Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 29.10.13 16:24
« Re: Vyhlášení výsledků
Zdravím všechny,
šmoula: Nesměj se mi, že gratuluju sám sobě. Často tu příležitost nemám. >:D Což mě vede k poděkování všem, co mi přidělili nějaké body. Byl to opravdu jen vtípek a takové umístění (byť v uctivé vzdálenosti za dvěma nejlepšími) jsme rozhodně nečekal.
wl: Možná bych z těch alternativ vybral jinou fotku než tu soutěžní, ale i tak je jasné, že nula bodů si nezasloužila. Ovšem při tom počtu různorodých fotek a hlasování pouze pro tři první se to někdy může takhle seběhnout......ovšem v tvém případě "maximálně jednou za deset let". ;-) A nepochybuju o tom, že v dalším kole nám to vrátíš i s úroky.
iudex: Souhlasím naprosto s wl, že tentokrát si prostě trefil Bull Eye. A že tys to úplně neviděl (viz. váhání mezi soutěžní a alternativní, podstatně obyčejnější fotkou, která by se i podle mého na bednu nevešla) na věci nic nemění. Povedlo se ti prostě dát té fotce i za pomoci promyšlené úpravy velkou atmosféru a na to můžeš být opravdu pyšný.
Thomasino: Zrovna tuhle tvoji fotku s Corsou OPC jsem v soutěži hodnotil vysoko a vyzdvihl jsem příkladnou kompozici. Na tom ale opravdu úspěch nestojí. Je to určitý předpoklad znát alespoň zhruba nějaká pravidla, ale ne dogma. S oblibou (volně) cituji Karla Kryla: "Přehnaná věrnost ideálům (pravidlům) vede k tomu, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě s pytlíkem rumových pralinek". ;-)
A všem: Ještě jednou díky za účast a věřím, že se v podobném počtu zúčastníte i dalších kol. -
white label 29.10.13 14:01
Zaplať pánbů za to, rozhodně lepší takto, než aby vyhrávaly technicky (téměř) dokonalé "tuctovky", kde by forma "drtila" obsah. Tady se dá vyhrát i s fotkou z mobilu, a to je jen dobře...
Bez nápadu se obvykle nedá vyhrát žádná fotosoutěž, technické provedení může být podstatné spíš u profisoutěží, ale "obsah" je primární i tam.
P.S. Tobě možná chybí nápady, tak se to snažíš vynahradit teoriemi o technice fotografování... >:D
Jenže to je jako podrobněji studovat teorii techniky malby a čekat, že až to všechno budu perfektně znát, bude ze mě skoro Picasso.
Nebo si myslet, že kdo nezná noty, nemůže být opravdu dobrý muzikant a naopak. -
white label 29.10.13 13:33
iudex bývá (na můj vkus) občas taky zbytečně upjatý na tyto pravidla. Možná i proto (dle mě) mívá problém spíš s výběrem vlastní fotky, než s focením. Viz třeba jeho alternativa v tomto kole o které uvažoval jako o "možno pre oko ľúbivejšie" alternativě k jeho soutěžnímu "fotoskvostu":
[odkaz]
-
Thomasino 29.10.13 13:02
To je samozřejmě pravda, ale zrovna tady to na mě působí prostě divně :-(
A mimochodem nedávno zrovna iudex u jedné fotky trochu kritizoval kompozici, kdy auto bylo uprostřed ;-) Ale důležité je, že se to líbilo ostatním, o tom to přece je, že se ty názory zprůměrují ;-) -
white label 29.10.13 12:35
Th
Nejsi náhodou jeden z těch teoretiků, který pro samá pravidla nevidí podstatu...?
Spousta mimořádně ceněných fotek nesplňuje různá psaná/nepsaná pravidla.
Technická dokonalost bývá často (sama o sobě) hrozně málo.
Proč tvoje fotka nezaujme zdaleka tolik, jako iudexova, když ta tvoje splňuje "tvá" pravidla a jeho nikoli?
Stejně tak tahle jeho (více podle pravidel) nemá na atmosféru té jeho soutěžní.
[odkaz]
-
iudex 29.10.13 11:32
Thom: tiež sa divím svojmu umiestneniu, ale protest proti výsledkom nebudem podávať. ;-)
DW som nestíhal, popravde to tam sledujem len veľmi sporadicky. Ale skúsim zahlasovať.
Ad kompozícia: tá tretinová kompozícia platí ako horizontálne, tak vertikálne, vertikálne pritom Focus je v spodnej tretine. A tretinová kompozícia nie je jediné pravidlo, pozri si pravidlo zlatého rezu, diagonálnu kompozíciu a mnohé iné. ;-) -
Thomasino 29.10.13 10:20
iudex - tentokrát ses "vyflákl" na soutěž na DW? ;-) :-) No dobře, píšu si >:-[] >:-[]
Tak můžeš zkusit aspoň hlasovat, kdyby se ti chtělo :-)
Je tam nakonec 14 fotek, některé jsou hodně zajímavé ;-)
[odkaz]
P.S.: Jinak samozřejmě gratulace prvním třem v soutěži, ikdyž se přiznám, že první místo iudexe je pro mě překvapení. Trochu mi tam vadí auto uprostřed a useklé věže kostela (kompozice má velké rezervy, ale chápu že ne vždy jde do objektivu dostat to co by člověk chtěl). Kromě fotky Bully-ho ale nebylo moc z čeho vybírat, dle mého kritického názoru... -
iudex 29.10.13 09:02
Neuveriteľné, ja som vyhral, s tým som absolútne nerátal. :-) Hoci to môže znieť ako falošná skromnosť, v skutočnosti je to absolútna neschopnosť odhadnúť, čo sa zapáči; preto aj tie moje experimenty so znížením sýtosti a pod. Inak to sklo, ktorým som toto fotil (telezoom 55-300) som nedávno predal, čo už začínam ľutovať. Ďakujem všetkým za hlasy.
Samozrejme blahoželám aj ostatným medailistom (pre mňa bol jasným víťazom Bully, ale i Mondeo na bedne poteší).
WL: tie dodatočné fotky, čo si dal, sú možno ešte lepšie, ako súťažná, minimálne pre mňa v tom, že tam je auto celé. Inak to široké sklo má svoje čaro a už dlhšie pokukujem po Sigme 10-20mm, ktorú by som už mal, ak by som nešetril na bixenóny. ;-)
Tak povzbudený hor sa do nového kola!

Vidím, že thom zasa robí nábor do lepšej fotosúťaže so skutočnými fotkami, tu je aj víťazná fotka celkom na houby. Ešteže nám ukázal, ako sa to robí. ;-)
Ja by som si pridelil ešte tri bonusové body za to, že som presne trafil prvé tri miesta. To by ma ale vynieslo na tretie miesto a teda by mi museli byť body odobraté, čím by som zasa klesol na štvrté miesto. To by som ale obdržal tri bonusové body za to, že som presne trafil prvé tri miesta.... Nejak som sa zacyklil....