Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 30.10.13  18:26

« Re: White Label 29.10.; 20:28

S tím částečným stažením barev jsi to celkem vychytal. :yes: Líbí se mi to. "Spolák" tolik nerazí a na druhou stranu se nepřišlo o tu pěknou barevnost. Příště si s fotkou zkusím víc pohrát, jestli bude čas. Udělám víc variant a budu vybírat. ;-)

Jinak opřené lokty jsou samozřejmost, ale o čelo jsem foťák ještě neopíral. >:D Já když večer nemám stativ, tak zkouším najít vhodné místo na položení a podložení. Pak jenom samospoušť a je hotovo. Jen je většinou problém s tím umístěním no... Proto vozím stativ vždycky v autě. >:D

ŠMOULA: pokračuju ve fotbálku a říkám OLEJ (samozřejmě motorový, ne olivový) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.10.13  09:51

« Nová téma na november/listopad

Tak finalisti sa dohodli na novej téme na budúci mesiac:
    "Moje auto v ruchu (veľko)mesta".
    Myslím, že dostatočne široká téma, kde ruch mesta je možné vyjadriť mnohými spôsobmi (množstvo ľudí, áut, cez deň i v noci - napr. stopy svetiel a pod.). Tak verím, že téma zaujme viacerých a bude hojná účasť.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.10.13  09:39

« Re: Vyhlášení výsledků

wl má pravdu, pri širokáči človek udrží z ruky relatívne dlhé časy; s ohľadom na základné pravidlo "bezpečného času", teda prevrátená hodnota ekvivalentnej ohniskovej vzdialenosti tak wl so 14mm ohniskom môže udržať čas 1/14s. Naviac ten kostol bol relatívne osvetlený, takže čas tam tipujem nebol nejak dlhý.
    Edit: pozerám exif a čas je 1/20, teda v rámci normy.
    Bully: tu to neberieme tak vážne ako na auto.cz, jednak sa mnohí poznáme osobne a výmena názorov neznamená hádku; chápeme, že aj nejaká tá občasná provokácia či výhrada nie je myslená nejak útočne, všetko v rámci zábavy a občasného okorenenia diskusie (inak by sa taký Thomasino musel chudák do krvi uraziť a s nikým už neprehovoriť ani slovo). Niekto vie o fotení viac a ovláda nielen základy kompozície či expozičný trojuholník (a wl medzi nich patrí), niekomu stačí kompakt v automatickom režime a trochu citu či fotografického videnia a hlavne dobrý nápad. Je preto dobré, ak súťažia zástupcovia všetkých úrovní, čím viac účastníkov, tým lepšie, ide v konečnom efekte hlavne o zábavu a dôvod sa tu stretávať a pokecať.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 30.10.13  07:55

WL: Výborný nápad, můžeme si zahrát slovní fotbal.
    Začínám.
    Auto (můžeme jen automobilové výrazy i slangové)
    Vemte se někdo O.
    >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.10.13  00:31

Svým způsobem máme pravdu oba. Jsou situace/fotky/časy/světlo, při kterých se to udržet opravdu nedá, ale jsou i takové, které se můžou podařit udržet, myslím bez viditelného roztřesení, ne bez šumu s ISO na 100vce.

Vytáhl jsem ještě záběr focený jen chvilku před tou soutěžní fotkou. Je to foceno z ruky (taky širokáč s přepočtenými 14-28mm/F4.0), bez blesku a přitom bez viditelného roztřesení (i při možném zvětšení):

[odkaz]
    Tímto také zdravím některé účastníky nedávného srazu! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.10.13  00:23

Neblbni.., dobře, žes něco napsal, stejně je tu vždycky po vyhlášení mrtvo.
    Neber to tak vážně, je to jen diskuse, jejíž součástí je občas i slovní fotbal, nejde o život... ;-)
    Hlavně, že si to zase všichni můžeme rozdat v příštím kole v "nelítostném" boji o zlaté trenky... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 30.10.13  00:04

Nejak mne prijde zbytecne to resit. Kde si nejsem moc jisty, tam rady nerozdavam, ale kazdy at si samozrejme dela co chce. Ze jsem neco vubec napsal ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.10.13  23:47

Nejde o nic, co bych nepřekousl, nejsem úzkoprsý..., napsal jsem jasně "bez ironie" a myslel jsme to vážně.
    Zřejmě sis přečetl exif u mé soutěžní fotky, ale s Thomsonem jsme řešili fotku na kterou tu dal odkaz on, a u té platí to, co jsem ti k ní teď napsal. Nebo snad (dle tebe) ne?
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 29.10.13  23:35

white label:
    skoda, ze jsi to neprekousl, nemyslel jsem to ve zlem. Rady jsi tu rozdaval ty, tak jsem si precetl exif u tve fotky, to je vse.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.10.13  22:45

Bully
    ISO? Co to je, o tom jsem nikdy nic neslyšel. Kdyby to bylo ISSO, tak by to mohl být třeba tata od Marthy Issové, tak nenapínej a prozraď mi to.
    Kromě různých režimů a nastavení je rozdíl fotit někde v noci na hřbitově při svitu páru svíček, nebo fotit silně/výrazně nasvětlený kostel (včetně osvětleného okolí).
    Řešili jsem konkrétní fotku, na kterou tu dal odkaz Thomson93, a když už jsi takový fotoexpert, překvapuje mě, že jsi nepoznal, že není focena ani s bleskem, ani v režimu nočního portrétu (a samozřejmě ani při ISO s hodnotou 100, což si snad naopak poznal). Takže znovu, nefotil jsem pouze s bleskem (jak zabudovaným tak externím) ani pouze v režimu nočního portrétu ani při ISO s hodnotou 100. Navíc třeba ta soutěžní fotka patří k těm, které jsou foceny přímo ze země s pevným podložením do potřebného úhlu...
    Další věc jsou předpokládané požadavky na kvallitu/míru šumu při podobné amatérské fotosoutěži (viz třeba rozlišení zdejší běžné fotogalerie k recenzím), kde se může fotit i mobilem (myslím obecně, ne v noci) a požadavky na tiskovou kvalitu někde do "velkého" časáku. S převratnou informací , že se s úbytkem světla (tím spíš při stejné hodnotě ISO) výrazně prodlužuje čas potřebný k expozici jsi tu objevil Ameriku.

P.S. Každopádně se těším (bez ironie) na tvoji další fotku tady, pokud nakonec opět nepůjde jen o "výcvak z nedostatku času" (viz tvůj komentář k umístění tvé fotky), věřím že si tu potom z toho "sednu na zadek" (opět bez ironie) nejen já. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 29.10.13  21:14

Lepší fotka nebyla... Ale modernější foťáky na modulární platformě s vysokým podílem hliníku a vysokopevnostních ocelí ho nepotřebuje.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 29.10.13  21:14

white label:
    jedina podminka ostreho snimku pri foceni v noci Z RUKY je dosahnout co nejdelsiho casu, aby sel vubec udrzet. (Zjednodusene receno, jeste tam hraje roli nekolik dalsich faktoru). Muzes byt treba profesionalni odstrelovac, ale stejne nebudes vyrazne uspesnejsi proti obvyklym udrzitelnym hodnotam. Fyziku neosalis, je to nakonec na tvem snimku i videt.
    Zkus si zjistit neco o ISO, s jeho hodnotou 100 se da z ruky fotit za hodne dobreho svetla ve dne, v noci ti to cas protahne neskutecne. Stejne tak mluvit o zadrzovani dechu a pritom fotit s bleskem je trosku usmevne. Tvuj fotoaparat ti umoznuje fotit na ruzne rezimy, nejenom na mod "portret", napr. i na uplny manualni mod. Vetsina lidi chce hned tu nejlepsi techniku a co nejsvetelnejsi skla a pritom casto nevi, co dokaze uz to, co maji doma.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.10.13  20:58

šnSe
    Tenhle borec má stativ (stůl). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 29.10.13  20:56

WL: To bych tě chtěl vidět. Zaparkuješ řízeným driftem, rychle vyběhneš z auta, zastavíš, zajistíš ruce, foťák, znehybníš. Asi takhle... [odkaz] Cvak, cvak, jedeme.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.10.13  20:28

T93
    Možná jsem ten finální výběr urychlil až moc. Dá se fotit bez stativu i večer, i když každá fotka nevyjde. Chce to jako u klasické střelby zadržet dech a na chvíli znehybnět, obě ruce opřené o hruď a foťák o čelo, tři opěrné body. Výhodou je výrazné nasvětlení kostela, zkracující potřebný čas expozice, a kdybych ještě fotil se světelnějším pevným sklem, byl by čas potřebný k expozici ještě kratší.

P.S. Co bys u tvé fotky říkal na alternativu, kterou zvolil i iudex, tedy pouze částečné odbarvení fotografie, které by mohlo přinést spojení výhod barevné i čb verze (nebo taky spojení jejich nevýhod >:-[] ) ?

Třeba tady je to staženo na 50% (+ drobné korekce kontrastu/světlosti apod.):
    [odkaz]

Pro srovnání:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 29.10.13  19:57

Gratuluju vítězi i všem ostatním co se zúčastnili. :yes:
    Taky děkuju za body a vážím si po delší době i děleného 4.-5. místa ;-)

K tomu, co jsem si tu teď přečetl (pravidla vs. nápad): Právě kvůli tomu, že se tu tolik neřeší technická dokonalost, ale naopak se přidávají body za zajímavý nápad nebo originální pojetí tématu "po svém", jsem začal soutěžit tady. Toto kolo jsem si sice lámal hlavu nad tím, že mám auto přesně uprostřed, ale potom jsem to hned hodil za hlavu. A vida, pěkné 4.-5. místo. :-)

WL - mě se nejvíc ze všech tvojich fotek od našeho kostolíku (který jsem měl mimochodem taky ve výběru >:D ) líbí tato [odkaz] . Je jediná, na které mě nic neruší. Naopak se mi moc líbí barva odlesku od GTI podobné barvě nasvíceného kostelu. Překvapuje mě, že i bez stativu nemáš mázlou fotku ve tmě. Klobouk dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 29.10.13  19:57

Thomasino: Ústava Fotosoutěže říká: Nejedná se o profi soutěž ! upozorňuji dopředu. Jedná se fotky na kterých kolikrát vitězí nápad nad technikou zpracování , prostě lidově Amatérská fotosoutěž nápadů .

A na technické zpracování tu přeci dohlíží bystrým okem iudex. Ve dvou už by byla nerovnováha. Přehlasovali byste důvtip a nápad.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 29.10.13  19:52

woody: Jojo, Aladeen byl úplně vypleskaný, když jsem se vždycky vytasil s Chocholouškem. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.10.13  17:10

Leg
    Zvlášť za ten druhý, velmi trefný, odstavec:
    :yes: :yes: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.10.13  17:07

w-a
    Souhas..., prakticky se vším.
    K tomu "slepému" sledování pravidel mě napadlo, že Thomasino by dal to auto víc vlevo směrem dolů z ulice, aby splnil pravidlo pravidlo třetin (někdo jiný by třeba pro změnu mohl hlídat pravidlo zlatého řezu) a pak by přišel iudex s tím, že auto začíná ujíždět ze záběru a mohli by se pak donekonečna hádat, co je vlastně důležítější hlídat. >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…