white label 26.02.14 21:50
w-a
Máš říct, že chceš přidat (práce)! >:-[]
Mě to taky neuráží, jen nevidím důvod se na takovou "blbost" neozvat.
Bullyho fotky byla aspoň škoda, to nebyla žádná "houbařská" tuctovka. Hlavně,
když pravidla, tak pro všechny. ;-) -
eliot 26.02.14 21:33
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
Bud: Dnes to funguje třeba tak, že napíšeš adminovi, že je nějaká recenze kvalitní a ať se na ní podívá a často je pak ona recenze označena jako "nejlepší recenze". Proto poslední dobou nepřibývá tolik těchto označení ,protože moc lidí nenapadne, jak na to. -
woody-alien 26.02.14 21:14
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
wl: Já to taky neberu jako kritiku organizace...ještě aby to byla kritika, za ty prachy se vám na to můžu vybodnout.. >:D , jen jsem k těmhle věcem smířlivější. Thomasino nám to tady pravda dal "sežrat", ale mě to nijak neuráží. Já zas nesnášel přemoudřelá hodnocení na DW. ;-) -
Thomasino 26.02.14 21:14
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
Ale však v pohodě, myslím že všichni soudnější to tady ví, že kvalita se tu objevuje spíše vyjíměčně a účastníci ji nahrazují nápady a ptákovinama a že je to spíše sranda-soutěž než foto-soutěž. Ale nelíbí se mi, když WL tady zase kritizuje a zobecňuje své názory za "všeobecné pravdy", při tom má máslo na hlavě ;-) >:-[]
Ať každý posoudí sám zda tam téma vidí nebo ne, já jsem jen v rámci hlasování vyslovil svůj kritický názor, že kvalitu tady moc nevidím. Jsou zde občas lepší kola. Např. iudex umí když chce mnohem lepší fotky, stejně jako WL když se snaží. Ale asi se tady kritika moc nebere >:-[] -
woody-alien 26.02.14 21:08
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
Thomasino: Myslím, že přílišné lpění na fotografické kvalitě zdejší soutěži nic dobrého nepřinese. Jistě, s odchodem na DW zmizely některé velké persóny (např. mojito), ale i tak se tu stále vyskytují fotky velmi dobré i skvostné. A to, že si někdo (např. já) nedělá hlavu z toho, že nejspíš nikdy nevyhraje World Press Photo a vymýšlí "ptákoviny" pro zábavu, v podstatě jen naplňuje "skutkovou podstatu" této soutěže s malým s - tedy bavit se a tlachat o autech i jiných věcech. A myslím, že je nás tu víc, kterým to takto vyhovuje. ;-) -
white label 26.02.14 20:58
w-a
To ale nebyla kritika organizace fotosoutěže, kdyby k tomu Thomasino nepřidal uraženou kritiku tohoto kola, dál bych to vůbec neřešil a souhlasím s tím, že to drtivá většina lidí zohlední při hlasování. Že je někdy těžké prokázat netématičnost fotografie je taky pravda, ale zrovna v tomto případě si to nemyslím, s průzračnou logikou tam to téma objektivně není. Ukaž tu fotku náhodným deseti lidem a vsadím boty, že tam nikdo to téma neuvidí. Čekej spíš reakce ve stylu: "Už zase rostou (houby)...?" >:-[] ;-) -
poterienko 26.02.14 20:56
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
Padlo tu slovo technická kvalita. Bohužel autor těchto slov si neuvědomuje, že ne každý má doma drahou zrcadlovku a umí to s grafickým programem. Žádná z fotek mne technicky vyloženě neuráží + Kubass má prostě svůj styl, ten se kritizovat nedá.
Mimo to TH máš pěknej podpal ve stromech, možná by to chtěl zamyslet se nad technickou kvalitou :-) :yes:. -
woody-alien 26.02.14 20:45
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
wl: Myslím, že nevystižení tématu (tedy nedodržení bodu 2 pravidel) je někdy těžko posouditelné, ale hlavně se vytříbí samo při hlasování. Většina hlasujících zohledňuje nejen provedení a nápad, ale také vystižení tématu. Takže je to spíš o vysvětlení autora. Někdy je to naplnění tématu hodně hraniční, možná i přes (např. moje "nebožka"), ale právě proto, že jsme taková podřadná soutěž bez kvality >:D, tak si můžeme dovolit to tolerovat. Thomasino považuje MRS za extrém sám o sobě, ostatní si to soudě podle dosavadního hlasování zas tak moc nemyslí, žádnej problém. Bullyho rezignaci považuji za čestné gesto hodné následování, protože právě nedodržení pravidla o zákazu koláží atd. považuju za zásadnější.
PS: Asi bych měl změnit pravidlo č.10, to porušujeme už dlouhé měsíce. ;-) -
David Silver 26.02.14 20:35
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
Já jsem za to, že je tato fotosoutěž hlavně pro srandu králíkům a zábavu zúčastněným (jako to vždy bylo), nechápu proč Thomasino teď dělá profi fotografického hodnotitele 8-s A jak již řekli ostatní, na tvé fotce téma opravdu není.
Mé hlasování:
1. poterienko - podle mě bezkonkurenční. Perfektní nasvícení kháru a extrém opravdu extrémní :yes: Navíc ses musel poprat s rozstříkanými řasami od ostřikovačů :yes: >:D a o těch temperách ve spoji týden po focení ani nemluvím >:D >:D
2. white label - jednoduše zabil! :yes: >:D
3. woody-alien - moc hezké pojetí, pobavil jsem se :yes: Akorát mě překvapilo, že se Svišťovi u toho nezvedal předek, když si vemu v potaz kolik asi taková Tatrovka může vážit :yes: ;-) -
white label 26.02.14 20:28
Th
Díky za to pohotové potvrzení mých slov ohledně toho, za co považuješ svůj hh.
Nesplnils ani základní pravidlo fotosoutěže, ale přesto máš "odvahu" kritizovat úroveň tohoto kola. Téma je to podivné hlavně pro tebe, ostatní takové problémy (s jeho pochopením) nemají a taky nevím o nikom (kromě tebe), kdo by si myslel, že tvoje fotka dané téma splňuje. Samozřejmě, že tu opět nikdo nedocení tvou dokonalou kvalitu a výjimečnou kompozici, tady prostě nejsi na fb/DW, tohle je "podřadnější" amatérská fotosoutěž s obyčejnými auty a ostudami petrolheadů. :*) ;-) -
Thomasino 26.02.14 20:03
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
No kdyby jsi někdy jel delší dobu v Meganu R.S. s podvozkem Cup po mírně rozbitých okreskách, pochopil by jsi, že to auto je opravdu samo o sobě extrém a téma naopak splňuje naprosto v pohodě. Ale když chceš, klidně si hledej nějaké své argumenty. Já třeba nevidím téma u tvé fotky, je to zase jen takový "úlet" >:-[] Ale protože je to téma podivné, ať si téma každý vykládá jak chce a nevnucuje své "pravdy" ostatním ;-) :-)
Mě u spousty fotek nechybí ani tak téma, ale chybí mi tam trochu slušná kvalita a kompozice atd. (WL - proč ti leze značka z přední skla GTI?? ) Ale jak píšeš, tady se na to nehraje a proto sem dávám fotky jen naprosto vyjímečně a bez nějakých "ambicí" >:D -
Bud 26.02.14 19:58
« Re: Ukončení přihlašování - Hlasování zahájeno
Tak co teď? Některé fotky mi připadají hezké, některé v extrému. >:D
Tak například jsou pěkné: Kubass, Leg, Thomasino,
A v ektrému: Poterienko, iudex, Leg, pak Daw Qa, Kubass,
A pak některé velmi zajímavé extrémy...
Takže jak rozhodnout? Téma zní auto v extrému a pěkné foto by to taky mohlo být, že?
Takže:
1. Leg - pěkné i extrém
2. Poterienko
3. Kubass
4. iudex, o fous..
5. ostatní, opravdu všichni ostatní, každý něčím jiným zaujal: bahno, mužská zvrácenost >:D , malé milé dítě s pěknou čepicí, nechajíce se tahat autem, ukázková reklama dvou značek aut, pěkné auto v krásné přírodě...

1.Leg
2.Kubass
3.poterienko
Legacyho fotka mě bouchla do očí jednak samozřejmě nápadem, ale i pěkným "katalogovým" provedením. :yes:
Kubassova fotka má pro mě velkou atmosféru, dovedu si představit, že čekám někde před klubem na koncert a frontman kapely přifrčí stylově ve Fiátku a takhle zapózuje fotografům z Bravíčka. >:D
poterienko to pojal opravdu extrémně a za to si rozhodně bednu zaslouží. Klobouk dolů.
Bylo to velmi těžké rozhodování a mimo bednu se nakonec ocitly i super nápady (Kysky, white label, DawQa), i pěkné fotky (iudex, Thomasino).