Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 24.02.14 08:32
« Re: Prihlasujem sa ....a Mea Cupra.
wl: no, už ma to moc neprekvapuje, že Ty sa orientuješ týmto smerom >:-[] , vcelku to zapadá do radu Tvojich ostatných poloúchylných fotiek: [odkaz] [odkaz]
Každopádne tuto si symboliku kosoštvorca dotiahol do konca. >:D >:-[]
woody: ja som radšej tohtomesačné fotky polovičke neukazoval, neviem, čo by si pomyslela o programe nášho budúceho zrazu. >:-[]
Ad dojmy z Cupry: som presvedčený, že dojmy v SM sú klasicky bezpohlavné prázdne kecy, ktoré je aj škoda čítať.
Inak čo hovoríte na facelift Focusu? Myslím, že mu hodne pomohol, ako spredu, tak i zvnútra: [odkaz] [odkaz] -
woody-alien 24.02.14 07:08
« Re: Prihlasujem sa ....a Mea Cupra.
šmoula: Tak jsem si prolétl jízdní dojmy z Cupry ve SM. Nestojí to moc za řeč, jen je potvrzeno, že v Česku se bude prodávat pouze pětidvéřová Cupra 280. Třeba mně to nevadí, ale stejně to moc nechápu. Jinak se zdá, že DCC opravdu bude (samosvor samozřejmě), a že Leon na standardních !!! 19" i tak bude prostě tvrdší než GTI. Ostatní se uvidí až Seat zveřejní místní ceník. -
woody-alien 24.02.14 06:43
« Re: Prihlasujem sa - Extrémne otáčky, extrémna rýchlosť
wl: Nevím co říká iudex, ale protože se po čase zase sešla hned skupina "ujetých" fotek, včera jsem je pro zajímavost ukázal "nebožce".
1.poterienko - tady vtip trochu narazil, protože nebožka nezná pověst Audi mezi dělným lidem. Ovšem velmi ocenila odvahu autora pomalovat si auto a řešila, čím to udělal a co na to veřejnost. >:-[]
2.Kysky - výbuch smíchu, musel jsem fotku zvětšit, protože bylo potřeba detailně prozkoumat tanga. >:D Následoval koment na téma ochlupení nohou a velmi byl oceněn detail v podobě brýlí a čepice jak z klipu YMCA. >:-[]
3.white label - tři vteřiny nechápavého ticha. Po zaostření na tampón rozeznána i ólvejska v GTI, zhroucení smíchy a slzy v očích. >:D :yes: -
iudex 23.02.14 23:54
Neviem, prakticky by to zrejme šlo ťažko, jeden záber si žiada krátky čas, druhý dlhší. Chcelo by to kompromis (povedzme 0,5s) a veľmi pevnú ruku pri tom statickom, aby boli čísla ostré a následne pri druhom zábere rýchlo posunúť. -
white label 23.02.14 23:48
iudex
A právě s tím stejným časem může být problém, jeden snímek bys musel při delším čase (nutném pro další snímek) "uzdržet" a na ten druhý bys delší čas potřeboval k vůli rozmazání/kreslení světlem.
Zkus to se svým foťákem udělat (na "budíku"), jestli se aspoň přiblížíš tomu, co tu dal Bully. -
iudex 23.02.14 23:25
Pot: príspevok pred Tebou presne o tom píšem. A dnes je to úplne bežná funkcia, viacnásobnú expozíciu má i môj Pentax K-30, čo je bežná stredná trieda. Akurát sa tam nedajú nastaviť rôzne expozičné hodnoty pre jednotlivé expozície, teda všetky čiastkové expozície musia mať rovnaké ISO, čas a clonu. -
iudex 23.02.14 23:08
Ja som si pôvodne myslel, že je to dvojexpozícia: jedna statická fotka, druhá s miernym posunutím foťáku. Ja som skúšal niečo v tomto štýle: [odkaz] Nie je to presne ono (prvá fotka je statická, druhá je so zoomovaním počas expozície), ale myslím, že by sa dal čisto foťákom dosiahnuť podobný výsledok, ako spravil Bully v programe a bolo by to v súlade s pravidlami. Takto je to žiaľ proti pravidlám. -
poterienko 23.02.14 22:50
Ptal jsem se právě pro zajímavost, zda to udělal stejně tak, jako mne napadlo. Udělal bych to delší expozicí z tím, že bych foťákem pohnul a následně blísknul na budíky. Jen by to nevypadalo naprosto stejně. -
poterienko 23.02.14 22:36
Oukej. Ono je to ve finále v podstatě jedno, je zde zakázaná manipulace, kromě respektované retuše (SPZ).
Ad moje otázka s těmi budíky - v tu chvíly mne nenapadlo, že jde o montáž, protože bych věděl, jak to udělat foťákem. -
poterienko 23.02.14 22:29
WL: Vycházím z toho, co nás učili na škole a co jsem vyčetl z moudrých stránek na internetu. Ono dost slavných a parádních montáží je "přiznaných". U montáže se používají objekty z fotek, které jsou vybrané a je z nich skládán nový obraz. -
white label 23.02.14 22:25
pot
Osobně vidím základní rozdíl mezi koláží a montáží v tom, že v případě koláže bývá spojení více fotek (jasně) přiznané, naopak v případě fotomontáže bývá spíš snaha o utajení/zahlazení takového počínání.
Viz i tvá otázka: "... jak se ti povedlo rozmazat prostředek a ne budík?"