Ronault. 02.02.14 21:13
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
iudex - U nás dnes taky jemně poprchávalo a diskrétně to namrzalo. Ale včeral jsem jel z Vídně (výlet na termály), všude po Vídni sypali
(mimochodem, víte o tom, že Rakušáci sice mají výborné semafory, kde blížící se konec zelené signalizuje blikání, ale ve Vídni v podstatě neexistuje zelená vlna? Jsem na tom řetězci červených než jsem mimo dálnice projel skrz celým Vídněm dostal neurotický záchvat)
a jak jsem přejel na českou stranu, tak začalo jemně pršet, z prvu jsem jel celkem normálně (100-110), ale pak koukám, že na okrajích skla mám vrstu ledu, tak jsem raději zpomalil a po dojezdu ke garáži jsem zjistil, že megane je v podstatě zabalený do vrstvy ledu... -
Leg 02.02.14 20:27
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
Tom- v tom hothečšope majú aj moje obľúbené disky HRE. Keď som si nedávno vyberal kolesá na svoje bmw, tak mi tieto padli do oka [odkaz] . Nemohol som ale nájsť nikoho, kto by ich u nás díloval a nakoniec som od nich upustil jednak preto, že najmenšie sú 19", druhak preto, že sú trojdielne a väčšinou ich prezentujú na autách typu Ferrari a teda sa dá predpokladať, že to nebude lacná záležitosť. To potvrdzuje uvádzaná cena - za kus.
Iudex - ale nevšimol si si to podstatné - že priebežná očista interiéru mi zaberie max 5 minút. Btw ja zajtra vyrážam o štvrtej do práce. Nové pneu zatiaľ fungujú výborne, ale zajtrajší výjazd do kopca z garáže po čistom ľade bude pre ne skúškou ohňom. Teda ľadom. -
iudex 02.02.14 20:11
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
Leg: toto ma celkom pobavilo: "vôbec nie som umývací fetišista... auto umývam raz za dva týždne, dvakrát za rok spravím generálku s voskovaním a po každej! jazde auto povysávam a poumývam zvnútra..." >:D >:-[] Nechcem radšej vedieť, kto potom podľa Teba umývacím fetišistom je. >:D
P.S. U nás je dnes neskutočná poľadovica, padal mrznúci dážď a všetko je ako zrkadlo, ledva som na tom ľade auto dostal do garáže. -
Thomasino 02.02.14 17:58
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
WL - ta přepravní poloha tam asi ještě bude, ale i tak má Megane R.S. 265 Cup podle mě celkem velké mezery mezi koly a podběhy.
To zase musím uznat, že GTI VII to má o něco hězčí a mezery mají menší.
Do budoucna by mohlo být řešení (pokud to má být jediné auto a budu to myslel s ježděním na okruhu vážně), stavitelný podvozek. Ten nejlepší je prý KW V3 nebo ještě lépe KW Clubsport, jen to není za málo peněz:
Leg 02.02.14 10:35
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
wl: veď práve preto to píšem, predtým som mal strieborné auto, teraz mám tmavomodré a dobre viem, aký je rozdiel v citlivosti na kvalitu umývania a údržby - u tmavých áut treba skrátka voliť o dosť citlivejší prístup, inak je ospevovaná hĺbka a rôzne efekty pomerne rýchlo preč.
Deti? čo to je? :-! Ale chápem vaše trampoty, sám vozím občas deti a nestačím sa diviť, čo po sebe dokážu zanechať po trojkilometrovej jazde bez jedla a bez pitia. Ale nejak to neriešim, po jazde vezmem vysavač, handru a čistič a o 5 minút je všetko ako má byť. :-)
BTW vôbec nie som nejaký umývací fetišista, a už vôbec nie v zime, len podobne ako wl razím hlavne v interiéri teóriu priebežného upratovania: podľa možnosti po každej jazde povysávam bordel z kobercov a zo sedadiel, raz do týždňa utriem prach a okopané prahy, umyjem okná. Robota zakaždým do 5 minút. Vonkajšok podľa znečistenia v priemere tak raz za dva týždne, cez zimu na to často dlabem, to je vždy tak na hodinku až dve. dvakrát do roka generálna údržba s voskom a čističom interiéru, vrátane prezutia a voskovania diskov. to mi zaberie celý deň. -
woody-alien 01.02.14 23:42
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
;-) Tak to jsem rád, že v tom nejsem sám, někdy si připadám jakože je snad moc terorizuju. Prahy bohužel trpí, mně se zatím v tomhle ohledu nezadařilo. Ovšem největší pohroma pro auto je tchýně. To je učiněnej slon v porcelánu. Když se mi jednou za jízdy v Mondeu pokoušela do zadního okýnka, které má pojistku proti skřípnutí, skřípnout nějakou utěrku coby stínění proti slunci...už jsem jí vyloženě vynadal. Od té doby nezapomínám stahování okýnek zablokovat. Později jsem měl o tomhle rozhovor s manželkou a asi to nebylo úplně potichu a děti "nahrávaly". Takže přirozeně nastala prekérní situace. Jeli jsme všichni i s tchýní a ona si chtěla upravit opěrku hlavy. Ani jsem si toho nevšiml, jen jsem najednou zezadu zaregistroval, jak dcera takovým přísným hlasem říká : "Ale babi, ty máš přece zakázáno na cokoliv v našem autě sahat". >:-[] -
white label 01.02.14 22:58
>:D :yes:
Ono to bude všude +- podobné, akorát mně se podařilo naučit je přešlapovat prahy, tohle se moje děti naučily rychle, to je zase musím pochválit, ale malá má taky v autě imrvére hlad, resp. ona tomu tak říká, když má na něco chuť. Nejčastěji v autě křupe sýrové tyčinky. A tahat tašky a jiné zavazadla do kabiny taky nesnáším, vždycky všem říkám: "Máte snad pocit, že nastupujete do linkového autobusu, nebo vlaku?" A miluju odpověď ve stylu: "Dyť jsme za chvíli tam..." 8-s -
white label 01.02.14 22:55
Leg (and all)
Mně podle této diskuse začíná připadat, že ta CSG je daleko nejméně praktická barva na světě a a že i ta černá (se kterou jsem ji srovnával) je proti ní superpraktická. :-O >:-[]
Ptám se tedy znovu, která barva vypadá hodně dobře i špinavá/neudržovaná? Žádná! Já měl i stříbrné auto, a že by se mi líbilo i špinavé, to ani náhodou a dlouhodobě neudržovaný lak poznám na každé barvě, jen na hodně tmavých a hodně světlých je to vidět snadněji. Ona taková bílá je taky hodně nepraktická, jen jinak, než černá.
A CSG je logicky nepraktická někde mezi černou a "středně" šedou, což není úplná tragédie, třeba tvoje modrá na tom bude docela podobně, možná nepatrně líp, ale žádný dramatický rozdíl to nebude.
Ty dva odkazy hodně jiné jsou, "stejné" jsem nenašel, ale jen pro ilustraci efektu červeného proužku to snad mohlo stačit.
A k té podezřele velké světlé výšce Thomasinova MRS, to nebude paket pro špatné cesty východní Evropy, to je jen přepravní balení, kdy se podobně jako u praček zajišťuje buben proti pohybu, tak tedy jsou podobně zajištěny pružiny v jejich horní poloze. To víš, hoši z Dieppe neponechávají nic náhodě. >:-[] -
woody-alien 01.02.14 22:10
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
iudex: Nespletl jsi se a nepopisuješ náhodou moje děti a rodinu ? >:D To je nemlich to samý, jen ještě vyhřívání sedaček funguje. "Nebožka" se naštěstí po pár situacích, kdy jsem neměl daleko k infarktu >:-[] , postavila v rámci možností na mojí stranu...nicméně i tak je auto po jakékoliv delší jízdě zralé na generální úklid. Já třeba nemám rád potahy na sedadlech a do Swifta jsem je původně vůbec nechtěl dávat, ale rezignoval jsem. Jinak se ale úvodní konverzace při nasedání do auta stále nese zhruba v tomto duchu: "Musíte pokaždý pošlapat ty prahy ? To neumíte zvednout nohu ? Tak proč jedem malým autem (Mondeo), sem se těžko leze.Prosím tě, tohle není stodvacítka, nepráskej tolik s těma dveřma. (prááásk) Jejda, jsi mě znervóznil...(šoupání kabelky a nějaký tašky o palubku) Proč sem taháš ty tašky, na co máme kufr ? Já to chci mít u sebe. Vojtěchu, nekopej mi do sedačky, kdo to má pořád čistit. Vojtíšku, nekopej do tý sedačky, tatínek je nervózní. Mami, máš sušenky ? To víš že jo, na tady je máš. Jaký zas sušenky, to snad není možný, vždyť jste teď obědvali." (křup, křup, drobení všude)" >:D -
iudex 01.02.14 21:06
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
Leg: tak to vyprašivenie bude zrejme osud CSG u mňa. ;-) Ja rozhodne nie som taký umývací fetišista, ako wl alebo Ty, u mňa je štandard dvakrát za rok ručne (aj to žiadne super prípravky z karnaubského vosku a pod.) a ak som moc rozšafný, tak ešte jeden-dvakrát umývačka. Doterajšie laky "farby špiny" to znášali vcelku dobre, CSG je ale o dosť tmavšia a teda háklivejšia; takže tá ospevovaná hĺbka CSG bude asi vidieť len cestou zo salónu. >:-[]
Btw. moja polovička po tom, ako deti vyliali džús na ovládač vyhrievania sedačiek a samozrejme to odpálili, skonštatovala, že kým sú deti malé, najvhodnejšie auto by bolo s plastovým vodotesným interiérom, ktorý by sa dal po ceste vystriekať hadicou, v reále maximálne nejaké malé auto v základnej výbave, kde človeku nebude ľúto, ako ho detská osádka zhumpluje. Ja som si síce povedal, že v GTI bude vládnuť disciplína, ale už vopred viem, že ma realita zvalcuje. >:-[]
Btw. ešte k farbám: keď som prechádzal rôzne Golf-fóra, štatisticky vedie biela, v tesnom závese za ňou CSG a tretia červená. S veľkým odstupom je potom čierna; ostatné farby ako tmavá modrá, limestone šedá či strieborná sú len kusovou záležitosťou. -
Leg 01.02.14 20:41
« Re: Leden, s HotHatchem jedem
wl: tých dvoch odkazoch trochu dosť nadržiavaš GTIčku, ktoré na fotke ukazuje CSG "at it's best" narozdiel od GTD, kde pôsobí tá istá farba doslova ako šedá myš. Ale inak plný súhlas, červené doplnky dávajú tejto farbe druhý rozmer.
Ďalšia vec je, že na to, aby sa podobná sivá metalíza ukázala v plnej kráse a hĺbke, vyžaduje kvalitnú údržbu nielen kvôli čistote, ale aj v zmysle zabráneniu vzniku mikroškrábancov pri očiste nielen na "kefách" ale aj necitlivom ručnom umývaní. Vplyvom podobnej údržby lak vyprašivie a jeho pôvodná hĺbka je dávno preč.

To je zajímavé, už v sobotu nám psala známá z Blavy, že je tam náledí, přitom u nás je už od pátku skoro jarní počasí, všechny zbytku sněhu tady dole stály, přes den je teplo a slunečno a ani v noci nemrzne. Možná třeba V Žilině bude podobně jako u nás.