Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 30.01.14 14:22
« Re: Hlasování - white label
iudex: Jj, tak to je. A o těch incidentech v Nitře jsem ani nevěděl. Hnus. Pamatuju ještě v Praze na studiích, jak vznikaly podobné partičky kolem kapely Orlík. Ať si dneska Landa vykládá co chce. Byly s nima problémy, jak jich bylo víc a napili se....jediní, kdo je dokázali umravnit byli Anarchisti. Ti se jich nebáli vůbec a nejednoho skina přivedli k pláči. ;-) Je to sice zase druhej extrém, ale když se šlo "pařit" na Žižkov, tak jsem za jejich společnost byl rád. A anarchisti aspoň nikoho nenapadali jenom proto, že se jim nelíbil, a nebyli agresivní z podstaty.
-
iudex 30.01.14 10:20
Leg: práve to. Myslím že väčšina z nás predpisy v princípe rešpektuje, ale ja sa nemôžem zmieriť s tým, keď pomáhači denne merajú na rovnom prehľadnom úseku nedôvodne osadenú 70ku. Pretože takto predsa najlepšie pomáhajú tejto spoločnosti, načo by zbytočne obťažovali vyšetrovaním nevinných pokojamilovných neonacistov: [odkaz]
[odkaz] -
Leg 30.01.14 09:37
No ja som myslel práve odobratie vodičáku v správnom konaní - u nás myslím to môže byť aj za jeden priestupok pomerne ľahko odobratie vodičáku na niekoľko mesiacov.
Samozrejme to človek nemôže brať prostriedok k tomu aby jazdil ako de...bil, ale práve ako ochranu keď sa človek pozabudne na nejakej prehľadnej 70-tke alebo podobne. -
Thomasino 29.01.14 19:30
Mám pocit, že u nás ti řidičák na místě vzít nemohou, pokud nezpůsobíš nějakou vážnou dopravní nehodu pod vlivem a podobné šílenosti. Navíc řidičák odebírá Magistrát a ne policajti. Je pravda, že poslední dobou mám pocit, že na Slovensku je ještě větší KOCOURKOV než tady v ČR :-O :-O
Dálniční známku koupím, stejně tak to neznamená že budu jezdit jako bezmozek, ale např. drobné přestupky jako parkování či malé překročení rychlosti pak člověk nemusí až tak řešit >:-[]
Jinak já se těším hlavně na letošní akci v Dolomitech, kam jedeme s pár kamarádama petrolheadama na konci května nebo začátkem června jezdit :-) -
Leg 29.01.14 17:35
Ja si pamätám, keď som sa kedysi stal náhodným účastníkom podobnej nekázne na Pezinskej babe. Mal som z toho zmiešané pocity - ako začínajúci polovodič som bol rád, keď som plynule prešiel zákrutou na podtočenej trojke, takže ma tie šporťáky svištiace okolo celkom rozhodili, na druhej strane sa vo mne srdce junior-entuziastu, ktorý sa zrazu ocitol uprostred skutočného jazdenia, rozbušilo na 7000 ot/min. :-)
Thom- to resenipokut je celkom zaujímavá sužba, vzhľadom na to, že deklarujú, že riešia aj diaľničné známky, tak nemusíš kupovať ani tú a celkovo to vychádza teda ešte o kus lacnejšie. :-) Aj keď na druhej strane, ja som doteraz dostal akurát 2x 30€ (raz za 61 km/h v obci a raz som nemal pri sebe vodičák), takže by som bol ťažko v mínuse. Ale s ohľadom na zákon schválnosti tipujem, že v najbližších dňoch ma čaká mastná pokuta. >:D Ozaj, a u vás sa nemôže stať, že ti vezmú vodičák hneď za prvý priestupok? -
Thomasino 29.01.14 16:11
Tak si tám dáme pak stretko, ok? Jak to máš daleko? To nevadí že tam budeš se skoro "obyčejným" HotHatchom ;-) , tam si prý nikdo na nic nehraje, třeba budeš stíhat neupravené 370Z a nebo Megany RS Cup :-)
Hlavně to žije na Facebooku ve skupině Roadlife, ale jinak je to magazín zde:
[odkaz]
-
Thomasino 29.01.14 15:30
jestli to mám dobře, mělo by to být tady. Je tam jedna pěkná silnice vedoucí nahoru, takže po prvním průjezdu je jasné jestli tam náhodou neměří a jezdí se nahoru a dolů :-)
A jak vidíš na videu, jezdí tam samá pořádná auta jako GT-R, Audi R8, 911, 370Z (dokonce jedna s kompresorem a 450k), C63 AMG, Megane RS Cup, Civic Type R atd.
[odkaz]
-
Thomasino 29.01.14 15:17
« Re: AU hlas
filko - jestli jezdíš v ČR, tak je na čase pořídit antiradar nebo si zaplatit bezva věcičku: resenipokut.cz - to pak vyřizuje někdo jiný a podobné malé přestupky tě nic nestojí, máš to tzv. v paušálu :-) :-) A body nedostáváš. Já do toho od března jdu, jako druhá ochrana k antiradaru. Ten se mě již několikanásobně vrátil >:-[] >:-[] -
filko 29.01.14 12:49
« AU hlas
Tak hoši a dívky, hlasovat jsem nemohl, poněvadž jsem byl na policii vysvětlovat dopravní přestupek. Jedete o 16 kmh víc a je to $250 pokuta a skoro polovina trestných bodů (přes svátky). Zbývá mi jeden bod z 13, tak to jsem na to vše zvědav.
Gratuluju soutěžícím a jdu se mrknout na vaše fotky. -
Leg 29.01.14 12:34
Zdravím všetkých, ospravedlňujem sa i ja, že som i ja nehlasoval, ale akosi som nestíhal, o čom svedčí aj fakt, že dnes som umyl auto po dvoch mesiacoch, čo je asi môj rekord. Bolo už načase, nebolo totiž vidieť zadné EČV. Každopádne, gratulujem víťazovi, medailistom, ostatným klasifikovaním i diskvalifikovanému.
iudex: tuzingová debata ma inšpirovala k riešeniu tvojho problému s nedostatkom dostatočne úzkych diskov. Pred mnohými rokmi som totiž v nejakom motoristickom plátku čítal o celkom drsne votunenom Golfe III. Majiteľ si želal mať vpredu užšie kolesá ako vzadu (prosím, zdržte sa impertinentných komentárov na túto tému >:D ), ale keďže užšie neboli v ponuke, došlo na zlaté české ručičky, disk sa rozrezal napoli a v strede sa odfaklilo zodpovedajúce množstvo materiálu. Disk sa zasa nejakým spôsobom "zvaril" dohromady a voilá o palec i viac užší disk je na svete. Way to go! >:D
Inak tou sedemdesiakou by som sa netrápil, z mojej skúsenosti s HH môžem konštatovať, že zábavu hľadám skôr na cestách typu had, dlhé rovné úseky prenechávam kovbojom sedlajúcim TDI.
woody: tých 1600€ tipujem že je iudexova daň z luxusu za to, že si môže kúpiť VW Golf. Mal by nabehnúť na daňový úrad s nemecko-slovenským slovníkom a vysvetliť im, čo znamená slovné spojenie Folks-vágen. Na druhej strane by ho aj tak odbili tým, že golf je športom miliardárov, takže nič nezmôže.
Poterienko: Ten nápis wehrmacht.de si si tam prirobil za účelom fotenia, alebo ho tam máš stále? :-) -
woody-alien 29.01.14 11:00
iudex: Nj, nenech se otrávit. Ještě pořád se dá. V mém okolí samozřejmě vím o problémových (hlídaných) místech, ale ty moje oblíbené úseky jsou docela krátké (řekněme do 5km) a policajty tam nepotkáš. Ti proháněj Passaty na silnicích první třídy s parametry rychlostek. To je pro ně mňamka, když povolená je 90-ka, ale dalo by se jet dvakrát tolik. Navíc mám už do zblbnutí naježděné i trasy dále od domova, kam často jezdím a kde jsou taky pěkné úseky. Technické a přehledné. A vůbec, nedělej mi chutě....dovolil bych si upravit známé ženské zaklínadlo "nemám co na sebe" na "nemám čím jezdit". :-( >:-[] ;-)
PS: 1600 éček je tedy slušná darda. :no: Prostě, ty naše vlády/zákonodárci se v blbostech trumfujou, chvíli jsme ve vedení my, pak nás předeženete atd. 8-s -
iudex 29.01.14 10:22
Blahoželám víťazovi i medailistom. Sorry za nehlasovanie, nejak som si neustrážil lehotu, každopádne moje hlasovanie by celkový výsledok neovplyvnilo.
Inak ako tu Thom debatuje o prípravách na okruh, začínam mať pocit, že to bude i jediné miesto, kde človek môže vyskúšať hotheč. Už som spomínal, že na mojej ceste do práce osadili 70ku, resp. 50ku a naše orgány mi pomáhajú a chránia ma tak, že tam každý deň merajú, takže trasu, ktorú som chodil doteraz pohodlnou stovkou, teraz absolvujem v kolóne áut idúcich 60kou (aby náhodou nik neprekročil tú ostro sledovanú 70ku). Piesková mandala je oproti tejto skúške trpezlivosti šuvix. Na toto sa úplne hodí slávny rozhovor (čo mi woody pripomenul): soundcloud.com/lolek/odjebat-sa-ztadeto-…

Takže - úspěšní soutěžící z lednového kola soutěže se dohodli na novém tématu pro Únor 2013:
"MOJE AUTO V EXTRÉMU"
Možná to poterienko ještě nějak doplní, ale nelekejte se, určitě za chvilku přijdete na to, že k naplnění tématu nemusíte zrovna zkoušet nedotáčivé nebo přetáčivé smyky. >:D Extrémní je dnes kde co. Můžete využít počasí, můžete (nebo aspoň ti šťastní z nás) postavit svůj HH před cedulí 70 km/h na silnicí s ambicemi rychlostní....anebo se stačí s autem v ten správný čas postavit před bar Mariatchi v Nitře. 8-s Přeju dobré světlo a hodně nápadů.