Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 21.02.14 00:34
« Re: Je doma
Bully
Samozřejmě souhlas.
Každý sériový fwd hh je "geneticky" primárně o kompromisu (užitných vlastností/zábavy), logicky vyplývajícího z původní karoserie hb a koncepce vše vpředu. Myslet si, že se dá tento "genetický" základ zcela "přečůrat" (např. enormně vysokým výkonem motoru, nebo extra tvrdým podvozkem, příp. kombinací obou prvků) a najednou z toho vzejde něco nekompromisně zábavného, je prostě nesmysl. To "nepřečůrá" ani MRSRSRRRNS MEGACUP s 500PS a tlumiči/pružinami ze "žuly". -
Bully_ 20.02.14 22:48
Par poznamek (ne, o cervenych linkach se bavte beze me :-) ) - tezce osobnich a kazdy to urcite vidi jinak:
nekdo zminoval Astru OPC: v Zeneve ma byt vystavena ostrejsi verze Astry OPC s 340k a hlavne o rovnych 100 kg lehci. Hadejte, co ma byt jejim marketingovym trhakem- nejrychlejsi predokolka na Ringu (...).
Ad sila motoru vs. cas na Ringu- zrovna ted jsem cetl clanek o superostrem Mercedesu A AMG. 4x4, nejvyssi vykon na (preplnovany) seriovy dvoulitr- 360k, zkladni cena ("socialka") je na 50.000,-€ (bezne 70.000,-) a vysledny cas na Ringu testovaci jezdec stlacil "jenom" na 8:10.
Sila motoru nebo i fungujici a proste rychle auto vs. zabava- mne zase prijde i MRS Cup jako vymeklost >:D , i kdyz funguje bezvadne a je rychly az beda. Ze by byl nejak vyznamneji zabavnejsi oproti jinym preplnovanym predokolkam mne taky neprijde. Kazdy ma ta meritka jinde. I to zminene GT/BRZ s ekoteroristicky pridusenym projevem te zabavy prinese mnohem vic- pokud s ni clovek chce pracovat a umi trochu jezdit (chci ji, chci ji, chci ji >:D ). Ale vubec nemusi jit ani o jinou koncepci auta, jako je treba to GT/BRZ. Lecktery dneska uz temer youngtimer te zabavy prinese vic, nez dnesni mnohem rychlejsi HH´s. I trilitr fteedeeii jede jak z praku a zabavny proste nebude.
A vubec to porovnavani casu na Ringu. Uvedomte si, kdo to jezdi (ponechme stranou, jak se jich dosahuje). Pro nas bezne smrtelniky mne to prijde vazne jako silne orientacni udaj, slouzici casto spis k lepsi prodejnosti modelu. S nejakymi zkusenostmi tam muzete predjet s relativne slabym autem i nekolik 911-ek behem jednoho kola. A stejne tak predjedete "outsidera", ktery se diky svemu autu a tomu jak umi ridit stejne bavi o dost vic nez vy. -
Thomasino 20.02.14 22:36
Jo, jo, splnil. Člověk si musí jít za svými sny a občas cestou něco obětovat :-)
Zrovna ta GT86 mě ale celkem mrzí, že ji nedotáhli úplně do konce, že nemá lepší průběh krouťáku a není o něco málo výkonnější. Nebo aspoň lehčí. Původně se mluvilo o váze 1150 kg, nakonec je z toho 1240 kg :-( Nechtělo se mi dělat spoustu úprav u auta v záruce, ale třeba si jednou koupím jako jetou a poladím ;-) Jeden nikdy neví, jaké choutky bude mít za pár let. Já auta rád po čase střídám, takže co přijde časem se uvidí. Třeba MRS upravím na okruhové řádění a pak k němu budu muset přece jen pořídit nějaké druhé. Ale rozhodně musí taky aspoň "trochu" jet >:-[] Ale teď mám novou hračku která mě baví a doufám, že dlouho bavit bude. Zítra mě čekají zase pěkné okresky do Jižních Čech, tak si to jistě užiji :-) Tímto se na další 4 dny trochu odmlčím... -
Thomasino 20.02.14 21:34
Tak to mě se třeba GT86 celkem líbí, ale samozřejmě taky bez AeroPacku. Ikdyž úplně původní koncept FT86 byl mnohem hezčí :-)
Já jsem zvědav, jestli bude Golf CC a jestli případně bude něco jako Golf CC GTI ;-) Počítal jsem si i S3 sedan, ale v testech to moc nechválili, tak jsem se pak soustředil spíše na tu M235i. No tak ale tak třeba jednou bude M2, nebo se vyblbnu teď pár let s MRS na okruzích a pak se na stará kolena zklidním a vystačím s nějakým GéTéčkem typu M235i či snad 228i apod :-! -
woody-alien 20.02.14 21:27
Thom: Já jen pošťuchuju, nechytej se toho hned jak ty víš co košile. ;-) Každýmu se líbí něco jinýho a hlavně někdy dáš přednost chování auta před tím jak vypadá. Mně se třeba moc nelíbí GT-86, ale klidně bych si ji za určitých okolností koupil. Ovšem bez Aeropacku - to bych nezkousl. -
woody-alien 20.02.14 21:10
« Re: Co dáme teď? Mmmm... pro změnu... třeba nějaký - horký poklop
šmoula: :yes: Jen pro informaci. Na konkurenčním webu píšou jako tutovku, že importér Seatu bude u nás prodávat VÝHRADNĚ pětidvéřovou verzi a pouze výkon 280 HP. Prý se tak rozhodli po zkušenosti s prodeji GTI u nás, kde 3-dvéřových verzí se prodá minimum. Mimochodem, když se na Slovensku u GTI nepřiplácí za 5 dveří, můžeš si vůbec objednat 3-dvířko ?
Jo, a prý bude na podzim i Cupra ST. -
woody-alien 20.02.14 20:32
wl: Jsem zvědav na iudexovy poznatky, ale na 18" kolech bych do GTI objednával DCC spíš z rozmařilosti než nutnosti. Jako drahý to není, to ne, ale rozpočty jsou zkrátka napnuté. To spíš bych řekl, že mi připadá trochu přes míru příplatek právě za druhý pár dveří (Swišť je má za desítku) a hlavně tedy za DSG. -
šmoula nešika 20.02.14 20:24
« Co dáme teď? Mmmm... pro změnu... třeba nějaký - horký poklop
Majitele nových HH preventivně varuji, ostatní nedočkavci, usaďte se.
Řeč je pochopitelně o nové cupřici.
Otevřu YT a tam na mne kouká video AF o testování nového SLC. No jo, v pondělí to bude v SM, brzy na AF jako dojmy. A hned vybafne test Britů (no, úplná novinka to není) a nové upoutávky. Bílé jsem výjimečně přicházel na chuť déle a šedá je zepředu hodně podobná FR. Krásné prdy při řazení, drsný zvuk se vzrůstajícími otáčky až pískot sání, chybí snad jen to tuzerské prskání po puštění plynu jako u italských véček. A interiér vypadá po stránce barev u dražších verzí perfektně.
[odkaz]
Edit: S těmi odkazy v editaci to je na mobilu bída, dejte si na YT do vyhledávání seat leon cupra 2014
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz] -
šmoula nešika 20.02.14 19:21
« Re: Přihlašování do soutěže aneb Zvrhlíci v akci
Th: Fack jo, mně to funguje i ve starším laciném sungu... ;-) Akorát když je to reakce na příspěvek, který již není na dané stránce (což je zde pravda poměrně často), tak to nejde. Ale lze si poradit přes výpis na kartách... většinou. :-)

Tak raději přejdeme od červené linky k modré. >:-[]
Nedávno jsem v diskusi vzpomínal, že by mohl mít Golf R modrou linku (jako má GTI červenou), tak jako tomu bylo u nejrychlejšího Golfu II. g. U VW mě bohužel vyslyšeli pouze částečně a modrou linku sice použili, ale u Golfu GTE, kde přitom mohla být linka třeba zelená.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]