Thomasino 02.12.22 20:02
« Zasněžený Polygon v Brně
Odpolední driftování na Polygonu v Brně bylo zajímavé >:-[] Z mírného deštíku se po chvilce stalo trvalé sněžení, tak Speedfred musel po pár kolech hodit X-Bow pod plachtu a párkrát vyjel s velkým PickUpem. IUDEX trénoval driftíky se svojí čtyřkolkou a 2x jsem ho svezl v mojí zadokolce. Jen ta "trať" na brněnském Polygonu není ideální pro začátečníky a pro nás věčné začátečníky, je tam jen pár, míst kde je více místa a prostor pro chyby. Ale aspoň nějaký trénink... Každopádně v Hradci je to výrazně lepší, ikdyž malinko z ruky :-) Jsem rád, že jsem kluky zase po delší době viděl. Na jaře snad uděláme nějaký sraz třeba v Rožnově... Aspoň 3 fotky tady: [odkaz] -
woody-alien 01.12.22 22:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Cenník type R
Thom: No on to zas takovej problém není. ;-) STK ti udělá servis v rámci pravidelný prohlídky....a logicky to i přesně vychází. Koupíš nový auto a v rámci 4 leté prohlídky ti zároveň udělaj emise a STK. Nikam sám nejezdím....a navíc se ti určitě nestane, že bys neprošel. No ale když ses dal na ojetiny.... >:-[] ;-) -
pradeda777 01.12.22 20:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cenník type R
tms.....povinná STK....není vopruz......je to TUNEL... :no: Další způsob jak stát odrbává motoristy a ti jen nadávají. Ale nic se s tím nedělá. A při tom je to normální zlodějna... >:-[]
Když už, tak jednou za 4 roky jako v Polsku by úplně stačilo.
PS. Tuším, že Yarisek prošel "bez zaváhání". -
Thomasino 01.12.22 14:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Cenník type R
Přesně tak !! Není nad zadokolku, nebo některé šikovné čtyřkolky, kdy s v tomto počasí na široké a přehledné křižovatce můžeš rozjet kráááásně bokem ;-) >:-[] >:D
P.S.: Tak jsem byl dneska s Yarískem na STK, kam jsem posledních 25 let vůbec nemusel. Teda pominu těch 2300 Kč, ale jako něco málo přes 2 hodiny času v háji (v pracovní době), včetně cesty !! To je teda pěkný vopruz, tohle absolvovat každý 2 roky A Jako má to něco do sebe, to střídání aut max. po 3 letech a neřešit STK, jen při prodeji evidenčku, která je do 30 minut vždy vyřízená. [odkaz] -
Market 01.12.22 10:09
« Re: Re: Re: Cenník type R
iu:
Po mojej skusenosti s 310 konikovou predokolkou si myslim, ze nemas za cim lutovat (a pri ten cene novej CTR uz dvojnasobne).
Ak bolo krasne a uplne sucho, tak to bolo fajn (akurat na tie sviznejsie rozjazdy trebalo davat pozor).
Ale akonahle bol studeny alebo nebodaj vlhky asfat, tak ma ten prenos vykonu iba na predok dost sral (bolo to schopne zahrabat aj na trojke).
TYGeR je v tomto uplne iny level... -
iudex 01.12.22 09:56
« Re: Re: Cenník type R
Ja som popravde rád, že nasadili takú brutálnu cenu, aspoň ma nemusí trápiť, že sú vypredané; aj keby neboli, 55 tisíc za predokolkový mainstream by som nikdy nedal. Stará stála 37t eur, to je nárast ceny o 18t alebo 49%. Asi neexistuje auto, ktoré by medzigeneračne zdraželo o polovicu.
A s tým názorom o prestrelenej cene nie som sám, vo všetkých testoch zmieňujú, že cena je vysoká. -
pradeda777 30.11.22 14:56
« Re: Cenník type R
iu.....mám tomu rozumět tak, že objednávky na CTR přijímají??? Já měl za to, že nás "postkomunisty" z toho vynechají......Dále. Díval jsem se na specifikaci a nikde nemůžu najít zmínku o elektricky vyhřívaných sedadlech??? Chápu, že by to bylo s tímto stylem sedadel složitější a pamatuju, že v mé ITR taky vyhř, sedáky nebyly. V Austrálii mě to nevadilo. Ale tady by to byl pro mě závažný nedostatek. ... Specifikace: SPORTOVNÍ SEDADLA S LOGEM TYPE R
Nová lehká závodní sedadla typu R jsou umístěna níže než dříve a jsou navržena tak, aby poskytovala větší oporu zad.
Tak objednávky na CTR neberou. Před chvílí jsem volal do Brna a borec se moc omlouval a říkal, že už přes měsíc žádné objednávky neberou a že je na příští rok (23 kusů) už dlouho vyprodáno. Dále zdůraznil, že v EU máme velký problém s pokutami za emise a Honda bohužel nemá, jako na př. Toyota, žádné kredity které by mohla použít. Dále řekl, že v USA takový problém nemají a proto tam žádné restrikce na objednávky nejsou.
Ještě štěstí, že se mě tato nová CTR moc nelíbí, tak mě to nemusí nějak mrzet.... :-!
Dobrá zpráva je, že paštika od Gašpárika se po dlouhé době opět objevila na pultě tady u nás v prodejně Bachan. Změnila se jen nálepka a přirozeně i cena. [odkaz] .... ;-) >:D >:-[] -
iudex 30.11.22 09:46
« Cenník type R
Angláni pojem liftback nepoužívajú, pre nich je všetko, čo má 5 dverí hatchback, vrátane Octavie.
EDIT: tak som zistil, že type R má už slovenskú cenu. Starý bol za 37t eur, nový som tipoval niekde okolo 43t. Ako sa zverejnili cenníky inde, usúdil som, že ten odhad budem musieť zvýšiť, ale ako hornú hranicu som tipoval cenu na úrovni prémiových štvorkolkových HH, t.j. 48-49t. No a realita je... 55t eur (!) presne 54990 eur :-(
To je proste úlet. Nech je Civic akokoľvek dobrý, furt je to len mainstream so štvorvalcom, ktorý ale stojí viac, ako prémia so šesťvalcom (M240i stojí 54541 eur).
EDIT2: česká cena je 1.299.990 Kč, český konfigurátor tu: [odkaz] -
pradeda777 29.11.22 14:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
iu....možná by bylo dobře doplnit, že v Austrálii, když policie v provozu viděla nebo nachytala někoho "ve vraku" (což ale bylo málokdy, protože tam nikdo nemusel jezdit "ve vraku", tak majitel dostal doporučenou obsílku, aby se do x dnů dostavil na policejní technickou kontrolu, která byla hodně přísná a "mastná". Vůz (pokud něco našli), pak musel dát do x dnů do pořádku jinak deregistrace.
Jo, v Austrálii se taky každý rok platil za vůz nemalý registrační poplatek. -
iudex 29.11.22 11:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Deda: a ja práve tvrdím, že povinná STK je rozumná vec. Povaha nás Slovákov a Čechov je taká, že kým nás nebudú nútiť do údržby auta, tak by tu mnohí jazdili v šrotoch ako v Bangladéši. Pretože priemerný Slovák (Čech) vynaloží peniaze, len keď musí a bez kontroly by autá jazdili dovtedy, kým by sa nerozsypali uprostred cesty. -
pradeda777 29.11.22 10:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
tms...tož já sem si musel na STK taky zvykat. V Austrálii se technická dělá jen při prodeji vozu. Jinak je každý majitel za technický stav vozu zodpovědný sám. To jen tady komunisté vymysleli dobrý kšeft pro kámoše a ovce jim to žerou dodnes...... :'-( :'-( >:-[] -
Thomasino 29.11.22 09:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno
Když já nejsem zvyklý na nějaké STK !! Když se koupí nové auto, platí technická na 4 roky a déle jak 3 roky jsem ho už přes 20 let neměl, takže já nejsem zvyklý řešit nějaké STK >:-[] >:D Jen při prodeji zajedu na evidenčku, to jsem za půl hodinky až hodinku pryč, a je vyřešené.

Inak musím pochváliť Toma, tie množstvá akcií sa na ňom prejavili a driftuje veľmi dobre. Ale úplný king bol Fred, s otvoreným KTM na letných semislickoch (!) jazdiť na zasneženom okruhu, keď mu ostrekovače striekali vodu rovno do interiéru >:D, to je najvác. >:-[] Plus driftoval aj s "autobusom" Dodge.