Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 27.01.14 15:00
« Re: Disky
iudex
225/45/17" je taky možnost, ale (zejména na sněhu) s těmi nevýhodami, které uvádíš, navíc případné nutné použití sněhových řetězů (i kdyby jen výjimečně) je u tohoto rozměru dost rizikové.
Tyhle Borbety znám, naživo se mi nelíbí, že jsou ty vnitřky v černém matu a ne v lesku. -
iudex 27.01.14 14:40
Thom: tak mne sa k jednoduchému dizajnu Golfu hodia jednoduchšie, neprezdobené dizajny kolies, žiadne 20-lúče a pod., ale 5 lúčové s nejakými ostrejšími líniami a v dvojfarebnej kombinácii Leštený predok/čierne pozadie, teda v princípe niečo podobné sériovým Austinom: [odkaz]
Tam mi z bežných značiek štýlovo podobné vyzerajú Borbety CC: [odkaz] tie sú ale až od 8". Inak stále zvažujem aj alternatívu, čo si povedal, t.j. 225/45 R17, kde mám podstatne širší výber diskov (7,5 či 8"), aj keď stále za vhodnejšie na zimu sa mi javia užšie gumy (aquaplanning, prehrabávanie sa snehom a pod.).
Edit: wl: áno, s týmto testom GTIčka sa dá plne stotožniť. Fakt rozdiel, ako sa na rovnaké auto pozerajú dvaja rôzni novinári. -
white label 27.01.14 14:36
iudex
Dvorním dodavatele elektronů (pro VW/Audi) je především Ronal, takže bych i ty Austiny tipoval spíš na tuto značku. Cena Austinů je podobně vysoká jako u Detroitů, ale třeba ty "Blade" (7x17") na které jsem ti tu dával odkaz, stojí podstatně méně, něco přes 200 euro za kus.
[odkaz]
Tady je zase trochu odlišný (zřejmě celkově objektivnější) pohled na to modré GTI P:
[odkaz]
P.S. Zcela odlišný názor (proti předchozímu testu) na DSG. -
-
Thomasino 27.01.14 11:39
Mě na zimu přijdou vhodnější ty "uzavřenější" (nebo plnější) Borbety co jsem posílal odkaz, navíc vypadají jako jedny origo disky od VW, takže když dáš přelepky s logem VW, nebude to vypadat jako aftermarket :-)
U mě je to složitější s tím, že chci mít auto brzo zajeté (asi 5000km a vyměnit olej + brzdovku), abych mohl nejpozději na začátku května (možná i dubna) na okruh, ikdyž ze začátku asi jen piánko. Zimní gumy klidně pořídím teď, v tom problém nemám, ikdyž je budu dávat 18" na original disky, protože 17" disky ani v techničáku nejsou :-(
Spíše řeším druhé disky na okruh, jelikož už mám objednané hodně slušné semislicky >:-[] -
iudex 27.01.14 09:57
Thom: no predajca hovorí o 3-4 týždňoch. Inak rovnako ako Ty moc neponáhľam, najradšej by som ho prevzal v dobe, keď už bude ako-tak po zime a nemusel som kupovať zimáky už túto sezónu. Lebo výber diskov daných parametrov je tristný: 6,5Jx17 jednoducho neexistujú a aj 7Jx17 sú veľmi obmedzené, vyberať si človek môže len z pár fádnych dizajnov. Ako z núdze cnosť som predbežne vybral (aj Tebou spomínané) Dezent TD: [odkaz] Nič moc, ale z toho mála asi najvhodnejšie.