Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.14  12:09

« Nové téma

w-a
    Ta "titulka" se hodí i k minulému tématu... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.14  12:04

« Re: HH aktuality

Th
    Se třemi šestkami se musíš už narodit... ;-)

P.S. Když jsem teď kupoval pravou svíčkovou (bylo to na Silvestra a chtěl jsem tak do kila), napsala mi váha cenu 666,- Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.01.14  11:38

a příspěvek se třema šestkama je můj >:-[] >:-[]
    č.11666
  • 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 04.01.14  21:39

« Hartge

chcel by som sa opytat, ci niekto nema nejake skusenosti s touto firmou. Pripadne nejaky Vas znamy (rodina, kolega atd.). Kazde info ocenim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.01.14  23:50

IUDEX má taky poslední Mondeo ? Nevím proč, myslel jsem že má předchozí, jako jsem měl kdysi já.
    [odkaz]
    To mělo podle mě to řízení o chlup lepší než stávající generace. Jinak asi souhlas s tím, že dvojkový Focus ho má lepší. Aspoň co mohu srovnávat s kamarádovým 2.2 TDCi v pětidvířku (tahání za volnat se mi tam naopak celkem líbilo, stejně jako u mého dřívějšího 2.0 TDCi 130 koní se šestikvaltem Getrag, r.v.2003, ke všemu bez TCS, bez ESP, jen ABS to mělo, takže to bylo "hravé").
    V tom případě opravuji na srovnání s iudexovým dvojkovým Focusem >:-[]
    Už v mé recenzi na šestkové GTI jsem psal, že bývalý C-MAX 1.8 benzín měl lepší řízení a za tím si stojím. A nové GTI podle všeho (a mé jen krátké zkušenosti zatím) má řízení ještě o trošičku horší než šestkové. Prostě přeposilované, lehké. Čímž netvrdím, že by bylo nepřesné, zvláště ve vyšších rychlostech. Mám rád tužší a upovídanější řízení :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.01.14  23:14

wl: Po přesednutí z GTI do Mondea jsem měl jediný pocit. Totiž že jsem kapitán Titanicu a musím se vyhnout ledovcům, ale asi to s tím parníkem nepůjde, když navíc vůbec nejede. >:D Ne, vážně. Chvilku mi trvalo než jsem se s Mondeem zase sladil.

No ale k věci. Abych mohl aspoň trochu rozumně odpovědět, musím odkázat na svojí recenzi a zeptat se. V jakém Mondeu je to myšleno ? Nebo snad opravdu někdo věří, že řízení jde úplně stejně v mém naftovém kombíku jako v iudexově benzínovém liftu ? Nemám Mondea tolik projetá, ale relativně nedávno k tomu měl co říct Dinar. A ten tvrdil, že nejlepší řízení (jediné které opravdu znatelně převyšuje konkurenci) má 2.0 Eco-boost. Zatímco řízení naftáků je víceméně stejné jako u ostatní mainstreamové špičky ve střední třídě.

Já bych k tomu dodal, že řízení u 2.2 TDCI se od 2.0 TDCI přecejen trochu liší. A sice tím, že se s nástupem krouťáku nechává strhnout k tahání za volant. Nemyslím třeba na výjezdech ze zatáčky, ale např. když jedeš po zvlněné silnici s vyjetými kolejemi a razantně přidáš, začne tě volant tahat do těch kolejí. Zkrátka při prudkém přidání plynu je cítit, že máš pod sebou nerovnou silnici. Znám i lidi, které to vystrašilo a musel jsem jim na rovném úseku dokazovat jízdou bez držení volantu, že s řízením nic není. ;-) Jinak je řízení celkově tužší, což mám rád, a dost přesné.¨

Tak a teď k tomu srovnání s GTI. Pokud to dokážu nějak formulovat. Předně je třeba říct, že jsem asi nikdy s Mondeem nejel tak, jako v určitých pasážích s GTI. Řízení v GTI je lehčí než v Mondeu, ale ani náznakem mi nepřišlo jako korejskej plejstejšn. Právě v těch ostrých pasážích, kde jsem (snad) nebyl tak daleko od té pověstné hrany ;-) , a snažil se i řízením udržovat ten stav, mi řízení přišlo přirozené a příjemně ostré. Ono tomu samozřejmě pomáhala ochota podvozku do té zatáčky jít...Celkově se řízení GTI za celou jízdu nenechalo strhnout k nějakému vodění a tahání. Ani v nastavení Sport. Že bych jako cítil každej kamínek na cestě, to určitě ne. Jenže když pominu právě to tahání, tak tzv. cítit silnici je pro moje NAFTOVÝ Mondeo plus mínus stejná chiméra. Ty rozdíly by musely být mnohem větší. Třeba Focus II má podle mého oproti Golfu lepší cit.

Jéžíš, to zas byl elaborát. Tak nevím, jestli si z tohohle něco vezmeš. Každopádně přesednutí z Mondea do G-GTI a zpět přináší rozdílné pocity trochu v něčem jiném než je jen řízení.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.14  17:22

w-a
    No..,. když vidím Thomasinovo tvrzení, "že v (běžném aktuálním) Mondeu je mnohem lépe cítit co přesně se děje pod předními koly", než u GTI Performance, tak si zřejmě zas tak úplně srandu nedělal.
    ;-)
    Nebo ty jsi měl podobný pocit při přesednutí z poza volantu Mondea do předváděčky G7GTI (a následně zpátky do Mondea)?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.01.14  11:18

Fiestu ST hodnotí všude dobře, to je fakt. Určitě chci také zkusit. Ale vypadá hrozně úzká a vysoká, design bohužel dost zprasili :-( A ten vysoký čumák jako MiniMPV, fakt nic moc. To vypadá lépe nové Clio RS, ale to prý zase jezdí o něco hůře než Fiesta ST.
    Na mě jsou to ale malá auta, já tíhnu ke kategorii o kousek větší (přece jen zrychlení u Me RS Cup z nuly na 100 za 5.9 je o kousek dále). Když už menší auto, tak GT86 a k tomu kompresor >:-[] Ale spíše by to časem chtělo toho mého vysněného Caymana S, nebo 1M či snad bude nové M2 (ostřejší nová dvojka kupé, kdy mi M235i přišla zbytečně vyměklá, či spíše testovaná M135i). Zatím to pár let snad "přežiju" s Me RS Cup ;-) :-) A budu šetřit na Caymana či podobnou potvůrku >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.01.14  11:07

Thom: Sorry >:D , musíš mi tam občas hodit mrkací nebo rozchechtanej smajlík. Kurňa, ale žes mi zvedl tlak. >:-[]

Jestli budeš mít možnost, zkus si jen tak pro srandu i Fiestu ST. Focus ST jsem zatím nejel, tak nemohu potvrdit, co se říká. Totiž že FieSTa je zábavnější než FoST. Ále že je zábavná a skvěle ovladatelná - to je jisté. A taky bude podle všeho tvrdší, což zrovna tobě spíš vyhovuje než vadí.
  • « 30 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.01.14  10:54

Tak to som ešte aj ja pochopil, že Thom si robil prču. ;-) Inak môj hovorca woody to pomenoval úplne presne, aj s tým okruhom raz za rok.
    Thom: s tým Focusom ST by si sa mal zviesť, zrejme by si ho v kategórii "hothatch fun" umiestnil pred GTI, ako ja; práve pri fun jazde oceníš jeho prednosti a zabudneš na nedostatky. Avšak ja som chcel "rodinný hotheč univerzál", kde GTI dominuje.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.01.14  10:41

Dyť já to přece nemyslím vážně, jen si dělám trochu srandu >:-[] >:-[] (klasicky na úkor Fordu, ale sám jsem nějaké Fordy měl a určitě mají co nabídnout).
    Obě jsou to dobrá auta, Golf GTI VII Performance má rozhodně můj obdiv a uznání a pokud to někdo potřebuje pro rodinu, v podstatě moc jiná volba není (v cenové hlasině do 800T, kolem mega je už více na výběr), když nechce 3-dvířko (teda až na Focus ST, ale ten interiér :-O ). V kateborii "HotHatch-univerzál" je to pro mě stále No.1 :yes: Jen ve druhé kategorii "HotHatch-Fun" je pro mě No.1 Megane RS Cup a GTI by možná podle všeho předskočil těsně i ten Focus ST (ale neřídil jsem ho) a pak ve vyšší cenové kategorii M135i ;-)
    Ale myslím že nám pak IUDEX potvrdí, že v jednom směru bude Mondeo lepší než nové GTI a to je zpětná vazba v řízení, že v Mondeu je mnohem lépe cítit co přesně se děje pod předními koly.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.01.14  10:38

iudex: Já jsem tedy s Mondeem za ty dvě zimy (tu letošní nezimu nepočítám) zas tak moc sněhu neužil, ale když vezmu jednu místní silnici 3 km do kopce plně pokrytou sněhem, tak Contíky neměly problém projet tam, kde se Vitaře na univerzálech (hned po první zimě jsem je vyměnil) i přes stálé AWD moc nechtělo. Zkrátka, zatím jsem na nich nenašel chybu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.01.14  10:31

Thomasino: Teď zas nechápu já tebe...Mondeo iudexovi zůstává a co se týká toho Golfa, tak ten je rozhodně ve verzi Performance skvělej. Když vezmeš způsob použití, že to nebude žádná leštěnka na 3 slunečné víkendy v roce, ale auto pro celoroční provoz, které musí případně v pohodě odvézt vícečlenou rodinu, a nějakej okruh uvidí možná (teď mluvím spíš za sebe, aby mi ještě iudex nevynadal, že mu do toho kecám ;-) ) jednou, dvakrát za život, tak tu i s ohledem na cenu moc konkurence nevidím. Navíc podle mého výborně vypadá. U mě má iudex za tuhle volbu jedničku s hvězdičkou. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.01.14  09:58

iudex - stejně nechápu !! Ty máš takový skvělý auto Mondeo a kupuješ si Golfa ?? :-O 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.01.14  09:27

« Re: Nové téma

WL: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.01.14  09:26

Také předpokládám, že letošní zima začne později a zůstane min. do půlky dubna, proto jsem je raději objednal. Nerad bych tam pak dával nějaké druhořadé Barumky jen proto, že nebude nic slušného na výběr, nebo místo abych od půlky března riskoval na letních. Raději si auto převezmu na začátku března (nebo koncem února, uvidíme), abych ho hezky v klidu a za slušného počasí během března a první půlky dubna zajel, pak nechal vyměnit olej a byl nachystaný na sezónu a taky zkusil v květnu už nějaký okruh - pokud bude mít najeto aspoň 5000 km, což by mohlo stačit, stejně to ze začátku nebudu nějak hrotit >:-[]
  • « 30 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.01.14  08:57

Ja mám na Mondeu Contíky TS830 (bez "P") v rozmere 215/55 R16 a tiež som s nimi maximálne spokojný. Bezprostredne síce môžem porovnávať iba s Pirelli Snowcontrol 2, ktoré mám na Focuse, ale v porovnaní s nimi sú o triedu lepšie: istejšie, lepšie na snehu i lade a bez vplyvu na spotrebu (resp. len dorovnajú klímu pri letných). Tiež som na nich vyšiel do kopca, kde Peugeot s Michelinmi Alpin (ale nejaký starší model) nevyšiel. Ak by som kupoval teraz, išiel by som do nich znovu (event. by som skúsil Bridgestony LM32, ktoré sú veľmi dobre hodnotené). Najradšej by som však zimáky na Golfa nekupoval túto sezónu vôbec a dúfam, že rovno budem môcť jazdiť na letných; súčasná "zima" ale skôr naznačuje, že zrejme ešte len príde a potom možno nebude chcieť skončiť, tak uvidíme.
    P.S. Len pre zaujímavosť tu je tabuľkové hodnotenie OAMTC (zhodné z ADAC): [odkaz] Zaujímavé je, že medzi 4 najlepšie hodnotené pneu sa dostali Uniroyaly, zatiaľčo osvedčené Dunlopy či Goodyeary sú o kategóriu horšie.
    Jediný test, kde nezvíťazili Contíky, je test autoexpresu: tam vyhrali Nokiany D3, ale TS850 boli druhé: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.01.14  08:23

Pánové díky za info, tak teď už k nim jen to auto. Bude se vyrábět za 18 dní, tak musím na převzetí minimálně 1,5 měsíce vydržať. Budu snad zajíždět už v březnu a dubnu, takže raději jsem ty zimní pneu objednal, aby mě nepřekvapilo nějaké nezvyklé počasí, jako třeba loni na začátku dubna sněhová nadílka v Žilině >:-[] Stály sice 18,5 litru, ale co už, za kvalitu se většinou vyplatí připlatit ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.01.14  00:42

Thomasino: Já je mám na Mondeu, ale jsou to 16". Tuším 215/55. Byl docela problém je sehnat, protože všude byly jen ty 830ky. Tím co tady píšete, že 830P se dělaly spíš ve větších rozměrech, se to vlastně vysvětluje.

Hlučnost mi přijde v pohodě, ale u rozvrzanýho Mondea se to nedá moc posoudit >:D , ale s chováním na mokru a v břečce jsem spokojenej maximálně. Neřeším teď brzdnou dráhu, na nějaký šlajfování si dávám v zimním období sakra pozor, ale stabilitu. Takový to přejíždění zbytků vprostřed silnice při předjíždění a vracení se do pruhu, cítíš to v řízení, ale auto se nehne. :yes: I když teď jsem nejspíš zase někomu nahrál. Auto se nehne. Pro Ford typické. >:D

A na mokru, včetně louží taky fungujou výborně. No ale já zase nemohu tolik porovnávat s konkurencí, proto jsem si taky nechal poradit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.14  00:21

830ky se také dělaly spíš v menších rozměrech, 830P naopak spíš ve větších. 850ky tedy zatím nahrazují především 830ky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…