Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 26.12.13 08:02
« Re: Zahájení hlasování
Tak jsem se mrknul na google street view a je to tam docela pěkně vidět. Když si najdete Mastířovice a otočíte se o 180 stupňů proti výchozímu záběru, tak cca 100 m po směru vpravo je jeden z těch "lepších" baráků a hned za ním doprava průhled na pozemek, kde jsem fotil. Postup je stále stejnej - první jdou dřevěný podlahy, následujou dveře, okna a potom střecha, pokud jsou překlady nad okny a dveřmi železný, tak hurá do šrotu atd. -
woody-alien 26.12.13 07:25
iudex: Ale jo, máš pravdu (bez ohledu na stiahnutú flašu ;-) ). Kdybych si s tím pohrál, mohl jsem vytvořit ponuřejší atmosféru. Takhle je to dost světlé. Jenže jsme přijeli domů někdy v šest večer a sotva jsem měl čas vybrat z cca 30 fotek tu pravou. Děti dostali hodně zajímavých dárků a nějaká soutěž je nezajímá. Hrát, hrát, hrát....to je heslo dne.
Fotit v lepších (vlastně horších) světelných podmínkách jsem nemohl. I když by se mi to líbilo a trash-fire v záběru by jistě byl působivý. Tu lokalitu jsem měl vybranou dlouho dopředu a věděl jsem, že se tam dostanu až 25.prosince při cestě ke tchýni. Už takhle nedokázala pochopit, jak můžu najednou opustit sváteční stůl, vyrvat dítě z lůna rodiny na více než hodinu a odjet si neznámo kam. >:D
Samotné focení pak provázela značná nervozita. To místo má svůj příběh. [odkaz] Jakkoli se to zdá neuvěřitelné, tyhle trosky byly ještě před pár lety tři, sice ne výstavní, ale plně použitelné domy. Dokud se do malé obce Mastířovice na Roudnicku nenastěhovalo několik rodin našich spoluobčanů tmavší pleti. Dvě rodiny přišly v době Čunkova působení ve Vsetíně, zbytek byl místní. A tohle je výsledek jejich působení, dokončený už jen zásahem přírody.
Takže za prvé jsem byl nucen při vjezdu na pozemek překonat terén pro Mondeo ne zrovna vhodný a přední i zadní senzory pištěly jako pominuté, za druhé jsem byl na cizím pozemku a navíc jistá skupinka původních obyvatel v té obci přece jen ještě bydlí, čili jsem musel být připraven na urychlený odjezd. Proto nedošlo na stativ (vhodný pro HDR) a fotil jsem z ruky. No a v neposlední řadě jsme vzbudili nevítanou pozornost u projíždějících, protože nakládat malou holku do kufru velkého kombíku v takovém prostředí zřejmě nevypadá příliš důvěryhodně. Shrnuto - byl jsem docela rád, když jsme za bubnování nabaleného bahna do podběhů upalovali z té vesnice pryč. >:D -
iudex 25.12.13 23:12
woody: good job. Ako píše poter, možno by to chcelo trochu farebne zdramatizovať; narýchlo som skúsil niečo takéto: [odkaz] Alebo druhé riešenie by bolo nefotiť cez deň, ale podvečer kvôli zaujímavejšiemu svetlu.
P.S. Ale neber moje mudrovanie moc vážne, možno zo mňa hovorí tá fľaša Rulandského šedého (hrozienkový výber), ktorú som práve stiahol. >:D -
woody-alien 25.12.13 22:10
« Zahájení hlasování
Ukončuji přihlašování a zahajuji hlasování. Do soutěže za Prosinec 2013 jsou přihlášeni:
iudex - [odkaz]
Kysky - [odkaz]
poterienko - [odkaz]
Vranis - [odkaz]
AnGeor - [odkaz]
Kubass - [odkaz]
woody-alien - [odkaz]
Můžete začít hlasovat. ;-)
poterienko: Máš pravdu, něco to chtělo, ale já si nebyl jistej co a časově jsem to měl na knop, tak jsem to raději nechal. -
woody-alien 25.12.13 20:32
« Přihlašování
Různí soutěžící si také různě pro sebe představují apokalypsu. Někdo očekává přesun do vesmíru, jiný se připravuje na souboj se zombíky... ;-) Mně apokalypsu nejvíce přibližuje ztráta domova, bydlení...jako jedné podstatné jistoty.
Takže moje soutěžní fotka s podtitulem "Dobrá adresa" : [odkaz] -
white label 24.12.13 23:34
« Re: HH aktuality
šmoula
Nikoli Frenštát, nýbrž Rožnov.
U twin-scroll turba právě nejde o sériově "zapojené" turba různých velikostí (typicky u současných biturbodieselů jako je třeba 35d/40d), ale o shodná paralelní turba (dá se to nazvat i "zdvojeným" turbem) stejné velikosti, z nichž každé má "na starosti" polovinu válců daného motoru. Viz i můj odkaz na fotku v diskusi, kdy jedna cesta/větev dopuje 1. a 4. válec a druhá 2. a 3. válec čtyřválce. -
šmoula nešika 24.12.13 18:46
« Přání fotosoutěžníkům
Jak jsem slíbil, tak činím. Zdejší kolektiv si rozhodně zaslouží zvláštní přání. Ale jaké? Já už jsem úplně ublahopřejedený (blllé, já už kecám, z hladu a tak). No, je to tu fotosoutěž, takže spoustu kvalitních výtvorů. To je asi... uff, všechno.
To hlavní, tradicí jetu nějaká písnička.
Sem s ní: [odkaz]
Hezký svátky vinšuju! -
šmoula nešika 24.12.13 17:16
S tím Twin-Scrollem bych tipoval, že jsou to de facto dvě (větší a menší) turba v sobě, přičemž bude zřejmě mezi nimi nějaký obtok závislý na otáčkách. Nijak jsem to zatím nestudoval, ale asi bude ona komora někde u turbíny, nebo dmychadla, a zde najdeme dvě.
WL: Tohle je Frenštát, ne?
Kubass: Lepší než můj...
Kysky: Já to mám opačně. ;-)
woody: >:D :yes:
McPrius: Pěkný.
Bully: Nevím, jak je to s těmi výbavami, u vás vůbec, ale párkrát už jsem zahlédl něco o příplatku. -
white label 24.12.13 13:52
« Re: Prihlásenie do súťaže
Všem posílám vánoční pozdrav a doslova aktuální pohled, který je ale spíš jarní, než zimní:
[odkaz]
P.S. Dokonce tu dnes mělo sraz asi dvanáct motorkářů, což je tady v tuto dobu opravdu něco nevídaného (teplota 10 st. ve stínu, přičemž idylku kazí jen občasný nárazový vítr). -
kubass11111 24.12.13 13:17
« Re: Prihlásenie do súťaže
Takže v prvé řadě veselé vánoce a spoustu dárků, klidny svátky atd..
Za druhé se hlásím, a přihlašuju totok, název fotky je: už znova nevýjde, aneb poslední sluneční paprsky před další dobou ledovou >:D
[odkaz]
Ps: Je to foceny telefonem! -
Bully_ 24.12.13 09:04
Smoula:
nevedel jsem, ze by mela byt GT86 s Aeropacketem bez samosvoru, u nas (L) ho uvadi i u tehle verze. Mozna se vybava lisi podle zemi prodeje. Ale kdyby tomu tak vazne bylo, bez nej bych ji nechtel a resil bych to vyssi verzi s doplatkem za Aeropacket >:D , vzdyt mam LSD i na CTR. No, jeste ze to nemusim resit hned ted >:D
Nevim, co je zac to "HC T-R". Zatim u vsech kompresorovych kitu pro GT86 S HOMOLOGACI, co jsem doted videl, je prave narust vykonu jenom zhruba jenom polovicni oproti tomu Vortech (285k u Stage 1), co jsem zminoval. -
Dylan McKay 24.12.13 07:13
« Re: Veselé Vánoce a shrnutí
Všem krásné Vánoce, a ať je ten rok 2014 lepší. Vzpomeňme i na ty, co už tady s námi na MACZ nejsou...
Stromek, který máme doma má příběh. Před 35 lety jsem ho zasadil se svým tátou! Pár týdnů zpět jsem byl v Mariánkách přihlásit auto, když ho už jako takřka 10 metrovou borovici káceli. Už jsem nemohl zabránit. Vznikl tam menší konflikt. Poté jsem si jeho 2 metrovou špičku odvezl do Prahy. Má 15 cm jehličí a váží skoro 50 kg!
Stromek, který jsem sázel, když mi bylo jako mému synovi. -
woody-alien 24.12.13 06:35
« Veselé Vánoce a shrnutí
Pánové, ať už v Čechách, na Moravě, ve Slezsku, na Slovači, v domovině ZZ Top nebo kdekoliv jinde - přeji Vám příjemné prožití Vánočních svátků. Mějte se krásně a nezapomeńte, že soutěž pokračuje. Zde malé shrnutí.
Přihlášeni jsou:
iudex - [odkaz]
Kysky - [odkaz]
poterienko - [odkaz]
Vranis - [odkaz]
AnGeor - [odkaz]
A jedna veselá příhoda z natáčení. Včera odpoledne jsem "instaloval" vánoční stromeček, abychom dnes s dětmi mohli zdobit. Podařilo se mi koupit opravdu výstavní cca 2 metrovou jedli. Při nákupu mi ji hezky svázali sítí a konec zabrousili "ořezávátkem". Takže jsem ji donesl na místo, usadil do stojanu a jal jsem se zbavovat sítě. Jedle se začínala rozprostírat do šířky a když byla plně osvobozena z pout, vypadala opravdu parádně. Trochu jsem porovnal větve, poodstoupil a pln dojetí vydechl: "Tý jo,to je krása, skoro jako umělej". >:D >:-[]