woody-alien 22.12.13 07:07
« Re: Prihlásenie do súťaže
iudex: Kdyby oko pozorovatele shlédlo v ten čas na Zemi, uzřelo by pouze tři věci připomínající nedávnou existenci civilizace a lidské rasy. Zbytky rozbořené Velké Čínské zdi ještě odolávaly přívalům agresivních dešťů, hlava Sochy Svobody byla stále rozeznatelná pod nánosem navátého červenohnědého prachu a kdesi v ruinách městečka zvaného Malý Řím pomalu projížděl vůz se známým logem modrého oválu - toho času jediný funkční symbol druhdy kvetoucí pýchy lidstva. Unavený muž středního věku, s rouškou na obličeji, již nosil spíše ze zvyku, když na ochranu zdraví bylo už dávno pozdě, si povzdechl. Tak nakonec vysmívaný Ford je jediný, který vydržel. Život je plný absurdit. Ale muselo to tak být. Vždyť něco jako železnice už léta neexistovalo, bandy přizpůsobivých rozebraly tratě hned na počátku chaosu a nebylo tedy čím se vrátit. Ford to prostě MUSEL vydržet. Ještě jeden pohled na palivoměr a začíná odpočítávání......... :-! >:D
iudex: Výborně :yes: ;-) -
iudex 22.12.13 00:41
« Prihlásenie do súťaže
Tak tu je moja apokalyptická fotostory:
Zem je zničená. Pustatinou bičovanou kyslými dažďami a prachovými búrkami brázdi osamelý muž na svojom Forde, jedinom ešte pojazdnom aute v širokom okolí, zvádzajúc svoj každodenný boj o sústo jedla... No, OK, s tým Fordom som to už asi prehnal, takže radšej rovno tú fotku >:D [odkaz]
A ako mimosúťažnú dávam ešte druhú z postapokalyptickej série: [odkaz] -
Leg 21.12.13 19:35
« Re: HH aktuality
Pekný pokec thom a ak to myslíš s okruhmi tak vážne tak tvoja voľba dáva zmysel, hlavne ak je tvojim domovským okruhom Brno, kde by si na dlhých rovinkách v GT-86 zaspával. Na druhej strane, na bežné zvezenie v premávke mi príde hravejša a menej výkonná 86 vhodnejšia, hlavne kvôli bezpečnosti. Ale ani jedno som nejazdil, tak hodnotím len podľa iných. Čo som vycítil z tvojich dojmov, 135i (resp 235i) by bolo pre teba takým rýchlejším gti a ty sa predpokladám chceš posunúť iným smerom. A staršia Z4? Ak si zvyknutý kupovať nové autá, úskalia spojené s ojazdenými ťa asi trochu rozhodia a ja to plne chápem. :-) -
Thomasino 21.12.13 18:58
« Re: HH aktuality
Bully - vystihl jsi to celkem přesně, jsem podobného názoru ohledně MRS Cup :-)
S GT86 jsi to také celkem trefil, hodně dobré a schopné auto, kterého člověka moooc pobaví a především nabízí jiné a lepší zážitky z řízení, než ty nejlepší HotHatche. Mě na ní ale vadí ten průběh výkonu motoru a díra uprostřed, chtělo to prostě lepší naladění, když už ne výkonnější motor. Protože chci auto na návštěvy na okruh, rozhodl jsem se nakonec pro MRS Cup, který je na to již připravený a není třeba nadále investovat spoustu peněz, aby na okruhu byl také rychlý, jako u GT86. U té by to chtělo tvrdší podvozek, větší brzdy, vetší a lehká kola, upravit motor, nejlépe dát kompresor. Takže k nynějším 700 až 750 tisícům nového auta přidáš tak 200-300 na postupné úpravy :-O
K tomu samozřejmě MRS nabízí o něco větší univerzálnost, ale to nebylo nijak moc důležité, i30 si budu moci v případě nutnosti půjčit. Ikdyž jistou míru možná hrála i extrémní nízká výška u GT86 a obtížnější nastupovaní, kdy člověk sedí hodně nízko. Také snadná přehlédnutelnost nízkého auta v provozu. Přece jen to nakonec bude na delší dobu jediné auto, ikdyž možnost zapůjčení si i30 tady zůstává. -
Bully_ 21.12.13 16:33
« Re: HH aktuality
Taky se pripojuji ke gratulaci. MRS je dobry vyber, ma svoje mouchy, ale jak rekl muj kamarad (a soucasne i majitel MRS Cup), jde o jediny v soucasnosti vyrabeny HH pouzitelny na okruhu. Co se mne na nem libi je to, ze za relativne nizkou cenu neni ani pro tyhle ucely potreba prakticky nic upravovat, proste funguje, a vyborne :yes: .
Na 19" se vykasli, zbytecne tezka kola, jsou jenom na paradu, auto funguje lip s 18".
Ja se rozhodovat, co ted za auto, tak jednoznacne Toyotu GT86 v zakladni verzi s Aeropackem + jina kola, jine brzdy, podvozek, vyfuk a kompresorovy kit od jednoho mistniho upravce. -
Brandon Walsh 21.12.13 16:11
« Re: HH aktuality
thomasino pripájam sa, veľká gratulácia tomu hovorím správny výber :yes: včera som bol v salóne renault a obzeral coupe po facelifte a teda dojem na mňa nespravilo no podľa fotiek RSu len pomohol
kedy máš predpokladaný termín dodania ? bola by to škoda zabiehať v zime >:-[]
Thomasino 21.12.13 11:28
« Re: HH aktuality
Tak dobře, já zkusím dneska nějaké své úvahy a postřehy z rozhodování a testování Megana RS Cup, GT86, M135i a staršího Banglova Z4 3.0 si Coupe sepsat. Pro doplnění zde ještě konfigurace Me RS Cup a na následných fotkách také konfigurace zvažované M235i. Druhý odkaz je ceník na Me RS Cup.
K ceníku jen podotýkám, že třeba nejde vyhřívání do sedadel Recaro :-( , nebo Bose sound systém s Recaro sedačkami (subwoofer se nevejde pod sedačku spolujezdce). Takže kromě celokožených sedaček (což do auta nechci), tam šly objednat ty 19" kola. Ale to je prý na české okresky spolu s CUPem už moc tvrdý a auto odskakuje, místo aby nerovnosti dokázalo vstřebávat. -
woody-alien 21.12.13 08:13
« Re: HH aktuality
Thomasino: Já se tady asi ugratuluju. >:D Takže tobě taky :yes: . Stejně jako Legacyho by mě zajímaly i ty nejniternější důvody, které tě k takovému rozhodnutí vedly, pokud máš chuť je zveřejnit. Na tvou SZ ti můžu zcela otevřeně odpovědět, že já zatím nic. Přičemž moje důvody jsou dosti prozaické. Potřebuju momentálně peníze na něco jiného. Navíc už na začátku těchto debat jsem nákup viděl až někdy v horizontu 2 let a na tom se (bohužel) nic nezměnilo. Zatím to není ani rok, tak budu muset ještě chvíli čekat. Mohl bych zfleku koupit třeba Fiestu ST nebo 208GTi, ale nechci to uspěchat, abych si pak nedrbal hlavu, že mám auto, který jsem vlastně nechtěl. Na druhou stranu - nedávno jsem se zúčastnil představování Fordu Tourneo Connect v Praze a při té příležitosti jsem jel FieSTu podruhé. Tentokrát na mě udělala (nejspíš i vzhledem k vybrané,příhodnější trase) mnohem větší dojem. Asi bych se za ni nestyděl. >:-[] -
Thomasino 21.12.13 01:49
« Re: HH aktuality
Na okruh pak budou druhe disky a semislicky Yokohama AD08R nebo Toyo R888. Jestli 18 nebo 19 se jeste uvidi. Nejdrive vyzkousime CUP a 18" :-)
P.S. Objednano je uz pres mesic, hned po intervenci CNB, aby se cena nezvedla ;-) Ono ze 700T je narust 5-8% dost penez. -
Leg 21.12.13 01:37
« Re: HH aktuality
Thomasino - aj ty brutus? Tak aj tebe gratulujem k nákupu nového hh a prajem ti, nech to do jari šťastlivo doklepeš s tricolor i30. Teda ak tú vašu konverzáciu dobre chápem že si objednal a teraz čakáš na faceliftovaný megoš RS Cup. A keďže som nielen natvrdlý ale aj všetečný, rád by som sa opýtal, ak môžem, čo ťa viedlo k tejto voľbe, resp. prečo si uprednostnil RS pred favorizovanou 86. Tipujem, že rýchlosť nakoniec vyhrala nad hravosťou + ako bonus pomohla väčšia praktickosť. :-)
Tá redbull tmavomodrá je super, strašne tomu autu pomôže. Žltú nebrať, tá je totálne prefláknutá.
Šmoula - ak chceme hodnotiť riadenie v jednotke minulej generácie, je podľa mojich info dôležité rozlišovať verziu pred faceliftom, ktorá má klasický "hydraulický" posilňovač a faceliftovanú verziu obdarenú balíčkom efficient dynamics obsahujúcim o.i. posilňovač elektrický. Čo mám aj ja skúsenosť, tak v prejave oboch je dosť podstatný rozdiel, aj keď je treba povedať, že s verziou pred fl som jazdil len so šesťvalcom, naopak faceliftovaný som vyskúšal len diesel, takže aj v tomto môže byť nejaký rozdiel. A ešte sa dalo priplatiť za aktívne riadenie či ako to volajú, ale táto funkcia bola dosť výrazne kritizovaná v prvých rokoch, kým sa ju podarilo odladiť a pre vodičov "labužníkov" nebola vôbec odporúčaná. -
white label 21.12.13 00:38
« Re: HH aktuality
No, není moc co dodat, snad jen malá poznámka, že pravověrní masochisté volí nejen CUPový podvozek, ale i 19" kola k němu. Obětovat "trochu" toho komfortu pro neředěnou rychlost na ringu není přece problém..., nebo si v tomto ohledu naopak "vyměkl". >:-[] ;-)

PS: já si zase říkal kdo je "Kysyky" >:D ;-)