Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 20.02.14 11:10
« Je doma
Tak konečne je doma v garáži: [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Pré dojmy sú len obmedzené, predsalen som šiel na letných pri 4°C, takže rýchlosťou najpomalšieho kamióna predo mnou. Každopádne prvotné vnemy: farba je zatiaľ sklamaním, pod umelým osvetlením, resp. vonku pri hmlistej zamračenej oblohe pôsobí dosť fádne. Po Mondeu, resp. Focuse pôsobí veľmi kompaktné, až malé. Defenzívna jazda je veľmi pohodlná, 18ky fakt necítiť, odtlmenie nerovností výborné, celá karoséria pôsobí nesmierne tuho. Celkovo je auto veľmi tiché a kultivované, možno až príliš (predvádzačka sa mi javila taká zvukovo hrubšia, neviem čím to je). Sedadlá sú tiež komfortné, čo je na denné používanie super, žiadne súkanie sa do nich ako do Recár v ST, uvidíme na okruhu; prevodovka je taká štandardná, nesadol som z nej na zadok, žiadna prehnane športová tuhosť, v podstate ľahká cvakačka ako v Mondeu; riadenie je strmé, ale veľmi ľahké, možno sa dá niečo prestaviť v menu, neviem. Spojka je perfektná, žiadna brutálna sila á la Focus ST netreba. Niektoré veci sú otravné (štart-stop, elektronická brzda - nepustí, kým človek nie je pripútaný). Celkovo ten prvotný dojem z defenzívnej cesty domov je, že ide o perfektný daily car, ktorý nevyžaduje žiadne obmedzovania oproti bežnému autu. Tú temnejšiu stránku ešte len musím objaviť. :-) -
woody-alien 20.02.14 10:53
« Re: Zimná úroda hothečov
iudex: Já bych se nevsadil. GTI Perf. zaostalo i s tím e-difem celkem dost. Ano Cupra má navíc 50 koní, ale oproti MRS je to už "jen" plus 15. Že výkon není vše, dokázala Astra OPC taky s 280 koni, která zaostala přes 12 vteřin a jestli tohle dokáže stáhnout jen sofistikovanější samosvor, to bych si nebyl jistej. Takže možná že jo, možná že ne. Každopádně mě tohle nevzrušuje, to je tak dobrý pro marketing a majitele, kteří se už třesou až si budou moct na auto nalepit samolepku s časem na Ringu. ;-)
Ale jinak jsem samozřejmě na dojmy z Cupry velmi zvědavej. Za tu cenu se těm kolujícím informacím o základní výbavě a výkonech až nechce věřit. Pořád čekám nějakej ne háček, ale pořádnej hák. >:D -
iudex 20.02.14 10:24
Tom: no ja by som si taký istý nebol. Treba si uvedomiť, že Cupra má nielen vyšší výkon, ako M RS, ale je i ľahšia a má sofistikovanejší samosvor. Myslím, že najmä vďaka nemu naložilo GTI aj silnejšiemu STčku na Ringu. Takže je by som sa celkom pokojne stavil, že ten čas M RS Cupra zdolá. -
-
Thomasino 20.02.14 09:27
Tak u Cupry se toho moc nebojím, že by po 3 letech překonalo čas na Ringu pro předokolky. Ikdyž by to už bylo potřeba. To spíše vidím na toho Civica Type R. Každopádně bude nová ostřejší verze MRS, takže i kdyby náhodou Cupra o kousek překonala, na dloho to určitě nebude. Ale hlavně Cupra nebude tak hardcore zaměřená jako MRS Cup, to je podle mě jiná klientela. Možná až Cupra R, tam je to celkem možné >:-[]No hodně jsem zvědavý na Megana R.S.R :-) -
Leg 19.02.14 23:42
« Re: Přihlašování do soutěže aneb Zvrhlíci v akci
Tak som si to teraz pozrel na veľkej obrazovke ... Kysky ty si ďábel, že si sa na niečo také dal, respect. :yes: to by som ja nikdy nedokázal, požičať si od sestry tangá a ísť niekam takto pózovať - buď rád, že ťa nikto nenačapal. >:D -
white label 19.02.14 23:27
Th
Tím chceš říct, že u minulé g. Leonu bylo odlišení Cupry od FR verze naopak zásadní?
Já jsem u nové Cupry hlavně rád (kromě možnosti 3dv.), že už konečně nevypadá jak splašené MPVéčko.
P.S. Jinak to bude sranda, když taková Cupra pro "neřidiče" překoná čas MRS Cup na NS. >:D
Když si vezmu, co dokáže GTI Perform s 230 PS a přídám k tomu dalších 50 PS. ;-)
[odkaz]

Ta barva podle mě vynikne jen na denním jasném světle, aspoň co jsem ji viděl já. Pod zářivkama to nebude nic moc, prostě šedá. Ohledně Stop-Start : dá se u GTI také tlačítkem vypnout, aby tě to neotravovalo? U mě to jde, ale musím to po každém nastartování dělat dokola, což je hodně otravné 8-s :-O
Jinak spojku, řazení a brzdy mám hodně tuhé, proti šestkovému GTI velký rozdíl, celé takové "silové", musím si zvykat. Prý to tak má u sportovněji zaměřeného auta být. Ale určitě si zvyknu, aspoň nemusím utrácet za posilovnu >:-[] To samo platí o řízení, které je tuhé, ale díky omezenému posilovači je celkem komunikativní a byl to jden z důvodů proč jsem do MRS-C šel.
Těšíme se na tvé dojmy, až ho začneš o víkendu pěkně zajíždět, jako jsem to dělal po okreskách minulý víkend já. Jedna nádrž OMV-100 byla za pátek, sobotu a neděli pryč :-)
Máš tam vlastně adaptivní tlumiče nebo ne? Už se nepamatuji. Určitě se ti bude časem líbit ta "kultivovanost" a utlumení venkovního hluku, při vyšších rychlostech je to fajn. To já tam mám slušný hluk, drahá polovička z toho moc nadšená není. Utlumení od podběhů u MRS není zdaleka tak dobré jako u GTI, jsou to hodně odlišná auta.
Takže užívej a těš se z každé jízdy, stejně jako si užívám já (domů jezdím z práce výrazně delší trasou, aby se motor hezky prohřál a nebylo to jen 10 minut).