white label 05.02.14 00:03
Th
Už ti za mně trefně odpověděl w-a.
Těch průměrných cca 10 tis. km ročně co najedu s GTIčkem mi bohatě stačí, mám to štěstí, že s ním jezdím z relativně velké části pro zábavu po místních okreskách, tedy ne jako např. "obchodní cestující" na pravidelné trase Brno-Ostrava a zpět. Už druhou zimu ho ani nepřezouvám na zimní a jezdím výhradně na zimu vhodnějším allroadem. Teď je i tady taková "zima", že když s ním občas (za "jarního" počasí) vyjedu, jsem rád, že je na letních. Každopádně nemám problém přiznat, že dám klidně přednost očistě hh, např. před sportovní jízdou ve tvé (bývalé?) i30.
P.S. Neodpověděl jsi mi, jak je to s těmi xenony u MRS po faceliftu. -
white label 04.02.14 23:41
« Re: Hotheč a spotreba
Paroubková tím dokázala, že ani Golf se v případném těžším terénu neztratí (naopak) a jeho terénní schopnosti jsou minimálně na úrovni Touaregu. Navíc fotka symbolizuje evropské postavení Golfu, potažmo VW, nad produkcí konkurence. >:-[] -
Leg 04.02.14 23:24
« Re: Hotheč a spotreba
Bully: dík práve si ma zbavil koruny miestneho farboprudiča >:D :yes:
Myslím že si to tu zmýlil s nejakým hothatchklubom, faktom je, že okrem white labela, čerstvo Thomasina, čoskoro iudexa, v blizkej budúcnosti snáď woodyho a hádam i mňa tu nikto hothatch nevlastní. A okrem thoma tu má každý jasne usporiadané priority - auto je primárne prostriedkom na presun z a do b a sekundárne, pri dobrej konštelácii hviezd a podľa možností mu má pri tom presune z a do b priniesť pridanú hodnotu vo forme radosti prezentovanej vo forme zmesi adrenalínu a endorfínu vyplavenej do tela vplyvom neurčito definovateľného pocitu splynutia človeka a stroja. (Ospravedlňujem sa Ronaultovi za medicínsky isto nepresnú definíciu) Skrátka, auto, v tomto prípade hothatch nie je hračkou, na ktorej človek experimentuje so semislickmi, nastavením geometrie, podvozka a neviem čím, prípadne s ním obráža okruhy za cieľom naháňania desatín sekundy. Ja osobne jazdím autom do práce, z práce, na nákupy a výlety, nie tam kde sú pekné cesty či zaujímavé okruhy. Pneu si kupujem, keď staré zoderiem a mojim hobby nie je obrážanie predajcov ak sa náhodou objaví nový model hothatchu. Musím konštatovať, že bohužiaľ jediným hothatchom, na ktorom som prešiel viac ako 100 km je ten môj a tudiž sa necítim byť dostatočne kvalifikovaný sa tu verejne vyjadrovať na témy iné ako farba vozidla či dizajn interiéru a exteriéru. Mohol by som sa vyhecovať a napísať niečo aj k jazdným vlastnostiam áut,ktoré som riadil chvíľu, najlepšie ako spolujazdec, prípadne sa dá písať do nemoty o tom, ako jazdia autá, ktoré som videl len zvonka, len neviem či by to niekoho zaujímalo. ;-\
Ber to tak, že čas strávený písaním tychto riadkov nie je (aspoň u mňa) časom stráviteľným nejakou bohumilejšou činnosťou. To že finálny produkt môjho snaženia nespĺňa tvoje kritéria o úrovni diskusie o autách je fakt, s ktorým ale nedokážem a ani nechcem nič spraviť. -
woody-alien 04.02.14 23:21
« Re: Hotheč a spotreba
šmoula: Připravil jsem pro "titulku" 3 fotky. Paroubkovou, ale ta se mi při zmenšení moc neosvědčila, pak slavného létajícího Leona, který jako zázrakem ožil v nejmenovaném bazaru, no a nakonce tohoto Focuse a ten vypadá tak nejlíp. ;-) -
šmoula nešika 04.02.14 23:07
Th: Ty ale blafuješ... >:-[]
... ne, hledá náboje. ;-) [odkaz]
Když tak koukám do galerie... hele, to bude stará Paroubková. Konečně, hurá. Taková garážová perla tu nesmí chybět. Navrhuje ještě někdo zde ponechání tohoto mistrovského kousku pro další generace? :-) -
Bully_ 04.02.14 18:14
iudex:
ale houby, radsi si precti, na co reagujes :-)
Barva dulezita je, ale resit ji spolecne s dalsimi kravinami donekonecna s celym MACZ a pritom neresit vubec nic jineho- to je to, o cem jsem psal. Ja si barvu resim sam, doplnky si resim sam, nepotrebuju to sdilet a klevetit na 100 stranach s celym svetem. Pak ostatnim obcas prijde, ze je prave barva, linka vlevo a dole a nahore a trpytivy nadech do zlutohneda v jinak modrozelenofialove perleti to jedine dulezite, proc si kupuju HH, abych mohl delat "heč" na cely svet >:D
Kdybyste radsi nesedeli porad na ksichtbooku a vazne sedli i zavolant, kdyz vam treba nekdo organizuje sraz a rika vam to tydny dopredu. Ale chapu, ze ty odstiny a linky jsou dulezitejsi a nikomu to neberu. -
woody-alien 04.02.14 17:56
« Re: Hotheč a spotreba
Thomasino: >:D >:D >:D Čteš si to po sobě vůbec.....? Jasně, na barvu to přece nejezdí, ale hlavně aby drobné červené detaily ladily s prošíváním sedaček, volantu, s linkou na palubce a s červenými pásy. >:D >:D :yes: Ten budu dávat k dobrému ještě dlouho.... ;-)
Thomasino 04.02.14 12:48
« Re: Hotheč a spotreba
Nejmenší spotřebu má stejně White Label, protože se svým HotHatchem nejezdí >:-[] >:-[]
Ke všemu jako druhý bonus si může dovolit mít auto neustále čisté >:D
To u mého nového "HotHečKupé" nehrozí, proto ta "obyčejná" praktická šedá s drobnými červenými detaily, ladící k červenému prošívání Recaro sedaček, volantu, červené lince přes celou palubku a červeným pásům :-)
Tak pneu Conti TS830P nakonec nebudou, v celé ČR mají podle všeho jen rok výroby 2012 a to ať si nechají. Takže jdu nakonec do Dunlop 4D, které se chovají na suchu a mokru hodně slušně, jsou prý tiché a mají i malý valivý odpor (jednak je má kolega a podle testů). Trochu slabší stránka je chování na sněhu, ale ten podle všeho ve městech v zimních měsících již bývat nebude, takže pro mě je nejdůležitější chování na suchu a mokru >:-[] -
iudex 04.02.14 09:11
« Re: Hotheč a spotreba
Tak ako vidím, vyvolal som svojou poznámkou o spotrebe flame; aj keď som tak nejak čakal, že mi takú drzosť niekto otrepe o hlavu. ;-) Opäť tu narážame na filozofický prístup ku kategórii hothatch: či je to ultimatívne športové auto, alebo len trochu výkonnejší konvenčný rodinný povoz. Ja to vnímam tak, že DNA hotheču je z polovice športové auto, z druhej polovice bežný praktický hatch. Preto nie je úplne namieste pohoršovať sa nad tým, že v ňom niekto vidí praktické stránky a rieši praktické otázky, ako je spotreba. Hotheč nie je ultimatívny superšport, kde sú podstatné iba jazdné výkony na okruhu, ale pre väčšinu je to hlavne univerzálne auto na denné používanie. Takže bežné civilné jazdenie tvorí u hh možno 95% času a ten malý zvyšok je dynamická jazda na prázdnej okreske či okruhu (u mňa to bude možno 0,5%). Samozrejme je mi jedno, či hh zožerie o deci či dve viac, ale na druhej strane poteší, ak sa pri bežnej jazde (čo tvorí tých spomínaných 95%) dá s ním jazdiť s akceptovateľnou spotrebou (či priemerná spotreba začína osmičkou, alebo desiatkou je už relatívne cítiť, ak nie na peňaženke, tak napr. na dojazde). A k farbe sa tu snáď vyjadruje každý (farba je pre auto vyberané srdcom ešte dôležitejšia, ako pre čisto pragmatické premiestňovadlo, keďže sa musí páčiť hlavne majiteľovi), takže názor Bullyho o irelevantnosti farby pre hh je skôr osamelý.
Ale je dobre, že hotheče sú také univerzálne autá, aspoň sa každý môže zamerať na ten aspekt, ktorý je pre neho ten podstatný. U mňa je to okrem jazdných vlastností a dynamiky s dovolením aj tá praktická stránka ;-) (ak by nebola, nekupujem za tie peniaze GTI, ale Toyotu GT86). -
white label 04.02.14 01:00
Bully
Už ses lapil a jak za chvíli zjistíš, není cesty zpět. ;-)
Co se optické stránky vozu týká, tak především (logicky) chci, aby moje auto (včetně hh) působilo dobře na mě, tedy abych byl s jeho vzhledem spokojen já.
Jak bude působit obecně na okolí, naopak nemá cenu až tak řešit, protože na každého bude působit jinak. Pokud se ovšem bude líbit mě, měl by se líbit i lidem naladěným na podobnou "vlnovou délku" a naopak. Ale to, že řeším jeho vzhled, přece vůbec nevylučuje to, že podobně řeším i jeho vlastnosti, technický stav apod.
(příspěvek č. 12121)

Naštvali mě tím sice, myslel jsem si že v novém autě budu mít konečně nejen navigaci se zpětnou kamerou, ale také xenony, ale co už. Na xenony to nejezdí ;-) >:D
A v noci toho moc nenajezdím, naštěstí. Ale je to škoda.
Ke zbytku se už nebudu dokola vyjadřovat, od spousty jiných zde si nemyslím že bych pro zábavu jezdil jen 5-15% jak někteří uvádíte, u mě je to výrazně více. Proto jsem také ochoten tomu něco obětovat. Raději jedu delší trasou po okreskách, pokud to jen trochu jde a auto kupuji primárně se zaměřením na zábavu, vše ostatní šlo nyní hodně stranou (taky s ním budu jezdit několikrát do roka na okruh, chci zkusit taky Nurburgring a především musí skvěle fungovat v mých oblíbených passech v Alpách). Až to budu chtít hodně upravit na okruh a stane se auto neúnosně tvrdé, pořídím v nejhorším druhé, ale musí to taky trochu jet. Klidně Clio RS (či GT) nebo Captur, pokud do něj začnou dávat výkonnější modely. Ale na denní ježdění klidně i Oktávku CC s 1,8 TSI >:-[] Ale min. dva roky to snad vydržím s MRS, pak uvidíme. Časem si chci pořídit konečně toho Caymana S, to je takový můj cíl s výhledem do 5-ti let :-!