Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.12.13  21:54

« Re: Zahájení hlasování

I já tedy hlasuji:

1)Vranis
    2) iudex
    3) an geor
  • « 00 Reagovat !

foto Mates81

Mates81 27.12.13  13:37

« Re: Moje hlasování

Přidávám mé hlasování :-)
    1) woody
    2) Vranis
    3) AnGeor

Těsně pod lajnou iudex ;-) u prvního místa mě celkem dostalo i zveřejnění průběhu focení a okolnosti kolem >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 27.12.13  09:58

1. Poterienko - moc pěkný, škoda jen že ten barák v horším stavu na této fotce není až tak vidět
    2. Woody - velmi pěkně vystižené téma, jen bych to trochu prohnal photoshopem ;-)
    3. iudex - sice to trochu zavání campingem, ale moc se mi líbí atmosféra na fotce
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.12.13  23:44

Moje hlasovanie :
    1. Vranis
    2. AnGeor
    3. Woody
    Pokec neskôr, keď budem pri compe.

• « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 26.12.13  22:08

« Moje hlasování

Hodnocení:

Ze začátku tu byly nějaké ohlasy ,jak je to téma náročné ,ale nakonec jste se s tím všichni poprali kvalitně . Hlavně mě zaujalo nakolik byly fotky rozdílné výsledným vyzněním a musím tímto soutěžící velmi pochválit .

iudex :
    Z Tvé fotky vidím velké úsilí dosáhnout toho správného efektu. Samozřejmě bych moc nevěřil tomu ,že by Ford bylo to poslední pojízdné auto. >:-[] Chápu ,že se ti v rámci účasti asi nechtělo udělat svému autu to ,co je na úvodní fotce fotosoutěže, tak si alespoň využil hodícího se detailu ve formě odpadlého disku. Celkově na mě Tvoje fotka působí tím dojmem ,že víš co a jak ,když nastane apokalypsa ..,ale to bys musel být opravdu profík , abys to přežil nejen ty ,ale hlavně ten Ford. >:-[] .

Kysky :
    Zajímavé zpracování tématu a to úplně jiným způsobem než u ostatních soutěžících , zrovna takovou interpretaci jsem moc nečekal a je fajn ,že se tu objevilo něco jiného než jiné více zažité způsoby na toto téma. Jenom některé detaily nejsou příliš ostré ,ale to není u tohoto tématu to nejpodstatnější.

poterienko:
    Tvoje fotka je takové světlo mezi ostatními soutěžními fotkami , které vyobrazují temno , napětí nebo smutek . Všude je to děsivé a zato z Tvé fotky vyzařuje celkem klid a velká naděje pro nový život. A zaujaly mě ty domy v pozadí , které podkreslují význam té fotky. Vlastně to ,že auto směřuje ke straně toho zanedbanějšího domu může značit to ,že se teprve poženete do oné apokalypsy >:-[] .

Vranis:
    Tohle zpracování tématu do zombie atmosféry se Ti (samozřejmě Vám -měl si celý tým :-) ) opravdu povedlo . Na fotce se mi líbí určitá akčnost , která je samozřejmě doplněná o mlhavou kulisu a také celkový odstín fotky , evokující staré doby . Proti tomu všemu působí to pěkné a moderní auto jako zjev -v dobrém smyslu , díky tomu má celkové vyznění fotky ještě víc něco do sebe.

AnGeor :Nemám k tomu co dodávat , atmosféra mluví za vše ;-) .

Kubass:
    Možná ti budou ostatní trochu vytýkat ,že je to foceno mobilem a nekvalitu fotky ,ale za mě tohle téma tou neostrostí a zrnitostí mělo možnost vyniknout . Proč by přece fotka měla být za každou cenu perfektní? Nikdo přeci přesně neví, jak by vypadal poslední západ slunce... ani to ,jak se za takových podmínek musí asi fotit >:D .

woody-alien:
    Opět svérázným způsobem vstupuješ do dalšího tématu fotosoutěže . A tentokrát se ti to opravdu povedlo , abys trochu jiným způsobem vyjádřil téma. Ze svých zkušeností dobře vím ,co taková fotka v podobných lokalitách obnáší ,takže za odvahu máš u mě plus. Bohužel jako já nemáš tu výhodu ,abys mohl skočit do kufru ,auto ti ho samo zavřelo/otevřelo a ty ses zachránil. >:D

Proč tentokrát nemůže být pomyslná bedna širší ;-\ ? ..Bylo náročné tentokrát určit pořadí , bylo to velmi těsné . U výsledného pořadí jsem tedy zohlednil náročnost na přípravu .

Pořadí:
    1.Vranis
    2.iudex
    3.woody-alien
    --------
    mezi ostatními to bylo ještě více natěsno
    4.-5.Kysky,AnGeor

• « 00 Reagovat !

foto JT760

JT760 26.12.13  21:17

Nie som si na 100% isty ci mozem hlasovat aj ja ale ako ano tak by som rad dal hlas
    1. Vranis 2. iudex 3.poterienko
  • « 00 Reagovat !

foto SkodakRS

SkodakRS 26.12.13  17:48

Ja hlasujem za

1.vranis lebo takto takto si to predstavujem aj ja
    2.Kubas lebo to ma atmosferu
    3.poterienko lebo neviem preco ale jednoducho sa mi paci
  • 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 26.12.13  11:02

« Hlasuji

Jako obvykle fotografie nejdříve okomentuji, dle mého oka. Vzhledem k tomu, že jsem ještě nevyhrál, neberte mé komentáře vážně >:D :-! .

iudex: Hezké, opravdu pěkné zpracování tématu, dobré "světlo" a hlavně suprově expozičně zvládnuté. Jen malý detail - škoda, že ta prkénka nehoří.
    Kysky: Tento měsíc vyjímečná fotka, která mne osobně dost překvapila a lidově řečeno jsem čuměl jak puk. Velice zajímavé zpracování tématu. Malý detailek, který se mohl schovat silnějším doostřením - vidím lehké rozmazání.
    Vranis: Moc hezké místo na focení, mlha je také super. Oproti minulému měsící je to hodně vysoko. V zásadě bych tomu asi nic nevytknul. Velké plus máš u mne za auto :).
    AnGeor: Toto je velice zajímavé zpracování "podtématu" Člověk a auto po konci světa. Chápu-li správně, to na skle je krvavý "plácanec" od ruky, ale možná je to taky vánoční sob :-D. Každopádně se mi líbí atmosféra fotky, takové já mám rád, ale moc tam nerozumím tomu příběhu.
    Kubass: Škoda, že je to mobilovka. Možná ještě více postapokaliptické nebe a bylo by to velice zajímavé.
    woody-alien. Jak jsem již psal, cítím z té fotky velký příběh a to se mi hodně líbí. Myslím si, že nějaký ten kontrast by tomu hodně pomohl, ale vzhledem k podmínkám..pěkné :).

Fujtajbl, toto kolo to bude hodně těžké. Takže:
    1) Kysky
    2) woody-alien
    3) Tady silně dumám zda Vranis nebo iudex...snad bych to nechal být, ale nemůžu a tak si hodím mincí... takže Vranis.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.12.13  08:02

Tak jsem se mrknul na google street view a je to tam docela pěkně vidět. Když si najdete Mastířovice a otočíte se o 180 stupňů proti výchozímu záběru, tak cca 100 m po směru vpravo je jeden z těch "lepších" baráků a hned za ním doprava průhled na pozemek, kde jsem fotil. Postup je stále stejnej - první jdou dřevěný podlahy, následujou dveře, okna a potom střecha, pokud jsou překlady nad okny a dveřmi železný, tak hurá do šrotu atd.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.12.13  07:25

iudex: Ale jo, máš pravdu (bez ohledu na stiahnutú flašu ;-) ). Kdybych si s tím pohrál, mohl jsem vytvořit ponuřejší atmosféru. Takhle je to dost světlé. Jenže jsme přijeli domů někdy v šest večer a sotva jsem měl čas vybrat z cca 30 fotek tu pravou. Děti dostali hodně zajímavých dárků a nějaká soutěž je nezajímá. Hrát, hrát, hrát....to je heslo dne.

Fotit v lepších (vlastně horších) světelných podmínkách jsem nemohl. I když by se mi to líbilo a trash-fire v záběru by jistě byl působivý. Tu lokalitu jsem měl vybranou dlouho dopředu a věděl jsem, že se tam dostanu až 25.prosince při cestě ke tchýni. Už takhle nedokázala pochopit, jak můžu najednou opustit sváteční stůl, vyrvat dítě z lůna rodiny na více než hodinu a odjet si neznámo kam. >:D

Samotné focení pak provázela značná nervozita. To místo má svůj příběh. [odkaz] Jakkoli se to zdá neuvěřitelné, tyhle trosky byly ještě před pár lety tři, sice ne výstavní, ale plně použitelné domy. Dokud se do malé obce Mastířovice na Roudnicku nenastěhovalo několik rodin našich spoluobčanů tmavší pleti. Dvě rodiny přišly v době Čunkova působení ve Vsetíně, zbytek byl místní. A tohle je výsledek jejich působení, dokončený už jen zásahem přírody.

Takže za prvé jsem byl nucen při vjezdu na pozemek překonat terén pro Mondeo ne zrovna vhodný a přední i zadní senzory pištěly jako pominuté, za druhé jsem byl na cizím pozemku a navíc jistá skupinka původních obyvatel v té obci přece jen ještě bydlí, čili jsem musel být připraven na urychlený odjezd. Proto nedošlo na stativ (vhodný pro HDR) a fotil jsem z ruky. No a v neposlední řadě jsme vzbudili nevítanou pozornost u projíždějících, protože nakládat malou holku do kufru velkého kombíku v takovém prostředí zřejmě nevypadá příliš důvěryhodně. Shrnuto - byl jsem docela rád, když jsme za bubnování nabaleného bahna do podběhů upalovali z té vesnice pryč. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.12.13  23:12

woody: good job. Ako píše poter, možno by to chcelo trochu farebne zdramatizovať; narýchlo som skúsil niečo takéto: [odkaz] Alebo druhé riešenie by bolo nefotiť cez deň, ale podvečer kvôli zaujímavejšiemu svetlu.
    P.S. Ale neber moje mudrovanie moc vážne, možno zo mňa hovorí tá fľaša Rulandského šedého (hrozienkový výber), ktorú som práve stiahol. >:D
  • « 01 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.12.13  22:10

« Zahájení hlasování

Ukončuji přihlašování a zahajuji hlasování. Do soutěže za Prosinec 2013 jsou přihlášeni:

iudex - [odkaz]
    Kysky - [odkaz]
    poterienko - [odkaz]
    Vranis - [odkaz]
    AnGeor - [odkaz]
    Kubass - [odkaz]
    woody-alien - [odkaz]

Můžete začít hlasovat. ;-)

poterienko: Máš pravdu, něco to chtělo, ale já si nebyl jistej co a časově jsem to měl na knop, tak jsem to raději nechal.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 25.12.13  21:37

« Re: Posledních 80 minut přihlašování

WA: Velice hezké ta soutěžní fotka. Nějak z ní asi nejvíce cítím tu samotu a smutek při cestování po postapokalictické krajině. Osobně bych jí ještě nějak upravil, dodat jí nějaký nádech, jako má třeba Vranis.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.12.13  20:39

« Posledních 80 minut přihlašování

Ještě do 22 hodin můžete přihlašovat fotky do soutěže za Prosinec 2013. Téma je "Moje auto ve světě po konci světa".
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.12.13  20:32

« Přihlašování

Různí soutěžící si také různě pro sebe představují apokalypsu. Někdo očekává přesun do vesmíru, jiný se připravuje na souboj se zombíky... ;-) Mně apokalypsu nejvíce přibližuje ztráta domova, bydlení...jako jedné podstatné jistoty.

Takže moje soutěžní fotka s podtitulem "Dobrá adresa" : [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.12.13  23:34

« Re: HH aktuality

šmoula
    Nikoli Frenštát, nýbrž Rožnov.

U twin-scroll turba právě nejde o sériově "zapojené" turba různých velikostí (typicky u současných biturbodieselů jako je třeba 35d/40d), ale o shodná paralelní turba (dá se to nazvat i "zdvojeným" turbem) stejné velikosti, z nichž každé má "na starosti" polovinu válců daného motoru. Viz i můj odkaz na fotku v diskusi, kdy jedna cesta/větev dopuje 1. a 4. válec a druhá 2. a 3. válec čtyřválce.
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 24.12.13  21:04

« Re: Veselé Vánoce a shrnutí

Také Vám všem přeji krásné vánoční svátky :-) .

• 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 24.12.13  18:46

« Přání fotosoutěžníkům

Jak jsem slíbil, tak činím. Zdejší kolektiv si rozhodně zaslouží zvláštní přání. Ale jaké? Já už jsem úplně ublahopřejedený (blllé, já už kecám, z hladu a tak). No, je to tu fotosoutěž, takže spoustu kvalitních výtvorů. To je asi... uff, všechno.

To hlavní, tradicí jetu nějaká písnička.
    Sem s ní: [odkaz]

Hezký svátky vinšuju!
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 24.12.13  17:16

« Re: HH aktuality

S tím Twin-Scrollem bych tipoval, že jsou to de facto dvě (větší a menší) turba v sobě, přičemž bude zřejmě mezi nimi nějaký obtok závislý na otáčkách. Nijak jsem to zatím nestudoval, ale asi bude ona komora někde u turbíny, nebo dmychadla, a zde najdeme dvě.

WL: Tohle je Frenštát, ne?

Kubass: Lepší než můj...

Kysky: Já to mám opačně. ;-)

woody: >:D :yes:

McPrius: Pěkný.

Bully: Nevím, jak je to s těmi výbavami, u vás vůbec, ale párkrát už jsem zahlédl něco o příplatku.
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 24.12.13  15:33

« Re: Veselé Vánoce a shrnutí

také všem šťastné a veselé :-) :-)

My už asi třetím rokem máme umělej, a nemůžu si ho vynachválit. Hlavně z něj nic nepadá >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…