iudex 19.11.13 10:25
« Re: Nový mobil
Leg: Terra Parna je super v tom, že tá moderná budova vinárstva je zasadená priamo v krásnom vinohrade, inde tie vinohrady nevidíš: [odkaz] Vína si už nejak presne nepamätám, pamätám si len tie vinárstva, ktoré ma prekvapili buď výrazne pozitívne, alebo výrazne negatívne a Parna nebola ani jedno. Takže určite slušný priemer. Vinárstvo samotné ale treba vidieť. -
anti99 18.11.13 01:43
« Re: Přihlašování zahájeno
skvela fotka :yes:
pozrel som aj tvoju galeriu a zistil ze zijes v NCaroline...
prave som bol s rodinkou na tripke po blueridgeparkway; zacali sme u Cherokeesov a vcera sme presli Shenandoah co je uz koniec a zajtra sa ide do Virginia Beach na male deJAVU po 12 rokoch.
Mimochodom okolie Ashvillu mi pripomina okolie Banskej Bystrice hlavne cast pri Nemeckej a Dubovej. -
šmoula nešika 18.11.13 00:30
« Re: Nový mobil
... a brácha, náročnější uživatel, se u svého fajnovějšího sungu po ukončení distribuce nových aktualizací onoho tragického softwaru naštval a koupil si iPhone. A nemůže si ho vynachválit. Tomu se říká rychlost, intuitivnost a nadčasovost... -
šmoula nešika 18.11.13 00:23
« Re: Nový mobil
Nejsem zrovna odborník přes mobily, ale rozhodně bych nikomu nedoporučil kombinaci Samsung + Android. Párkrát jsem měl i lepšího sunga v ruce, jednoho už dva roky vlastním a je to bída, jediný, co obstojně fungoval, byla týden stará S4. I po aktualizacích se to seká, s přibývajícím věkem víc a víc, foťák mám u lidového Y naprosto příšerný. Obrázky se otevírají půl hodiny, při aktualizacích stojím s prsty v puse v obavách, jestli mobil neupadne do kómatu... A co update aplikací? Za rok mobil sám od sebe nekvákl, hledám, hledám, na něco kliknu, jejda, z Android market se stal Obchod Play, po nějaké době se to přihlásí, aktualizuji YouTube, super, dnes už nefachá... A když jsem chtěl uploadovat tu hroznou mazanici z galerie, přestal program reagovat. Ano, je to dva roky starý lowend v rukou amatéra, přesto nemohu být spokojen. -
woody-alien 17.11.13 20:31
« Re: Nový mobil
iudex: Já sice smártfouny nepoužívám, ale taky jsem po předchozích zkušenostech vybíral vodotěsnej, prachotěsnej a nárazuvzdornej model. >:D V testu ho přejeli autem, hodili tuším ze 4.patra na chodník, topili ve studené i vroucí vodě a stejně pořád fungoval. To je mobil přesně pro mě. >:-[] -
iudex 17.11.13 16:31
« Re: Nový mobil
Leg: toto som presne od Teba čakal ;-) , ale stalo sa to doma ešte pred odchodom na akciu. Mimochodom tá vínna cesta bola neskutočne dobrá akcia, absolvovali sme asi 20- 30 vinárstiev v 7 mestách a dedinách; okrem moderných špičkových vinárstiev ako Elesko a Terra Parna bolo prekvapivo najlepšie v tých malých zapadnutých domácich pivniciach, hlavne vo Vinosadoch.
@AnGeor, Vranis: vitajte, najmä AnGeor fakt pôsobivá premiéra, s týmto iste zaboduješ vysoko.
Kubass: Windows mobile som mal kedysi v Lumii 800 a vrátil som ju, fakt mi to nesadlo. Zostanem len pri Androide. Teraz hlavne skúsim zistiť, či sa mi niekde v gmaili alebo kde nezálohovali aspoň telefóne čísla.
Edit: tak objednaná je Xperia Z1 (vodotesná >:-[] ) -
kubass11111 17.11.13 10:25
« Re: Nový mobil
Co takhle něco s Windowsama? Vyzkoušel sem ledasco a je to to zdaleka nejlepší co sem zkusil, můžeš to spárovat s pc, takže na něm budeš mít to co v telefonu, jsou tam plnohodnotny office, pravda na Marketplacu nejní zatím tolik aplikací jako v Google marketu, ale všeho do času :-).
Jinak mám Nokia Lumia 710 ;-) -
Leg 17.11.13 09:31
« Re: Nový mobil
iudex: vidím, že vínna akcia nedopadla úplne nevinne. 8-s :'-( Hlavne že vieš heslo do auto.cz, to bude teraz tvojim spojením s reálnym svetom. A výhoda smartfónu spočíva hlavne v tom, že môžeš mať všetky dáta spoľahlivo zálohované niekde v klaude alebo ak si paranoik aspoň doma na počítači. >:D ;-)
Bully: ja mám TS830, ale prvé dojmy sú viac-menej podobné s tým čo píšeš. U mňa to ale bude spôsobené menšou šírkou a cítiť to hlavne vzadu - asi je
AnGeor, Vranis - vitajte! -
iudex 17.11.13 08:39
« Nový mobil
Tak sa mi včera zadarilo a môj mobil skončil 2 metre pod hladinou vody, kde ho nik nedočiahol. Nech mu je voda ľahká. >:-[]
Výhoda smartfónu spočíva v tom, že keď oň prídete, prídete o neskutočné množstvo dát, ktoré nikde inde nemáte. Cítim sa ako holý, ani neviem, čo ma v pondelok čaká v práci, keďže všetko som mal v kalendári v mobile. 8-s
Tak čo vybrať? Vodotesný Sony Xperia Z1? Ten by mal napríklad tú výhodu, že ak by mi spadol do studne, môžu mi naň stále volať, kým sa nevybije baterka. >:-[] -
Ronault. 16.11.13 13:40
« Re: Gumárske postrehy
Když jsme u těch prvních dojmů z nových pneumatik, přidám něco málo do krámu.
Asi 2 týdny mám už taky přezuto z letních Michelin Energy Saver na Conti TS850 205/55 R16, takže beze změny rozměru. Pravda, první zimní akce ještě nezačala a najel jsem tak cca 1500 km zatím spíše jen dálniční štreky, tkaže brzo.
Mohu však hodnotit hlučnost. Zatím mi na suchu TS850 připadají tišší než letní, obzvlášť na betonu typu D1, možní i při stejném rozměru lépe filtrují nerovnosti, což potvrzuje Bullym zmíněnou měkčí bočnici, takže toto beru jako plus. Zatím jsem jel jen jednou v dešti a musím trochu projevit zklamání, ani ne tak s přilnavostí, ta byla dobrá, ale ravda, díky vysokému provozu jsem nějaké skopičiny nedělal, ale hlušnost. Od nějakých 80 km/h pískavě hučí a oparvdu jen na mokrém asfaltu, přitom i kaluže zvládají dobře.
Uvidíme, co první sníh.... ale kdo ví, jestli něco řídit budu... už jsem týden neseděl za volantem... to je tak, když to má člověk 50metrů chůze do práce... ale ne, kecám, včera jsem doprovodil kolegu k jeho Orlandu, tak mě nechal k mému bytu řídit, takže 300m jsem šel a 400m řídil... >:D -
Bully_ 16.11.13 00:49
« Re: Gumárske postrehy
Ad Conti TS850- aby se vam taky nezdaly "poddajne". Sam jsem si je koupil loni a maji neuveritelne mekkou bocnici, jeste jsem se s takovou zvykackou nesetkal. Pri normalni jizde to asi drtiva vetsina lidi oznaci jako za komfortni pneu, urcite to ma i obrovsky vliv prave na grip, vybornou prilnavost za ruznych podminek. Kazdopadne je to pro me dukaz, ze rozdilne plaste udelaji z jednoho auta podvozkove 2 uplne jine vozy. Mam je na CTR a s vypnutou stabilizaci se z auta stala na mokru docela pretaciva hracka. Reaguje pozdeji na pokyny volantem, zaklekava a ustreluje. Ale vsechno je citelne, predvidatelne.
Predchozi Dunlop WS 3D byly v tomhle uplne jine. Asi bych do nich (TS850) dneska uz nesel, nebo bych je hledal minimalne ve verzi se zesilenou bocnici. -
iudex 15.11.13 22:31
« Re: Gumárske postrehy
Leg: no plánujeme vybehnúť do Pezinka, tam je toho (spolu s Modrou) najviac a keďže nik sa nechcel obetovať a šoférovať (celkom pochopiteľne), ideme vlakom (vlakom po tejto trase som naposledy išiel pred vyše desaťročím ešte do školy), resp. taxíkom. Takže iné mestá/dediny zrejme nedám a v Trnave to u Mrva&Stanku asi zakončíme.
Ad gumy: ja túto zimu chcem vypustiť (chcem GTI rovno na letných a jazdiť), ale podľa testu ADAC sa dobré javia byť aj Bridgestone LM32, ktoré skončili druhé hneď za Contíkmi TS850 a keďže tie nie sú v rozmere 205/50R17, asi by som bral tie Bridgestony. Čo ma prekvapilo, je, že pravidelne na horných priečkach sa objavujúce Dunlopy a Goodyeary sa s novými modelmi (Wintersport 4D a Ultragrip 8) neumiestnili najlepšie, nedosiahli ani na trojhviezdičkové hodnotenie, pritom ich predchodcovia (WS 3D a UG 7) bodovali vždy vysoko. [odkaz] -
Leg 15.11.13 21:53
« Re: Gumárske postrehy
iudex, ja som tiež busy a preto som DOP tentoraz vynechal. Iba dnes som na chvíľu vybehol pozrieť známych, čo sa toho aktívne zúčastnili. Boli sme v Elesku - klasika, nátresk jaxviňa, potom je dobrá štácia Vína z mlyna v Doľanoch a u nás je fajn Fuggerov dvor. Ty máš výhodu, že po ceste sa môžeš rozbehnúť u Mrvu a Stanka (tam som bohužiaľ nikdy nebol, lebo je to od ruky) a takisto môže byť zaujímavá Terra Parna v Suchej nad Parnou. Inak u nás je participujúcich vinárstiev/vinárov tuším päť.
woody: jojo, 830P, keby som ostal u 225-tiek, mohol som mať 850. Fakt ma celkom prekvapila poddajnosť na zadnej náprave, pravdupovediac som takýto rozdiel nečakal. Inak čo sa týka jazdenia na snehu so silnou RWD, tak po minuloročnej výdatnej zime môžem smelo konštatovať, že je to celkom pohoda, kým sa auto hýbe. Ak zastavíš, môže sa ľahko stať, že sa nerozbehneš ani v miernom kopčeku - vlastná skúsenosť, keď som ostal bezmocne stáť na úplnej rovine len preto, že obe zadné kolesá zastali naraz v malej jame. Veľká výhoda RWD je, že vždy vieš, na akom povrchu práve ideš - zadná náprava svojou nervozitou upozorňuje na námrazu na ceste.
A gratulujem bratovi, k nemeckým gumám na kórejskom voze, ja mám zasa v lete kórejské gumy na nemeckom aute. :-) -
woody-alien 15.11.13 21:20
« Re: Gumárske postrehy
iudex: Ty můžeš v klidu šponovat dealery, to nám guvernér ČNB zřejmě zařídil brzkou změnu cen. Možná kdyby se objednalo hned....ale jinak to vidím na zdražení o cca 30.000 Kč. Ale já mám teď stejně myšlenky jinde. Busy je v mém případě spíš eufemismus. ;-)