Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.14  00:18

« Re: HH aktuality

Ty 3D jsou velmi všestranné a nemají výraznější slabší stránku (ani na suchu). Jsou tedy vhodné i na mírnější zimní podmínky a nejsou hlučné ani při úbytku vzorku (teď jsem asi na 5mm).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.01.14  23:50

Jo ony 850-tky se dělají maximálně do 17-tky, teď koukám. Na větší rozměry jsou stále ty 830P, což je inovace původních 830.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.01.14  23:40

Jsem na ně zvědavý, dlouhé roky jsem vždy jezdil na zimních GoodYear-ech, na GTI to byly Ultragrip Performance 2 a byly super. Poslední roky mám pocit že je dotáhly, nebo i mírně překonaly, zimní Continentaly, tak je zkusím a uvidíme :-)
    U těch Dunlopek jsem se trochu bál aby s úbytkem vzorku nebyly výrazně hlučnější jako se mi to stalo dříve na letních SportMaxxech, ale samozřejmě to jsou úplně jiné gumy >:-[] Vím že 3D jsou dlouhodobě taky na špici, ikdyž jsem byl rozhodnutý spíše pro novější 4D (jak už jsem psal), které jsou na naši městskou mírnou zimu podle všeho pro mě vhodnější. Chápu že u vás na horách budou "drapavější" 3D lepší ;-)
    Důležitější ale pak bude časem výběr pořádných semislicků na okruh, na zimu je to málem buřt >:-[] To se prostě přizpůsobíš tomu co ty gumy zvládnou za aktuálních podmínek.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.14  23:25

Th
    CWC TS-830P máme na G6 GTI v rozměru 205/50/17". Celkově jsou velmi dobré až výborné (určitě podstatně lepší, hlavně v typicky zimních podmínkách, než předchůdce TS-810, které jsem jezdil na G5 GTI). Na allrodu mám Dunlop SP WS 3D, které ale celkově horší (než 830P) rozhodně nejsou. 3D je vynikající zimní guma, jedna z vůbec nejlepších jaké jsem "potkal", a to říkám jako příznivec/stálý zákazník Contíků. Je to směrová guma se všemi výhody vlastní směrovým zimním pneu, ale obvyklé nevýhody "směrovek" jako by se jí snad ani netýkaly. Velká škoda, že jí začal Dunlop "nahražovat" (ne tak povedenou) 4D.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.14  23:09

« Re: Nové téma

šmoula
    Co mám já společného s Fordem... a ještě k tomu červeným??? :-O :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.01.14  22:42

Energy Saver na suchu extra nedrží, co si matně pamatuji když jsem je měl jako nové na Maxíkovi. Ale hned jsem je naštěstí vyměnil za sportovnější a lepivější :-)

Rone, ale na mokru ti asi taky extra nedržely, když si vzpomenu na tvůj vejlet do polí >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.01.14  22:40

white, woody: Na vás sedí spíš Robert RedFORD. >:D >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.01.14  22:32

Thomasino: Já mám TS850, takže nemůžu úplně přesně sloužit. zatím jsem spokojen. Jsou hlučnější jen na vodě, na suchu srovnatelné s letními Michelin Energy saver, taky podle mě trochu zvedly spotřebu, cca 0,2 l/100 km, možná více, protože teď samozřejmě má klima volno. Nemůžu sloužit v hopdnocení na sněhu, protože jaksi sníh ještě žádný nebyl. Jo a na suchu se mi zdají, že lépe drží než Energy Savery, ale to se dá čekat, když ES jsou eko gumy a mají mít nízké odpory.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.01.14  22:01

Tak jsem se dnes plácl přes kapsu a přece jen si objednal Contíky WC TS-830P :-)

Kdo má prosím s tímto konkrétním modelem osobní zkušenosti v nějakém větším a širším rozměru? Tuším že RONAULT psal že je má, ikdyž asi jen v 16-ti palcích nebo 17" a o pár cenťáků užší. Jak jsou hlučné a jak sedí na vodě? Podle některých testů na vodě mírně slabší brzdná dráha, ale jinak jsou prý hodně dobré a celkem tiché (dle testů jedny ze tří NEJ z možných typů v rozměru 235/45 R18 98V - protože v tomto rozměru podle všeho nejsou novější TS850).
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.01.14  20:40

šmoula: Ne že by série Back to the Future byla zrovna filmovým Olympem, ale je to docela zábavný. Obzvlášť to zamotání postav vyskytujících se v různých letopočtech. Jedna z nejlepších je hláška, kdy se Marty snaží přesvědčit doktora, že opravdu do roku 1955 přiletěl z roku 1985. "Tak mi řekni, chlapče z budoucnosti, kdo je prezidentem USA v roce 1985 ?" "Ronald Reagan" "Háháhá, ten herec ?" >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.01.14  20:34

Ron: Mondeo do toho tahat nebudu, škoda ho pro vás, vy nevěřící ďaurové, vy neznafordi.. >:-[]

PS: Je vidět, že se tu teď pravidelně nevyskytuje Thomasino. S jeho přítomností četnost narážek na Fordy znatelně klesá.....ani nevím proč. :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.01.14  20:12

Woody: Jen dávej pozor, když totiž budeš fotit Mondeo vedle nějakého auta, tak by mohlo dojít k záměně s vyložením fotky, ty budeš prezentovat, že jde o výlet do minulosti, ostatní budou chápat, že do budoucnosti >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.14  19:20

w-a
    Ale jo, ten už taky něco pamatuje...
    A co teprve třeba takový (Alan) DeLon v DeLo(rea)nu... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.01.14  19:15

WL: V našem státě, kde je funkcí veteránských značek kolikrát jen snížení povinného ručení nebo nahlášení zbastleného vraku zpět na silnice, by se to zase mohlo krýt s apokaliptickým tématem. :-!

woody: To jo. V jiném než tom plastově stříbrnobéžovém laku to musí být (samozřejmě DMC) hodně zajímavé auto. Ale přiznám se, že Back to the Future jsem ještě neviděl.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.01.14  18:46

wl: Ani DeLorean by nebyl úplně od věci... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.14  18:38

pot
    Pokud mají veterána, nebo aspoň oldtimera, tak určitě... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.01.14  17:24

Mně se hned vybavila fotka z prospektu na 1000 MB, kde stojí embéčko po boku dělnice v šatech u paláce Trocadéro v Paříži, tam kde se vystupuje z autobusu při výletě na Eiffelovku. Zde mají samozřejmě zase výhodu majitelé vozů na Š.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.01.14  15:44

iudex: No vždyť poterienko psal, že majitelé starších vozů jsou ve výhodě... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.01.14  15:25

No použiteľná na túto tému by bola aj moja nedávna fotka: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 02.01.14  12:39

Koukám, že jsou ve výhodě majitelé starších vozů, stačí jim jen vyfotit své auto v nynější době :D.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…