Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 15.11.13 21:03
« Re: Gumárske postrehy
Leg: Predpokladám, že sú všetci busy. Aspoň ja mám taký blázninec, že zajtra ešte len idem robiť to, čo som mal mať hotové už včera a každý chce všetko hneď. Nápad na fotenie mám už od začiatku, ale jednoducho nie je kedy ho zrealizovať.
Ad GTI: predajcovia VW ma aktívne obvolávajú, kedy už objednám, ale s ohľadom na skrátenie lehoty na výrobu GTI som objednávku odložil na december. Ale aj od takého BMW dostávam pravidelne ponuky; dnes mi prišla ponuka množstva skladoviek s 20 až 30% zľavami. Čo však z toho, keď sú to zásadne dízle či SUV rady X. Ak by bola nejaká ponuka na benzínové 1er s takouto zľavou, možno by som sa na to aj vážnejšie pozrel.
Inak zajtra sa chystám do Tvojich končín, idem trochu degustovať vínko na Deň otvorených vínnych pivníc Malokarpatskej vínnej cesty. A pozerám, že aj od vás sú tam dve vinárstva, tak uvidím, kam doputujem. ;-) -
Leg 15.11.13 17:50
« Gumárske postrehy
iudex si konečne vybral vysnený hothatch, čas zmrzliny už skončil a akosi tu ostalo mŕtvo, bo nie je o čom diskutovať. :-)
Ja som včera prezul (resp. dal prezuť - btw konečne som našiel pneuservis, ktorý by hádam mohol poskytovať služby bez prúserov typu odratý disk alebo naopak obutá pneumatika..) na nové zimáky v nielen whitelabelom odporúčanom novom rozmere 205/50 R17. To zanamená, že pneu sú o dva cenťáky užšie ako predchádzajúce zimáky - a oproti letným sú užšie o jeden cm vpredu a štyri vzadu + disk je o palec menší. Prvé suché dojmy? S kŕčovitosťou spôsobenou mojim lajckým šoférskym umením by som to popísal asi takto: predok je trošku gumovejší, skôr ako menšia šírka sa asi prejavuje menší priemer a vyšší profil, čo si dokážem spomenúť, tak oproti širším zimným v podstate nevidím rozdiel. Kde je však rozdiel cítiť značne je zadok, ktorý po zatočení ako keby počkal, čo sa bude diať a až po zlomku sekundy vyrazil za predkom. Tam sú holt 4 cm šírky a 15 percent profilu cítiť. Celé auto tak pôsobí o dosť vláčnejšie, nie je také isté ako na 18'', samozrejme, nehovoriac o nezvykle často blikajúcej kontrolke kontroly trakcie. To sa ale bavíme o relatívne agresívnejšom spôsobe jazdy, pri normálnom jazdení v toku premávky je auto akurát menej tuhé a o čosi komfortnejšie. Povedal by som, že na suchu boli staré zimné gumy svojim prejavom niekde uprostred, možno kúsok bližšie k letným.
Som zvedavý ako si budú viesť pri jazde na kaši a aká bude trakcia na snehu, ak by došlo k zlepšeniu v týchto pre mňa podstatných parametroch, decission was right, napriek tomu, čo som napísal vyššie. -
anti99 09.11.13 00:29
« Re: novy fotak
totok bolo robene nikonom 35mm f1.8G, lacny a vraj kvalitny objektiv aspon podla reviews. to rozostieranie bolo dorobene vo W8.1 nejakom predinstalovanom prehliadaci a editore obrazkov ;-\ , ale pobavil som sa ked som zbadal ze to auto moze vyzerat aj dobre na nejakych MOJICH fotkach >:-[]
-
woody-alien 01.11.13 21:07
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
wl: Souhlas. Předchozí CRS jsem krátce jel a dá se o něm mluvit jako o stroji opravdu zaměřeném jedním směrem. Ve své třídě unikum. Ono je hezké, že máš doma "krále malých HH", ale třeba zrovna dnešní moje pojížďky po městě bych s ním absolvoval nechtěl. To ani ta současná FieSTa není tak vyhraněná, turbo jí přece jen dává jinej charakter. Současný CRS si ,když budu mít možnost, vyzkouším. Ale je fakt, že ta cena nebezpečně zespodu atakuje větší HH, takže i z toho důvodu CRS moc šancí u mě nemá. Argumentace výbavou + automatem (kterej třeba u GTI dělá nemalých 60 tisíc) je málo platná. Z větších HH jednoznačně preferuju GTI (Focus si ovšem chci taky alespoň zkusit), no a kdybych byl nucenej šetřit, tak mi v tom zrovna CRS moc nepomůže a rozhodoval bych se mezi charakterově odlišnými auty, z nichž ovšem obě maj něco do sebe - tedy FieSTou (tam je ovšem velká potíž to 3-dvířko) a SSS. 208GTi mám sice taky předběžně domluvený na zkoušku, ale je to stále ten samej problém. 3dvířko a za výrazně vyšší cenu než FieSTa. Tak či tak, nevypadá to na rychlé rozhodnutí - uvidíme co bude za půl roku.
edit: Stačilo krátce mrknout a vidím, že už se ceny 208GTi začínají sunout dolů. [odkaz] -
white label 01.11.13 14:44
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
w-a
Současné CRS to nemá lehlé, logicky bývá srovnáváno s předchozí generací a to zejména po stránkách, ve které minulé CRS třídně velmi výrazně vynikalo. Předchozí CRS byl takový sportovně tuhý (výhradně třídveřový) "monolit", dnešní uživatelsky přívětivější (naopak výhradně pětidveřové) CRS je (nejen) v tomto ohledu jiné, přičemž určitě nejde o to, že by bylo pomalé, ale mnohem spíš o pocity za jeho volantem. Dost mu v tomto ublížila i dvojspojka, ovšem ani tak ne samotným faktem, že jde o dvojspojku, jak se většina (zejména diskutujících) ráda domnívá, ale tím jaká ta dvojspojka konrétně je, resp. jak se v CRS chová (zejména v nemanuálním režimu). Na druhou stranu je veřejným tajemstvím, že manuál v předchozím CRS měl do etalonu také dost daleko. Problémem samozřejmě může být i relativně vysoká cena aktuálního CRS.

Já mohu zatím jen přispět hodnocením 15" Pirelli SnowControl III a to na suchu ale v poslední době většinou na mokru. Ačkoliv tyhle Pirellky nepatří k nejužší špičce a mnohem raději bych vzal CWC TS850 (které jsem btw. doporučil i bratrovi a tak ten před nedávnem zdvojnásobil tržní cenu svojí ix20 instalací právě těchto zimáků >:-[] ), zatím jsem s chováním za sucha i mokra spokojen. Rozměrově jsou stejné jako letní a samotná měkčí zimní směs zjevně nestačí k tomu, aby bylo možno zaregistrovat nějaké rozdíly v tvrdosti podvozku. Spíš mě ty pneu mile překvapily v zatáčkách, čekal jsem trochu žvýkačku, ale držej se dobře. Brzdění na mokru a suchu taky dobré a průjezdy kalužemi vody nebo jízda za stálého deště jsou plně srovnatelné s letními. Jedině, kde je trochu cítit rozdíl, je jízda za sucha - auto jakoby se mírně lepilo k silnici. Na druhou stranu hlučnost je nižší než u letních Continentalek. Spotřeba taky zůstala v podstatě stejná. A když vezmu v potaz, že já jezdím se Swiftíkem hodně jiným stylem než hlavní uživatelky a především mi šlo o bezpečné chování během jejich jízdy, tak jsem zatím spokojen. Ale zima ještě žádná nebyla, takže uvidíme.