Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 27.01.14 15:42
« Re: Disky
Tak zrovna u zimních disků to tvrdit nebudu, lepší by byly 7,5" disky, ale výběr je fakt minimální :-( Na letní kola je to něco jiné a jde jen o preference každého jednotlivce, protože se 7,5" diskem na 225mm šířky bude ježdění pohodlnější a měkčí, kdežto s 8-mi palcovým bude o málo tvrdší a pevnější, guma sedí lépe a na ostré ježdění to osobně považuji za lepší. Ale je to trochu na úkor komfortu, to je jasné.
Třeba věhlasní inženýři v Dieppe u RenaultSportu dávají na Megana R.S. Cup pneu 235/40 R18 na disk o šířce 8,25" - což taky o něčem svědčí ;-) :-) Tož tak.
P.S.: A když jsi velká trubka, zvládneš si odřít i 7,5" disk s pneu 225 >:D >:D
P.S.S.: A jak vypadá 8" disk s ET48 s pneu 225/40 R18 je dobře vidět na této a následujících fotkách ;-)
[odkaz]
-
white label 27.01.14 15:36
iudex
Viděl jsem je už na běžném G7 a obuté naživo nevypadají až tak "složitě", ale to čištění nebude žádná sranda, ty černé paprsky už si mohli odpustit, vypadalo by to líp (hlavně zblízka) a bylo by to i praktičtější.
Mně jdou 205ky na disku 7x17" už lehce do "Ačka", ale užší jsem taky nesehnal a origo zimní sada z výroby ("Meribel" 6x17") se mi nelíbila. -
iudex 27.01.14 15:28
wl: tak to je presne príklad diskov, aké nechcem: tvarovo prekomplikované mnoholúčové.
Ja som ešte pozeral tie 17ky Brooklyny, čo sú na GTI v sérii, ale aj použité idú za ceny vyššie, ako nové trebárs Borbety: [odkaz]
michalpneu: jasné, súhlas, že je praktickejšie, ak Ti pneu trošku trčí a prípadný kontakt s obrubníkom odfiltruje guma namiesto šktnutia disku. Akurát tu ale riešime, že aftermarket Ti ani disky 6,5Jx17 neponúka, aj 7Jx17 je obmedzený výber. A na 7" disku sú 205ky gumy tak zarovno: [odkaz] -
white label 27.01.14 15:00
iudex
225/45/17" je taky možnost, ale (zejména na sněhu) s těmi nevýhodami, které uvádíš, navíc případné nutné použití sněhových řetězů (i kdyby jen výjimečně) je u tohoto rozměru dost rizikové.
Tyhle Borbety znám, naživo se mi nelíbí, že jsou ty vnitřky v černém matu a ne v lesku. -
iudex 27.01.14 14:40
Thom: tak mne sa k jednoduchému dizajnu Golfu hodia jednoduchšie, neprezdobené dizajny kolies, žiadne 20-lúče a pod., ale 5 lúčové s nejakými ostrejšími líniami a v dvojfarebnej kombinácii Leštený predok/čierne pozadie, teda v princípe niečo podobné sériovým Austinom: [odkaz]
Tam mi z bežných značiek štýlovo podobné vyzerajú Borbety CC: [odkaz] tie sú ale až od 8". Inak stále zvažujem aj alternatívu, čo si povedal, t.j. 225/45 R17, kde mám podstatne širší výber diskov (7,5 či 8"), aj keď stále za vhodnejšie na zimu sa mi javia užšie gumy (aquaplanning, prehrabávanie sa snehom a pod.).
Edit: wl: áno, s týmto testom GTIčka sa dá plne stotožniť. Fakt rozdiel, ako sa na rovnaké auto pozerajú dvaja rôzni novinári. -
white label 27.01.14 14:36
iudex
Dvorním dodavatele elektronů (pro VW/Audi) je především Ronal, takže bych i ty Austiny tipoval spíš na tuto značku. Cena Austinů je podobně vysoká jako u Detroitů, ale třeba ty "Blade" (7x17") na které jsem ti tu dával odkaz, stojí podstatně méně, něco přes 200 euro za kus.
[odkaz]
Tady je zase trochu odlišný (zřejmě celkově objektivnější) pohled na to modré GTI P:
[odkaz]
P.S. Zcela odlišný názor (proti předchozímu testu) na DSG. -

Ale chápu, že většina lidí to neřeší. Ani nepoznají možná rozdíl mezi tím když pojedou na pneu 225mm na disku 7,5" a disku 8" >:-[]