iudex 23.12.13 09:25
« Re: HH aktuality
Na jednej strane si kúpiš farebne "šedú myš" a potom chceš takéto farebné šialenosti? ;-) >:-[] Tak čo vlastne chceš, nenápadného vlka v baránkovom rúchu, alebo dravca na prvý pohľad? Pre mňa osobne hotheč patrí jednoznačne do tej prvej kategórie.
Ron: tú Tvoju druhú závislosť trochu rozveď, to znie zaujímavo. >:-[] -
Thomasino 22.12.13 22:43
« Re: HH aktuality
A už to máš spravený? V mládí člověk musí párkrát nabourat ;-) Dle hesla, že dokud člověk párkrát nenabourá, tak neumí řídit! >:-[] U závodníků se zase říká, že kdo občas nevylétne z tratě, nejezdní na hraně a tedy jezdí pod své možnosti >:-[]
P.S.: Vůbec kolem Boskovic je to zakletý kraj. Mě ten nárazník na GTI taky ten autobus rozbil za Boskovicemi u Westernového městečka.
Dej si tam nárazník z GT, ten vypadá moc dobře, málem i lépe než u MRS
Ronault. 22.12.13 22:36
« Re: HH aktuality
Thomasino: Přední nárazník to přežil v podstatě bez újmy, bohužel zadní díky delšímu převisu ne. No naopak, dobrzdil jsem to dobře, ještě jsem se vrtáil i zpět na silnici, prý tam spoustu aut skončí až ve stromech o pár metrů dál, takže brzdy OK :-) Co má společného aerodynamické křídlo a ten let? Aby bylo k něčemu, musel bys do té hlíny vletět alespoň ve dvoustovce... ;-) >:D -
Thomasino 22.12.13 22:32
« Re: HH aktuality
No dobře, no, tak já vezmu i kámoše s druhým MRS Cup ;-)
Rone, doufám že si tam dáš aspoň přední nárazník z MRS nebo GT, když to platí pojišťovna, to tvoje "lítací číslo" ?? :-) Já takto kdysi s jedním francouzským autem letěl vzduchech 2 metry, ale protože to mělo vzadu pěkný aerodynamické křídlo, tak jsem dopadl do měkké hlíny a nic moc se nestalo. Teda až na jeden uravný šroub od výfuku, což pak stálo spoustu hodin práce v servise... To jsou hold ty běžná francouzská auta, neumí to pořádně brzdit >:-[] >:-[] -
woody-alien 22.12.13 22:16
« Re: HH aktuality
iudex: I když jsem aspoň věděl co znamená ET ;-) , stejně mi z těch kombinací disků, ráfků a pneu taky jde hlava kolem a do "nějakých větších akcí" se nepouštím. >:-[]
wl: Nevím, školy nemám, ale neříká se dnes už spíš "místo focení jsem teď downloadoval amura" ? :-O >:D -
Thomasino 22.12.13 21:08
No asi by tam šly 7.5" x 17" ET53 Team Dynamics Pro Race 1.2 a pneu 215/50 R17
Jen je otázka, jestli to riskovat. Pochybuji, že to někdo vezme zpátky, když to pasovat nebude. Navíc kdybych chtěl v budoucnu dát větší brzdy, tak budu ještě rád, že mám i zimní kola 18" ;-) -
Bully_ 22.12.13 20:49
iudex:
335 nebo 340 neni prakticky rozdil, vzdyt je to jen 2,5mm na polomeru. Problem je prave ve tvaru konkretniho disku a samozrejme nejde jenom o kotouc, ale i tvar brzdoveho trmenu. Ze jde kolo urcene a vyzkousene pro brzdy na Golf jeste neznamena, ze jakekoli jine o stejnem prumeru bude pasovat zrovna na brzdy u MRS. Treba na 16" jde obecne pouzit maximalne kotouc s 300mm a pritom jsou kombinace brzd a kol, kam se nevejde ani tenhle prumer.
Thomasino:
kdyz pouzijes kolo s sirkou treba 7,5" (na zimni plast 225/xx Rxx" idealni rozmer), pak si oproti origo ET65 s sirkou 8,25" budes moct dovolit ET55 a kola budou venku uplne stejne. Podle me tam ale budes mit rezervu i na nizsi, nez originalni ET65. Vzdycky byva :-) -
iudex 22.12.13 20:22
« Re: HH aktuality
Ja sa síce v problematike správnych rozmerov kolies orientujem len zťažka, ale zdá sa mi nepravdepodobné, že by M RS nemohol mať 17ky pre príliš veľký rozmer kotúčov. Moje GTI bude mať vpredu 340 mm kotúče a 17ky sú tam oficiálne povolené.
Inak tie Dunlopy 4D sú horšie hodnotené, ako bývali predchászajúce 3D a v testoch sú v strede poľa. Okrem stále víťaziacich CSC TS850 vysoko bodujú Bridgestony LM32 (v teste ADAC druhé za Conti).
Ron: ako vyšiel Thom von so svojou voľbou, spomenul som si na Teba, že Ti zobral vietor z plachiet. Ako si teraz budeš z jeho auta robiť srandu? Poor Ron. >:-[]
Kysky: Vianoce a kuracie prsia sa nedajú dať ani do jednej vety. Keď už sme pri rybách, doteraz sme s deťmi pozorovali kapra vo vani, chudák, ešte dnes si požije a pozajtra sa stretne s Osudom v podobe halászlé (pre tých, čo neovládajú svetové jazyky: rybacia polievka). :-) -
Thomasino 22.12.13 20:20
« Re: HH aktuality
No když se právě podíváš jak málo místa je kolem kotoučů a brzd u 18" kol, tak výběr 17" kol je hodně rizikový, navíc tak vysoké ET žádné taky nejsou, aby ty pneu nebyly více ven než nyní ;-\
Chci nechat původní disk a pak teprve časem druhé disky na okruh. Takže tam dám ty 235/45 R18 a bude vymalováno ;-) O kousek vyšší profil na rozmlácené silnice v zimě mi přijde lepší, protože přes břečku a vodu ty díry člověk nevidí. -
Bully_ 22.12.13 20:08
Thomasino:
pokud ti stejne nejde o to tam dat kola striktne podle TP, tak proc ne ty 17"? Tam ale mozna narazis na problem, aby se ti sly bezpecne pres predni brzdy. Kazdopadne prumer kotoucu max. do 335mm by do 17" vejit mel, zalezi ale na konkretnim modelu kola, je potreba to radsi dopredu vyzkouset. Tak bys ziskal vyssi profil pneu a tim trochu toho komfortu pro zimni zmrazky a vytluky. Se zvetsovanim prumeru kol zrovna na zimu bych si radsi nehral, jak se podbehy zapraskaji snehem, nebudes tam mit misto. Se 17" je i teoreticka moznost pouzit snehove retezy, taky to ale nejde rict najisto.
8,25" sirky kola na 225/40 plaste mne prijde moc. Maloktera pneu ma skutecnych 225mm (zatim jsem se s tim setkal jenom u svych semislicku), vetsinou- a zvlast u zimnich plastu- klidne okolo 205mm. Plast ma na takovem disku tvar do A a jeho bocnice tak vubec nemuzou fungovat tak, jak by mely. Pak je zbytecne resit nejakou volbu znacky a typu plaste. Neorigo uzsim kolem si muzes dovolit i to nizsi ET, aniz by ti kola lezla ven.

To máš jak s barevnými kryty na NOKIA 5110 >:-[]
Ale ještě přemýšlím, že by to na okruh chtělo právě disky 8,5" nebo původní 8,25" - pak tam jdou dát semislicky 245/40 R18 místo 235/40 R18 ;-)
Ale on i ten R26.R s černými koly a červenými "akcenty" (jak by řekla moje drahá) nevypadá špatně :-)
Jestli ale KUWA za rok a něco představí toho nástupce R26.R a bude možnost ho sehnat, tak budu mít asi dooost roupy!! :-O ;-)