Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.14  16:31

« Re: Disky

Tak třeba na okruh bych raději 8,5" šířku, než 8" :-)
    Ale chápu, že většina lidí to neřeší. Ani nepoznají možná rozdíl mezi tím když pojedou na pneu 225mm na disku 7,5" a disku 8" >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.14  16:14

Minimálně 90% lidí hlavně pochopí, že pouhá 3 (slovy tři) % z celkové šířky 8,25" širokého disku jsou (v tomto konkrétním případě) opravdu relativně nepodstatným rozdílem. ;-)

P.S. Každopádně k 235mm pneu lepší těch 8,25", než 8,5".
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.14  15:54

rozdíl šířky disku 6,35mm mi až tak nepodstatný nepřijde ;-) Ale chápu, že 90% lidí se toho nevšimne >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.14  15:52

...ale to auto se pak samozřejmě špiní o dost více, takže v zimě je ideální, pokud to jen trochu půjde, zůstat u užších pneu a větším ET - pokud nejsi moc blázen na umývání jako White Label nebo Mojito, a nejde ti v první řadě o vzhled >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.14  15:51

Na 235mm je 8" ideálních, rozdíl 0,25" je relativně nepodstatný, to spíš chtějí mít něco extra, tzv. "za každou cenu", ogaři z Dieppe. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.14  15:42

Tak zrovna u zimních disků to tvrdit nebudu, lepší by byly 7,5" disky, ale výběr je fakt minimální :-( Na letní kola je to něco jiné a jde jen o preference každého jednotlivce, protože se 7,5" diskem na 225mm šířky bude ježdění pohodlnější a měkčí, kdežto s 8-mi palcovým bude o málo tvrdší a pevnější, guma sedí lépe a na ostré ježdění to osobně považuji za lepší. Ale je to trochu na úkor komfortu, to je jasné.
    Třeba věhlasní inženýři v Dieppe u RenaultSportu dávají na Megana R.S. Cup pneu 235/40 R18 na disk o šířce 8,25" - což taky o něčem svědčí ;-) :-) Tož tak.

P.S.: A když jsi velká trubka, zvládneš si odřít i 7,5" disk s pneu 225 >:D >:D

P.S.S.: A jak vypadá 8" disk s ET48 s pneu 225/40 R18 je dobře vidět na této a následujících fotkách ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.14  15:36

iudex
    Viděl jsem je už na běžném G7 a obuté naživo nevypadají až tak "složitě", ale to čištění nebude žádná sranda, ty černé paprsky už si mohli odpustit, vypadalo by to líp (hlavně zblízka) a bylo by to i praktičtější.
    Mně jdou 205ky na disku 7x17" už lehce do "Ačka", ale užší jsem taky nesehnal a origo zimní sada z výroby ("Meribel" 6x17") se mi nelíbila.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.01.14  15:28

wl: tak to je presne príklad diskov, aké nechcem: tvarovo prekomplikované mnoholúčové.
    Ja som ešte pozeral tie 17ky Brooklyny, čo sú na GTI v sérii, ale aj použité idú za ceny vyššie, ako nové trebárs Borbety: [odkaz]
    michalpneu: jasné, súhlas, že je praktickejšie, ak Ti pneu trošku trčí a prípadný kontakt s obrubníkom odfiltruje guma namiesto šktnutia disku. Akurát tu ale riešime, že aftermarket Ti ani disky 6,5Jx17 neponúka, aj 7Jx17 je obmedzený výber. A na 7" disku sú 205ky gumy tak zarovno: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.14  15:25

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.14  15:23

Souhlas, ovšem Thomasino bude zřejmě tradičně tvrdit, že 8" je pro šířku pneu 225mm lepších... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto michalpneu

michalpneu 27.01.14  15:11

Na tu šířku 225/45 R17 nebo i 225/40 R18 se pokus sehnat disky se šířkou 7,5" budeš to mít lepší, guma bude více chránit disk a taky u té 7,5 nebude mít tendence dělat "A" a nebude Ti to pak v zatáčce tolik odskakovat.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.14  15:01

Co říkáš na ty Blade? Vypadají dobře a jsou origo VW (pasují origo šrouby a krytky na ně), jen to čištění bys musel zkousnout.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.14  15:00

iudex
    225/45/17" je taky možnost, ale (zejména na sněhu) s těmi nevýhodami, které uvádíš, navíc případné nutné použití sněhových řetězů (i kdyby jen výjimečně) je u tohoto rozměru dost rizikové.
    Tyhle Borbety znám, naživo se mi nelíbí, že jsou ty vnitřky v černém matu a ne v lesku.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.01.14  14:40

Thom: tak mne sa k jednoduchému dizajnu Golfu hodia jednoduchšie, neprezdobené dizajny kolies, žiadne 20-lúče a pod., ale 5 lúčové s nejakými ostrejšími líniami a v dvojfarebnej kombinácii Leštený predok/čierne pozadie, teda v princípe niečo podobné sériovým Austinom: [odkaz]
    Tam mi z bežných značiek štýlovo podobné vyzerajú Borbety CC: [odkaz] tie sú ale až od 8". Inak stále zvažujem aj alternatívu, čo si povedal, t.j. 225/45 R17, kde mám podstatne širší výber diskov (7,5 či 8"), aj keď stále za vhodnejšie na zimu sa mi javia užšie gumy (aquaplanning, prehrabávanie sa snehom a pod.).
    Edit: wl: áno, s týmto testom GTIčka sa dá plne stotožniť. Fakt rozdiel, ako sa na rovnaké auto pozerajú dvaja rôzni novinári.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.14  14:36

iudex
    Dvorním dodavatele elektronů (pro VW/Audi) je především Ronal, takže bych i ty Austiny tipoval spíš na tuto značku. Cena Austinů je podobně vysoká jako u Detroitů, ale třeba ty "Blade" (7x17") na které jsem ti tu dával odkaz, stojí podstatně méně, něco přes 200 euro za kus.
    [odkaz]

Tady je zase trochu odlišný (zřejmě celkově objektivnější) pohled na to modré GTI P:
    [odkaz]

P.S. Zcela odlišný názor (proti předchozímu testu) na DSG.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.14  13:56

Zrovna model MSW 24 se mě osobně dost líbí a tady máš fotku se sedmičkovým Golfem GTI, ikdyž teda v bílé barvě a v 18-ti palcích:

[odkaz]

a s černou bramborou:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.14  13:50

nebo MSW (divize OZ):

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.14  13:31

No já být v tvé kůži a chtěl bych na zimu disky 17" na GTI, vážně bych zvážil, zda nejít spíše do levnějšího a širšího rozměru 225/45 R17 a nepořídil nějaké pěkné disky 7,5" nebo 8" , protože tady je mnohem větší výběr ;-)

Např. 8" x 17" s ET48:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.01.14  12:21

Skôr 3x toľko. Napr. Austiny 18ky na GTI sa predávajú sada 4ks za cca. 1700 eur (!), teda 425 eur za kus. Aftermarketové disky slušnejších značiek sú od 120 eur. Mimochodom Austiny a zrejme i ďalšie disky pre GTI vyrába Borbet.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.01.14  11:42

Woody - VW určitě nějaké disky nabízí, ale budou stát 2x tolik jako kvalitní běžných slušných značek (Borbet, MSW, Rondell, Autec...).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…