Thomasino 20.02.14 18:18
« Re: Přihlašování do soutěže aneb Zvrhlíci v akci
WL - nevím na co jsi reagoval, s tou narážkou na natvrdlého majitele, nevidím v ani jednom prohlížeči k čemu to bylo (kdyžtak napiš čas příspěvku a co se ti na tom nelíbí, ale nějaké rozumné argumenty pls). Každopádně si stojím za vším co jsem napsal :-) -
Leg 20.02.14 17:26
« Re: Je doma
Mne by hádam stačili i nenatáčacie xenóny, bez DCC by som sa tiež obišiel, alcantaru by som asi chcel, asi aj ďalších pár zbytočností, nepoznám presne cenník. DSG by chcelo intenzívnejší test, moc som s DSG doteraz nenajazdil ale hádam by som do neho šiel.
A zadné dvere? Predpokladal som, že pre mňa už dosť drahé auto by sa u mňa ohrialo na dosť dlho a teda by časom s príchodom potomstva prevzalo neľahkú úlohu auta rodinného - a tam by som volil jednoznačne 5dv, hlavne v siedmej generácii, kde sa na rozdiel od predchádzajúcich dizajnovo až tak neodlišuje 3D od 5D a navyše 5D je už u nás myslím bez príplatku -
white label 20.02.14 16:42
Leg
Já bych si jen "vyměnil" zadní pár dveří za DCC a přidal alcantaru na boční partie sedadel.
Udělal dobře s CSG i s LED-bixenony.
To "házení" CSG do zelena, modra apod., jsou jen odrazy z okolí viditelné spíš pouze na fotkách.
K čemu ty vlastně potřebuješ zadní pár dveří? -
Leg 20.02.14 16:16
« Re: Je doma
No ale aby som napísal aj niečo k autu ... vlastne nemám čo, všetko už bolo povedané (niekoľkokrát), gti bol (a v podstate stále je) môj malý sen, CSG, 18'', 5dv a xenóny je aj "moja" konfigurácia, takže neostáva než pozdvihnúť tri palce. :yes: :yes: :yes: K tvojim prvým jazdným dojmom: si si istý, že si omylom neodfrčal na susednej 1.4? >:D
BTW, na foto zozadu tá farba pôsobí trochu ako woodyho zelená na Mondeu. A prosíííím, tie ohyzdné rámčeky na ŠPZ odhoď pri najbližšej príležitosti do kontajnera. Ďakujem. :-) -
Leg 20.02.14 16:09
« Re: Je doma
iudex: super, zrovna dnes som prechádzajúc cez PK neodolal a spravil si krátku odbočku na Pezinskú Babu. 12 stupňov, slnečno, suché cesty, ideálny čas na prevziatie nového hothatchu - hneď som si spomenul na teba a vidíš, gti je už doma. A ešte ako bonus na letných, čo by som ja dnes dal za letné 245-ky, ktoré sú pekne v teplučku v garáži. Na zimných 205-kách to bolo ako jazda parníkom, plávali sme zo zákruty do zákruty, gumy skučali o milosť. Keby som nemal otestované ako dobre fungujú na snehu, v kaši a kalužiach, asi ich odhodím vdiaľ, takto to proste beriem ako nutný kompromis, ktorý zima vyžaduje. Aspoň si zasa lepšie užijem jazdu na jar po prezutí. :-)
...ako to po sebe čítam, tak som vrámci gratulácie k novému autu písal viac o sebe a svojom aute. Nech žije egocentrizmus! >:D -
Thomasino 20.02.14 15:41
« Re: Zimná úroda hothečov
" Je nejrychlejší H-H na Ringu zároveň nejlepší? " - to je pak jen o tom, co si každý představuje pod slovem nejlepší ;-) :-) Pro někoho univerzálnost a každodenní použitelnost, kultivovanost a ticho na dlouhé cestování (pro mě v tomto ohledu nejlepší GTI VII Perf., možná může být dobrá taky Astra OPC, nejel jsem ji), nebo pro někoho je to komunikativní řízení, zábavnost, hravost (pro mě Megane RS Cup), pro někoho to může být mix různých vlastností se zaměřením na jednu z těchto věcí (např. takový může být Focus ST, či Leon Cupra, Mazda MPS...). Vždy je to hlavně o tom co každému vyhovuje.
Ale je pravda, že za poslední roky většinu testů vyhrává Golf GTI se zaměřením na celkovou univerzálnost, nebo Megane R.S. Cup pokud více zohledňují zábavu a rychlost. -
white label 20.02.14 15:30
iudex
Že tam Cupra udělá nějaký vynikající čas je vysoce pravděpodobné. Koncern se podle mě konečně rozhodl profilovat Seat jako sportovní značku nejen teoreticky, a tahle PR NS akce k tomu patří. Třeba ji potom zase překoná MRSR... a pak přijde na řadu čas Cupry R. Kdo ví, jakou předokolku bude muset nakonec nový CTR vlastně překonávat...
Jinak na tvých fotkách vypadá GTI dost dobře, jak zepředu, tak zezadu. :yes: -
woody-alien 20.02.14 14:31
« Re: Je doma
Thom: Těch 8:14 patřilo Golfu R. Aspoň já to tak ze souvislosti pochopil. ;-) A za to poslední souvětí :yes: :yes: , protože tak to je a po poněkud bezpohlavní době si zase automobilky začínají hledět těhle ostřejších verzí a přibližovat je lidem. Zato buďme rádi. -
woody-alien 20.02.14 14:27
« Re: Zimná úroda hothečov
wl: Jj, ještě ta váha OPC, tu sem pominul. Jak říkáš, možností jak ovlivnit výsledný čas na NS je dost na to, aby dosažený čas mohl mít pouze informativní hodnotu. Proto mě to v podstatě vůbec nezajímá. A i kdyby byly zajištěny stejné podmínky pro všechny (jezdec, délka tratě, počasí a spousty dalších), co to vlastně znamená ? Je nejrychlejší H-H na Ringu zároveň nejlepší ? Možná tak do plamenných diskusí... ;-) -
woody-alien 20.02.14 14:21
« Re: Je doma
iudex: Nejen ta linka, ale i to, že ti jako daylights budou svítit ty LED účka na vnější straně, dělá GTI širším. Přesně jaks mi to předváděl na fotkách v telefonu v Rožnově. Ale už končím, nechci mít na svědomí jednoho světoobčana z Lucemburska. >:D ;-) -
Thomasino 20.02.14 14:11
« Re: Je doma
Ty světla s červenou linkou u tvého GTI vypadají dobře, alespoň zepředu to auto vypadá širší a nižší. Jinak já mám na MRS z výroby Michelin PilotSport 2, a řekl bych naštěstí proti tebou zmiňovaným PS3 (PS2 jsou "sportovnější" než PS3, myslím že podobná obdoba je u CSC2 versus CSC3 - ale tady myslím byly CSC3 stále slušné pneu, ale PS3 fungují co vím spíše na zadokolkách). Ale stejně aktuálně řeším že je prodám a pořídím novější a lepší Michelin SuperSport, na které všichni pějí jen a jen chválu.
Ohledně Ringu, výkon a váha je jen jedna část, nejdůležitější je naladění podvozku, kde právě Ring dokáže díky své rozmanitosti tratě ukázat schopnosti auta. Nepřeceňoval bych to, ale ani nepodceňoval. To že Cupra má 280 koní je sice pěkné, je také výrazně lehčí než OPC (ta je opravdu obludně těžká), ale nakolik bude mít fungující podvozek se teprve uvidí. Mimochodem, IUDEX, MRS 265 Cup Trophy - což je to samé co mám já, jen mělo v základu 19" kola a běžné silniční pneu Bridgestone RE050A 235/35 R19 (kdežto já mám v základu 18" pneu stejné šířky, ale na okruh semislicky), zajelo na Ringu čas 8:08 a ne 8:14 jak uvádíš ;-) Ale je sice pěkné že MRS-C jede tak pěkná kola na okruhu, ale ne každý zkousne jezdit s takto tvrdě nastaveným autem po běžných silnicích, proto si myslím že Cupra nepůjde takto daleko a bude "přívětivější" pro většinu lidí (stejně jako GTI). Proto se nebojím, že by ten čas měla zdolat ;-) Ale jen o čase na Ringu to fakt není, jde hlavně o to co každému vyhovuje a buďme rádi, že máme z čeho vybírat. -
iudex 20.02.14 13:31
« Re: Je doma
Díky všetkým za gratulácie. Zatiaľ prevláda taká opatrná radosť. Keď bude takto ako je u nás teraz (slnečno a 10°C), tak to iste pôjdem cez víkend prevetrať.
Kysky: presne, šedá myš a to mi v zásade vyhovuje (viď recenzia Maserati GranCabrio na hlavnej, ako na majiteľa pľujú cudzí ľudia; preto radšej mať vlka v baránčom rúchu).
Thom: i bez vyskúšania som presvedčený, že M RS je o triedu či dve tvrdší vo všetkom, nielen v podvozku, ale aj v ovládaní (spojka, riadenie, radenie); ja som za tú vymäknutosť GTI oproti hardcorovým HH rád, síce možno by som ešte o málo tvrdšie auto zniesol (max. do úrovne Focusu ST), ale výrazne viac by mi to už zrejme vadilo (nehovoriac o mojej narušenej chrbtici) a teda som za to naladenie GTI rád.
Start-stop funguje ako u Teba, dá sa vypnúť, ale po naštartovaní sa znovu sám aktivuje. DCC nemám, už bixenóny boli nad rámec môjho rozpočtu, každopádne tuhosť klasických tlmičov sa mi javí pre mňa maximálne vyhovujúca. Inak trošku ma sklamalo, že z prvovýroby mám pneu Bridgestone S001, podľa testov sú ďaleko za Pilotmi 3, ktoré máš tuším Ty i za Goodyearmi F1, ktoré dáva Ford na ST (otázne je, či by som nejaký rozdiel poznal).
woody: presne, tá linka robí auto opticky širším, viac prikrčeným k vozovke a to sa mi páči.
wl: ťažko povedať, ono medzigeneračné zlepšenie GTI je obrovské (8:29), súčasné výrazne zlepšilo čas nielen oproti GTI 6, ale aj oproti výkonnejšej Edition 35 (8:38), teda napriek nižšiemu výkonu zlepšenie o citeľných 9s, takže by som tipoval vplyv práve toho VAQ. Na druhej strane nový Golf R dal čas horší, ako M RS (8:14), a to má 300k, tak uvidíme. Ale keď samotný Seat viackrát ten Nurburgring v súvislosti s Cuprou spomínal, zrejme tam nejaký dobrý čas naozaj spravila.
white label 20.02.14 13:01
w-a
Já bych se taky o moc peněz nesázel, i když možné to je, argumentace stejně (motoricky) silnou OPC, má háček - proti nové Cupře je totiž těžká jaksviňa.
Druhá věc je, objektivní srovnatelnost časů na okruhu. Kdo ti na 10O% zaručí, že dva srovnávané vozy budou absolutně stejně "sériové", budou mít stejné pneumatiky, stejné počasí, stejně schopného a "naladěného" řidiče, úplně stejně dlouhou trať (typický problém pro NS) atd. atd. K "přibarvení" času je tolik různých možností, že pokud někdo všechny neohlídá, mohou být výsledky zkreslené. I to je jeden z důvodů, proč mi tyhle časy absolutně netrhají žíly. -
woody-alien 20.02.14 11:43
« Re: Je doma
iudex: :yes: ;-) Jakkoliv to na ně nejezdí, ty bixenony jsou perfektní. Pěkně Golfíka rozšiřujou...
Jinak GTI je prostě v tom denním užívání dokonalé. Neotravuje nekomfortem, neotravuje ani při pomalé jízdě, neotravuje ekvilibristikou při soukání se a vylejzání ze sedaček. A tu jeho temnější stránku brzy objevíš, jakmile trochu zajedeš gumy a bude sucho. Tak si to užij. ;-) :yes:

Na tvou reakci z 9:30.
Mně fungují v Chromu šipky k původním příspěvkům bez problémů.