Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 31.10.13 21:13
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
Leg
Že si (ze mě) děláš pr.del? >:-[]
Chápu, že černá a bílá jsou taky barvy, ale pokud to GTIčko bylo bílé (jak jsi sám napsal), tak tam (na tom nárazníku) mohlo jít maximálně o čb kombinaci (černý plast na bílém laku) , pro kterou se slovo "barevné" moc nepoužívá...
Ale hlavně vůbec jakékoli "doplňky" na automobilu v černé barvě se neoznačují jako barevné, To by pak byly "barevné" i všechny ostatní černé plasty na autě a taky třeba černé kliky dveří, černé "hagusy", zrcátka, nebo i černý stěrač na pátých (lakovaných) dveřích... Kdybych ti napsal, že má můj soused na autě barevné kliky dveří/hagusy/zrcátka, nebo třeba anténu..., napadlo by tě, že mluvím o jejich černém provedení? 8-s
Už chápeš pointu...? ;-) -
poterienko 31.10.13 17:40
« Re: White Label 29.10.; 20:28
WA: Jistě, já srovnával Nexe s mojí 7D, která v době koupi stála více, než dnes Full Frame 6D.
WL a WA: Jistě, s tím obj. je to o kompromisu. Také tahám na svatbu záklaďák s 2,8 světelností, pevnou 85mm a tele 70-200 4. Myslel jsem to pro běžného uživatele. Když jsem začínal, měl jsem seťák a fungoval jsem s ním, holt jsem občas použil nohy. Pak jsem si chtěl koupit tele a nakonec jsem skončil u Sigmy 18-200 3,5-6,3 a pánečku fotila velice dobře. Obraz sice nebyl řezavý, ale při ceně 8 tisíc to byla paráda. Pak jsem bohužel koupil k 7D 18-105 (první verze, neplést s novou) a to bylo naprosto příšerné sklo. Osobně mi jen trochu vadí ta zažitá idea, že si člověk hned musí k zrcadlovce koupit blesk, 20 objektivů, kávový, šedý, přechodový, polarizační a olejový filtr a nakonec i raději batoh za 10 tisíc. Ono někdy i to dlouhé ohnisko je na škodu. Viděl jsem fotky z dovolené, kde byly jen detaily...hradu...maminky...babičky, ale člověk ani nevěděl, jestli byly u moře nebo na horách.
-
Leg 31.10.13 16:33
Ide práve o ten understatement, v predchádzajúcich generáciách GTI svoju odlišnosť prezentovalo o kus prirodzenejšie a stále pôsobilo "nadupane". To dnešné sa o to isté snaží pomocou trochu výraznejších prvkov ako sú farebné rebrá na nárazníku, červená linka cez svetlá atď a to môjmu oku až tak nelahodí (ale ako správne poznamenal label, môjmu oku takisto moc nelahodí ani biela na aute). Čo ale neznamená, že sa mi GTIčko nepáči a preferujem ospojlerované Toyoty, naopak. Ale je pravda, že síce sa do GT86 nedá dať detská sedačka, na druhej strane máš k dispozícii prebaľovací pult. >:-[]
-
iudex 31.10.13 16:00
Leg: to vieš, to je Volkswagen, understatement jak vyšitý. Ale mne naopak 7čka reže najviac zo všetkých generácií, to priostrenie svedčí najmä GTIčku.
Keď Ti ide o dojem, pozri na GT86, práve som pozeral jej cenník a už v základnej verzii máš taký optický pack s krídlom á la žehliaca doska (a paradoxne ak to nechceš, musíš vziať drahšiu verziu). Aj som chvíľu uvažoval, že aj na tie zadné sedadlá sa možno dá dať detská sedačka... ale nie. GTI a basta! V najbližšej dobe idem spraviť posledný cenový útok a uvidím, či prekonám 8% zľavu. :-) -
white label 31.10.13 15:55
Leg
Záleží hodně i na konkrétní barvě, já jsem třeba naživo nebyl "odvarený" z G6 GTI v (uni) bílé, jednak k pětce seděla (podle mě) podstatně víc (myslím běžnou verzi G5 GTI, nikoli Edition 30, této verzi naopak tolik neseděla) a taky v dobách příchodu G6 GTI už začalo být mírně "přeběleno" i u nás, nemluvě o dnešku.
S FocuSTem píšu od začátku, že by pro mě byla nejschůdnější (z nabízených barev) barvou právě ta černá metla, která má na fotkách/videu lehký nádech do šeda. A zřejmě to platí i pro FieSTu. -
Leg 31.10.13 15:26
... a ja som zasa včera prvýkrát videl sedmičkové GTI - biele, trojdverák, osemnástky, "plnotučné" xenóny + nejaký custom výfuk s dvojitými koncovkami. Myslel som, že naživo bude pôsobiť lepšie ako na fotkách (čo je prípad trebárz šestky), ale v skutočnosť vyzerá presne tak isto. To samozrejme nie je na škodu, ale odvarený som z neho tiež nebol. (Ja viem, ja viem, z hothatchu nemám byť odvarený, ale proste tam chýba ten x-factor prítomný v posledných generáciách)
Ozaj a kamoš si zrovna objednal Focus ST v tej panterovej čiernej. :-)
No a foťáky ... nedávno som si uvedomil, že ten svoj mám už 5 a pol roka a necítim potrebu upgradu. To je výhoda zrkadloviek - sú trochu nadčasovejšie, hlavne s kvalitným objektívom môže človek fotiť dlhé roky bez zásadnej potreby zmeny. :-) -
woody-alien 31.10.13 14:51
Btw. FieSTa je tady v Legacym doporučované černé Panther. Musím uznat že až na hodně vizuálně vystrčená zadní světla, se černé opravdu povedlo zklidnit rozbouřené tvary a nevypadá to zle. Na design GTi, jakož i 208 vůbec si pořád nemůžu nějak zvyknout. -
white label 31.10.13 14:45
pot
Za těch "x desítek tisíc" koupíš i fullframe s o cca třetinu větším snímačem (než APS-C v Nexu) a ten mít horší obraz nebude, naopak.
Představa, že jeden objektiv z cca 6ti násobným zoomem "pokryje snad vše, co člověka napadne", je docela zcestná. Nehledě na kompromisy ohledně velikosti/hmotnosti/světelnosti a celkové kvality objektivu vůbec. -
woody-alien 31.10.13 14:44
« Hot-hatch here, hot-hatch there...
....hot-hatch, hot-hatch everywhere. >:D [odkaz]
GTi jsem nejel, ale co se týká FieSTy, vcelku mohu potvrdit. Jen tomuhle: "objemné sedačky ve fordu s velkým nápisem Recaro vypadají na první pohled v tak subtilním autě jako kapitánská křesla" jsem se musel docela zasmát. Já se do nich soukal jak čtyřicátník do maturitního kvádra. >:-[] A že vím, o čem mluvím. ;-) -
woody-alien 31.10.13 14:38
pot: úplná hloupost to asi nebude, když moje profesionálně fotící sestra s sebou tahá k zrcadlovce (Nikon D700) ještě dva až tři objektivy. Ty širokorozsahové transfokátory mívají často slabší světelnost. Jistě, mně by takovej objektiv stačil jeden, ale většinou se ty levnější zrcadlovky prodávají právě ve výhodných setech s nějakým základním objektivem. Nezpochybňuju přednosti zrcadlovek, ale jak říkám - já jsem s tím svým ultrazoomem (s výbornou světelností na dlouhých ohniscích) zatím naprosto spokojenej. -
iudex 31.10.13 13:50
Inak môjmu otcovi som práve vyberal foťák, on ako typický cvakač nepozná okrem tlačítka štart a spúšte nič iné, avšak sám skonštatoval, že ten jeho päťeurový kompakt nie je kvalitou nič moc. Tak som vyberal niečo malé, jednoduché, ale s dobrou kvalitou obrazu a vybral som Nikon V1. Relatívne veľký 1" senzor, slušný elektronický hľadáčik, a to za 200 eur, čo je najlepšia value for money vôbec. -
poterienko 31.10.13 13:49
Jen mě potkala jedna dost nemilá věc, porouchal se duální slot na pam. karty, takže tam nešlo nacpat SD. Takže jsem ho dost vykuchal kleštěma a teď je tam navtrdo SD-mircosd redukce a do ní strkám jen ty microSD. Skla neřeším, mám palačinku 16mm 2,8, která je skvělá a případně nasazuji přes redukci Samyang 8mm. Na ostatní ohniska mám velkého Canona.
Ta A7 vypadá velice dobře. Ha a konečně vím, co má WL za stroj :D. -
poterienko 31.10.13 13:37
iudex: Jeden takový profikompakt jsem měl. Canon G11 a jakože vše super, fotky pěkné, jen video max 640x480 a neuměl při něm ostřit (což bráchy ťamťung za 2k jo), ale měl naprosto příšernou pleťovku. Takže za 8k šel pryč a místo toho jsem si koupil Sony Nex 3, který má lepší obraz i než zrcadlovka za x desítek tisíc.

Tak či onak to nemá zmysel rozpytvávať, ty chápeš mňa a ja teba už od prvého príspevku, tak ja neviem čo furt riešiš. >:D
Tak ešte raz, dúfam, že tentoraz v správnej GTI certifikovanej terminológii:
"Nefarebné fúzy na nárazníku opticky oddelené od plôch medzi nimi lakovaných do farby vozidla na mňa pri svetlejších odtieňoch laku, hlavne bielom, pôsobia príliš výrazne a nie sú v súlade s mojim (ne)vkusom."
Did you copy my message? :-!