pradeda777 28.11.22 16:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
tms.....to je fakt...STK na Yarise mám poznačené v diáři na 18.10.22, to sedí..... :-! Je třeba zkontrolovat kulatou nálepku vzadu na RZ. Jak si na tom s očima? Já byl teď u očařky a na můj věk prý docela dobrý..... >:-[] A nakonec to parkování pro invalidy bylo přece k něčemu dobré....taky z toho propadlého STK mohl později být pěkný flastr.... -
Thomasino 28.11.22 16:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Praděda, vyskytl se nám na Yarískovi jeden problémek. Teda kromě toho, že jsme dostali za stěrač oznámení, že jsme spáchali přestupek se stáním na invalidech, v místě kde přes rok chybí značka (jen je namalovaná vybledlá na zemi a bez svislé značky je to neplatné) a kde tu značku bídáci před týdnem vrátili, ale předpokládám že ji tam dali v době kdy jsme tam už stáli a ukecám to a nic platit nebudu >:-[] Tak ke všemu nám na lístek dopsali, že máme od října propradlé STK !! >:-[] 8-s To jsme se ani nebavili, že STK končí hned v říjnu :'-( :-O Takže budu muset zajet a nechat udělat. -
white label 28.11.22 02:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
pd7
Zimní pneu nejsou něco, co by ti usnadnilo prodej takového auta za (pro tebe) atraktivní cenu. Spíš tím zbytečně upozorňuješ na to, že auto jezdilo i v zimě, což nejsou zrovna kladné body při jeho prodeji. ;-)
P.S. Mladý to dělá profesionálně a podle něj je finančně rozhodně zajímavější prodat zimní kola zvlášť, než s autem, kde ti každý maximálně tak poděkuje, ale nezaplatí nic slušného za ně. -
pradeda777 26.11.22 20:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
w-a.....já rozumím....ale moje dilema spočívá v tom, že je šance, že v prosinci nebo lednu budu absolvovat několikadenní dovolenou a nechtěl bych dovolenou odkládat nebo někde uvíznout. Ano, nechystám se do hor, ale i v takových Luhačovicích může zamrznout a napadnout sníh a třeba zrovna když budu muset cestovat tam a nebo zpět. A na druhé straně se bude později 1er lépe prodávat, když k ní budou i "zimáky". :-! -
woody-alien 26.11.22 19:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
wl: Přesně.Podstata zimáků je v tom, že buď bydlíš v oblasti, kde je v zimě pokaždé nasněženo, namrzlo nebo břečka, nebo potřebuješ jezdit každý den bez ohledu na počasí a samozřejmě nemůžeš spoléhat na to, že bude sucho. I kdyby v tvém okolí zrovna sucho bylo.
Kupovat si zimáky na auto, s kterým chceš vyjíždět jenom za sucha, je zbytečná investice. A dokonce kontraproduktivní. -
white label 25.11.22 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
pd7
Neboj, žádná velká sláva to není, jen průměr (Dobrá), v AutoBildu až 14. místo z 21 zimních pneu.
+ Dobrá trakce na sněhu, krátká brzdná dráha na mokru, dobrá ovladatelnost na suchu
- Nedotáčivost na mokru, špatná odolnost proti aquaplaningu
pradeda777 25.11.22 10:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Co se týče těch zimních, pro mě by byl klíčový hluk a chování na suché vozovce. Na snih bych vyrážel jen kdyby to bylo absolutně nutné. Prasynovec, který obchoduje s Yokohama pneu mě se slevou nabízí tady tyto: [odkaz]
Pro mou potřebu asi zbytečně kvalitní. -
iudex 25.11.22 09:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Inak ešte k téme zimných gúm, tu je výborné porovnanie letných, zimných a dvoch celoročných Michelinov.
Je jasné, že letné Pilot Sport 4S budú najlepšie na suchu a ďaleko najhoršie na snehu (a naopak pri zimných X-Ice snow), ale je prekvapivé, aké vyrovnané vlastnosti majú CrossClimate aj Pilot Snow All Season, kde PS All Season sú na mokre identické s letnými a CrossClimate zase na snehu veľmi blízke zimným.