Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 21.12.13 08:13
« Re: HH aktuality
Thomasino: Já se tady asi ugratuluju. >:D Takže tobě taky :yes: . Stejně jako Legacyho by mě zajímaly i ty nejniternější důvody, které tě k takovému rozhodnutí vedly, pokud máš chuť je zveřejnit. Na tvou SZ ti můžu zcela otevřeně odpovědět, že já zatím nic. Přičemž moje důvody jsou dosti prozaické. Potřebuju momentálně peníze na něco jiného. Navíc už na začátku těchto debat jsem nákup viděl až někdy v horizontu 2 let a na tom se (bohužel) nic nezměnilo. Zatím to není ani rok, tak budu muset ještě chvíli čekat. Mohl bych zfleku koupit třeba Fiestu ST nebo 208GTi, ale nechci to uspěchat, abych si pak nedrbal hlavu, že mám auto, který jsem vlastně nechtěl. Na druhou stranu - nedávno jsem se zúčastnil představování Fordu Tourneo Connect v Praze a při té příležitosti jsem jel FieSTu podruhé. Tentokrát na mě udělala (nejspíš i vzhledem k vybrané,příhodnější trase) mnohem větší dojem. Asi bych se za ni nestyděl. >:-[] -
Thomasino 21.12.13 01:49
Na okruh pak budou druhe disky a semislicky Yokohama AD08R nebo Toyo R888. Jestli 18 nebo 19 se jeste uvidi. Nejdrive vyzkousime CUP a 18" :-)
P.S. Objednano je uz pres mesic, hned po intervenci CNB, aby se cena nezvedla ;-) Ono ze 700T je narust 5-8% dost penez. -
Leg 21.12.13 01:37
Thomasino - aj ty brutus? Tak aj tebe gratulujem k nákupu nového hh a prajem ti, nech to do jari šťastlivo doklepeš s tricolor i30. Teda ak tú vašu konverzáciu dobre chápem že si objednal a teraz čakáš na faceliftovaný megoš RS Cup. A keďže som nielen natvrdlý ale aj všetečný, rád by som sa opýtal, ak môžem, čo ťa viedlo k tejto voľbe, resp. prečo si uprednostnil RS pred favorizovanou 86. Tipujem, že rýchlosť nakoniec vyhrala nad hravosťou + ako bonus pomohla väčšia praktickosť. :-)
Tá redbull tmavomodrá je super, strašne tomu autu pomôže. Žltú nebrať, tá je totálne prefláknutá.
Šmoula - ak chceme hodnotiť riadenie v jednotke minulej generácie, je podľa mojich info dôležité rozlišovať verziu pred faceliftom, ktorá má klasický "hydraulický" posilňovač a faceliftovanú verziu obdarenú balíčkom efficient dynamics obsahujúcim o.i. posilňovač elektrický. Čo mám aj ja skúsenosť, tak v prejave oboch je dosť podstatný rozdiel, aj keď je treba povedať, že s verziou pred fl som jazdil len so šesťvalcom, naopak faceliftovaný som vyskúšal len diesel, takže aj v tomto môže byť nejaký rozdiel. A ešte sa dalo priplatiť za aktívne riadenie či ako to volajú, ale táto funkcia bola dosť výrazne kritizovaná v prvých rokoch, kým sa ju podarilo odladiť a pre vodičov "labužníkov" nebola vôbec odporúčaná. -
white label 21.12.13 00:38
No, není moc co dodat, snad jen malá poznámka, že pravověrní masochisté volí nejen CUPový podvozek, ale i 19" kola k němu. Obětovat "trochu" toho komfortu pro neředěnou rychlost na ringu není přece problém..., nebo si v tomto ohledu naopak "vyměkl". >:-[] ;-) -
Ronault. 20.12.13 22:00
Th: Taky bych ocenil SZ, teda pokud je nějaká novinka.
Ad barvy - Já tedy uznávám, že Meganu RS to v černé sluší hodně, ale můj praktický odpor k černé barvě mi prostě nedovolí napsat, že je krásný >:D Asi bych volil tmavě modrou a ještě lépe bych se asi spokojil s Grandtourem GT... -
Thomasino 20.12.13 21:53
Woody - souhlas. U Me RS mi také přišly tmavší barvy vhodnější, vždy jsem měl s tím čumákem trochu problém, ikdyž jsem ho uznával už od prvního svezení s Me RS Sport a hned po něm Me RS Cup na jaře 2010 (když jsem měl GTI teprve pár měsíců) a tmavší barvy mi těm světlům přišly lepší - zvlástě od malého faceliftu před rokem a půl, kdy má světla zatmavená.
Verze RB8 se mi líbí, bohužel tady se oficiálně neprodává. Byla první u Megana, která má již nový RS Monitor a R-Link. Něco jako hračičky v GT-R >:-[]
[odkaz]
-
šmoula nešika 20.12.13 21:19
Janda, který měl původní 130i M-P, také nebyl s tím progresivním řízením v běžném provozu moc spokojený. I když na Ringu je to prý suprové. Což ale i tak vyvolává pocit, že pověstná bavorská hydraulika kamsi zmizela. ;-\ Takových kompromisů bude na autě celá řada, no buďme rádi alespoň za ten jeden šestiválec a M-Paket... Pak aby ses odbyl minulou generací, nebo si dokonce pořídil něco jako Deltu Integrale - ve své době snad jedinou rovnocennou konkurenci G G60 - předka dnešních erek. -
šmoula nešika 20.12.13 20:03
Jó, mně se ten koncept zadokolkového hot-hatche líbí moc. Je škoda, že v tom BMW nejspíš nebude pokračovat. Já myslím, že víc než řada driftovacích videí o kvalitách jedničky vypovídá diskuse níže. Tady se Thomasino uchechtává, že za dva a půl roku by mělo být pro civic samozřejmostí rekord MRS na Nordschleife překonat. Přitom zde popisuje špičkové M135i jako cestovní hatchback. Což mi připomíná premiérovou videorecenzi iFasteru, kde Jakub u tohoto „špičkového cestovního hothatche“ se slzou v oku, byť jinak samou chválou, vzpomíná na předchůdce - 130i nebo 135i coupé. A to jsou auta stará několik let... Tedy - je to svébytná kategorie s velkým potenciálem a třeba od Mazdy nebo Alfy Romeo by to bylo něco... jenže to je hudba vzdálené budoucnosti. :-(

[odkaz]
[odkaz]
K ceníku jen podotýkám, že třeba nejde vyhřívání do sedadel Recaro :-( , nebo Bose sound systém s Recaro sedačkami (subwoofer se nevejde pod sedačku spolujezdce). Takže kromě celokožených sedaček (což do auta nechci), tam šly objednat ty 19" kola. Ale to je prý na české okresky spolu s CUPem už moc tvrdý a auto odskakuje, místo aby nerovnosti dokázalo vstřebávat.