Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 25.11.22 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
pd7
Neboj, žádná velká sláva to není, jen průměr (Dobrá), v AutoBildu až 14. místo z 21 zimních pneu.
+ Dobrá trakce na sněhu, krátká brzdná dráha na mokru, dobrá ovladatelnost na suchu
- Nedotáčivost na mokru, špatná odolnost proti aquaplaningu
-
pradeda777 25.11.22 10:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Co se týče těch zimních, pro mě by byl klíčový hluk a chování na suché vozovce. Na snih bych vyrážel jen kdyby to bylo absolutně nutné. Prasynovec, který obchoduje s Yokohama pneu mě se slevou nabízí tady tyto: [odkaz]
Pro mou potřebu asi zbytečně kvalitní. -
iudex 25.11.22 09:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Inak ešte k téme zimných gúm, tu je výborné porovnanie letných, zimných a dvoch celoročných Michelinov.
Je jasné, že letné Pilot Sport 4S budú najlepšie na suchu a ďaleko najhoršie na snehu (a naopak pri zimných X-Ice snow), ale je prekvapivé, aké vyrovnané vlastnosti majú CrossClimate aj Pilot Snow All Season, kde PS All Season sú na mokre identické s letnými a CrossClimate zase na snehu veľmi blízke zimným.
[odkaz] -
Thomasino 24.11.22 10:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Měl jsem na M240i gumy o 10mm širší, abych získal více gripu, když tam byly v sérii pneu jen 225/245mm R18 (dal jsem 235/35 a 255/30 R19). A v pohodě se tam vešly, místo v blatníku nějaké je.
Na zimu mám v techničáku pro M240i 4x stejné kola 7,5x18 ET45 a pneu 225/40 R18 92V M+S, ty tam musíš mít to samé, ne? Ale můžeš dát i stejný rozměr jako máš na léto, tedy 225/40 R18 (vpředu) a 245/35 R18 (vzadu), ale to nedává tak moc smysl.
Takže když vezmeš Borbet Y 8x18 ET43 5x120, tak jsi naprosto v pohodě a pneu dáš 225/40 R18 (všechny 4 ks). Za to že se ti to tam vejde ti osobně ručím, protože rozdíl máš jen 2mm ven.
A do 2 týdnů. je máš doma: [odkaz] A ke všemu je to skoro stejný design jako má novější M135i: [odkaz]
P.S.: Nebo ti na 3 měsíce pronajmeme Yaríska na celoročních gumách ;-) Aspoň bude stát v teple v garáži. No ikdyž jestli prodám hned začátkem ledna M2, na což to vypadá, tak bude Yarísek taky na pár měsíců v garáži, než dojde nové..
P.S.S.: Ale jestli není ve finále levnější taxík !! -
iudex 24.11.22 08:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
pradeda: ale fred má pravdu, je jedno, či najazdíš za mesiac 15 alebo 300km, je to strašne málo, to skutočne stojí za zváženie, či tie zimáky vôbec kupovať. Ako sám píšeš možno už v januári budeš mať univerzála doma, na toho kúpiš zimáky a budúce zimy už budeš jazdiť iba na ňom. Takže vlastne sa bavíme o tom, či kúpiť na 1er zimné gumy iba na jeden-dva mesiace (teda na 300-600 km) a nikdy viac ich nevyužiť. Takže ja by som nielenže neuvažoval o zimákoch na nových diskoch, ja by som neuvažoval o zimákoch na 1er vôbec. My two cents.
Inak budúci týždeň idem do Brna na ten polygón, zakývam, keď pôjdem cez Čejč. >:D -
pradeda777 23.11.22 18:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Freddie....no dovol? Od té doby co Yarisek "odjel" do Brna, tak jsem s 1er za 3 měsíce už najel skoro 1000km.....tož klídek.... :-! :-! :-! A zimáky budu jistě potřebovat, protože C-HR přijede (leden/únor) na letních. Ale možná by stačilo jen přezout a kola nekupovat. Příští zimu už bude "překonávat" C-HR..... :-! -
pradeda777 23.11.22 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
1er zatím neprodávám a dodání C-HR se opozdilo, tak znovu řeším ty zimáky. Alu kola nabízí pro 1er 18 x 8 Borbet Y kola ve 3 verzích. ET30, ET34 a ET43. Originál kola jsou
vpředu 18 x 8 ET 45 pneu 225/40 a vzadu 18 x 8 ET 52 pneu 234/35.
Alu kola (pro 1er) nabízí balíček kola plus zimní pneu v rozměrech 18 x 8 ET30 kola a pneu 235/40. Mě se to zdá podezřelé, protože jak jsem se díval na auto, tak toho místa (v klidu) mezi pneu a vnitřkem blatníku zase nějak moc není. Tož nevím.... 8-s
-
Dany 23.11.22 13:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Ja som tipoval tak od 45t, ale možný to je 8-s
Pozeral som test hybridu od Maroša a je tam pár zásadných vecí, ktoré zdrbal.
1. sedačky: ospravedlňuje to síce, že nejde o športové auto, ale vzhľadom na cenu mohli použiť lepšie sedenie. Vyššia verzia zrejme iba zmení poťah za kožený.
2. svetlá: malý rozdiel medzi stretávacími a diaľkovými. Na tú cenu to nie je žiadny Hi-Tech
3. Kickdown: Prečo elektromotoru trvá sekundu a viac kým zareaguje? To ako simuluje spalovák s veľkým turbom?
[odkaz]

Jj, kdyby byly celou zimu suché cesty, tak jsou zimáky zbytečné i v mrazu...