Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.02.14  20:40

« Re: Přihlašuji se

poterienko: >:D >:D >:D >:D :yes: Tys mě dostal, tohle jsem nečekal. Přece jen jsem sázel na nějaký semaforový pokoření Fabie Junior. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.02.14  20:37

« Re: Zimná úroda hothečov

Thomasino: Ta menší odlišnost Cupry od běžných FR verzí třeba mně nevadí. Shledávám v tomhle stylu jistou podobnost (spíš celkově než co se týká detailů) s Audi S3. Nic extra výrazného ale o to víc tě překvapí na silnici. Dva výfuky po stranách jsou v normě, horší by byly čtyři - to už zavání Globus-tunningem. Hmm, ten šedý plast vzadu bych taky nemusel, ale ani mě to moc nerozčiluje. Co se týká interiéru, od FR už je Leon docela v pohodě. Celkově bude Cupra vypadat sportovněji než GTI a co se týká fungování, tedy vyladění celku, to se teprve uvidí. Jestli bude Cupra fungovat alespoň stejně jako GTI Performance, pak to bude zajímavé. Taky je otázka, kterou už nastolil white label, jestli opravdu bude DCC v základu, protože pokud ne, tipnul bych si, že Cupra bez něj bude rozhodně větší "prkno" než GTI.

Abych to za sebe shrnul. To co nám Seat předkládá vypadá lákavě, ale taky to vůbec nemusí dopadnout. Opravdu to může být, když to přeženu, i přes vyšší výkon jen "Dacia" GTI. Uvidíme.

A k té tvé poznámce o lidech, co jim řízení zas tak moc neříká ;-) , pochop už konečně, že nic není černé ani bílé a jsou i různé přístupy k řidičské zábavě. Fiesta ST na okruhu vyprášila kožich GT- 86, tak je tedy lepším a zábavnějším autem ? A proč s GTI 7 dosáhli nejlepšího času v režimu Comfort ? Proč takové všeobecné "zklamání" jako je nové CRS dokáže na okreskách úplně obrátit názor kritika ? Proč Focus ST prakticky v každém testu dostane čočku od GTI ? Proč jeden a ten samý testér ORS i přes její čas na smyčce označí jen za rychlejší rodinné auto a GTI za jasný hot-hatch ?Jsou sice jisté hranice dané konstrukcí i třeba výkonem, ale tvrdit že (pro příklad) MRS je autem pro zapálené řidiče a Cupra (už dopředu) jen rychlejší auto je docela komické. Jinak je mi to ovšem fuk, tohle (náhled p.t. řidičské obce) nehraje v mém výběru absolutně žádnou roli. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 19.02.14  20:36

« Re: Přihlašování do soutěže

Thomasino: Jo Pota mě předběhl >:D A ten první? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.02.14  20:33

Kysky, jaký "načnu" ?? Jsi třetí s přihlašováním ;-) Ale mezi 4%-ními jsi první, to je fakt >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 19.02.14  20:25

Tak já to načnu. Přihlašuji svojí fotku :-) [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 19.02.14  20:25

« Přihlašuji se

Vzhledem k tomu, že HH nemám a nikdy mít nebudu (moc malé, nevejde se tam mrtvá kráva a bez hovězího já nepřežiju), přihlašuji se do soutěže s tématem Moje auto v extrému.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 19.02.14  19:41

šmoula: taky jsem si všímal. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.02.14  19:37

Mě se třeba ty výfuky po stranách líbí, podle mě by takové sportovnější verze měli mít dva laufy po stranách, nebo jeden uprostřed. Jeden na straně je o ničem, ikdyž třeba s dvojitou koncovkou. Mě u té Cupry vadí řešení zadního nárazníku s tím šedým "čímsi", opticky to dělá auto hodně vysoké ;-\ Třídvířko z boku vypadá lépe, navíc je kratší a lehčí, takže je fajn že je na výběr. Ale u Leonu mi vadí divně tvarovaný středový tunel, který mě tlačí do lýtka. Ale Seat mi nikdy nijak moc nevoněl, stále to beru jako levnější a horší alternativu ke GTI :-O Uvidíme co srovnávací testy, ale zrovna tady se moc nebojím, že by po stránce zážitků z řízení, nebo z chování na okruhu sesadilo z trůnu MRS ;-) >:-[] Na běžné ježdění pro obyčejné smrtelníky, co jim řízení zase tolik neříká a jen chtějí mít rychlejší auto, to bude ale určitě dobré >:-[] Hlavně VW nedovolí, aby Cupra byla výrazně lepší než GTI, maximálně tak stejně dobrá. A to horší řízení co vytýkají GTI, bude u Cupry asi stejné.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 19.02.14  18:24

iudex: Ale jo, dodávku nových GTI už jsem tuším zahlédl, i GTD jsem teď někdy viděl. A v šedé vypadalo naživo mnohem mnohem líp než z fotek. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 19.02.14  15:59

neodlisenie od FR verzie mi ani tak nevadi, ale neviem prekusnut tie vyfuky po stranach, smrdi mi to tuzingom, zrejme si pri pive povedali cupra nemoze vyzerat ako FR tak jej vezmime hmlovky a dajme duplex vyfuk >:-[] ked s tym zacalo GTI tak to k nemu nejak prirodzene patrilo a ziadna past na oko sa nekonala
  • « 10 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.02.14  15:39

No vidíš, aké je to subjektívne. Ja som doteraz tie bacuľaté Leony nemusel a nový Leon (od verzie FR) mi dokonale sadol, Cupra jakbysmet. A nejaké výraznejšie odlíšenie od FR mi nechýba, ono už tá FR vyzerá pomerne dynamicky na pomery triedy. Vizuálne sa mi Leon páči viac, ako Golf (btw. v poslednej dobe vídam čoraz väčšie množstvo Golfov, evidentne idú na dračku, som zvedavý, či to platí aj pre GTI).
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 19.02.14  14:53

berustina predaval svoju cupru za neskutocne peniaze, skoda ze prihlasenie na svk znacky by stalo cez 1600 E ;-\ vymenil by som zlte za zlte a manzelka by na to neprisla >:D nova cupra je aj pre mna dizajnerske sklamanie
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.02.14  14:48

OPC ... hm ... pozerám, že rozmer je 245/35 R20 a rýchlym skontrolovaním zisťujem, že kvalitné pneu v tomto rozmere je od cca 230€. Čo nie je až taká katastrofa ako som predpokladal, napríklad moje zadné o dva palce menšie (245/35 R18) idú okolo 180€.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.02.14  14:03

Ano, Berustina si objednal OPC s 20" koly ve světlé modré OPC :-)

Astra OPC se mu už dlouho líbila a když dostal nabídku na slušně vybavené auto jako na Oktávku RS (tedy o poznání levněji než by bylo třeba GTI), tak šel do ní. Nová Cupra ho zklamala designem, málo odlišné od běžné verze FR. Podobně jsem to hodnotil i já. Stále i to třídvířko vypadá jako obyčejný Leon. To spíše po té Oktávce chvilku přemýšlel o MRS. V neděli jsem ho i svezl, moc se mu líbila Recaro sedadla.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.02.14  13:23

iudex: Někdo to rád horké... ;-) Astru OPC jsem nejel, ale co jsem četl, tak je dost neurvalá. Tak možná prostě nedostatek vychování na někoho působí sportovněji...a navíc se tedy dá koupit za hodně dobrou cenu.

Cupra vypadá hodně zajímavě...uvidíme, jestli to všechno sladěj do dobře fungujícího celku. Pro nepetrolheady ;-) je tam zajímavé i to, že DSG je v Cupře o 25% levnější než v GTI. Jinak výběr ze 3 nebo 5 dveří, výborná technika, super cena, jj je to určitě na zvážení.

No, vypadá to, že není kam spěchat a můžu se bavit výběrem celý další rok a vyjde mi to přesně, jak jsem předpokládal.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.02.14  13:11

Tiež si myslím, že Cupra by bola oveľa lepšia voľba, ako OPC. Síce nominálne rovnako výkonná, ale reálne vďaka podstatne nižšej hmotnosti dynamickejšia, s lepším samosvorom a (zrejme) DCC a (aspoň pre mňa) výrazne krajšia.
  • « 01 Reagovat !

foto white-label

white label 19.02.14  12:51

Th
    Berust si objednal OPC? Zrovna teď, když začíná stát nová Cupra za to (a bude i jako třídvířko)?
  • « 30 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.02.14  11:30

Další kamarád prodal Leona Cupru 240 koní a objednal Astru OPC s 280 koníky, samosvorem a adaptivními tlumiči ;-) A další člen naší bandy právě řeší, že si místo Golfu GTI VI (co má po mě) koupí hodně upravený Focus RS >:-[]
    Nemluvě o 370Z Nismo co mají od podzimu Mojitovci ;-) Co je to krize?? ;-) Já znám tak leda krizi středního věku, že si občas musím koupit nějaké nové rychlejší a zábavnější auto >:-[] >:D
  • « 10 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.02.14  09:58

Fúha, jeden už preháňa svoj nový hothatch po okreskách, na druhého hothatch čaká v predajni a tretí je po uspokojujúcej jazde pripravený podpísať objednávku. :yes: Ak tam niekde vonku zúri ekonomická kríza, môžme povedať, že účasťou v amatérskej fotosúťaži organizovanej samizdaticky na virtuálnych listoch nemenovaného bulvárneho automédia sa jej dá celkom úspešne vyhnúť. >:D :-!

K novému STi - asi pôjdem proti prúdu, ale mne sa nová generácia moc nepáči, aj keď treba uznať, že v spoločnosti predchádzajúcich generácií pôsobí ako slepý medzi slepými. Teda s výnimkou iudexom spomínanej dvojdverovej prvej generácie, to je špica - môj názor na ňu okrem iného formovali hodiny strávené za virtuálnym volantom WRC verzie v hre Colin McRae Rally 2.

Každopádne, v prípade STi viac než kdekoľvek inde platí že na zlaté disky, modrú metlu, dvadsaťročný interiér a "design by Stevie Wonder" to auto nejazdí.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.02.14  08:49

AnGeor: chápem to správne, že už je rezervovaná pre Teba? ;-)
    Teraz som si ju pozrel bližšie a fakt sa mi páči, po prvej generácii konečne opäť vydarená Impreza. Sú tam vidieť isté podobnosti s 3er minulej generácie (čo hodnotím kladne), ten zadok je super, nesmierne agresívny a i predná časť je konečne bez akejkoľvek kontroverznej výstrednosti.
    Pre mňa bola top vždy prvá generácia: [odkaz]
    Tie ostatné som považoval za dizajnové nepodarky, či už tú s guľatými svetlami: [odkaz]
    alebo generáciu s dizajnom Daewoo/Chevroletu: [odkaz]
    či súčasnú: [odkaz]
    Predstava, ako človek ide po šotoline do zákruty bokom, super, to my s predohrabmi nikdy nezažijeme. :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…