chvíle schovávajú trumfy v rukávoch, tak nezostáva nič než aby som rozdúchaval oheň súťaže ja. >:D

Pôvodný zámer bol nejaký takýto:
    [odkaz]
    Respektíve v mojej hlave bol trochu atraktívnejší, bohužiaľ výsledok nedokázal naplniť moje ambície z hľadiska invenčnosti a akejsi neprvoplánovosti. Navyše, s podobným pohľadom na auto som tu súťažil viackrát, naposledy minule.

Neostalo než improvizovať a tak som to skúsil z iného uhla:
    [odkaz]
    Tu musím priznať, že skôr ako naplnenie témy fotosúťaže mi príde zaujímavá skôr hra svetla, tieňov a odrazov na laku a kolesách.

Samozrejme som tam strávil istú dobu a nafotil oveľa viac záberov. Nič ma ale nijako neoslovilo, žiadny záber nespĺňal moje predstavy. Nakoniec som sklamaný opustil priestor fotenia, na ceste späť som ešte spravil pár zlých momentiek v protisvetle, s prepálenou oblohou a blbou kompozíciou. Doma som ale našiel jednu snímku, ktorá sa mi po pár úpravách zdá celkom zaujímavá:
    [odkaz]

Takže do finálneho rozhodovania sa dostali tieto tri a ja som sa napokon rozhodol nominovať práve tretiu. Je to síce outsider, veľké očakávania som od nej nemal ale nakoniec ma celkom zaujala svojou originalitou a relatívnou nekonvenčnosťou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.13  11:26

« Re: Zase ty HotHatche a Golf GTI VII

šmoula
    Ty smajlíky nemusíš hlásit, ty přece vidíme...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 21.10.13  20:23

Thomasino: Dneska furt dávám. >:-[] nebo ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.13  19:37

iudex - tak bezva, těším se už teď. Letos jsem byl na okruhu jen jednou jako spolujezdec a dost mi to chybí :-O :-( Ale myslíš že už celkem tušíš co pořídím, takže i30 se "obávat" nemusíš >:-[]
    Už máš objednáno? Nebo to také směruješ na dodání v březnu? ;-)

P.S.: Ronault může se svým kombajnem dělat asistenční doktorský vůz jako v F1 ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 21.10.13  19:19

woody: Ty dneska na nikom nenecháš nic suchou. ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 21.10.13  18:51

iudex: na i30 bych si na okruhu troufnul i se stájovou kolegyní H1. >:D >:D O dost víc výkonu, o hodně víc krouťáku a navíc zadokolka....není o čem se bavit. >:-[] A ještě to dám s poloviční spotřebou. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 21.10.13  17:51

iudex: >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.10.13  17:33

Tom: OK, za rok na SK Ringu. Len dúfam, že budeš mať nejaké okruhovejšie náradie, než i30, inak Ti tam naloží aj Ronault. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.13  17:14

To že je ten starší Megane jeho ještě neznamená, že s ním zajede ten okruh tak dobře, jako by po pár kolech zajel Rosina. Dobře to znám z vlastní zkušenosti, já začínal v Brně na 2:55 a postupně se dostal na 2:41 s polo-semislickama ;-) Ale bylo to asi 6x 25 minut během dvou sezon :-) A mám představu, že s Meganem RS Cup bych se mohl dostat alespoň tak na 2:35 ;-) Nicméně samozřejmě souhlas, že pro GTI to je celkem úspěch, že se dokázalo dostat na skoro podobné časy jako Megáne RS Cup (jen o pár vteřin pomaleji - ikdyž rozdíl 21 vteřin a Ringu stále není zanedbatelný), který je více drsnější a tužší. Však jsem nedávno v podobném duchu zde White Labelovi oponoval, že ikdyž jsou to dvě rozdílná auta s jinou cílovou skupinou, tak že díky Performance verzi se GTI nyní k Meganu začíná blížit (navíc je univerzálnější, ikdyž ne tak zábavné).
    iudex - za rok dojedu na SK Ring a trochu pojezdíme, ok? ;-) >:D Ať je nějaká pr.dell :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.10.13  17:09

Thom: samozrejme len teoretizujeme, ale ja som to bral tak, že ten Meg R26 patrí tomu novinárovi, teda ho má iste v rukách a ten čas by nejak výrazne nestlačil ani Rosina. Naopak Štofi sadol do GTI 7 prvýkrát a z fleku zajazdil lepší čas, naviac s nemalou záťažou naviac (dospelý chlap, možno 80-100 kíl naviac, čo tiež nejakú desatinku pridá). A hlavne: GTI je univerzál, nie okruhový špeciál á la R26. Ak napriek tomu dokáže zajazdiť porovnateľné časy, je to skvelý výsledok.
    Alebo inak: Šebrle na stovke zaostane za Boltom, ale na rozdiel od neho zvládne na vysokej úrovni 9 ďalších disciplín. A o tom to GTI vs. R26 je. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.13  12:50

No myslím že jsi to pochopil špatně. V rukách stejného řidiče bylo GTI VII pomalejší (než ten jeho šedý předchozí Megáne - ale jestli to byla verze R26 nebo R26.R jsem nepoznal). To že s GTI pak zajel Rosina rychleji je věc jiná, je to hold závodník :-) Ale ono se to po pár kolech stejně zase tak moc porovnávat samozřejmě nedá..
    Taky z toho vyznělo, že Megane RS Cup je o pár vteřin rychlejší ;-) Když se porovnávají časy těch novinářů a ne závodníka. Ale taky bych se divil, kdyby nebyl Megáne RS Cup rychlejší.. Navíc už poslední RS 265 Cup (stejný jako Trophy co zajelo Ring za 8:08 a je na Ringu o 21 vteřin rychlejší než GTI VII Perf.) je rychlejší než dříve hardcore verze R26.R určena hlavně na okruh.. Není asi moc fér porovnávat GTI VII Perf. s Megánem RS Cup na okruhu, tady je vítěz celkem jasný ;-) Sice se GTI k Meganu již zase o kousek přiblížilo, ale i 4 roky stará verze stále na GTI stačí :-) :-) GTI VII Performance bude zase "použitelnější" a komfortnější na dálnici a okreskách. Tohle je oboje o jiné cílové skupině, ikdyž celkem blízké >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.10.13  10:18

« Re: Fotosoutěž Říjen 2013 - Přihlašování

Lejbl: To počasie v BA si skutočne vyžral. Bratislava z výšky vyzerá na tom obrázku nečakane luxusne, hlavne pre nás, ktorí vnímame skôr každodennú šedivú prízemnú realitu. Nabudúce sa určite musíte zastaviť na hrade Červený Kameň, najlepšie počas nejakého podujatia, či už nočných prehliadok alebo počas nejakého festivalu, v bežný deň je to skôr "just another museum".
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]

A to BMW je luxusné :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.10.13  09:51

Thom: dík, toto video som ešte nevidel. Na Slovakiaringu (či na iných okruhoch) GTI najviac opodstatní zmysel Performance packu (to video vyznelo pomaly ako reklama na performance pack), aj keď podľa Dinara Slovakiaring je na autá tejto výkonnostnej kategórie príliš rýchly a hotheče na ňom pôsobia pomalé. Ja ako amatér to vnímam inak, okrem cieľovej rovinky som nepociťoval deficit výkonu ani s hothečom, skôr deficit vlastných schopností. Ale je fajn vedieť, že GTI performance si nespraví hanbu ani na rýchlom okruhu a dá ešte lepší čas, ako legendárny Megane R26R. :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…